13 C
Karabük
5 Mayıs Pazar 2024

Karayolları Karabük’e üvey evlat muamelesi yapıyor

Üniversite mahallesine yapılan ve her gün binlerce öğrenci ve vatandaşın kullandığı üst geçidin eksikliklerinin bir türlü giderilmediği ve giderilmesi için yapılan girişimlerden sonuç alınamadığı belirtiliyor.

Zaman zaman ölümlü yaya kazalarıyla gündeme geldikten sonra bazı basın kuruluşları ve kamuoyunun büyük çabaları sonucu yapılan Üniversite mahallesi üst geçidi için yürüyen merdiven, asansör ve geçidin üstünün kapatılması gibi eksikliklerin giderilmemesine tepkiler büyüyor.

Konu ile ilgili şikayetlerini dile getiren mahalle sakinleri ve öğrenciler, “Karabük’te bazı basın kuruluşları ile birlikte buraya bir üst geçit yapılması için yoğun çabalar gösterdik ve uzun uğraşlar sonucu nihayet zorla da olsa Karayolları buraya bir üst geçit yapmak zorunda kaldı. Bilindiği gibi gerek Medikar hastanesi gerek İl Emniyet Müdürlüğü ve gerekse Üniversite mahallesi için büyük önem arz eden, hatta birkaç defa ölümlü kazaya sebebiyet veren yola üst geçit yapıldı ancak aradan çok uzun bir süre geçmesine rağmen eksiklikleri bir türlü tamamlanamadı. Karayolları her zaman olduğu gibi yine Karabük’e üvey evlat muamelesi yapıyor. Muhtarımız birçok kez asansör, yürüyen merdiven ve geçidin üstünün kapatılması için her türlü girişimleri yaptığı halde bir türlü sonuç alınamadı. Hatta muhtarımızın yazdığı dilekçeye Karayolları bölge müdürlüğü tarafından verilen cevapta, “ilgili belediye başkanlıkları tarafından yapım, bakım ve işletmesinin kendileri tarafından üstlenilmesi ve kurumumuzdan talep edilmesi durumunda, kurumumuzla yapılacak protokol kapsamında mevcut yaya üst geçitlerine asansör veya yürüyen merdiven yapılması hususunda gerekli izin verilecektir” ibarelerinin yer aldığı, yani sorumluluğun tamamen Karabük belediyesine verilmek istendiği şeklinde mazeretler üretiliyormuş. Bu geçidi Karabük belediyesi yapmadı ki sorumluluğunu alsın. Bakın çok yüksek olması ve üstünün kapatılmaması sebeplerinden dolayı bu üst geçit şuan sağlıklı kullanılmıyor. Yine binlerce kişi çok kalabalık araç trafiğinin içinden geçiyor. Yarın,öbür gün burada yeniden tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir. Karabük milletvekilleri ve Vali’den bu konuya duyarlı olmalarını talep ediyoruz. Karayolları Karabük’e üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçsin. Özellikle milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal’dan bu konu ile ilgilenmelerini istiyoruz” ifadelerine yer veriyorlar.
Haber/ Bölgenin Sesi Gazetesi

1308

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler