14.1 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

Her şey Karabük Postası Gazetesi için…

Perşembe Günü Son Yolcuğuna Uğurladığımız Karabük Postası Gazetesi Sahibi, Karabük Basınının Duayen Gazetecisi, Merhum Tuncer Ersözlü; 17 Ekim 2015 tarihinde sanki o günden bugünleri görür gibi kaleme aldığı özgeçmişi ile 60 yıllık gazetecilik mesleğindeki zor ve meşakkatli yolculuğunu anlattı.

İşte O Özgeçmiş:
“17/10/2015
ÖZGEÇMİŞ
Sürekli Sarı Basın Kartı Sahibi
01.04.1941 İstanbul Fatih’te doğdum. Şimdiki eşim Erzan Çelebi ile 22.08.1968’de evlendim. 3 çocuk 4 torun sahibiyiz. En büyük çocuğumuz 1969 doğumlu Arzu Ersözlü Devlet Bankalarından birinden Müdür Muavini pozisyonunda emekli oldu. 1972 doğumlu ikinci çocuğumuz İhsan Ersözlü halen Devlet Bankalarının bir tanesinde Şube Müdürlüğü yapmaktadır. Üçüncü çocuğumuz 1979 doğumlu kızımız Duygu Ersözlü ise 15 yıldan bu yana Bodrum’da 5 yıldızlı Otellerde Turizmcilik yapmaktadır.
Torunlarımızın en büyüğü 1993 doğumlu Mert İzmir 9 Eylül Üniversitesi Basın Yayın Bölümünde okumaktadır. İkinci torunumuz 2000 doğumlu Selin Lise’de, Üçüncü Torun 2001 doğumlu Cenk Ortaokula devam ediyor. Dördüncü Torun 2011 doğumlu Utku ise Anaokuluna gidiyor.
Ben Gazeteciliğe 1957 yılında Zonguldak’ta ŞAFAK GAZETESİ’nde Spor Yazarı olarak başladım. Daha sonra Rahmetli Babam Ali İhsan Ersözlü HALK DOSTU Gazetesi’ni çıkarttığında bizim Gazete’de Spor Yazılarıma devam ederken Gazetecilik icabı Haber yazmaya da başladım.
Askere gidip geldikten sonra Rahmetli babam Ali İhsan Ersözlü rahatsızlandığı için İstanbul’da tedaviye götürdük. Doktorlar temiz havalı bir yerde tedavi yapılmasının icap ettiğini söylediler. Bizde bu yeri İzmit Karamürsel olarak seçtik.
1961-1964 yılları arasında Karamürsel’de Rahmetli Babamın tedavisi için bulunurken, o tarihlerde İzmit’in ilçelerinde günlük olarak İlk Gazeteyi çıkarttık. İsmi de ŞİRİN KARAMÜRSEL GAZETESİ idi. 1964 yılının son aylarında Karabük’e döndük. Halen Sahibi bulunduğum Rahmetli Babamın kurucusu bulunduğu KARABÜK POSTASI GAZETESİ’nin sahipliğini abim Necmettin Timurçin Ersözlü Babamdan devralmış yürütüyordu. Bende bu gazetenin ailesi içerisine girdim. Yine yazılarıma Spor ağırlıklı olarak Haber ve Röportajlar yaparak sürdürdüm. Bu arada Ulusal Medya’dan AKŞAM, CUMHURİYET, GÜNAYDIN, MİLLİYET gibi Gazeteler ile TRT’nin Karabük Muhabirliklerini de üstlendim.
Yorucu ve renkli geçen Basın çalışma hayatımda çok badireler atlatmama rağmen irademle bunları yenerek bu günlere gelmeyi başardım.
1990 yılından bu yana; babadan aldığımız Karabük Postası Gazetesi’nin meşalesini önce abim Necmettin Timurçin Ersözlü üstlendikten sonra 1990 yılından bu yana bu meşaleyi Tuncer Ersözlü olarak aldım ve şerefimle yürütüyorum.
60 yıllık Şerefli bir mazisi olan Karabük Postası Gazetesi’nin hazırlanışında, çıkarılışında emeği geçen bu güne kadar birçok ekip arkadaşlarım oldu. Bunlar içinde hakkın rahmetine kavuşan arkadaşlarıma Allah’tan Rahmet dilerken hayatta bulunanlara da sağlıklı ve Mutlu günler dileklerimi sunuyorum.
Şimdi çalıştığım ekibim daha evvelkiler gibi benim manevi evlatlarımdır. İşlerine personel gibi değil kendi işleriymiş gibi bu başarıya ulaşmamızın en büyük nedenidir. Kendilerine sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.
Her şey Karabük Postası Gazetesi için…”

18740

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler