7.3 C
Karabük
5 Mart Salı 2024

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi çürüyor

Karabük Belediyesi Yeşilmahalle’deki belediye hizmet binasını 4 Kasım 2010’da Karabük Üniversitesi’ne törenle devretti. Yapılan protokolde Tıp Fakültesi olarak kullanılmak üzere şartı konuldu. Aradan yaklaşık 4 yıl geçti Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi binası adeta çürümeye terk edildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal o gün törende şunları söylemişti; Karabük Üniversitemiz sağlık alanında da faaliyet göstermek isteğiyle tıp fakültemiz kurulmuştur. Ancak şu bilinmelidir ki Tıp Fakültesinin sadece kurulmuş olması bir şey ifade etmez ki ona ruh vermek, can vermek gerekir. Bizler bu yönde başladığımız çalışmalarla 2010-2011 yılı eğitim-öğretim döneminde yapılacak bir protokolle Gazi Üniversitesi bünyesinde öğrenci almaya başlayacağız. Amacımız, Karabük Üniversitesi bünyesinde olan ancak ilk yıl eğitim-öğretimini Gazi Üniversitesi bünyesinde geçirecek öğrencilerimizi ikinci yıl bünyemize almaktır. İşte bu binanın önemi de burada ortaya çıkıyor. İnşallah gerekli çalışmaları yaparak 2011-2012 yılında buraya öğrenci alacağız. Ben bu binanın üniversitemiz bünyesine verilmesinde büyük katkısı olan başta belediye başkanımız Rafet Vergili olmak üzere herkese teşekkür ediyor, üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’de; Bugünün Karabük’ün değişim tarihlerinden biri olan önemli bir gün olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bugün 4 Kasım 2010 ve bugün Karabük’ün değişim tarihlerinden biri olan önemli bir gündür. Öncelikle bizim bu binayı devretmemizde hiçbir siyasi amaç gütmediğimizi belirtmek ve bu binanın devrinde DP, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerimizin ortak karar verdiğini belirtmek istiyorum. Bunu üzerine basarak belirtmek istiyorum. Ayrıca üniversitemizin bu günlere gelmesinde hocamızın çok büyük gayretleri olmuştur. Umuyorum ki Tıp Fakültemiz diğer tıp fakülteleri gibi 10-15 yıl gibi uzun bir süre beklemeden birkaç yıl içinde önemli aşama kaydedecektir. Bu yönde biz elimizden gelen her türlü desteği vereceğimize dair söz veriyoruz.” dedi.

İŞTE ÇÜRÜYEN KARABÜK TIP FAKÜLTESİ BİNASI

27720

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler