22.4 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Karabük içme suyu tesisi

Safranbolu Kastamonu yol ayrımında yapımı devam eden ve yaklaşık 15 Milyon Liraya mal olacağı belirtilen içme suyu arıtma tesisi projesinde artık sona yaklaşıldı.
 
Test çalışmalarının başladığı söyleyen şantiye sorumlusu “Sayın valimize verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğu içerisindeyiz. Nisan ayı başında Sayın Valimiz tesislerde incelemelerde bulunarak tesisin son durumu konusunda bizlerden bilgiler almıştı ve tarih istemişti. Bizlerde 1 Mayıs tarihi itibari ile test çalışmalarına başlayabileceğimiz sözünü vermiştik. Karasuyu arıtma tesisi ile buluşturduk havuzları doldurduk ve test çalışmalarına başladık” dedi.
 
2040 yılına kadar Karabük’ün arıtılmış su ihtiyacına cevap vereceği belirtilen tesisin günde 44 bin 323 metre küp suyu arıtarak ana şebekeye verileceğinin altını çizen şantiye şefi Vali İzzettin Küçük’e verdikleri sözü yerine getirebilmek amacı ile gece gündüz mefhumu gözetmeksizin, adeta seferberlik ilan ederek 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirterek;  “Karasu’dan aldığımız su ile boru ve depoların sızdırmazlık testlerine başlamış olduk. Bu arada otomasyon ve mekanik sistemlerinde test çalışmalarına başladık. Test çalışmaları yaklaşık 10-15 gün gibi sürer ve daha sonra ana şebekeye arıtılmış suyu verebiliriz. Çevre düzenleme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyoruz. Tesisimizin açılışı bakanımızın programına göre Mayıs ayı sonunda gerçekleşebilir” dedi.

Karabük’te içme sularında kireç oranının yüksek çıkması nedeniyle halk perişan. Elektronik ev aletleri ile suyla çalışan cihazları bozulan vatandaşlar tamirlere akın ediyor. Karasu projesi çerçevesinde 40 yıllık içme suyu hattı ile karşılanan Karabük ve Safranbolu ilçesindeki ev ve iş yerlerinde kullanılan ütü, çaydanlık, şofben gibi cihazlarda kireçlenmeden dolayı arızalar meydana gelmeye başladı. İçme suyundaki sertlik ve kireç oranının yüksek çıkması belediyeyi çare aramaya zorluyor. Kireçlenmenin yüksek olması nedeniyle vatandaşlar da tamircilere akın ediyor. Özellikle son günlerde ev ve iş yerlerinde su ile kullanılan elektronik cihazları arıza yapan vatandaşlar, tamirciye gittiklerinde kireçlenmiş cihazları ile karşı karşıya kalıyor. Elektronik cihaz tamiri yapan Muzaffer Köse, son zamanlarda arıza nedeniyle çok sayıda cihaz geldiğini ve açıp baktıklarında, rezistanslarının yüksek derece kireçle kaplandığını gördüklerini kaydederek, "Bize tamir için gelen müşterilerimiz ütü, semaver ve şofben gibi cihazlarında ısınma sorunu yaşadıklarını iletiyorlar. Cihazların içini açtığımızda yüksek oranda kireçlenmenin olduğunu görüyoruz" dedi.

Haber/ Karabükün Sesi Gazetesi

1350

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler