14.1 C
Karabük
30 Nisan Salı 2024

Vali kamu yatırımlarını açıkladı

Karabük Valisi İzzettin Küçük yaptığı basın açıklamasında Karabük’e yapılan kamu yatırımlarını açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "Cumhuriyetin ilan edildiği dönemlerde, yeni kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti’nin modernleşmesine ve gelişmesine Demir Çelik Fabrikaları ile öncülük eden Karabük, bugün Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde de büyük rol oynuyor. Özellikle son yıllarda kent olarak sosyo-ekonomik anlamda yakalanan istikrarlı büyüme ve gelişme, bunun en güzel örneğini teşkil ediyor.

Bir zamanlar Türkiye’nin modernleşme çalışmalarına alın teri ve emekle büyük katkılar veren Cumhuriyet Kenti Karabük, uzun yıllar sonra tekrar kendini geliştiriyor ve hızla büyüyor.

Ekonomiden sosyal hayata, spordan kültür ve turizme kadar pek çok alanda büyük gelişmeler gösteren Karabük’te kamu ve özel sektör yatırımlarındaki artış Karabük için geleceğe dönük büyük umutlar vadediyor.

Bir çoğumuzun farkında olmadığı ama ilimiz açısından büyük önem arz eden pek çok kamu yatırımı, bugün ya tamamlanmış, ya da bitirilme aşamasındadır. Bir kısım yatırımlar ise proje aşaması tamamlanarak ihale aşamasına gelmiştir."

            İşte ilimiz açısından büyük önem arz eden bazı yatırımların son durumları şöyledir:

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası: Asayiş, huzur ve güvenin sağlanmasında en büyük rolü üstlenen emniyet teşkilatımızın, daha modern bir binada, geniş imkanlar ve son teknolojiyi kullanarak görevini sürdürmesi tüm Karabük halkının ortak arzusudur. Bu anlamda yapımına başlanan yeni İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaat çalışması devam ediyor.

Olimpik Yüzme Havuzu: Çatı ve dış cephe kaplamaları tamamlanan Olimpik Yüzme Havuzu inşaat çalışmaları devam ediyor.

OSB Genişleme Çalışmaları: Mevcut Organize Sanayi Bölgemizin dolması dolayısıyla, yeni taleplerin karşılanması için bölgede genişleme çalışmaları başlamıştır.

            Karabük Kültür Merkezi Yapımı: İhalesi yapıldı, süreç devam ediyor

İncekaya Su Kemeri Seyir Terası, Kafe, Park ve Çevre Düzenlemesi: Safranbolu turizmine büyük katkılar sağlayacak olan, ülkemizde eşi ve benzeri bulunmayan seyir terası tamamlanmış, Kafe, Park ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelinmiştir.

            Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi: Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi tamamlanarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binası: İhalesi ve yer teslimi yapılarak, inşaat süreci başlamıştır.

            Meteoroloji Müdürlüğü Hizmet Binası: İnşaat büyük ölçüde tamamlanmış, çalışmalar devam etmektedir.

            Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hizmet Binası: Yer temini yapılmış, ihale onayı beklenmektedir.

300 Yataklı Devlet Hastanesi: Sağlık alanında halkımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla, bölgemizin en büyük ve en modern hastanelerinden biri olacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi yapım inşaatı büyük bir hızla devam etmektedir.

Stadyum Genişletme ve Modernizasyonu: Devam ediyor

            2500 Seyirci Kapasiteli Merkez Spor Salonu Yapımı: Proje aşamasında.

            Gençlik Merkezi Yapımı: Yer tespiti yapıldı, ihale aşamasında.

            İskalyon Mektebi Restorasyon Çalışmaları: Çalışmalar devam ediyor

            Küre-i Hadid Camii Restorasyon Çalışması: Çalışmalar devam ediyor.

1115

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler