10.6 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

Hüseyin Doğan; 'Yabancı yatırımcı bizden çekiniyor'

Türkiye’ye gelen yabancı yatırımcılar, konu erkek hazır giyimi olduğunda Türkiye’ye yatırım yapmaktan kaçınıyor.

Türkiye’deki erkek giyim markalarının bugün dünyada iyi bir noktada olduğunu vurgulayan KİP Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, bu yüzden yabancı erkek markalarının Türkiye’ye girmekten çekindiğini söylüyor. "Hayat sen yenilendikçe değişir" sloganıyla yeni bir çizgi yakalayan KİP markasının sektördeki durumunu değerlendirmek için KİP Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan ve KİP marka elçisi Kenan İmirzalıoğlu, Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki üretim tesislerinde gazetecilerle bir araya geldi. Hüseyin Doğan, markanın Türkiye’nin büyümesine paralel olarak yılın ilk beş ayında yüzde 45 bir ciro artışı yakaladığını ifade etti.

Küçük bir grup olarak yola koyulduklarında memleketlerinden gördükleri destekle ilerlediklerini anlatan Doğan, yatırımlarını da bir vefa borcu olarak memleketlerine yaptıklarını söylüyor. Gürmen Grup, KİP markalı ürünlerin üretimini Safranbolu ile Araç ve Kastamonu fabrikasında, yıllık 500 bin adet takım elbise ve 500 bin adet gömlek üreterek gerçekleştiriyor. Toplamda 1.625 kişinin çalıştığı fabrika bölgedeki kadınlar için de ciddi bir istihdam alanı. Fabrikada çalışanların yüzde 70’ini kadınlar oluşturuyor. Fabrika yatırımları ile bölgenin kalkınmasına katkı sağladıklarını belirten Doğan, "Kadınlarımızı üretime katarak atıl olan kadın gücünü çalışır hale getirdiğimiz için mutluyuz." dedi.

KİP’in Türkiye ve yakın coğrafyadaki gelişimine dair bilgileri paylaşan Hüseyin Doğan, grup olarak bundan sonra markalı büyümeye odaklandıklarını belirtti. KİP’in Kazakistan’da 3, Azerbaycan, Kıbrıs, Irak ve Ukrayna olmak üzere yurtdışında 7 satış noktası bulunuyor. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Balkan ülkeleri ise markanın ilk büyüme planları arasında yer alıyor. KİP’in mağaza, köşe satış noktası, GG Store ve franchise’larla birlikte yurtiçinde 48 şehirde 100 satış noktası bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 600 bin satış adedine ulaşan KİP bu yıl 750 bin satış adedini hedefliyor. Bu oranın artmasında KİP marka elçisi Kenan İmirzalıoğlu’nun zevkinden yola çıkarak hazırlanan Kenan İmirzalıoğlu by KİP çalışmasının da katkı sağlaması bekleniyor. Özel kumaşlardan üretilen koleksiyondaki gömleklerde el işçiliğinin ön plana çıktığını söyleyen Kenan İmirzalıoğlu, sınırlı sayıda üretilen koleksiyonda gereksiz detaylardan kaçınıldığını söylüyor.

Kenan İmirzalıoğlu, kazancını gayrimenkul olarak değerlendiriyor. İstanbul Tarlabaşı, Gümüşsuyu, Cihangir ve Galata’daki eski binaları satın alıp restore etmeyi tercih ediyor. KİP’in gün geçtikçe ileriye gittiğini söyleyen İmirzalıoğlu, firmanın Dubai’deki mağazasına talip olduğunu da belirtti.

1940

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler