17.9 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

Çanakkale gezici savaş müzesi Karabük'e geldi

Türkiye’nin çeşitli illerini dolaşan ‘Çanakkale Gezici Savaş Müzesi’, Karabük’e geldi. Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’ne pazar sabahı kurulan gezici müze ziyaretçilere açıldı.
Müze sorumlusu tarihçi-yazar Ahmet Uslu; İmkanı, vakti ve parası olmayanlar için şehitler diyarından Anadolu’ya gitme kararı aldıklarını ve gezici müze fikrinin böylece hayata geçtiğini söyledi. 2013 yılı Aralık ayında yola çıktıklarını ifade eden Uslu, "Müze olarak Karabük’e geldik. Her gün Yahya Çavuş’u, Seyir Onbaşı’yı, Çanakkale’den doğan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyet’in ön sözü olan Çanakkale’yi anlatıyoruz. Bizim için bugün çok önemli, çok anlamlı, ‘Cumhuriyet’in ön sözü Çanakkale’ diyoruz, biz Çanakkale’den Cumhuriyet’e katkı verdiğimiz için ve bu topraklarda bulunmaktan çok mutluyuz. Bütün Karabüklüleri önce TIR’ımıza, sonra şehitler diyarı Çanakkale’ye davet ediyoruz. Müzemizde 4 bin parça gerçek savaş malzemesi var. Dedelerimizin, gazilerimizin elinin değdiği tüfek var, matarası var, düğmesi ve süngüsü var” diye konuştu.

Savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemelerin sergilenen Çanakkale Gezici Müze 1 hafta Karabük’te ziyaretçilere açık olacak.

İŞTE SAVAŞ MÜZESİ FOTOĞRAFLARI

7215

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler