12.5 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (21.Ekim.2019)

SAFRANBOLU ‘CAM TERAS SORUNU YENİ BİR EVREYE GİRDİ VE ECRİ MİSİL DAVASI…’ BU OLAYIN SOSYAL YÖNÜ, GEÇMİŞİ, BAĞLANTILARI..!!

Karabük İl Özel İdaresi Safranbolu VAM TERAS yıllarca bir Firma tarafından, ÇOK UCUZ OLAN BİR KİRA bedeli ile çalıştırıldı ve bugün uygulanan FİYATA GÖRE çok/çok ucuz bir bedel ile yıllarca çalıştırıldı.

O FİYATLARA, CAM TERASI, O FİRMAYA KİM/KİMLER VERDİ..?

Bu KİRALAMANIN SOSYAL, SİYASAL YÖNÜ VAR MIYDI..?

Daha sonra KİRALAMA SÜRESİ bitmesine rağmen, o Firma kira süresi için MAHKEME AÇTI ve kaybetti, MAHKEMEYE GİDERKEN ELİNDE ÇOK GÜÇLÜ KANITLAR MI VARDI, YOKSA MAHKEMEYİ KAZANMAK AÇISINDAN GÜVENİLEN YERLER Mİ VARDI..?

Sonuçta açtığı mahkemeyi kaybetti..

Aslında CAM TERAS, bu Yörelerin yaşadığı bir ÇOK YÖNLÜ BİR GELİŞMENİN ODAK NOKTASIDIR, bu CAM TERAS olayı nasıl hayata geçmiş, nasıl hayata geçirilmiştir, KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ bu gelişmelerde can alıcı bir fonksiyon icra etmiş midir..?

Bu soruların cevabı, bu YÖRELER AÇISINDAN oldukça önemlidir..

Örneğin SAFRANBOLU YAŞAYANLARI arasında “BU İLÇEYE, EKONOMİK YÖNDEN HAYLİ SIKINTILI GELİP, KISA SÜRE İÇERİSİNDE OLDUKÇA BÜYÜK EDİNİMLER SAĞLAR İSİMLERDEN, ÇOK SIK SÖZ EDİLİR..!!” öyle değil midir..?

Bazı insanlara “YÜRÜ YA KULUM..” denilmiş midir..?

SAFRANBOLU, BU KONULARDA ŞEHİR EFSANELERİ İLE DOLUDUR..!!

Olan ise GARİBANLARA OLMUŞTUR, öyle değil mi..?

 

BİR ZAMANLARIN GÜÇLÜ SAVCISI ZEKERİYA ÖZ, SAFRANBOLU’YA GELMİŞ, KONUK OLMUŞ,  ARKADAŞLARINCA AĞIRLANMIŞ, AMA BİLGİ YOK…!!

Bir zamanların güçlü Savcısı olarak Ülkemizde isim yapan ZEKERİYA ÖZ, şu an itibarı ile Yurt Dışında ve kaçak olarak yaşıyor, bu ZEKERİYA ÖZ ne hikmetse SAFRANBOLU’YU ÇOK SEVEN BİR İNSANDI..

Gerçi SAFRANBOLU SEVİLMEYECEK BİR KENT DEĞİL ELBET.

Bu Savcı ZEKERİYA ÖZ’ün Safranbolu’ya birkaç kez geldiği, hatta o süreçte yapılan HSYK Seçimleri için kulis çalışmalarında bulunduğu falan iddia edilir, ancak, doyurucu bir bilgi bulunamamaktadır..!!

SAFRANBOLU ziyaretlerinde kimlerle konuşmuş, sohbet etmiş, kimlere konuk olmuş, nerelerde kalmış bunlarla ilgili hemen/hemen hiçbir bilgi yok ortalıkta.

Ne bir bilgi, ne bir resim, ne bir görüntü..!!

Bir zamanların Karabük Valisi, İl Emniyet Müdürü, İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinde bulunmuş Kastamonu kökenli bir bürokrat, bir tarihten sonra ne gibi işlemlerle karşılaştılar..?

Pensilvanya’ya giden heyetler falan oldu mu..?

Neyse, ”ÖKÜZ YAVAŞ YÜRÜR AMA TOPRAK SABIRLIDIR…” derler..

Zaman gelir, sabır ile her şey gün ışığına çıkar elbet..

 

KARABÜK’ÜN, HALEN TOPRAK ALTINDA TUTULAN, ÇOK ÖNEMLİ DEĞER, ELBET BİRGÜN EKONOMİYE KATILACAK VE AKKAYA HAMAMI TERMALİ

MTA Yıllar önce ESKİPAZAR AKKAYA Hamamı çevresinde TERMAL SU aradı ve çok güçlü bir damar bulundu, şu an itibarı ile üzeri kapatıldı, öyle duruyor, öylece muhafaza ediliyor..

TRAVERTEN ÖZELLİKLİ TERMAL SULAR ÖYLECE BEKLİYOR.

Hani DENİZLİ PAMUKKALE TRAVERTEN TERMAL SULARI VAR YA, işte ESKİPAZAR AKKAYA traverten termal suları da aynı özellikleri gösteriyor ve EKONOMİYE KATILACAĞI GÜNLERİ yerin altında bekliyor veya bekletiliyor.

Buraya İL ÖZEL İDARESİ kaynaklarından, küçük bir tesis kurularak İŞE BAŞLANILSA, kısa süre sonra, olay kendiliğinden gelişir, büyük, ekonomik bir hale gelir..

Nedense bu yola gidilmiyor..!!

Bir aralar, ESKİPAZAR’IN o dönem,  Belediye Başkanı Sayın DURSUN BAŞ, bu konu hakkında heyecanla bir şeyler yapmak istiyordu, çok ciddi bir dizi adımlar atmıştı, olmadı/olmadı..

YERİN ALTINDA Kİ ZENGİNLİK, ESKİPAZAR AKKAYA HAMAMI TRAVERTEN SULARI..

Dileriz birgün MİLLİ EKONOMİYE katılır..

 

KARABÜK ESNAFLARI, İŞYERİ SAHİPLERİ “İŞ YOK, SİFTAHSIZ KAPATIYORUZ..” DERKEN,  GENİŞ BİR İŞSİZ KESİM İSE “İŞ YOK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ.”

Karabük esnafları, işyeri sahipleri “İŞ YOK, SİFTAH ETMEDEN DÜKKAN KAPATIYORUZ..” diyorlar, özellikle ÇELİK SEKTÖRÜNDE iş yapanlar “ÇOK CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR..” görüşündeler..

Buna karşı ÇOK YOĞUN BİR İŞSİZ KİTLE VAR..

Bunların büyük bölümü ÖN LİSANS MEZUNU GENÇLER..

ÇALIŞMAK İSTEYEN, İŞ ARAYAN O KADAR ÇOK İNSAN VAR Kİ..

Bu yalnızca  Karabük’te mi böyle diye, kulak kabartıyoruz, Ülkenin büyük bölümünde bu tablolar yaşanıyormuş, Karabük’te, özellikle ÇELİK SEKTÖRÜ sıkıntısının, daha büyük dalgalar yaratabileceğinden söz edenler var.

Buna işaret edenler KARDEMİR’İ işaret ederek “KARDEMİR ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE KAR EDİYOR GÖRÜNEBİLİR.ANCAK DÖRDÜNCÜ ÇEYREK HAYLİ SIKINTILI BİR SÜRECE GİRİLEBİLİR..” falan gibi değerlendirmeler yapıyorlar..

Ülkemiz çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor..

Bu sıkıntı hemen herkesi bir biçimde etkiliyor, rahatsız ediyor..

Örneğin KARABÜK BÜTÜN HALİNDE İŞSİZLİKTEN YAKINIYOR..

 

TOKİ TARAFINDAN YAPILAN VE MÜLKİYETİ KARABÜK BELEDİYESİ’NİN OLAN, SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI DEVASA BİNA BOMBOŞ…!!

Kentsel Dönüşüm Programı kapsamında TOKİ Tarafından yapılarak Karabük Belediyesi’ne verilen 11 KATLI DEVASA BİR BİNA var ve SOĞUKSU Mahallesi’nde ki bu bina BOMBOŞ DURUYOR..

Şu an itibarı ile NE OLARAK KULLANILACAK belli değil.

Örneğin Soğuksu Mahallesi Muhtarı Sayın HÜSEYİN YAVUZ, anılan bu binanın BİR BÖLÜMÜ FİZİK TEDAVİ, BİR BÖLÜMÜ KADIN/DOĞUM Hastanesi olarak kullanılsın görüşünde.

Bu yönlü bilgiler geliyor..

İNÖNÜ Caddesi esnafları ile Mahalle sakini esnaflar “BU BİNA KIZ veya ERKEK ÖĞRENCİ YURDU..” olarak kullanılsın diye imza toplamışlar ve bu yönde bir düşünce var.

AK Parti Milletvekillerinin katılımı ile toplantı falan yapılmış.

Kimi çevreler “BURASI YAŞLI BAKIN EVİ..”olarak kullanılsın istiyor..

Kimi çevreler BİRKAÇ KAMU KURUMU GELSİN BURADA KONUŞLANSIN diyor..

Anlayacağınız 11 KATLI BİNAMIZ VAR, PEKİ NASIL KULLANILACAK…?

İşte olayın tam o noktasında müthiş bir belirsizlik var..

 

“KARABÜK VALİLİĞİ İLE BİRLİKTE, YER SIKINTISI ÇEKEN BİRÇOK KAMU KURUMU,  SOĞUKSU’DA Kİ 11 KATLI BİNAYA TAŞINABİLİR..” GİBİ GÖRÜŞ..

Henüz ne olarak kullanılacağı tam olarak tespit edilemeyen ve SOĞUKSU Mahallesi’nde olan 11 KATLI DEVASA bir binamız var ve şu an itibarı ile KARABÜK’ÜN CİDDİ SORUNLARI arasında yer tutuyor burası.

NE OLARAK KULLANILACAĞI YOLUNDA FİKRİ BİR UZLAŞMA YOK..

Şu işe bakın siz..!!

KARABÜK’ÜN DEVASA BİR BİNASI VAR, NE YAPILACAĞI BELLİ DEĞİL..!!

Bu nokta da “MEVCUT VALİLİK BİNASI, PEK VERİMLİ KULLANMA İMKANI OLMAYAN BİR BİNA.VALİLİK BURAYA GELSİN, AYRICA YER SIKINTISI ÇEKEN, İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ BAŞTA, BAZI KUMU KURUMLARI DA BU BİNAYA GELEBİLİR.BİNA ÇOK GENİŞ..” diyen çevreler bile var.

SOĞUKSU Muhtarı Sayın HÜSEYİN AYVAZ, bu binanın ÖĞRENCİ YURDU olarak kullanımına kesinlikle karşı olduğunu söyleyerek “BİNA FİZİK TEDAVİ VE KADIN/DOĞUM HASTANESİ veya DEVLET HASTANESİ OLARAK..” kullanılmasından yana..

Başka Kentler de böyle binaların sıkıntısı yaşanır..

Karabük’te ise BİNA HAZIR, NE OLARAK KULLANILACAK SIKINTISI VAR..!!

 

“ADAMLAR GELMİŞLER, O CİVARDAN YÜKSEK PARALAR VEREREK DÜKKAN ALMIŞLAR.İŞTE ONLAR TARTIŞMALARI TETİKLİYORLAR..” SÖZLERİ..

SOĞUKSU Mahallesi’nde ki 11 Katlı Binanın ne yapılacağı son günlerde ciddi bir gündem oldu, bununla ilgili hemen her kesim ayrı bir görüş içinde hareket ediyorlar.

Olaya Milletvekilleri de girdiler galiba.

Bir toplantıya Milletvekilleri de katılmışlar, görüş vermişler..

Dün SOĞUKSU Mahallesi sakinleri ile sohbet ettik “ABİ BU İŞ NİYE BİRDEN ALEVLENDİ BİLİYOR MUSUN..?” diye sordular, daha sonra da “BAZI İŞ İNSANLARI BURALARDAN İŞYERLERİ SATIN ALMIŞLAR.ALINAN YERLER ŞU AN İTİBARI İLE BOŞ DURUYOR VEYA PARA KAZANAN BİR DURUM YOK..” dediler..

Bu işi işte onlar tetikliyor gibi bilgiler verdiler.

Bizde kendilerine “YAHU BU İŞİ YAZIP/ÇİZEN, GÜNDEMDE TUTAN BİR TEK BİZ VARIZ.YANİ O İŞYERİ SAHİPLERİ ADINA MI BU KONUYU GÜNDEMDE TUTUYORUZ..?” dedik

“YOK ABİ SENİN GAYRETİN KARABÜK İÇİN, ORADA İŞYERİ SATIN ALINDIĞINI BİLE ŞİMDİ BİZDEN ÖĞRENDİN..” gibi sözler edip, yanlış anladın ise özür dileriz gibi konuşmalar geçti aramızda..

O BİNA, KARABÜK GÜNDEMİNE GİRDİ, GİRMESİNE GİRDİ DE..!!

NASIL KULLANILACAĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL, ÖYLE DEĞİL Mİ..?

 

CHP KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN ABDULLAH ÇAKIR “ABİ BÖLGENİN SESİ GAZETESİ AVUSTURYA’DA OKUNUYORMUŞ.BİR ARKADAŞ SÖYLEDİ..”

Geçtiğimiz akşam evde maç seyrederken, telefonumuz çaldı, baktık CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR arıyor, bir süre konuştuk ve Avusturya’da ki bir arkadaşı Whatsapp’tan mesaj atarak “AVUSTURYA’DA BEYANATINI OKUDUK..” demiş..

Bizim Gazete de çıkan bir mesajı görüntülü olarak yollamış.

Bu vesile ile bir süre sohbet ettik Sayın ÇAKIR ile.

CHP Kısa süre içerisinde KONGRE SÜRECİ TAKVİMİNİ açıklayacakmış ve Sayın ABDULLAH ÇAKIR “ GÜNCELLENMİŞ ÜYE LİSTELERİ GELİYOR VE KONGRE TAKVİMİ DE BELİRLENECEK, BUNLARI KAMUOYU’NA AÇIKLAYACAĞIZ..” gibi bilgiler verdi.

Önce KÖY ve MAHALLE DELEGELERİ SEÇİMİ YAPILACAK.

Daha sonra İLÇE KONGRELERİ ve en son İL KONGRESİ yapılacak..

Sayın ABDULLAH ÇAKIR, kuşkusuz yine/yeniden İL BAŞKAN Adayı olacak, başka isimlerden de Parti içinde söz ediliyor elbet, örneğin Sayın BAYRAM KARADAĞ, Sayın ERDOĞAN DİNÇEL, Sayın İSMAİL YILMAZ isimlerini kulislerde sıkça duyuyoruz.

Bu manada Karabük Merkez, Safranbolu, Yenice İlçeleri çok/çok önemli.

CHP Kongre heyecanına girmiş görünüyor..

 

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN KULİSLERİN SÜRDÜĞÜNE DİKKAT ÇEKİLİRKEN “İL KONGRESİNİ, BU SONUÇ BELİRLER…” GÖRÜŞÜ

CHP Kongre Takvimi belli olmak üzere ve İl Kongresi aşamasında, en önemli virajın KARABÜK MERKEZ İLÇE KONGRESİ olduğunu, partili/partisiz hemen herkes kabul ediyor..

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanlığı için Sayın HİDAYET AYGÜN, mevcut İlçe Başkanı Sayın MUSTAFA ERTAN ve Sayın MUSTAFA CINGILLIOĞLU isimleri, kulislerin üzerinde en fazla durduğu isimler olarak göze çarpıyor..

MERKEZ İlçe, SAFRANBOLU ve YENİCE İlçe Kongrelerinden çıkan sonucun, İL KONGRESİ’Nİ belirleyeceğine işaret eden CHP’LİLER, hareketli bir süreç yaşanacağına işaret ederek “KAZANAN KİM/KİMLER OLURSA OLSUN, ESAS KAZANAN CHP OLSUN..” gibi bir görüş içerisindeler..

CHP KONGRE TAKVİMİ BİRKAÇ GÜNE KADAR BELLİ OLUYOR..

PARTİİÇİ YARIŞTA, BU TAKVİME GÖRE HIZLANACAK ELBET..

458

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler