12.3 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (5.Ocak.2018)

SİYASİ PARTİLER İLE İLGİLİ BİRŞEYLER YAZDIĞINIZDA, NE AK PARTİ, NE MHP YORUM YAPIYOR, CHP İLE İLGİLİ YAZILARDAN YORUM YAĞIYOR..
Yaptığımız iş gereği SİYASİ HABERLER yazıyoruz, SİYASİ DEĞERLENDİRMELER yapıyoruz, aldığımız bilgileri yazıyoruz, AK Partililerden tek/tük YORUMLAR geliyor, MHP’LİLERDEN hemen/hemen hiç YORUM gelmiyor..
CHP ile ilgili yazdığımızda adeta YORUM YAĞIYOR..
Bakın YEREL ve GENEL SEÇİMLER yaklaşıyor, YEREL SEÇİMLERDE CHP Safranbolu ve Yenice İlçelerinde BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI alacaklarını çok iddialı biçimde dile getiriyorlar..
Bu görüşleri noktasında, dayanak aldıkları olaylarda, ÖYLE YABANA ATILACAK gibi değil doğrusu, SAFRANBOLU için “AK PARTİ KENDİ BELEDİYE BAŞKANI’NI GÖREVDEN ALDI.YENİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN SEÇMENİ NASIL İNANDIRACAK..” gibi bir varsayımdan yola çıkıyorlar..
CHP’LİLERİN YENİCE noktasında ki dayanakları ise “YENİCE BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİLİLER TARAFINDAN DIŞLANDI, YENİDEN ADAY YAPILMAYACAĞI HEMEN/HEMEN KESİN.CHP YENİCE İLÇESİNDE AK PARTİ İÇİNDE Kİ BU BÜYÜK BÖLÜNMEYİ DEĞERLENDİRİR VE SEÇİMİ RAHAT ALIR..”diyorlar..
CHP Safranbolu Belediye Başkan Adaylığı için İlçe Başkanı Sayın İBRAHİM AYHAN çok şanslı gösteriliyor, aynı doğrultu da Yenice Belediye Başkanlığı için Emekli Öğretmen Sayın MEHMET AYDINLI sevilen, kimse ile sorunu olmayan, üzerinde şaibe taşımayan bir isim olarak şanslı gösteriliyor..
ELBET BAŞKA ADAYLARDAN DA SÖZ EDENLER VAR/OLACAKTIR DA..
Peki, aynı İlçelerde diğer PARTİLERİN ADAYLARI KİMLER OLUR/OLABİLİR..
Bu yönlü bilgiler geldikçe, elbet, sizlerle paylaşacağız, paylaşırız.
CHP İçinde böyle bir durum var ve sizlerle paylaşıyoruz işte.

KARABÜK, YENİDEN 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN BİR SEÇİM BÖLGESİ OLDU VE SİYASİ PARTİLER ÇALIŞMALARINI BUNA GÖRE YÜRÜTECEKLERDİR
Yüksek Seçim Kurulu Karabük’ün 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN BİR SEÇİM BÖLGESİ olduğunu açıkladı ve yıllar sonra Karabük,  yeniden,  3 Milletvekili çıkartacak.
SİYASİ PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER OLUR..?
Örneğin TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN yeniden Aday olur mu ve bu nokta da Sayın ŞAHİN Aday olmayı düşünmediğini net bir dille söylüyor.
Sayın ŞAHİN bu nokta da “1 KASIM 2015 SEÇİMİNDE DE DÜŞÜNMÜYORDUM.PARTİM ISRARLI DAVRANDI ADAY OLMAYA MECBUR KALDIM..” anlamında bilgilerde veriyor.
AK Parti, yine/yeniden 3-0 yapabilir mi..?
Aday listesi nasıl sıralanır, CHP Milletvekili çıkartmaya oldukça yakın, Milletvekili Adayları kimler olur, MHP Nasıl bir liste ile seçmen karşısına çıkar veya İTTİFAK ACABA NASIL olur/olur mu..?
İYİ Parti Milletvekili listesi nasıl şekillenir..?

YEŞİL MAHALLEDE Kİ, MÜLKİYETİ KARABÜK BELEDİYESİ’NE AİT OLAN VE YAPIMINDAN BU YANA BOŞ DURAN “TALİHSİZ BİNA..” VE VALİLİK..
Sayın HÜSEYİN ERER’İN, Karabük Belediye Başkanlığı döneminde yaptırılan ve “ÖDÜLLÜ BİNA OLARAKTA BİLİNEN..” Yeşil Mahallede ki O BİNA Karabük valiliği tarafından kullanılacak..
KULLANIM BELİRLİ BİR SÜREYİ KAPSAYACAK GİBİ..
Zira, KARABÜK VALİLİĞİ için, YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NIN olduğu yerde, bir VALİLİK BİNASI YAPIMI düşünülüyor, bununla ilgili bir dizi girişim olduğundan söz ediliyor..
Yani, O BİNA, yeniden boşalacak, yeniden boş kalacak..
Canım bina SİYASETE KURBAN GİTTİ sayılır..
KARABÜK VALİLİĞİ için YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NIN bulunduğu alana VALİLİK BİNASI ne zaman yapılır veya yapılır mı, böyle bir düşüncenin olduğu, gerekli girişimlerin çalışmaların başladığı biliniyor..
Valilik YEŞİL MAHALLEYE taşındığından, vatandaşın ÇOK/ÇOK BÜYÜK sıkıntılar yaşayacağı fikrinden yola çıkılarak ATATÜRK ANITININ bulunduğu alan VALİLİK BİNASI yapılması gündem de..
GELİŞMELERİ ÖZETİ BU NOKTA DA DÜĞÜMLENİYOR..

KARABÜK ESNAF ODASI SEÇİMLERİ BİRDEN HAREKETLENDİ VE SAYIN NURETTİN TÜMEN İLE SAYIN VOLKAN KILINÇ ARASINDA YARIŞ HIZLANDI
Dün sabah esnaf bir kardeşimiz bağırdı, bir Kahvehanenin önünden geçerken bağırdı, girdik çay içiyor o Kardeşimiz, sohbet etmeye başladık ve sözü ESNAF ODASI seçimine getirdi.
“BEN OYUMU Sayın VOLKAN KILINÇ’A VERECEĞİM..” dedi.
“ARTIK DEĞİŞİMLER BAŞLASIN, NEDİR O YAHU, YILLARDIR ODA BAŞKANI Sayın NURETTİN TÜMEN, BIRAKSINLAR BİRAZDA GENÇLER GELSİN BU YERLERE..” gibi görüşler dile getirdi..
Buna karşılık bir başka Kardeşimizde “ABİ ÖYLE DEME, BU İŞLER TECRÜBE İLE OLUYOR.Sayın NURETTİN TÜMEN GEREKLİ TECRÜBEYİ EDİNDİ VE NURETTİN ABİ İYİ İNSANDIR, GÜLERYÜZLÜDÜR..” görülerini dile getirdi..
Baktık aynı Kahvehane de Hem Sayın NURETTİN TÜMEN’E destek olan var, hem de Sayın VOLKAN KILINÇ’A destek olan var, bu insanlar fikirlerini de birbirlerine açıkça söylüyorlar..
DEMOKRASİ NE KADAR GÜZEL BİRŞEY YARABBİ.
Birisi diyor ki “YILLARDIR BAŞKANLIK YAPANLAR BIRAKSINLAR ARTIK KARDEŞİM, GENÇ İNSANLAR İŞBAŞINA GELSİNLER.NEDİR O YAHU UZUN YILLAR BAŞKANLIK YAPMAK, NEDİR OLUR MU BÖYLE ŞEY..”
Diğeri ise “ABİ BU İŞLERDE TECRÜBE ÇOK ÖNEMLİDİR.Sayın NURETTİN TÜMEN YILLARCA TECRÜBE KAZANDI, KİMSEYİ KAPISINDAN ÇEVİRİP SAVSAKLAMADI.GÜLERYÜZLÜ İYİ BİR İNSANDIR..” diyor.
İnsanlar tuttukları adayı rahatça savunuyorlar..

BİR HAFTA KADAR ÖNCE YAZDIĞIMIZ TEKNOKENT ANONİM ŞİRKETİ VE VALİ SAYIN KEMAL ÇEBER’İN “ORTAK OLUN..” YOLUNDA ÇAĞRISI..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Kampus alanı içinde kurulan TEKNOKENT noktasını geçtiğimiz haftalarda yazmış ve ORTAKLIK İÇİN ÇAĞRI yapılacağını duyurmuştuk.
Burası bir Anonim Şirket statüsünde olacak..
YAPACAĞI İŞLERDEN DOLAYI PARA KAZANACAK..
TEKNOKENT Çalışmaları başladığında, hız kazandığında, Firmalara yoğun biçimde hizmet verdiğinde veya Firmalar alanlarında kendi çalışmalarına hız verdiklerinde kazanç elde edecek.
TEKNOKENT, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bünyesinde hizmet verecek, ilerleyen süreçte ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE DE bir birim oluşturulacak ve çok daha geniş bir alanda hizmet verilecek.
5 MİLYON LİRA SERMAYELİ OLARAK HİZMETE ALINIYOR
KARABÜK VALİLİĞİ, KARABÜK BELEDİYESİ, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, TİCARET VE SANAYİ ODASI, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ortak olacaklar ve yüzde 1 hisse almak üzere vatandaşlara da pay ayrılacak.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER bu konuda geniş açıklamalar yaptı..
Sanıyoruz BU ORTAKLIĞA TALEP hayli fazla olacaktır..

KARABÜK “RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIKTAN VAZGEÇEREK..” KENDİ GELECEĞİNİ ZORA SOKACAK BİR YATIRIMI GELECEK YILLARA BIRAKTI..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, Karabük’ün geleceği açısından çok önemli bir konuya açıklık getirdi ve “RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK..” olayından, en azından şimdilik kaydı ile, vazgeçildiğini söyledi.
KARABÜK ÖLÇEĞİNDE BİR KENT İÇİN ÇOK PAHALI BİR YATIRIMDI..
Kaldı ki KARABÜK İMAR YAPISI, COĞRAFİK YAPISI böyle bir yatırımı hayli şanssız kılıyordu, o nedenle, RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK OLAYI BİR FİKİR JİMNASTİĞİ boyutunda kaldı.
KENT NÜFUSU, KARABÜK’ÜN 8-10 KATI BÜYÜK OLAN yerler bile RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK noktasında hayli sıkıntılı süreçler yaşadılar ve bu sistem pahayı bir yatırım, geri dönüşleri hayli zaman alıyor..
KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ BÜYÜK SIKINTIYA SOKARDI..
En azından, şimdilik kaydı ile bu sistemden vazgeçilmiş görünüyor..
Belediye Başkanı Sayın VERGİLİ bunları dile getirdi..
Basına verdiği yemekte, bu bağlamda bilgiler verdi Sayın VERGİLİ.

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI BİR YIĞIN ÇALIŞMA YAPARKEN, SAFRANBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI “DİŞE DOKUNUR..” NE YAPIYOR
Geçtiğimiz gün, bir Kardeşimizin işyerinde oturduk sohbet ediyorduk, konu TİCARET ve SANAYİ ODASI SEÇİMLERİNDEN açıldı, ne zaman yapılacak olayı konu edildi..
Bu sohbet sırasında Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI’NIN çok güzel işler yaptığına değinen bir Kardeşimiz “İSMETPAŞA/YENİCE ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİ GÜNDEME GETİRİP ÇALIŞMALARA BAŞLADILAR..” dedi.
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN genişlemesi için TSO olarak yaptıkları çalışmaların göz ardı edilmemesi gerektiği üzerinde bilgiler verildi ve bu arada OSB BÜNYESİNDE TOBB tarafından yaptırılan Okul Binasından söz edildi..
Özetli, ”KARABÜK TSO GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYOR..” dedi.
O Kardeşimizin, aynı zamanda Safranbolu’da da işyeri var..
“SAFRANBOLU TİCARET ve SANAYİ ODASI NE İŞ YAPIYOR..” dedi..
Sonra bize döndü ve “ABİ EFLANİ HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ KAÇ DEFA YAZDIN.SAFRANBOLU TİCARET ODASI’NDAN EN KÜÇÜK BİR KIPIRDANMA GELDİ Mİ..?” diye bize sordu.
“GERÇİ EFLANİLİLERDENDEN BÖYLE BİR TALEP DUYMADIM AMA..” diye ekledi ve “SANKİ ESKİPAZARLILAR İSMETPAŞA İÇİN ÇOK MU İSTEKLİ DAVRANDILAR Kİ..” gibi sözlerini tamamladı..
İki,  TİCARET ve SANAYİ ODASI arasında kıyaslama bize de ilginç geldi..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “RAYLI SİSTEM MÜHENDESLİĞİ BÖLÜMÜNÜ BİTİREN..” GENÇLER VE İŞ TARİFİ OLMADIĞI İÇİN İŞ BULAMAMAK OLAYI
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, Basın Mensuplarına “RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK OLAYINDAN..” vazgeçtiklerini söyleyerek, bu anlamda ki düşüncelerini anlatmış.
BAKIN BU KONU HAKKINDA BİR BAŞKA GELİŞME VAR.
Hatırlarsınız KARABÜK ÜNİVERSİTESİ RAYLI SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ açmıştı ve Ülke açısından yeni bir dal olması hasebi ile bu bölüm hayli ilgi görmüştü.
Şimdi RAYLI SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNÜ BİTİRENLER İŞ BULAMADIKLARINDAN YAKINIYORLAR, enteresan değil mi, RAYLI SİSTEM MÜHENDİSLERİ iş bulamıyorlar..
BÖYLE BİR İŞ TARİFİ YOKMUŞ ÜLKEMİZDE..
RAYLI SİSTEM MÜHENDİSLİĞİNİ bitiren bir genç MÜHENDİS arayan işyerlerine başvuru yapıyor, ancak, ”ELEKTRİK MÜHENDİSİ, İNŞAAT, MADEN,  MAKİNE OLSAN İŞE ALINABİLİRSİN, RAYLI SİSTEM MÜHENDİSİ DİYE BİR İŞ TARAFİ YOK, İŞE ALAMAYIZ..” gibi cevaplarla karşılaşmış.
NE ENTERESAN DEĞİL Mİ..?

190 MİLYON LİRALIK BORÇ BATAĞINA SOKULMUŞ/SÜRÜKLENMİŞ OLAN KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN AYLIK FAİZ GİDERİ NE KADAR ACABA..?
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN 11 Aralık 2017 günü yaptığı Olağanüstü Kongre de Kulübün 190 milyon lira borcu olduğu açıklandı, ne yazık ki KARDEMİR KARABÜKSPOR böyle bir borç batağına sokulmuş, sürüklenmiş ve adeta KÖKLERİNE/GELECEĞİNE ASİT DÖKÜLMÜŞ..
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN AYLIK FAİZ GİDERİ NE KADARDIR ACABA..?
Örneğin yıllık 8 milyon liradan 4 yıllık REKLAM GELİRLERİ bankalara kırdırılmış, bu aynı zamanda KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN 2021 YILINA KADAR BANKA FAİZİ ödeyeceği anlamına gelmez mi..?
AYLIK BANKA FAİZ GİDERİ NE KADARDIR KARABÜKSPOR’UN.. ?
Bir de adam çıkıyor PİŞKİN/PİŞKİN konuşuyor..
Galiba İNSANLARI KANDIRDIM SANIYOR, batakçılar, BAYRAMCILAR..!!

878

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler