15.9 C
Karabük
1 Mayıs Çarşamba 2024

Her Telden (27.Kasım.2017)

KARDEMİR KARABÜKSPOR’A “İDARİ İŞLEMLERİN VE YAPILMASI GEREKEN KONULARIN YÜRÜTÜLMESİ,  GÖZETİLMESİ..” VE SAYIN ZİYA ÜNSAL..
Tarihinin en bunalımlı dönemini yaşayan ve YÖNETİMİNİN İSTİFA ETMESİ SONUCU tam anlamı ile boşluğa düşen KARDEMİR KARABÜKSPOR’A bazı idari işlemlere ve ödemelere vaziyet etmesi için GÖZETMEN olarak Sayın ZİYA ÜNSAL görevlendirildi.
RESMİ BİR GÖREV DEĞİL BU ANLADIĞIMIZ KADARI İLE.
Ancak, etkin bir biçimde GÖZETİM GÖREVİ YAPACAK ve 11 ARALIK günü yapılacak olan KONGREDE ADAY OLUP/OLMAYACAĞI konusu daha sonra kararlaştırılacak.
BURADA BİR KONUCU ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ..
Sayın ZİYA ÜNSAL’IN gözetmen olarak bakacağı MALİ TABLOLAR, takip edeceği FUTBOL KADROSUNUN PUAN CETVELİNDE Kİ DURUMU, çok ama çok önemli..
ÇOK OLUMSUZ BİR TABLO VAR ORTA YERDE..
Sayın ZİYA ÜNSAL böyle bir tablonun bugün için gözetilmesine, eğer gelecekte görev alacaksa, yönetilmesinde “EVET BEN VARIM..” demesi çok büyük bir FEDAKARLIK OLARAK görülmeli.
Olası bir başarısızlıkta KİMSE Sayın ZİYA ÜNSAL’A kabahat bulamaz..
Allah Korusun bir başarısızlıkta kimse “SENİN YÜZÜNDEN..” diyemez..

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN ÖMER FARUK ÖZ “ÖNCELİKLE KARDEMİR’İN VERDİĞİ 32 MİLYONUN HESABI ÇIKARTILSIN..”
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN bütün geliri KARDEMİR’DEN neşet etmektedir, bu anlamda, 44 milyon lira dolayında bir gelir TFF, Performans ve sair gelirler oldu sanıyoruz..
44 MİLYON LİRA DOLAYINDA BÖYLE BİR GELİR OLDU..
Sayın ÖMER FARUK ÖZ, olayın bu noktasında, ”ELDE EDİLEN GELİRLER NERELERE HARCANDI, BUNUN HESABINI VERSİNLER BİR GÖRELİM..” gibi yaklaşmıyor olaya.
“KARDEMİR VERDİĞİ 32 MİLYON LİRALIK TAAHHÜT, 28 MİLYON LİRA DOLAYINDA BİR PARAYA KIRDIRILMIŞ, ÖNCE BU PARANIN HESABINI BİR VERSİNLER..” diyor, özellikle 32 MİLYONUN HESABI üzerinde duruyor..
KIRDIRILAN PARA KARABÜKSPOR KASASINA GİRMİŞTİR MUTLAKA..
Zaten bu teminatı, paraya çeviren BANKA/BANKALAR veya FİNANS KURULUŞLARI kayıtlarında bunlar bellidir, tespiti çok zor olmasa gerektir ve ayrıca KARDEMİR KARABÜKSPOR kayıtlarında da belli olması gerekir..
Sayın ÖZ, özellikle,  bu konu üzerinde duruyor,  HESABINI VERİN diyor.

KARABÜK ÇEVRE DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN BÜNYAMİN COŞKUN “GALİBA, HAVA KALİTESİNİ BİLDİREN CİHAZ KALİBRASYONLARI SORUNLU..”
Karabük’te, şimdiye kadar olmadığı ölçü de ÇEVRE DUYARLILIĞI var, bunun temelinde sanıyoruz Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN yaptığı bir dizi açıklamalar yatıyor..
Örneğin ULUSAL HAVA İZLEME AĞI VERİLERİNE göre KARABÜK’ÜN HAVASI temiz görünüyor, ancak, KARABÜKLÜLERE SORARSANIZ , Karabük’ün havası temiz değil, KARABÜK HAVASI BERBAT durumda.
RESMİ BİRİMLERİN VERİLERİ BAŞKA, HALKIN ALGISI, DÜŞÜNÜŞÜ BAŞKA.
Bu durumu ÇEVRE DERNEĞİ Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN’A sorduk, Sayın COŞKUN, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nü ziyaret ettiklerini ve bu konuda “HAVA İZLEME AĞI İLE OLAN BAĞLANTI KALİBRASYONLARINDA BİR SORUN OLDUĞU DÜŞÜNCELERİNİ MÜDÜRE HANIMA ANLATTIKLARINI..” söyledi.
ONLİNE SİSTEMİNİN KALİBRASYONLARI ARIZALI MI..?
Ancak, bu DURUM KARDEMİR İÇİNDE Kİ ve KARDEMİR DIŞINDA Kİ sistem için geçerli, örneğin MARZİNÇ TESİSİNİN bağlı olduğu ONLİNE sistem mükemmel işliyormuş ve HERHANGİ BİR HAVA KİRLİLİĞİNİN yapmadığı net biçimde belliymiş.
Online sistemin kalibrasyonlarında sıkıntı mı var acaba..?
Ulusal hava izleme ağı verilerinde KARDEMİR 1 ve KARDEMİR 2 değerleri normal, hatta, zaman/zaman çok düşük çıkıyor, buna göre KARABÜK HAVASI TERTEMİZ olmalı, ancak, VATANDAŞIN ALGISI, KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ olduğu yönünde.
SİSTEM KALİBRASYONLARI SIKINTILI MI ACABA..?

TİCARET / SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “SAYIN BAKANIMIZA İSMETPAŞA OSB-OTOMOBİL FABRİKASI BİLGİLERİNİ”
Geçtiğimiz gün AK Parti İl Eski Başkanlarından ve Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Kendisinden önce Büromuzu ziyaret eden CHP Eski Milletvekili Adaylarından Sayın CEVDET AKAY ile sohbet ediyorduk, Sayın TİMURÇİN SAYLAR’DA geldi tesadüfen ve sohbet bir anda KARDEMİR KARABÜKSPOR olayına döndü.
Herkes fikirlerini anlattı ve bu arada Sayın CEVDET AKAY, Yenice’ye gideceği için izin istedi ayrıldı, daha sonra da Sayın TİMURÇİN SAYLAR Bilim –Sanayi-Teknoloji Bakanı Sayın FARUK ÖZ’ÜN ziyareti hakkında bilgiler verdi.
Sayın SAYLAR, TSO Meclis Başkanı olarak İsmetpaşa İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında, kurulacak olan OTOMOBİL FABRİKASI’NA mutlaka KARDEMİR’İN ortak edilmesi noktasında bilgiler verdiğini anlattı.
Sayın SAYLAR her zaman ki gibi YATIRIM diyor, YATIRIMCI diyor..
Uzunca bir süre sohbet ettik Sayın SAYLAR ile..
Hep YATIRIM üzerine, YATIRIMCI üzerine konuşuyor her zaman ki gibi.

YENİCE İLÇESİ, AK PARTİ ESKİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYLARINDAN SAYIN NAİL AYAN ; “YENİCE’NİN BİRLİĞE/DİRLİĞE İHTİYACI VAR..”
Cumartesi günü Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR, tam Allahaısmarladık diye kalkmıştı, kapıdan AK Parti Yenice eski Belediye Başkan Aday/Adaylarından Sayın ANİL AYAN girdi.
Sayın NAİL AYAN ile oturduk, bir süre sohbet ettik, keşke Sayın TİMURÇİN SAYLAR gitmemiş olsaydı, Sayın NAİL AYAN, özellikle YENİCE İLÇESİ ile ilgili çok önemli değerlendirmeler yaptı, keşke bunları dinlemiş olsaydı.
Sayın NAİL AYAN Yenice de yaşanan kırılmaları anlattı ve özellikle AK Parti açısından bunların giderilmesinin önemine değindi, bu nokta da fazla umutlu olmadığını da sezinledik Sayın AYAN’IN.
YENİCE’NİN ENERJİSİNİ EKONOMİK KALKINMAYA AYIRMASINI ANLATTI.
Potansiyellerin KALKINMA İÇİN HAREKETE geçirilmesi gerektiğini söyledi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN MALİ TABLOLARI VE PUAN CETVELİNDE Kİ YERİ, KULÜBÜN MORAL MOTİVASYONU BELLİ VE SAYIN ZİYA ÜNSAL..
Çok önemli olduğu için, bir kez daha yazmak ve altını çizerek belirtmek istiyoruz, KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN mali tabloları, puan cetvelinde ki yeri ve içinde bulunduğu moral motivasyonu belli..
Böyle bir ortamda Sayın ZİYA ÜNSAL FEDAKARLIK YAPTI..
Şu an itibarı ile GÖZETMENLİK yapıyor, daha sonra belki de, SEÇİLMİŞ BAŞKAN/YÖNETİCİ olarak SORUMLULUK ÜSTLENECEK ve ilerleyen süreçte, Allah Korusun kötü bir sonuçta KİMSE, AMA, HİÇ KİMSE Sayın ZİYA ÜNSAL’I suçlayamaz “BECEREMEDİN/BAŞARAMADIN..” demek hakkına sahip değildir.
Allah Korusun öyle bir sonuçta, Sayın ZİYA ÜNSAL’A denilecek söz “TEŞEKKÜR EDERİZ, ELİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERDİN, ANCAK OLMADI..” demek olur, bunun altını şimdiden çizmek gerekir.
BU İŞLER HAFTALIK GİDER, bu hafta iyisindir alkış/kıyamet olur, ÖTEKİ HAFTA TERS BİR SONUÇ ÇIKAR, eleştiri gırla kıyamet gider ve insanların BALIK HAFIZALI OLDUĞUNA ilişkin söylemler devreye girer “SİZİN YÜZÜNÜZDEN..” gibi bir algı çıkar ortaya.
Sayın ZİYA ÜNSAL büyük bir fedakarlık örneği göstermiş, KARABÜKSPOR sevgisi nedeni ile RİSK ALMIŞTIR, ancak KARABÜKSPOR’UN bugün içinde bulunduğu pozisyon hiçbir süreçte unutulmamalıdır..
EĞER BAŞARABİLİRSE, HEYKELİ DİKİLMELİDİR..
Başaramazsa “SENİN BİR SUÇUN YOK..” denilmelidir..
Zira TABLOLAR ORTA YERDE ve BU TABLOLAR HİÇ UNUTULMAMALI..

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN ÖMER FARUK ÖZ “OTOMOBİL FABRİKASI İÇİN KULLANILACAK ÇELİK, BİZİM ÜRETİMİMİZ…”
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ, Karabük’ün bir kesimi tarafından, üzerinde özellikle ve hassasiyetle durulan OTOMOBİL FABRİKASI noktasında “BABAYİĞİTLER İÇİNDE YER ALMAKTAN YANA..” bir geliştiriyor.
Ancak, bundan da önemlisi, Sayın ÖZ kurulması düşünülen ve girişimleri yapılan OTOMOBİL FABRİKASI noktasında “BU ÜRETİMDE GEREKEN ÇELİĞİ KARDEMİR ÜRETİYOR, BU ÜRETİMİ DAHA BİR GELİŞTERECEĞİZ..” anlamında görüşler dile getiriyor..
BU KARABÜK AÇISINDAN ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ ELBET..
Sayın ÖZ, bu manada ÜRÜN ÇEŞİTLEMESİNE gidileceğinin altını çizerken “ZATEN ELİMİZDE OLAN BAZI TESİSLERİ, UFAK YATIRIMLARLA DAHA AKTİF HALE GETİREREK ÜRÜN ÇEŞİTLEMESİNE GİDECEĞİZ..” yolunda ifadeler kullanıyor.
Bu arada BU YÖRE İNSANININ ÇOK ÖNEMSEDİĞİ BİR KONUYA DEĞİNDİ..
Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖZ “EĞER PERSONEL ALINACAKSA, BU TAMAMEN KARABÜK VE BU YÖREDEN ALINACAKTIR..” gibi ifadeler de bulundu, bu ifadelerinin altını çizdi ve “SON ZAMANLARDA ALINAN PERSONEL İÇİN BİLGİ İSTEDİM..”anlamında da bilgiler verdi.
Karabük’te her zaman bir söylenti dolaşır/dolaştırılır ve “KARDEMİR’E EL ALTINDAN, TORPİLİ OLAN İNSANLAR DEVAMLI ALINIYORMUŞ..” gibi bir ŞEHİR EFSANESİ sürekli konuşulur..
Bunun aslı/astarı var mıdır/yok mudur bilinmez..
Sayın ÖZ’DE DUYMUŞ OLACAK Kİ, bu konunun üzerine gideceği mesajını verdi..

ORMAN VE SU BAKANLIĞI, DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANALI İLE YAPILAN “ESTETİK DERE ISLAH ÇALIŞMALARI.” VE “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ.”
Karabük’ün ortasında bulunan ARAÇ ÇAYI’NIN REZİL DURUMU insanlarda GÖZ ALIŞKANLIĞI YAPTI sanıyoruz, YEREL SEÇİMLER sırasında çok önemli projeler gündeme geldi, ancak, hiçbir gelişme görülmüyor.
TEKNİK OLARAK BİRÇOK SIKINTILAR VAR GALİBA..
ARAÇ ÇAYI’NIN debisi ve rejimi ALDEĞİRMEN BARAJINI gerektiriyor..
EN AZINDAN BÖYLE SÖYLENİYOR.
Yani, ARAÇ ÇAYI üzerinde düzenlemeler BELEDİYENİN/BELEDİYELERİN İMKANLARI İLE OLACAK GİBİ DEĞİL ve bunun için ORMAN ve SU BAKANLIĞI, DSİ Genel Müdürlüğü’nün bir şekilde devreye sokulması gerekiyor..
DSİ Genel Müdürlüğü 2ESTETİK DERE ISLAHI YAPIYOR..” ve elinde ki personel, makine parkı, ekipman “ESTETİK DERE ISLAHLARI..” noktasında yeterli..
KARABÜK, ARAÇ ÇAYI BU PROGRAMA ALINAMAZ MI ACABA..?
Eğer bu düzenleme BELEDİYE/BELEDİYELERDEN beklenecekse imkansı denilecek kadar zor bir olay, her ne kadar YEREL SEÇİMLERDE projeler hazırlanıp seçmene gösteriliyorsa da, bu imkanlarla bu işin olması pek mümkün görünmüyor..
DSİ KARABÜK’E BU GÜZELLİĞİ YAPAMAZ MI ACABA..?

ALLAH KORUSUN, KARDEMİR KARABÜKSPOR BİR ALT KÜMEYE DÜŞERSE “KARDEMİR TARAFINDAN VERİLEN REKLAM PARASI İNDİRİLİR Mİ..?”
Allah Korusun, KARDEMİR KARABÜKSPOR bir Alt Kümeye düşerse “KARDEMİR TARAFINDAN VERİLEN YILLIK 8 MİLYON LİRALIK REKLAM PARASI NE OLUR, DÜŞÜRÜLÜR MÜ..?”
Hoş, BU REKLAM PARASI TAAHHÜDÜ ÇOKTAN PARAYA ÇEVRİLMİŞ..!!
Öyle ya, SÜPER LİGİN MARKA DEĞERİ ve burada yapılacak reklamın ederi ile BİRİNCİ LİGİN, İKİNCİ LİGİN, ÜÇÜNCÜ LİGİN reklam ederi çok daha farklı olur herhalde..
KARDEMİR HENÜZ OYNANMAYAN SEZONUN REKLAM parasını, banka/bankalar nezdinde TAAHHÜT ETTİĞİ için vermek zorunda, zorunda olmasına zorunda da, gelecek yıllarda böyle terslikler olursa CEVABINI KİM VERECEK ACABA..?
Demek ki KARDEMİR’DE HERKES KENDİSİNİ KALICI SANMIŞ..
KARDEMİR KARABÜKSPOR’A DA GÜVEN DUYULMUŞ ve ortaya böyle bir durum çıkmış, Allah Esirgesin, ya KARDEMİR KARABÜKSPOR KÜME DÜŞERSE, KARDEMİR yine/yeniden yıllık reklam parası olarak 8 milyon vermeyi sürdürür mü..?
GERÇİ 2021 YILINA KADAR O PARALAR ZORLA DA/YOLLA DA ÖDENECEK.
Bankalardan alınmış o paralar..

807

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler