20.1 C
Karabük
28 Nisan Pazar 2024

Safranbolu'ya turist akını

Ramazan Bayramı’nda 150 bin dolayında ziyaretçi ağırladıklarını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy Kurban Bayramı öncesi; "Bu bayramda da Ramazan Bayramı’ndaki ziyaretçi sayısının üzerine çıkacağımızı tahmin etmekteyiz. Tatilin 9 gün olması bizim için önemli bir avantaj. Yazın son tatil günleri olması da son fırsatı değerlendirmek açısından buraya gelmek isteyen ziyaretçilerimiz açısından iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kurban Bayramı’nda 180-200 bin civarında insanın Safranbolu’ya ziyarete gelmesini beklemekteyiz. Umarım hemşehrilerimiz kazasız belasız gelirler. Safranbolu’da geçirdikleri süre onlar için ömürlerinde anımsayacakları önemli bir tatil günü olacak." açıklaması yapmıştı.

SAFRANBOLU’YA YERLİ TURİST AKINI

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un bu açıklamasında değindiği 180-200 bin civarında ziyaretçi beklentisi gerçekleşti ve Safranbolu yerli turist akınına uğradı.

"SIRAYA GEÇİN"

Necdet Aksoy 3nisan.com’a verdiği özel demeçte; "Beklentimizden fazla ilgi olduğunu gördük öyle ki tarihi sokaklarda yürümenin dahi güçlükle yapıldığını gözlemledik, esnafımız alışveriş için yoğun ilgi karşısında ‘sıraya geçin’ uyarsısı yaparak dükkan önlerinde kuyruklar oluştu" açıklamasını yaptı.

TRAFİK KİLİTLENDİ

Safranbolu’ya turist akını en önemli sorunu yine ortaya çıkardı. Otopark sorunu ve yolların yetersiz kalması trafiğin zaman zaman kilitlenmesine neden oldu.

 

3360

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler