12.1 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (9.Ekim.2017)

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “2011 YILINDA KARÇİMSA BACALARINDAN ÇIKAN, ÇİMENTO TOZUNU GÜNDEM YAPMIŞTI..”
Geçtiğimiz günlerde düzenlediği Basın Toplantısı ile, ÇEVRESEL KİRLİLİK anlamında duyarlı davranmadıklarını iddia ettiği KARDEMİR ile MARZİNÇ Fabrikalarını eleştiri yağmuruna tutmuştu.
O ZAMANDA BÜYÜK GÜRÜLTÜLER KOPMUŞTU.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, KARÇİMSA Yöneticilerinin TASARRUF OLSUN mantığı ile FİLTRELERİNİ çalıştırmadığını ileri sürmüş ve GEREKİRSE KAPATILMALI gibi yaklaşımlar sergilemişti.
GALİBA KARÇIMSA, O UYARILARA AYAK UYDURDU..
Artık o yönlü bir yakınma gelmiyor..
Buradan, Sayın RAFET VERGİLİ’NİN uyarıları ÇOK YARARLI oldu gibi bir sonuç çıkartmak mümkün, gerçektende öyle olmalı ki, KARÇİMSA civarında artık ÇİMENTO TOZU görülmüyor..
Sayın RAFET VERGİLİ şimdi KARDEMİR ve MARZİNÇ için uyarı yaptı..
“İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDE TASARRUF OLMAZ..” diyor Sayın VERGİLİ ve gerek KARDEMİR’İN, gerekse MARZİNÇ’İN her türlü önlemi almaları gerektiğini vurguluyor..
ÇEVRE KİRLİLİĞİ OLAYINA DİKKAT ÇEKİYOR..

KARDEMİR, UZUNCA BİR SÜREDİR “ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI KENDİ BÜNYESİNDE MÜTHİŞ SAVAŞ AÇMIŞ BULUNUYOR..” VE YATIRIMLAR..
KARDEMİR uzunca bir süredir ÇEVRE KİRLİLİĞİNE karşı kendi bünyesinde savaş açmış bulunuyor ve Genel Müdür Sayın ERCÜMENT ÜNAL bu nokta da hayli iddialı ifadeler kullanıyor.
Sayın ERCÜMENT ÜNAL bu nokta da Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE hak veriyor, teşekkür ediyor, aynı paralelde düşündüklerini ifade ediyor ve YATIRIMLARA BİRAZ DAHA HIZ VERECEKLERİNE dikkat çekiyor.
KARDEMİR ile ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı arasında bir temrin programı olduğunu ve KARDEMİR’İN bu program uyarınca ÇEVRE YATIRIMI yaptığı biliniyor..
Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN bu protokolün yapılmasında çok önemli rol üstlenmiş ve KARDEMİR’İ Çevre Yatırımları noktasında belirli bir yükümlülük altına sokturmuştu.
KARDEMİR ÇEVRE ve SU KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMEK ZORUNDA..
Bunun içinde çok ciddi yatırımlar yapıyor diye biliyoruz.
KARDEMİR ÇEVRE YATIRIMLARI BİRAZ DAHA HIZLANDIRILACAK..
Bu yönlü adımlar atılıyor..

KARABÜK “ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI AMANSIZ BİR MÜCADELE AÇMALI VE EN ÖNEMLİSİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE ARITMA TESİSİ..!!”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, çok önemli bir girişim yaparak ÇEVRE KİRLİLİĞİ olayına değindi, Karabük’te TOPLUMSAL BİR DESTEK gördü bu girişim.
OLAY SÜRATLE KİTLESELLEŞİYOR..
Kazanan Karabük olacak elbet, bakın bu gelişmeler, KARABÜK’ÜN ÇOK BÜYÜK BİR EKSİĞİNİ GÜNDEME GETİRDİ ve bunun mutlaka giderilmesi gerek.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE ARITMA TESİSİ YOK..!!
Ülke genelinde yüzlerce ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ var, ancak, ARITMA TESİSİ olmayan KAÇ OSB VAR acaba, bize BİR TEK KARABÜK OSB’NİN arıtma tesisi olmadığı yolunda bilgiler verildi..
Deniliyor ki Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE ARITMA TESİSİ olmayınca, örneğin MARZİNÇ atık suları nereye bırakılıyor, SÜT/SÜT ÜRÜNLERİ ile ilgili tesislerin atık suları nereye deşarj ediliyor.
Kaldı ki PEYNİRALTI SUYU denilen ve peynir imalatında çıkan ATIK SULARIN çok tehlikeli, çevreyi harap eden çok önemli bir ATIK OLDUĞU noktasında bilgiler de veriliyor..
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE ATIK SU TESİSİ YAPILACAK MI..?

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VERGİLİ “HİÇBİR EKONOMİK DEĞER İNSAN SAĞLIĞI KARŞISINDA MANA İFADE ETMEZ..” VE OSB’YE ATIK SU TESİSİ..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, geçtiğimiz günlerde yaptığı Basın Toplantısında “HİÇBİR EKONOMİK DEĞER İNSAN SAĞLIĞI KARŞISINDA, BİR MANA İFADE ETMEZ..” anlamında sözler etti, cümleler kullandı..
YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI Sayın VERGİLİ..
Efendim Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE ARITMA TESİSİ YOK ve bunun 10-12 milyon lira civarında bir bedeli olduğuna işaret edilerek “HAYLİ PAHALI BİR TESİS OLDUĞU İÇİN OLSA GEREK, ŞİMDİYE KADAR YAPILMADI..” deniliyor.
ATIK SULAR başka usuller kullanılarak tehlikesiz hale getirilmeye çalışılıyormuş ve esas ATIK SE TESİSİ GEREKTİĞİ üzerinde durularak “BÖYLE PARÇA ÇÖZÜMLERLE NE KADAR SAĞLIKLI SONUÇ ALINABİLİR Kİ..” deniliyor..
GEÇTİĞİMİZ AYLARDA, çok büyük ve çok ciddi tartışmalarla gündeme gelen Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE gelen DENETİM ELEMANLARI raporlarını vermek üzerilermiş.
Acaba raporlarında bu eksiklik yer alacak mı..?

MARZİNÇ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN METİN ALTAN ; “KUŞKUSU OLAN GELSİN FABRİKAYI GEZDİRELİM, HEMŞERİLERİMİZE BİLGİLER VERELİM..”
MARZİNÇ Genel Müdürü Sayın METİN ALTAN, Tesislerinin hiçbir çevresel olumsuzluk yaratmadığını vurgulayarak “BU KONU DA KUŞKU OLAN HEMŞERİLERİMİZ GELSİNLER FABRİKAYI GÖRSÜNLER, KENDİLERİNE HER TÜRLÜ BİLGİYİ VERELİM..” diyor.
Sayın METİN ALTAN tesislerinde kullanılan teknoloji noktasında da bilgiler vererek “BENİM 30 YILIM TEKNOLOJİ İLE DOLU/DOLU GEÇTİ. BİR EKSİKLİK OLSA BİLİRİM. BELKİ BENDE TEKNOLOJİK KÖRLÜK YAŞAYABİLİRİM. KİM NE ÖNERİYORSA SÖYLESİN, EKSİĞİMİZ VARSA GİDERELİM..” diyor.
MARZİNÇ ATIK MADDESİ olan curuf noktasında çok önemli gelişmelerin eşiğinde olduklarına dikkat çeken Sayın METİN ALTAN, bu nokta da gerekli standardizasyon belgelerini aldıklarına dikkat çekiyor.
“BİZİM CURUFUMUZ ÇİMENTO, KARAYOLLARI, PAKET TAŞI YAPIMLARINDA KULLANILACAK..” diyerek, bunların kullanımı için gereken standart belgelerinin tek/tek alındığına işaret ediyor..
Sayın METİN ALTAN en küçük bir olumsuzluğumuz yok görüşünde ısrarlı..

AK PARTİ İL BAŞKANI VE İL YÖNETİM KURULU, BU HAFTA İÇİNDE BELLİ OLUR HERHALDE VE SAYIN TİMURÇİN SAYLAR DAHİL İSMİ GEÇENLER..
Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN istifasını açıklayarak, ayrıldığı AK Parti Karabük İL BAŞKANLIĞI için henüz bir isim belirlenmedi, ancak, orta yerde o kadar çok isimden söz ediliyor ki, bu isimlerin hemen hepsi de BEN ATANIRIM gibi bir beklenti içinde..
HAK YEMEYELİM..
BİR/İKİ İSİM BÖYLE DÜŞÜNMÜYOR ve bu isimler “BENİM BİR TALEBİM YOK, ANCAK, GENEL BAŞKAN BÖYLE BİR TALİMAT VERİRSE ZORUNLU OLARAK BU GÖREVİ ÜSTLENİRİM..” gibi konuşan bir/iki isim var.
Bu arada en büyük sürpriz olarak “HENÜZ İSTİFASI GENEL MERKEZCE KABUL EDİLDİ GİBİ BİR AÇIKLAMA OLMADI. YAPILACAK KONGREYE KADAR GÖREVİNİN BAŞINDASIN..” denilerek Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN devamı olabilir, diyenler var.
BÖYLE BİR GELİŞME OLABİLİR Mİ..?
Her ne hal ise artık, ancak, Karabük İL BAŞKANLIĞI ve İL YÖNETİMİ noktasında bir zaafın yaşandığı kesin, yaklaşık 20 civarında isim “GÖREV BANA VERİLEBİLİR..” gibi bir beklentinin içinde görülüyor..
Genel Merkeze henüz hiçbir çağrının yapılmadığı biliniyor..
Şurası da bir gerçek ki, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN dışında kimsenin bir etkisi olmayacak gibi söylentiler gün geçtikçe güç kazanıyor.
AK PARTİ İÇİN, BU HAFTA BİR GELİŞME OLACAK GİBİ..

SAYIN TİMURÇİN SAYLAR, AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE DÖNDÜRÜLMEZSE, TİCARET/ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MI..?
Siyasi ve Cemiyet yaşamında KULİSLERİ ÇOK İYİ İZLEYEN bir kardeşimiz, çok ama çok enteresan bir ROL DAĞILIMINDAN söz etti ve “EĞER Sayın TİMURÇİN SAYLAR AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE TEKRAR DÖNDÜRÜLMEZSE, SİSTEM İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV VERİLİR..” dedi.
“NEYMİŞ O GÖREV…” diye sorduk.
Öncelikle Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN en azından AK Parti İl Kongresi’ne kadar İl Başkanlığını, Yönetimi ile birlikte veya Yönetiminde önemli değişiklikler yaparak sürdürmesi yolunda bir karar alınabilirmiş.
Eğer İl Başkanlığı’nı bırakacaksa KONGRE İLE BIRAKIR tahmininde..
Yine o Kardeşin dediğine göre, Sayın TİMURÇİN SAYLAR, İl Başkanlığı’nı bırakırsa, gelecek TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimlerinde YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI için en kuvvetli aday olurmuş.
“Sayın TİMURÇİN SAYLAR, BİLGİSİ ve BİRİKİMİ İLE SİSTEMİN DIŞINDA TUTULMAZ.TİCARET ve SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI YAPILIR ve BÖYLECE SİSTEMİN İÇİNDE TUTULUR..” dedi o Kardeş.
“PEKİ SİSTEM DEDİĞİN NE..” diye sorduk..
“ÖRNEĞİN İSMETPAŞA OSB veya KARABÜK OSB İÇİN NELER DÜŞÜNÜLÜYOR, KARABÜK’TE KAÇ KİŞİ BİLİYOR.SİSTEM DEDİĞİM BU İŞTE..” dedi ve “YATIRIMI/YATIRIMCIYI VE BUNLARI , EN İYİ BİLEN,  SAATLERCE ANLATABİLECEK TEK İSİM Sayın SAYLAR..” dedi.
Görüyorsunuz, ne senaryolar yazılıyor, neler düşünülüyor..
Bakalım neler gelişecek, neler olacak..?

SAFRANBOLU’DA GÖRMEZDEN GELİNEN BİR YIĞIN İMAR OLAYI VE MADO’NUN BELEDİYE TARAFINDAN BİRKAÇ SAATLİĞİNE MÜHÜRLENMESİ..
Safranbolu’da İMAR UYGULAMALARINA uygun olmayan birçok yer TÜRLÜ/ÇEŞİTLİ NEDENLERLE görmezden gelinmiş, fark edilmemiş ve bu durum MADO’NUN birkaç saatliğine MÜHÜRLENMESİ ile ortaya çıktı..
MADO ÇAPINDA ÜNLÜ BİR FİRMANIN SAFRANBOLU’YA GELMESİ ÖNEMLİ.
Ve MADO Safranbolu Belediyesi tarafından BİRKAÇ SAAT SÜRE İLE MÜHÜRLENDİ, daha sonra mühür söküldü, şimdi MÜHÜRLENMEYE NEDEN olan durumun giderilmesi bekleniyor..
BİR ÇIKINTIDAN SÖZ EDİLİYOR..
Ancak; O ÇIKINTI veya ÇIKINTI GİBİ, yüzlercesinden söz edilerek “NEDEN MADO’NUN BULUNDUĞU YERİN ÜZERİNE GİDİLİYOR, DİĞER YERLER , ADETA, ES GEÇİLİYOR..” gibi yakınmalar çıktı ortaya.
BU İŞ BÜYÜK SIKINTI YARATACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
Ya tümü gözden geçirilecek veya tümü görmezden gelinecek..!!

SAFRANBOLU,  CİMER’E VE BİMER’E EN FAZLA ŞİKAYET GİDEN KENTLERDEN BİRİSİ Mİ, İMAR NOKTASINDA YAKINMALAR/ŞİKAYETLER..
Şu günlerde CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM Merkezi (CİMER..) ile BAŞBAKANLIK İLETİŞİM Merkezi (BİMER..) Safranbolu sakinlerince çokyoğun bir şikayet trafiğine mi sahne oluyormuş..
BU YÖNLÜ YAKINMALAR VAR..
Bilindiği gibi Safranbolu’da bazı İMAR EKSİKLİKLERİ veya İMAR UYGULAMALARINDA yaşanmış uygunsuz durumlar olduğuna ilişkin çok yoğun söylentiler var/vardı.
Bununla ilgili ÇOK ÜNLÜ BİR FİRMA olan MADO’NUN Safranbolu tesisine kısa süreli bir mühür uygulaması yapılmıştı ve şimdi MADO’NUN imara uygun olmayan bölümünün İMARA UYGUN hale getirilmesi isteniyor.
İYİ DE, BÖYLE ÇOK YER OLDUĞUNDAN SÖZ EDENLER VAR.
İYİ DE, BUNLARA GÖZ YUMAN BELEDİYECİLER HALEN İŞ BAŞINDA.
İşte bu durumlar Safranbolu sakinlerinin CİMER’E veya BİMER’E şikayetlerine yol açıyor galiba ve SAFRANBOLU GEÇMİŞİN UYGUNSUZ UYGULAMALARINI SİLEBİLECEK Mİ bakalım..
Ya hepsi uygun hale getirilecek, fazla sorun olmayacak..
Veya, eskisi gibi hepsi görmezden gelinecek, sorun unutturulacak..

1190

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler