22.4 C
Karabük
19 Mayıs Pazar 2024

Her Telden (6.Aralık.2017)

ALLAH ÖMRÜNÜ UZUN ETSİN, KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE,  SAYIN MUTULLAH YOLBULAN VE KENT MEYDANI YANI
Allah ömrünü uzun etsin, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde Sayın MUTULLAH YOLBULAN, 100 Evlerin bulunduğu alan yıkılınca KARDEMİR’E kalan bölüm üzerine NE YAPABİLİRİZ noktasını çok araştırmıştı.
KENT MEYDANI’NA BİTİŞİK OLAN YERLERİ VAR KARDEMİR’İN..
O yer üzerine “NE YAPABİLİRİZ..” noktasını çok düşünüyordu, ÇOK YILDIZLI BİR OTEL üzerinde duruyordu, YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU üzerinde düşünüyordu, buna benzer birçok konu üzerinde duruyor/düşünüyordu..
Dikkat edin hepsi gündemden düştü..
Bununla beraber, YENİŞEHİR BÖLGESİ’NDE bulunan MÜHENDİSLER Kulübü tam bir rezalet durumda, VATAN HASTANESİ yine öyle, ÇAMLIK BÖLGESİ’NDE halen sobalı evlerin olması bile enteresan, HAVUZLU BAHÇE ne durumda..!!
Bütün bunları bir hale/yola koymak için KARABÜK’Ü BİLEN, buraları çok/çok iyi bilen bir ismin YÖNETİM KURULU bağlamında etkin biçimde ve sürekli izleyebilmesine açık bir yetkilendirme yapılsaydı mükemmel olurdu.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ buraları gezmiş, Başkan Vekili büyük ihtimal buraları bilmez, bilmemesini kimse de yadırgayamaz elbet..
YAZIK OLUYOR KARDEMİR GAYRI MENKULLERİNE, ARAZİLERİNE.

MARZİNÇ YÖNETİMİ “ÇALIŞMALARINI DURDURMA KARARI ALDI..” VE KANALİZASYONU, PROSES SUYUNU DEŞARJ EDECEK SİSTEM YOKLUĞU
Bilindiği gibi ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN kendi SU ARITMA TESİSİ bulunmuyor, burada ki ATIK SULAR bir protokol ile KARABÜK BELEDİYESİ kanalizasyon şebekesi kanalı ile KARABÜK BELEDİYESİ SU ARITMA TESİSİ’NE deşarj ediliyordu.
TÜM OSB, ATIK SULARI Karabük Belediyesi ATIK SU ARITMA TESİSİ’NE deşarj ediliyordu, yıllardır bu uygulama sürdürülüyordu, sun bir gelişme oldu ve Karabük Belediyesi MARZİNÇ ATIK SULARINDA tehlikeli madde yoğunluğu nedeni ile MARZİNÇ’İN HATTINI KESTİ/KAPATTI.
MARZİNÇ ne kendi proses suyunu, ne kanalizasyon atığı verecek SİSTEM BULAMADIĞI için ÇALIŞMALARINI DURDURDU ve şu an itibarı ile bu Tesis çalışmıyor..
YILLARDIR UYGULANAN SİSTEM, BİR ANDA KESİLDİ, DURDURULDU..
Oysa ilgili Bakanlık MARZİNÇ noktasında HAVA ve SU KİRLİLİĞİ YAPMIYOR gibi bir yaklaşım göstermişti, demek ki yaklaşımları yanlışmış ve bu yanlıştan dönmek üzere KARABÜK BELEDİYESİ hatlarını kesti..
Peki şimdi ne olacak..?
MARZİNÇ KENDİ ARITMASINI GELİŞTİRİP/GÜÇLENDİRECEK herhalde.
SU ARITMA TESİSİ yoksa, süratle bunu kuracak galiba..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ VE YÖNETİMİ HAKKINDA , BAYRAĞA/MİLLİ/MANEVİ DEĞERLERE SAYGI NOKTASINDA ELEŞTİRİ GETİRMEK..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bağlamında, arada, sırada, Rektör ve Yönetim Kadrosu hakkında HİÇ HAK ETMEDİKLERİ eleştiriler yapılır, bu eleştiriler Rektör ve Yönetimini yıpratmaya dönük olsa bile, esas yıpratılan ÜNİVERSİTE Tüzel Kişiliği olur.
Ne yazık ki ÜNİVERSİTE TÜZEL kişiliği yıpranır.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ noktasında eleştiri getirilebilecek hususlar yok mudur, insanların baktıkları pencereden elbet vardır, ancak, bu eleştiri BAYRAĞA, MİLLİ, MANEVİ DEĞERLERE saygı noksanlığı boyutuna gelince, hiç mi hiç inandırıcı olmaz.
AYRICA , O ELEŞTİRİLER, KİŞİLERE DEĞİL, ÜNİVERSİTEYE ZARAR VERİR.
Geçtiğimiz süreçte bu kabil gelişmeler yaşandı, ancak, şurası bir gerçek ki KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT ve birlikte çalıştığı Yönetim Kademesinde ki insanların BAYRAK HASSASİYETİ, MİLLİ HASSASİYETLERİ, MANEVİ HASSASİYETLERİ doruk noktasındadır..
Bu hassasiyetlerin az olduğunu, olmadığını söylemek öncelikle inandırıcı olmaz, daha sonra da acaba bu iddiaların ardında ne var sorusunu gündeme getirir ve araştırmalar başlar..
Eğer bir ikbal beklentisi ile bunlar yapılıyor, yaptırılıyor ise hesap yanlış çıkar.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ hiçbir ikbal için yıpratılmamalı..

KARDEMİR “DAHA ÖNCE GECİKTİRİP, YAPMADIĞI ÇEVRE YATIRIMLARINI YAPMAYA BAŞLADI MI ACABA..?” VE VERİLEN 2 YILLIK SÜRE İÇİNDE..
KARDEMİR daha önce ki yıllarda “2017 YILININ SONUNA KADAR YAPACAĞINA İLİŞKİN SÖZ VERİP, YAPMADIĞI YATIRIMLARA BAŞLADI MI..” ve KARDEMİR’E ilgili Bakanlıkça verilen 2 yıllık süre içinde bu yatırımlar tamamlanacak mı..?
TAMAMLANMAZSA NE OLUR, NE UYGULAMA YAPILIR..?
Bakın Karabük Belediyesi MARZİNÇ ATIK SULARI hakkında ENCÜMEN KARARI aldı ve bu Tesis atık sularının KARABÜK BELEDİYESİ Kanalizasyon Şebekesine deşarj edilmesini önlemek için MÜHÜRLEME yaptı..
KARDEMİR İÇİN BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ ELBET.
Dün Karabük Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN ile görüştük “KARDEMİR BİZE YAPACAĞI ÇEVRE YATIRIMLARININ PROĞRAMINI VERMEDİ, VERMİYOR.BUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.GEÇMİŞ YILLAR VERİLİYORDU..” anlamında ifadeler kullandı..
Neden vermediler anlayamadık, yoksa yine mi söz verip yapmayacaklar..!!
İnsanın aklına böyle bir marazi düşünce gelebilir, KARDEMİR’İN tutumu hakkında.
Neyse ; DİLERİZ VERİLEN SÜRE İÇİNDE BU YATIRIMLAR BİTİRİLİR..

AY SONUNA KADAR, ÖNCE MHP İL KONGRESİ, DAHA SONRA AK PARTİ İL KONGRESİ VE SON OLARAK CHP İL KONGRESİ YAPILACAK VE KULİSLER
Aralık ayı Siyasi Parti İl Kongreleri açısında hayli hareketli geçecek, önce 17 aralık tarihinde MHP Karabük İl Kongresi yapılacak ve göründüğü kadarı ile İKİ ADAYLI Kongre öncesinde çok sıkı tartışmalar yaşanıyor..
İNTERNET SAYFAMIZIN YORUM KÖŞESİNE GÖNDERİLEN YORUMLAR VAR..
MHP İçinde sıkıntılı bir ortam yaşanıyor galiba.
AK PARTİ 23 Aralık cumartesi günü yapacağı İL KONGRESİ’NDE Tek Aday olarak Sayın İSMAİL ALTINÖZ ve Yönetim Kurulu Kongreye girecekler bu kongrenin önemi var elbet, ancak, bir önemli yanı da Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM’IN Kongreye katılımı olacak.
CHP İL Kongresi 24 aralık günü yapılacak ve İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL’İN yeniden Aday olmayacağını açıklaması ile Tek Aday olarak Sayın ABDULLAH ÇAKIR Kongreye girecek sanıyoruz veya son saniye de bir Aday daha çıkabilir gibi yaklaşımlar gözleniyor.
YEREL ve GENEL SEÇİMLERİ SIRTLANACAK SİYASİ KADROLAR KURULUYOR.

İL BAŞKANLIĞI GÖREVİ VERİLEN SAYIN DURSUN ALTIPARMAK, İYİ PARTİ TEŞKİLATLARINI KURMAK İÇİN YOĞUN BİR ÇABA İÇİNDE GÖRÜNÜYOR
İYİ Parti Karabük İL BAŞKANLIĞI görevine getirilen, Karabük Belediyesi eski Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK Teşkilatları kurmak için yoğun bir çabanın içinde görülüyor.
Sayın ALTIPARMAK Siyaseten müthiş çalışkan bir isimdir.
İYİ PARTİ Teşkilatları noktasında ciddi mesafeler almıştır mutlaka.
Sayın ALTIPARMAK göreve atandığı günlerde de yazdık, anlatmaya gayret ettik, birçok çevreden “GEZMEDİĞİ PARTİ KALMADI, BU KADAR DA OLMAZ..” diyenler vardı.
SÖYLENENLERİN HAKLILIK PAYI ÇOK YÜKSEK..
Ancak, Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN çok Parti gezmesi bir kenara, bir de SİYASİ ÇALIŞMALARDA Kİ ENERJİSİ, ÇALIŞKANLIĞI üzerinde durulmalı dedik.
Şimdi İYİ PARTİ KURUCUSU ve bir Partinin bir Kentte kurulması, İlçelerde ki Teşkilatların kurulması MADDİ/MANEVİ ne kadar ağırdır, bilenler/ bilir, Sayın ALTIPARMAK bunların üstesinden gelmeye gayret ediyor..
Hele PARTİ ÇALIŞMALARINA RESMEN BİR BAŞLASIN GÖRÜN..
Sıkmadık el bırakır mı, kucaklamadık insan bırakır mı..?
Karabük’te SİYASET YAPANLARA TAVSİYEMİZ..
İYİ PARTİ OLAYINI MUTLAKA ÖNEMSEYİN, DİKKATE ALIN..

KARDEMİR KARABÜKSPOR, İÇİNE YUVARLANDIĞI KÖTÜ DURUMDAN NASIL ÇIKACAK, NASIL ÇIKABİLİR, ASLINDA PUANLAR AÇILMAMIŞ, AMAAA
KARDEMİR KARABÜKSPOR içine yuvarlandığı kötü durumdan nasıl kurtulabilir, Karabük’te yaşamını sürdüren hemen herkes umutsuz bir bekleyiş içinde görünüyor.
PUAN CETVELİNDE alt sıralar arasında puan açılmadı..
İki/üç maç seri ile SÜRATLE TIRMANIR KARABÜKSPOR..
Bütün sorun MORAL MOTİVASYONU DÜZENLEYEBİLMEK..
Bunun içinde PARA GEREK..
Gereken para, öyle üç/beş milyon da değil, neresinden bakarsanız bakın 45-50 milyon lira, bir de mayıs sonuna kadar bir o kadar, hatta biraz daha fazlası gerek.
Dün akşam üzerin BİR SEÇENEKTEN SÖZ EDİLDİ..
Galiba bir KURULUŞUN ORTAKLARI böyle bir girişim başlatmayı düşünüyorlarmış, ORTAKLAR ARASINDA bir havuz oluşturup KARABÜKSPOR’U ALABİLİRLER gibi bir haber dolandırıldı..
PEK İHTİMAL VERMEDİK/VEREMEDİK DOĞRUSU..
Ama DENİZ YANAR MI diye bir söz vardır..
Çarpışma sonucu KADIKÖY ÖNLERİNDE denize akaryakıt akıtan bir tanker nedeni ile MARMARA DENİZİ günlerce yanmıştı hatırlarsınız, böyle bir gelişme olur mu, olursa aman keyfinden yenmez.
TAKIMLAR ARASINDA PUAN FARKI DA AÇILMAMIŞKEN..!!
KARABÜKSPORA’A İLAÇ GİBİ GELİR.

744

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler