16.7 C
Karabük
27 Nisan Cumartesi 2024

Amca Doktor oldu!

Karabük Üniversitesi şehrimizin gelişimine ve kalkınmasına yaptıkları katkı, Üniversite – Sanayi işbirliğine verdikleri destekler, bu alanda öncü ve örnek model olunmasını sağladığı gerekçesiyle Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’a, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç’e, Genel Müdür Fadıl Demirel’e Onursal Doktora Payesi Takdim Töreni bugün gerçekleştirildi.

Üniversite Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Karabük Valisi Sayın İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Dekanlarımız,Değerli Protokol Üyeleri, Yolbulan, Güleç ve Demirel aileleri, KARDEMİR A.Ş. Çalışanları, Üniversite Akademik ve İdari personel ile çok sayıda davetli katıldı.

Onursal Doktora Payesi takdim töreni Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri müzik dinletisi sundular.

Kurulduğu günden buyana desteğini esirgemeyen ve Üniversite – Sanayi işbirliğinin en güzel örneğini sergileyen Karabük Üniversitesi ve Kardemir işbirliği belgeseli sunuldu.

Açılış konuşmasında, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal böyle anlamlı bir günde değerli misafirlerimizi Karabük Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bu gün bizim için tarihi bir gün. Karabük Üniversitesi kurulalı henüz 5 yıl oldu. Geçen beş yıllık süre içerisinde Karabük Üniversitesi akranlarıyla kıyaslanamayacak oranla farklı bir gelişme sergiledi. Bu gelişmenin arkasında tamamen Karabük halkının Karabük Üniversitesi’ni gönlünde sahiplenmesi ve büyütmesi yatmaktadır. Ben hepinizin huzurunda değerli hemşerilerime şükranlarımı arz ediyorum. Karabük üniversitenin kurulmasını çok bekledi. Karabük’te üniversitenin kurulması çok geç bir karardır. Karabük Üniversitesi 2007 yılında kurulunca diğer şehirlerden farklı olarak çok hızlı büyüdü. Bugün üniversitemizin dünyanın her tarafında tanınan ve geçerliliği olan diploma vererek ender üniversitelerden bir tanesi konumuna gelmiştir. Karabük halkıyla birlikte en fazla katkıyı sağlayan KARDEMİR yönetimine de şükranlarımı arz ediyorum. Karabük Üniversitesi’nin fiziki yerleşkesine de çok fazla katkı sağladılar. Öğretim üyelerimizin uygulama sahası olması için fabrikanın kapıları sonuna kadar açıldı. Karabük Üniversitesi’nden mezun olan öğrenciler uygulamayı, pratiği bilen gençler olacaktır ve aynı branştan mezun olan öğrencilerle her anlamda rekabet edebilecek bilgi ve birikime sahip olacaktır. Ben KARDEMİR yönetimine tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Verme sırası Karabük Üniversitesi’ne geldi. Bizim verebileceğimiz sadece teşekkür etmektir. Bu teşekkürümüzü bugün sizlerin huzurunda başta Mutullah Bey, Kamil Bey ve Fadıl Bey’e sizlerin huzurunda Fahri Doktora Unvanı vererek başta Karabük halkı olma üzere değerli büyüklerimize şükranlarımızı arz etmek istedik. Ben Karabük Üniversitesi Senatosu’na da bu göstermiş olduğu kadirşinaslıktan dolayı da şükranlarımı arz ediyorum. Gönlümüzde Karabük’te yaşayan her bir ferde teşekkür etmek var ve ben huzurunuzda her bireyimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vereceğimiz diplomanın değerli büyüklerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı huzurlu uzun bir ömür temenni ediyor katılımınızdan dolayı sizlere şükranlarımı arz ediyorum.”dedi.

Ardından konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise konuşmasında; “Gelişmenin çok ince noktası şudur; Üniversite ile ileri teknoloji arasında bağ kurabilen ülkeler hızla gelişiyor. Bu çok önemli bir şeydir. Yoksa dünyanın her yerinde üniversite var ama teknoloji ile para kazanma arasındaki bağı kuramamışlar. 2007 yılından beri Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR arasında üniversite teknoloji, üretim, sanayi arasındaki organik, canlı yaşayan sürekli üreten yeni dönüşü olan bağ kurulmuş, bu kurulmada tabi ki üniversitemizin çok büyük katkısı var ama KARDEMİR yönetiminin de feraseti, ileri görüşlülüğü burada çok etkili olmuştur. KARDEMİR üniversite ile bağ kurmaya ihtiyaç hissetmiş, fakülte binaları kurmuş, enstitüler kurmuş, teknolojiye yatırım yapmış bu çok kıymetli bir şeydir. Cömert bir insanın cömert bir yönetimin elime bir şeyler kazandırmanın ötesinde bir vizyondur, bir ferasettir. Ben yönetime Sayın Mutullah Bey’e, Fadıl Bey’e, ve Kamil Bey’e her iki anlamda da teşekkür ediyorum. Bu ile kazandırdıkları kıymetler ve değerler bakımından. Kalite ve kaliteli insanlar ödüllendirilir. Ya parayla, ya makamla, ya onur ödülüyle ödüllendirilir. İyi şeyler yapan insanlara kadirşinaslığı Rektör ve Senato Üyelerimiz göstermiştir. İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mutullah Yolbulan’ın, Başkan Vekili Sayın Kamil Güleç’in ve Genel Müdür Sayın Fadıl Demirel’in biyografi belgeselleri izlenerek, Onursal Doktora Unvanları için Senato Kararları okundu.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Sayın Kamil Güleç ve Genel Müdür Sayın Fadıl Demirel’e binişlerini giydirdi ve Onursal Doktora Payelerini takdim etti.

Onurla almış olduğu Fahri Doktora Unvanını gururla taşıyacağını söyleyen KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Sayın Fadıl Demirel teşekkür konuşmasında; “Bugün ki konuşmam herhalde hayatımın en zor konuşması. Bize çok büyük bir itimat ve iltifat gösterdiler. Başta Rektör Hocamız, Yardımcıları ve Senato Üyeleri ve çok değerli öğretim üyelerimizin bize göstermiş olduğu bir bilim yuvasındaki büyük itimata layık olmak kolay değil. Bu onuru taşımaya misafirlerimizin huzurunda ben kendi adıma ve büyüklerim adına söz veriyorum. Üniversite – Sanayi iş birliğimiz yeni olmasına rağmen çok fazla ürün çıkardık. 2023 yılı Türkiye hedeflerine baktığımız zaman Türkiye’nin ikinci ve üçüncü sıradaki en büyük sorunu inovasyon ve yetişmiş insan gücüydü ve bizim sanayi iş birliğinden gördüğünüz gibi hocalarımız fabrika içerisinde para kazandıran yeniliklere çalışıyor ve bunun sonucunda yetişkin insan çıkıyor. Dolayısıyla da Türkiye’nin en büyük problemine burada çare arıyoruz diye düşünüyorum. Biz Üniversite – Sanayi iş birliğinden ciddi şekilde kârlı çıkacağız. Ben uzaktan yakından gelen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Onursal Doktora Payeleri takdim töreninin sonunda, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mutullah Yolbulan’ın, Başkan Vekili Sayın Kamil Güleç’in ve Genel Müdür Sayın Fadıl Demirel’in biyografi cd’leri ve Üniversite – Sanayi işbirliği belgesel filmi katılımcılara hediye edildi.

Onursal Doktora takdim töreninin ardından KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Sayın Kamil Güleç ve Genel Müdür Sayın Fadıl Demirel Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın makamına geçtiler.

Makamda yapılan görüşme sırasında günün anlam ve önemine istinaden kısa bir açıklama yapan ve 82 yıllık hayatında en mutlu anı yaşadığını belirten KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mutullah Yolbulan; “Böyle bir durumu daha önce hiç yaşamadım ve bu unvanı bana layık gören hocama teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemize daha iyi günler, daha güzel günler yaşatmak için elimizden geldiği kadar gayret göstereceğiz.” dedi.

Ardından konuşma yapan ve verilen Onursal Doktora unvanını almaktan onur duyduğunu belirten KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Kamil Güleç; “Bugün hayatımda en onur duyduğum an. Bizi burada yalnız bırakmayıp, salonu dolduran ve bizimle bu onuru paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Üniversite Rektörün ve Senato Kurulumuzun bu onursal payeyi vermesinden dolayı onlara da şükranlarımı sunuyorum. Hayatımda bundan sonra bu payenin karşılığını vermek üzere ülkem ve memleketim için çok daha fazla çalışıp üreteceğim.” dedi.

İtimat buyuracak bir heyet tarafından bir ilim ve hocalık kimliğine kavuşturarak şereflendirilmenin gurur verici olduğunu belirten KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Sayın Fadıl Demirel; “Bizim için onurlu ve şerefli bir gün. Gerçek manada üniversite-sanayi işbirliğinin bizim açımızdan onure eden, mutluluk verici neticesidir. Başta Rektör Hocamız olmak üzere üniversite camiamız, senato üyelerimiz ve hocalarımız bize çok büyük vefa örneği gösterdiler. Bize iltifat ve itimat buyurdukları konu hiç de hafif bir yük değildir. Bütün hayatımız boyunca çok olaylar yaşamış olabiliriz ama böyle bir enstantaneyi hiç yaşamadık. Umarım ki bundan sonra da Kardemir – Üniversite işbirliği devam eder ve bunun meyveleri gençlere yansır. Bunun neticesinde bu sinerji artarak, büyüyerek gelişir. Biz eğitimin birer neferleriyiz ve elimizden geldiği kadar da katkı vermeye hazırız.” dedi.

1649

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler