13.8 C
Karabük
3 Mayıs Cuma 2024

Her Telden (28.Eylül.2017)

MARZİNC “KENDİ ATIK MADDESİNİ KOYACAK YER SIKINTISINA DÜŞTÜ GALİBA..”

VE BU NOKTA DA YENİ BİR SIKINTININ YAŞANMASI İHTİMALİ..
Kurulduğundan bu yana, yarattığı sıkıntı bir türlü bitmeyen MARZİNC noktasında yeni bir sıkıntının baş göstereceği üzerinde duran konuya yakın kaynaklar “ATIK MADDE KOYACAKLARI YER TÜKENİYOR..” gibi bilgiler veriyorlar.
“ATIK MADDESİ İÇİN ÖZEL YER YAPILMASI GEREKİYORMUŞ..”
Bu özellikle SIZDIRMAZLIĞIN TEMEL UNSUR OLDUĞUNA işaret edilerek “MEBRAN KAPLI YÜZDE YÜZ SIZDIRMAZLIK İÇEREN ATIK MADDE DEPOLARI GEREKİYOR..” gibi yaklaşımlar gösteriliyor..

Bu arada MARZİNC Fabrikasının ATIK MADDELERİNİN çimento fabrikalarına verilmesi için çalışmalar olduğuna dikkat çekilirken,”ÇİMENTO FABRİKALARININ BU MADDEYİ KULLANMASI İÇİN GEREKLİ İZİNLER ÇIKMAK ÜZERE..” gibi bilgiler veriliyor.
Bu görüşe karşılıkta “ÇİMENTO FABRİKALARI MARZİNC ATIK MADDESİNİ KULLANAMAZ. ZİRA BU SONUÇTA DEMİR İÇERİR VE 20 MİKRONA KADAR UFALANMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR. 20 MİKRONA KADAR YAKILARAK ÇİMENTO MADDESİ OLARAK KULLANILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR..” diyorlar.
MARZİNC Fabrikası kurulduğundan bu yana Karabük’te sorun oldu.
Kısa süre içinde, Karabük Özelinde yeniden gündeme gelme ihtimali var, sanki,atık madde yerinden başlayan sıkıntılar zincirinin çevreye verdiği kirlilik noktası yeniden yargılanıp/sorgulanacak gibi.
MARZİNC YENİDEN KARABÜK GÜNDEMİNE GELMEK ÜZERE..

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE DELEGE SEÇİMLERİ İLE ÇELİK-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBE DELEGE SEÇİMLERİ ARASINDA TEMEL FARK..
CHP Karabük Merkez İlçe Kongresi’ne katılacak MUHTARLIK BÖLGESİ DELEGE Seçimleri yapıldı, hemen her Mahallede DELEGE OLMAK için İKİ LİSTE mücadele etti, bir listede ki isimler kaybetti, diğer listede ki isimler kazandı.
KAZANANLAR/KAYBEDENLER KUCAKLAŞTI DEMOKRASİ ESAS KAZANAN oldu, kaybedenler GELECEK DELEGE SEÇİMİ için daha fazla çalışmaları gerektiğine inandılar, bunun yolunun PARTİYE DAHA SIKI SARILMAKTAN geçtiğine inanarak şimdiden kolları sıvadılar..
KİMSE/KİMSEYE KIRILMADI, DEMOKRASİ KAZANDI..
ÇELİK-İŞ KARABÜK ŞUBE Kongresi için delege seçimi yapıldı..
BÜTÜN KISIMLARDA TEK LİSTE ile geçen seçimde, iddialara göre, işçilere TEK LİSTE DAYATILMIŞ ve “GİT BU LİSTEYİ SANDIĞA AT..” tarzından bir tutumla DELEGELER BELİRLENMİŞ.
Bu konuda İNTERNET SİTEMİZE birçok yorum gönderiliyor..
DELEGE SEÇİMLERİNİN bu tür yapılması, tabanda ki ÜYENİN/İŞÇİNİN O Sendikaya yönelik AİDİYET DUYGULARINI köreltiyor elbet, bunu 2010 yılında birlikte gördük yaşadık..
Her neyse artık, İKİ BÜYÜK KURULUŞUN DELEGE SEÇİMİNİ yazdık..
Son karar YÖNETENLERİN, TABANDA Kİ İNSANLARIN..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ KÖTÜLEMEK, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ YETERSİZ GÖRMEK/GÖSTERMEK KARABÜK’E YAPILACAK KÖTÜLÜKTÜR..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ kötülemek, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ yetersiz görmek/göstermeye çalışmak, kimseye bir şey kazandırmaz, tam tersi, Karabük’e çok şeyler kaybettirir.
BU KARABÜK’E YAPILABİLECEK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ Yönetenlere karşı olabilirsiniz, ancak, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN geçmiş yıllarını da töhmet altına alacak biçimde “BURASI YETERSİZ EĞİTİM VERİYOR, BURADAN MEZUNLAR BAŞARILI OLAMIYOR..” gibi bir algı yaratmak çok ama çok yanlış.
BURADA BİR GENÇ KAÇ YIL EĞİTİM GÖRÜP MEZUN OLUYOR..
4 YIL, 5 YIL SÜREN BİR SÜREÇTEN SONRA MEZUN OLUYOR..
O zaman,  Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarının görev süresi dikkatlere gelir, ondan önce ki, süreç gündem olur ve toptan bir YETERSİZLİK düşünülür ki, bütün bunlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN/KARABÜK’ÜN HAYIRINA olmaz.
Eleştiri, beğenmemezlik kişilere yönelik olmalı..
Bir TÜZEL KİŞİLİK, KURULUŞ toptan YETERSİZ denilirse bu yanlış olur.
Bir Kentin kaderi ile oynanmış olur, böyle bir şey hoş karşılanmaz..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ’NÜ, DEKANLARI, BÖLÜM BAŞKANLARINI ELEŞTİREBİLİRSİNİZ,  ANCAK, TÜM YAPIYI BAŞARISIZ GÖSTERMEK ..!!
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ noktasında herkesin azami dikkati göstermesi gerek, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Karabük’ün lokomotifi olarak kabul edilen bir yapı.
BU YAPIYI TOPTAN BAŞARISIZ, YETERSİZ görmek/göstermek, bu manada Karabük’e yapılabilecek en büyük kötülük olur, en büyük ihanet olur,  bunu herkesin bilmesi görmesi kabul etmesi gerek.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BAŞARISIZ..
EEE, O ZAMAN KONTENJANLARIN DOLMASINI BEKLEMEK HAYAL olmaz mı..?
Böyle bir EĞİTİM KURUMUNA kim öğrencisini gönderir, hangi öğrenci, hayata böyle bir EĞİTİM KURUMUNDA hazırlanır, hazırlanmayı yeğler ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE kayıt olur..
REKTÖRÜN eleştirilecek yönleri varsa, buyurun eleştirin..
DEKANLARIN eleştirilecek yönleri varsa buyurun eleştirin..
Her kademe de bunu yapabilirsiniz, yapılıyor, yapıyoruz da, ancak, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BAŞARISIZ gibi, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDEN çıkan öğrenciler hiçbir yerde başarı kazanamıyorlar gibi yaklaşımlar –en azından bize göre – yanlış/çok yanlış.
KİŞİLER üzerinden KURUMA/YAPIYA Zarar vermemek daha iyi olur..
Buna dikkat etmek gerekir..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ EK BİNASI İÇİN GELEN HEYET VE “BU OLAYIN SİYASETEN İZLENMESİ YOLUNDA TAVSİYE..”
KBÜ Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi’ne yatak ilavesi için EK BİNA İNŞAATI yapılacak, yıllardın bunu konuşuyor Karabük, ancak, yer sorunu bir türlü halledilemedi..
YER SORUNU HALLEDİLEMEYİNCE, İNŞAATLAR BAŞLAMADI..
Sanıyoruz, önce ki gün, EK BİNA İNŞAATLARI için Sağlık Bakanlığı’ndan HEYET GELMİŞ ve düşünülen yerleri fotoğraflayıp gitmişler ve giderken de ÇOK ÖNEMLİ BİR TAVSİYE DE bulunmuşlar..
“BU OLAYIN SİYASETEN İYİ İZLENMESİ GEREKİR..” tavsiye bu.
Olayın tam bu noktasında GELECEK DÜŞÜNÜLEREK, bu ek bina olayının YENİ BİR HASTANE OLARAK ELE ALINMASI gerektiği üzerinde de duran bu yönlü fikir üreten çevreler var.
Deniliyor ki “SAĞLIKTA SİSTEM KISA SÜRE SONRA DEĞİŞEBİLİR.AFİLİASYON SİSTEMİ KALDIRILABİLİR.O ZAMAN KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ GEREKECEKTİR.O NEDENLE EK BİNA YERİNE YENİ BİR HASTANE DÜŞÜNÜLEBİLİR..”
Bu olur mu, olmaz mı, YÖNETENLER BİLİR ELBET..

CHP GENEL MERKEZİ “BİRÇOK İLÇEYE KARABÜK’Ü ÖRNEK GÖSTEREREK, DELEGE SEÇİMLERİNİ MAHALLİNDE YAPIN..” TALİMATI VERİYORMUŞ
Bir Kardeşimiz “CHP İLÇE BAŞKANLARI GENEL MERKEZE GİTMİYORLAR GALİBA.ORADA ÇALIŞMALARINI ANLATMIYORLAR GİBİ BİR HAVA SEZİNLİYORUM..” şeklinde bir ifade kullandı.
Örneğin CHP’NİN birçok İLÇE DE DELEGE SEÇİMLERİNİ Parti Lokalinde yaptığından yakınmalar duyulurmuş ve o bağlamda GENEL MERKEZ Yöneticileri de KARABÜK MERKEZ İLÇE DELEGE SEÇİMİNİ takdirler karşılayıp,  ÖRGÜTLERE MÜMKÜN OLDUĞUNCA SİZDE BÖYLE YAPIN mesajları veriyormuş.
KARABÜK MERKEZDE LİSTELER YARIŞTI, DEMOKRASİ KAZANDI..
CHP’NİN üzerinde ki ölü toprağı silkelendi adeta
KARABÜK MERKEZ İLÇE örnek gösteriliyormuş CHP içinde.

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “ATATÜRK/YENİ MAHALLE/NAMIK KEMAL/KARTALTEPE/YENİŞEHİR ARASI ÇOK KISALACAK..”DİYOR
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ çok iddialı bir proje ortaya koyarak “ATATÜRK-YENİ MAHALLE-NAMIK KEMAL-KARTALTEPE VE YENİŞEHİR MAHALLELERİ ARASI ÇOK KISALACAK..” görüşünde.
BUNUN İLK AYAĞI OLARAK KARTALTEPE-YENİŞEHİR arasında ki köprü ve o köprüye çıkan asansörleri, merdivenleri gösteriyor Sayın VERGİLİ bu konuda son aşamaya geldiklerini vurguluyor..
Daha sonra NAMIL KEMAL Mahallesi civarından, KARTALTEPEYE bir asansör kurulacağına dikkat çekiyor Sayın RAFET VERGİLİ ve “ÖRNEĞİN ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NDE İŞİ OLAN BİR HEMŞERİMİZ, NAMIK KEMAL VEYA O CİVAR BİR MAHALLEMİZDEN YÜRÜME MESAFESİ HASTANEYE GELECEK..” diyor.
Şimdi MİNİBÜSLERLE veya TAKSİ TUTARAK bu iş gerçekleşiyor..
O ZAMAN YÜRÜME MESAFESİNE GELİYOR İŞ.
Sayın RAFET VERGİLİ, olayın bu noktasını “YÜRÜYEN MERDİVEN ile değil ASANSÖR İLE ÇÖZECEĞİZ..” diyor ve YÜRÜYEN MERDİVENLERDE ufak /tefek kazalar yaşandığına işaret ediyor..
“ÖZELLİKLE YAŞLI TEYZELERİN, ETEĞİ, ELBİSESİ TAKILIYOR ALLAH KORUSUN ÜZÜLECEĞİMİZ BİR KAZA YAŞANABİLİR..” diyerek asansör olayına yöneldiğini anlatıyor..
BUGÜN Kİ UZUN MESAFE, KISALIYOR/KISALTILIYOR..
ÇOK GENİŞ BİR NÜFUS rahat edecek, mesafeler kısalacak..

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA BU HAFTA İÇİNDE ATAMA YAŞANMAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR VE SAYIN TİMURÇİN SAYLAR İLE GÖRÜŞMELER..
AK Parti Genel Merkezi, Sayın TAMİRÇİN SAYLAR’IN istifası ile boşalan İL BAŞKANLIĞI görevine, bu hafta içinde bir atama yapmayacak gibi görünüyor ve böyle bir beklenti adeta yok gibi.
İL BAŞKANI KİM OLABİLİR..?
Olayın tam bu noktasında, istifa etmiş olmasına karşın, AK Parti Genel Merkezi’nin Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile görüş alışverişini sürdürdüğüne işaret edilerek YOL HARİTASININ BELİRLENMESİ İÇİN KENDİSİNDEN FİKİR ALINDIĞINI biliyoruz diyen isimler var.
AK Parti, tamamen İL BAŞKANI KİM OLACAK noktasına kilitlendi ve buraya kilitlenme MERKEZ İLÇE BAŞKANI kim olacak olayını gözden kaçırdı esas tartışılması gereken konulardan birisi de MERKEZ İLÇE BAŞKANI KİM OLUR olayı.
Bilindiği gibi MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI konusunda Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ ismi güç kazanmıştı, şimdi Sayın İSMAİL ALTINÖZ İl Başkan Aday/Adayları arasında gösteriliyor..
PEKİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI KİM OLACAK O ZAMAN..?
AK Partililer bu konusu ıskalıyorlar, hiç üzerinde durmuyorlar..
Ancak ;İL DELEGELERİ MERKEZ İLÇE KONGRESİNDEN SEÇİLECEKLER..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ VE UZMAN HEKİMLERİN NÖBETE KALMALARI “ACİLİ KAPATIVERELİM..” ÖNERİLERİ..!!
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi Hekimleri arasında KÖKLÜ BİR ANLAŞMAZLIK çıkmış ve özellikle BAYRAM TATİLİ sürecinde NÖBETE KALMAK noktasında çıkan anlaşmazlık pek giderilmiş gibi değil galiba.
Hatta, nöbete kalırım/kalmam noktasında baş gösteren anlaşmazlık sırasında “ACİL SERViSİ KAPATIVERELİM HİÇBİR SORUN KALMAZ..” gibi pratik çözüm önerenler bile olmuş..!!
Peki sorun, anlaşmazlık giderildi mi..?
Pek sanmıyoruz..
Böyle bir ortamda bizde “EFENDİM EK BİNA ÇİN SİYASETİN DUYARLI OLMASI VE YILAN HİKAYESİNE DÖNEN BU İŞİ BİRAR ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞTURMASI GEREK..” şeklinde yaklaşımlar gösteriyoruz.
Aslında REKABET HEMEN HER ALANDA FEVKALADE İYİDİR gerçeğinden hareketle “EK BİNA YAPILACAĞINA O PARA İLE YENİ BİR HASTANE YAPILIP, KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ KAZANDIRILMALI..” noktasına gelmek mümkün.
O zaman ACİL BERVİSİ KAPATIVERELİM yolunda çözüm önerileri gelmez..
O zaman hizmet kalitesi biraz daha artar..
Neyse ; BÖYLE BİR SORUN YAŞANDI, halende, YAŞANIYOR sanırız..

601

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler