12.6 C
Karabük
3 Mayıs Cuma 2024

Kardemir işçisinin evladı olmak

Kardemir gece vardiyası servis aracının Kurtuluş Mahallesi’nde yaptığı kaza sonucu araç şoförü ile birlikte hayatını kaybeden 3 Kardemir işçisi Karabük’ü adeta yasa boğdu.

Sosyal medya hesaplarından binlerce kişi üzüntülerini ve acılarını aktarırken, Kardemir eski çalışanlarından, bir işçi çocuğunun yaptığı duygu yüklü paylaşım bir anda ilgi odağı oldu.

‘Kardemir işçisinin evladı olmak’ başlıklı bir yazı kaleme alan işçi kızı Neslihan Çevik’in yazısını okuyanlar duygulanarak, göz yaşlarına hakim olamıyor.

İşte genç işçi kızının Karabük’e büyük acı yaşatan korkunç kaza ile ilgili o paylaşımı;

21 OCAK SAAT 23.15…

Bu gece KARAbük için en KARA, en ACILI Geceydi..
Kardemir işçisinin evladı olmak..
Baban veya eşin Kardemir’de çalışıyorsa her vardiyada kapıdan uğurlarken korkarak için buruk bir şekilde uğurlarsın. İş kazası geçirir mi, eve dönebilir mi, dumandan zehirlenir mi vs vs..

Bir zamanlar benim babam da Kardemir işçisiydi. Orada çalışan işçilerin çalışma zorluklarını, yavruların, eşlerin korkularını iyi bilirim. Baban Kardemir’de çalışıyorsa gece vardiyasında kapıdan uğurladıktan sonra yatağına uyumaya gittiğinde üzülür, ağlarsınız. Başına bir şey gelir mi korkusuyla yinede uykuya dalarsınız.

Sabah okula gitmeye hazırlanırken kahvaltı masasındayken eğer kapının zili çaldıysa içinize sular serpilir. Babanız bu sabah da sağ salim geldi diye şükür edersiniz. Okula mutlu şekilde gidersiniz. Bizler sıcacık yatağımızda yatarken babalarımız bizim geleceğimiz için rızkımız için yüksek ateşin karşısında, birçok tehlikelerle karşı karşıyalardır.

Tehlikelerle karşı karşıya birçok baba.. birçok evlat var.. Bizler iş kazası geçirir mi? Asitten bir yeri yanar mı? Yük dolu vincin altında kalır mı? Pis dumandan zehirlenir mi? Hatta ve hatta ölür mü düşüncesiyle..

Ecelin sadece Kardemir sınırları içerisinde geleceğini düşünürüz… Maalesef  bu gece 4 tane evladı.. 4 tane babayı.. 4 tane eşi.. ecel yolda bekliyormuş. Meğer babalarımız sadece işyerinde değil yolda belde her yerde tehlikelerle karşı karşıyaymış.. 10-15 dakika önce yemeğini yedirip, çayını içirip, montunu giydirip kapıdan sağ salim uğurladığın hayat arkadaşının, babanın ölüm haberiyle sarsılıyorsun.. Kiminin emekliliğine az bir vakit vardı belki de.. Kimi başka işinden ayrılıp Kardemir’de işe girmiştir vs vs..

Dışarıdan bakanlara göre Kardemir’de çalışanlar, devlet dairesinde masa başında oturur gibi geliyor. Maaşı memurunkine yakın ya hani !! Hatta daha fazla ya!

Kardemir işçisinin çalışma şartlarını bilmezler.. Sadece konuşurlar.. O zorlukları Kardemir işçisi, işçilerin eşleri yavruları çok çok iyi bilir.. Boğazım düğüm düğüm.. Hem içim kan ağlıyor.. Hem gözlerimden yaşlar akıyor iş yolunda şehit olan abilerime, babalarımıza.. Allah her birini cennetiyle müşerreflendirsin. Geride kalan evlatlara, eşlere, anne ve babalarına çok büyük sabırlar versin.

Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor, bizim evimize ocağımıza da ateş düştü abilerimizin, babalarımızın acıları kor gibi yaktı geçti.

Ayrıca 80 model eski, püskü araçlarla yapılan servisler ile kazaların olması kaçınılmaz. Bizim babalarımızın, ağabeylerimizin, çalışanlarımızın bu kadar mı kıymeti var?!!

Neslihan Çevik

2462

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler