21.2 C
Karabük
30 Nisan Salı 2024

Karabük basını, Şahin ve Vergili

Sayın Belediye başkanı Rafet Vergili bundan birkaç ay önce Soğuksu kentsel dönüşüm konutlarından basına da konut verilebileceğini söylemiş, buradan yanılmıyayım 88 adet konut ile sizleri ev sahibi yapabiliriz demişti.

Daha sonra Karabük Belediyesi İmar müdürü Hasan Yakut şahsımı arayarak konut fiyatlarını bildirdi. Baktık ki fiyatlar çok yüksek ve bizde kendisine bu şartlarda Basında ki arkadaşların konut almasının mümkün olamayacağını söyledik.

Fiyatlar yüksek, taksitler yüksek. Yani hiç bir cazibesi olmadığı gibi yüksek fiyatlar karşısında adeta şok olduk diyebiliriz.
Daha sonra ki süreçte kurban bayram protokolü bayramlaşması esnasında basında ki arkadaşlarla başkan Rafet Vergili’nin de olduğu bir ortamda konuyu sayın Mehmet Ali Şahin‘e anlattık ve belge verdik. Kendisi de inceleyip yardımcı olmaya çalışacağını söyledi.
Son birkaç gün içinde TOKİ‘den iki defa beni aradılar; Konut talibiniz geçerli mi? diye. Bizde şartlarda değişiklik olursa geçerli dedik. Ancak hiç bir düzelme olmamış.

Şimdi biz bu konut talebinden zorunlu olarak vaz geçtik.
Burada şunu söylemek istiyorum ki Sayın Vergili ağzımıza bir parmak bal çaldı ve sonrasında hiç bir yardımı olmadı. Sayın Mehmet Ali Şahin bey yardımcı olacağım dedi ancak hiç bir gelişme olmadı. Zonguldak basını bize verilen fiyatlardan yaklaşık 50 bin lira daha az fiyatla konut yaptıracak.

Yani anlayacağınız Karabük basınının sahibi yok.
Karabük basının büyük çoğunluğu bugüne kadar Karabük için siyasiler için her türlü olumlu, üzerine düşen görevi yaptı. Bunun sonucu sahipsiz kaldı.
Yani Karabük basınının birçok alanda olduğu gibi bu konuda da yalnız kaldı.

Diğer İllerde ki cemiyet başkanlarımla görüşüyorum ve birçok İlde basına TOKİ aracılığı ile konut yapılıyor. Biz ise yıllardır talep ediyoruz ancak sonuç yok. Yanlış anlalışılmasın biz kimseden bedava ev istemiyoruz. İndirim ve vadenin biraz daha uzun olmasını talep ediyoruz. Herkes bilir ki Basında ki bizler zor şartlarda hayatımızı idame ettiriyoruz.
Yani birçoğumuz için bu böyle…
Şimdi son olarak ben ne diyeyim.
En iyisi şöyle diyeyim teşekkürler sayın Vergili.
Teşekkürler Sayın Şahin.
Biz bunu hak ediyoruz gerçekten…

744

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler