11.8 C
Karabük
3 Mayıs Cuma 2024

Adil Öksüz'ün yengesi FETÖ'den gözaltında

Karabük’te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” olduğu belirtilen firari Adil Öksüz’ün yengesi gözaltına alındı.
Adil Öksüz’ün tutuklu kardeşi eski Karabük Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz’ün eşi, TEM Şube ekiplerince gözaltına alındı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında TEM şube ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 Ağustos 2016’dan beri tutuklu olan Ahmet Öksüz’ün eşi Havva Emel Öksüz’ü Safranbolu’daki evinde gözaltına aldı.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Havva Emel Öksüz, daha sonra emniyete götürüldü.
Ahmet Öksüz’ün eşinin kentte polis ve bazı üst düzey yönetici eşleri ile sürekli ev toplantıları yaptığı öğrenildi.

NELER OLMUŞTU?

Firari FETÖ’cü Adil Öksüz’ün tutuklanan kardeşi KBÜ’lü çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara’daki Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” olduğu ileri sürülen Adil Öksüz’ün, tutuklanan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz’ün kardeşi olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara’daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverilen, ancak itiraz üzerine yeniden yakalanması için çalışma başlatılan Öksüz’ün 44 yaşındaki kardeşi Ahmet Öksüz, 19 Temmuz’da görevli olduğu Karabük Üniversite Rektörlüğü tarafından açığa alındı. Yapılan inceleme sonrası Adil Öksüz’ün kardeşi olduğu tespit edilen Ahmet Öksüz’ün, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 30 Temmuz’da gözaltına alındığı, 3 Ağustos’ta ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

“Tüm delilleri yok etmiş”

Öte yandan, Öksüz’ün evine yapılan aramalarda, sadece kriptolu bir telefon ile tüm belleği silinmiş bir laptop ele geçirilmiş. Ahmet Öksüz’ün eşinin ise kentte polis ve bazı üst düzey yönetici eşleri ile ev toplantıları yaptığı öğrenildi.

Adil Öksüz’ün kardeşi soyadını değiştirmek için dava açtı

Darbe girişimi sonrası Karabük Üniversitesi’nde akademisyenler üzerinde yapılan soruşturma kapsamında Adli Öksüz’ün kardeşi olduğu tespit edilen Ahmet Öksüz 3 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Tutuklu bulunan Ahmet Öksüz, avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak soyadının ‘Berrak’ yapılmasını talep etti.
Karabük Asliye Hukuk Mahkemesine yapılan başvuruda avukatı, Ahmet Öksüz’ün, abisinin FETÖ ile yakınlığını ve ona uşaklık ettiğini bildiğinden 10 yıla yakın bir zamandır görüşmediğini, vatan haini olan kardeşi ile aynı soyadı taşımak istemediğinden kendisi, eşi ve çocuklarının Öksüz olan soyadlarını taşımak istemediklerinden dolayı soyadlarının ‘Berrak’ olarak değiştirilmesi için 12 Ekim tarihinde başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Rektör Polat ‘Kardeşi olduğunu soruşturma esnasında öğrendik’

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, daha önce yaptığı açıklama yapmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara’daki Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve örgütün “hava kuvvetleri imamı” olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ün akademisyen kardeşi Ahmet Öksüz’ün tutuklanmasına ilişkin, “Kardeşi olduğunu soruşturma esnasında öğrendik” dedi.

Rektör Polat, yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde darbe girişimin ardından bir çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda aralarında akademisyenlerin de bulunduğu birçok kişinin açığa alındığını söyledi.

İlk açığa alınanlar arasında Ahmet Öksüz’ün de bulunduğunu belirten Polat, “Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz’ün Adil Öksüz’ün kardeşi olduğunu soruşturma esnasında öğrendik. Üniversitede oluşturduğumuz soruşturma ekibi, Ahmet Öksüz’e ‘Adil Öksüz ile bir akrabalığın var mı?’ diye soruyor. Kendisi yaklaşık 5 dakika kadar bu soruya cevap verememiş. Daha sonra ‘kendisi ağabeyim olur’ diye yanıt verince durum ortaya çıkıyor. Bunu başsavcılığa bildirdik ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı” dedi.

2998

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler