12.3 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (22.Eylül.2017)

SAYIN ŞEFİK DİZDAR, BAŞBAKAN SAYIN BİNALİ YILDIRIM’A “SİZ MİKROFONDAN İLAN ETTİNİZ AMA, HAVAALANI İÇİN HİÇBİR GELİŞME OLMADI.”
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM 16 Mart 2017 günü Karabük’e gelmiş ve bir miting düzenlemişti, Sayın YILDIRIM bu miting sırasında Karabük yaşayanlarına çok önemli bir söz vermişti.
“Sayın ŞEFİK DİZDAR HAVAALANI ALT YAPISINI YAPACAK..” demişti.
Bu anlamda ifadeler kullanmıştı.
O günden sonra herhangi bir gelişme olmadı HAVAALANI noktasında, gözle görülür, elle tutulur bir ilerleme olmadı ve Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM’IN 16 Mart 2017 günü söylediği o sözler KARABÜK KENT MEYDANI’NDA kaldı..
Şimdi aklımıza ne geldi biliyor musunuz..?
Sayın ŞEFİK DİZDAR, ya bir randevu alarak, veya mektup yazarak, veya herhangi bir biçimde Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM’A ulaşarak bilgiler verse ve “Sayın BAŞBAKANIM SİZİN MİKROFONDAN ONBİNLERCE KİŞİYE VERDİĞİNİZ SÖZÜ HALEN YERİNE GETİREMEDİM..” derse..
“MAALESEF, BANA ŞU ALANLARA PİST YAPILACAK, BUYRUN ÇALIŞMALARA BAŞLAYIN DENİLMEDİ, O NEDENLE SİZİN, BENİM ADIMA KARABÜKLÜ ONBİNLERCE KİŞİYE VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTAMADIM. DURUMDAN SİZİ HABERDAR ETMEK İSTEDİM. ÖZÜR DİLERİM..” anlamında bilgiler ulaştırırsa ne olur..?
ŞU AN BÖYLE BİR DURUM YOK ELBET..
Ancak ; OLMAYACAK BİR KONU DA DEĞİL YANİ..

16 MART 2017 TARİHİNDE “KARABÜK’E HAVAALANI YAPILACAK, ALT YAPISINI Sayın ŞEFİK DİZDAR YAPACAK..” SÖZÜNÜ VEREN BAŞBAKAN..
16 Mart 2017 tarihinde ANAYASA REFERANDUMUNU anlatmak için Karabük’e gelen Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM, bir miting düzenlemişti ve ÇOK KALABALIK bir kitleye konuşarak “KARABÜK’E HAVAALANI YAPILACAK..” sözünü vermişti.
Sözünün burasında “HAVAALANI ALT YAPI ÇALIŞMALARINI, Sayın ŞEFİK DİZDAR KENDİ KAYNAKLARINDAN, KENDİ İMKANLARI İLE YAPACAK..” demişti, Sayın ŞEFİK DİZDAR adını “BU ÇALIŞMALARI KENDİ İMKANLARI İLE YAPACAK..” diyerek gururlandırmış ve onbinlerce kişiye alkışlatmıştı..
HAVAALANI NOKTASINDA BİR İLERLEME GÖREN VAR MI..?
Şimdi,  Sayın BAŞBAKANIN SÖZÜ havada mı kalacak yani..?
Şimdi, Sayın ŞEFİK DİZDAR ALT YAPI ÇALIŞMALARINDAN KAÇINIYOR GİBİ BİR GÖRÜNTÜ MÜ olacak yani, HAVAALANI noktasında bir ilerleme var mı, Sayın ŞEFİK DİZDAR’A “BUYUR KARDEŞİM, ALT YAPI ÇALIŞMASINI YAPACAĞIN ALAN BURASI..” denildi biz mi duymadık..?
Haaa.! Olayın tam burasında Sayın ŞEFİK DİZDAR şöyle bir düşünceye yuvarlansa ve “YAHU PARAMIZLA YALANCI DURUMUNA MI DÜŞÜYORUZ NEDİR.EN İYİSİ BEN BU İŞTEN ÇEKİLEYİM BARİ..” gibi bir anlayışa girse, kim kendisine haksızsın diyebilir ki..?
Yine de, gördüğümüz, hissettiğimiz böyle bir düşüncesi yok Sayın DİZDAR’IN..
Müthiş bir sabır ile yer gösterin diye kapı/kapı dolaşıyor, halletmeye çalışıyor..

KARDEMİR SEÇİMLİ GENEL KURULU İÇİN, HÜKÜMETİN BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYE İSİMLERİNİ VERMESİ BEKLENİYOR VE GERGİNLİK..
2 Ağustos günü yapılması gereken KARDEMİR Seçimli GENEL KURUL Toplantısı HAKİM HİSSEDARLAR arasında çıkan anlaşmazlık nedeni ile ertelendi ve halen yapılamadı.
DURDUK YERE BU ANLAŞMAZLIK ÇIKTI/ÇIKARTILDI..
Sayın MUTULLAH YOLBULAN’IN fiziksel aktivitelerini kaybetmesi sonucu böyle bir durum çıktı/çıkartıldı ve geriden gelen jenerasyon krizi iyi yönetti denilemez.
HAKİM HİSSEDARLAR ARASINDA BİR UZLAŞI OLSUN İSTİYORDUK.
Ancak ; böyle olmadığı gibi olay gittikçe tırmanıyor, tırmandırılıyor, ortaya bunu temin etmek için görevlendirilmiş veya kendisini görevli gibi gören çevreler giriyor “O ÖYLE DEDİ, BU BÖYLE DEDİ..” bağlamında hareketler oluyor.
Hükümetin bunları duymaması, görmemesi mümkün mü..?
Çıkan/çıkartılan haberler HÜKÜMETİN elini güçlendiriyor ve TURKCELL formülü için toplumsal desteğini arttırıyor, burada HAKİM HİSSEDAR guruplar arasında ESKİ UYUMUN sağlanması en önemli konu..
Ama, görünen bırakın uyumu, aranın daha da açılması için çaba harcayanlar çok..
AKLI SELİM NOKTASINA GELMEYİ ÖNLEMEYE ÇALIŞANLAR ÇOK..

DÜN SAYIN SEDAT NAMAL, TELEFONLA ARADI VE “AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI İÇİN BENİ DE ARADILAR, YURT DIŞINDAN HEYETLER VARDI..” DEDİ.
Dün Sayın SEDAT NAMAL Telefon etti ve bir süre sohbet ettikten sonra “ABİ BİLİYORSUN BUGÜN AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI İÇİN MÜLAKATLAR VAR.SANIYORUM 17 CİVARINDA İSİM, BU MÜLAKATA DAVET EDİLMİŞ..” dedi.
Kendisi de davet edilmiş ve “BENİM, BUGÜN,  YURT DIŞINDAN, DAHA ÖNCE PROGRAMLANMIŞ, İŞADAMI HEYETLERİM GELECEK.MÜLAKAT İÇİN KARABÜK’E GELECEK MİLLETVEKİLLERİNE BUNU ANLATTIM.İZİN İSTEDİM..” şeklinde bilgiler verdi.
Sanıyoruz Mülakatı yapacak Milletvekillerine “DAHA SONRA İSTEDİĞİNİZ YERE GELEYİM.MÜLAKATI BÖYLE TAMAMLAMIŞ OLURUZ..” gibi bir yaklaşım getirmiş ve “ANLAYIŞLA KARŞILADILAR..” dedi Sayın SEDAT NAMAL..
İl Başkanlığı noktasında, kendisini şanslı görüyor Sayın NAMAL..
“İSTENEN TÜM KRİTERLERE SAHİP BİR İSİM..” olduğuna işaret etti..
“ÖYLE SANIYORUM Kİ, İL BAŞKANLIĞI BANA VERİLECEKTİR..” tahmininde bulundu.
Sanıyoruz, dün,  Çanakkale’de YURT DIŞINDAN gelen İşadamlarını ağırladı..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE, 200-250 YATAK İLAVESİ İÇİN YAPILACAĞI SÖYLENEN “EK BİNA NOKTASINDA GELİŞME..”
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 200-250 yatak ilavesi için “EK BİNA YAPILACAKTI..” ve bu konu YILLARDIR KONUŞULUYOR , hatta, KONUŞULA/KONUŞULA YORGUN DÜŞTÜ bu olay.
İCRAATA GEÇMEDEN YORULDU, ESKİDİ, İNANIRLIĞINI KAYBETTİ.
Şu ana kadar herhangi bir ilerleme yok, ARAZİ NOKTASINDA sorun var galiba ve Karabük’te belirli bir çevre “O CİVARDA ARAZİ YOKSA, BAŞKA BİR YERE, YENİ BİR HASTANE OLARAK YAPILSIN…” şeklinde düşünmeye başladı..
Böyle bir yatırım SAĞLIK BAKANLIĞI noktasında kesinlik kazandı ve bu yatırımın YENİ BİR BİNA OLARAK, KARABÜK’ÜN BİR BAŞKA YERİNE yapılması prosedür olarak olabilir mi, olursa böyle bir yolu gidilmesi iyi olmaz mı..?
ŞİRİNEVLER TAM BİR SORUNLAR YUMAĞI HALİNDE, HELE, TRAFİK ABOOO..!
Yeni bir yere, yeni bir HASTANESİ hem Kenti de rahatlatır..!!

ÇELİK-İŞ SENDİKASI BÜNYESİNDE “BÜTÜN KISIMLARIN TEK LİSTE İLE SEÇİME GİTMESİ..” GENEL YÖNETİM KURULU’NU RAHATSIZ ETMEZ Mİ..?
ÇELİK-İŞ Sendikası NERELERDEN/NERELERE geldi yarabbi, geçmişin bilen, bugünleri hayretle ve “NASIL OLUR..” diyerek karşılıyor, şaşkınlık içinde gelişmeleri izliyor.
DELEGE SEÇİMLERİ YAPILIYOR..!!
Tüm kısımlarda TEK LİSTE ile yapılan delege listelerini, geçmişi bilen insanlar, hayretle karşılamaz mı, ”NASIL OLUR..” hayreti ile karşılamaz mı ve örneğin biz öyle karşılıyoruz.
BU TUTUMUN CEZASINI DAHA ÖNCE GÖRDÜ ÇELİK-İŞ..
İşçiler ÜCRETSİZ İZİNLERE, günlerce, haftalarca TAM MAAŞ ALAMAMAK dönemlerine hiç ses çıkartmadılar, sabır ve tevekkül ile karşıladılar bunları, ancak, ANTİDEMOKRATİK uygulamalar baş gösterince 48 saatte 2200 İŞÇİ SENDİKASINI DEĞİŞTİRİVERDİ..
ÖYLE OLMADI MI, BUNLAR YAŞANMADI MI..?
Şimdi denilecektir ki “NE YAPALIM KARDEŞİM, DELEGE SEÇİLMEK İÇİN LİSTE ÇIKARTANLAR OLDU DA, BİZ Mİ ENGEL OLDUK..” bunu söyleyenler kendi baktıkları yerden haklı da olabilirler..!!
Ancak İŞÇİ ARASINDA O DEMOKRASİ İKLİMİ YARATILDI MI..?
“KİMSE/KİMSEDEN KORKMASIN, ÇEKİNMESİ,  KISIMLARINDAN DELEGE OLMAK İÇİN LİSTE ÇIKARTABİLİRLER..”gibi inandırıcı bir mesaj verildi veya inandırıcı bir iklim yaratıldı ve buna rağmen mi KİMSE LİSTE ÇIKARTMADI..?
ANTİDEMOKRATİK TUTUM/TUTUMLAR KİME YARAR GETİRMİŞ Kİ..
Çelik-İş Sendikası’na getirsin..

20 DOLAYINDA İL BAŞKAN ADAYINA OY VEREN TEŞKİLAT MENSUPLARI VE ADAY OLMAYI DÜŞÜNMEYEN İSİMLERİNDE VARLIĞI ŞAŞKINLIK
Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkan Adayları için “KULİSLERDE İSMİNDEN SÖZ EDİLEN BİRİSİ Mİ OLACAK, YOKSA İSMİNDEN HİÇ SÖZ EDİLMEYEN BİR İSİM Mİ İL BAŞKANI OLACAK..” şeklinde bir şeyler yazmıştık.
DÜN TEŞKİLAT MENSUPLARI 20 DOLAYINDA ADAY/ADAYINA OY VERDİLER..
Daha önce İSMİ HİÇ GEÇMEYEN, ADAY/ADAYI olmayı düşünmeyen bazı isimlerde 20 kişi içine alınmışlar ve OY KULLANAN Teşkilat mensupları bu isimlere de oy verdiler elbet.
Her üye 3 isim yazmış..
Bu isimler açıklanmayacak elbet, kullanılan oylar GENEL MERKEZE götürülecek ve gerekli değerlendirmeler orada yapılacak ve işin en ilginç yanı GENEL MERKEZ DE çıkan sonuçları açıklamayacak.
Şimdi BU 20 İSİM “EN ÇOK OY BANA ÇIKMIŞ..” diyecektir elbet..
Böyle diyene de kimse söz edemez, GİZLİLİK BÖYLE SÖYLEMLERİ, beraberinde getirecektir elbet ve bu kullanılan oylar sonucu en yüksek oy alanlar GENEL MERKEZE davet edilerek, orada da birebir görüşmeler sonucu İL BAŞKANI belirlenecek.
AK Parti dün birinci basamak aday belirleme olayını gerçekleştirdi..

SAYIN MERAL AKŞENER’İN GENEL BAŞKANLIĞI’NDA KURULACAK OLAN “YENİ PARTİ İÇİN..” GERİ SAYIM BAŞLADI VE KARABÜK TEŞKİLATLARI
Sayın MERAL AKŞENER’İN Genel Başkanlığını yapacağı ve Prof.Dr.Sayın ÜMİT ÖZDAĞ ile Eski Bakanlardan Sayın KORAY AYDIN’IN DA müthiş katkı ve destek verdikleri YENİ PARTİ için geri sayım başladı.
15 EKİM TARİHİNE KADAR AÇIKLAMALAR YAPILACAK..
Bu açıklamalardan sonra YEREL TEŞKİLATLARIN kurulması aşamasına geçilecektir elbet ve örneğin KARABÜK İUL BAŞKANI kim olur, daha sonra da İLÇE BAŞKANLARI kimler olur..
YENİ KURULACAK PARTİNİN BİR TABANI VAR..
Görülen O ki ciddi bir toplumsal tabanı var ve o nedenle PARTİ TEŞKİLATLARINDA GÖREV ALMAK isteyen, İL ve İlçe Başkanı olmak isteyen çok sayıda isim var.
Bu nokta da YENİ PARTİ’NİN Tabanı MHP’DEN gelen CHP’DEN gelen AK Parti’den gelen yüzlerce, binlerce insandan oluşacak gibi görünüyor ve yalnızca MHP bağlamında ele alınacak bir durum yok.
BAKALIM KARABÜK TEŞKİLATLARINI KİM/KİMLER KURACAK..

AK PARTİ İL BAŞKANI VE İL YÖNETİM KURULU’NUN DEĞİŞMESİ İLE KARABÜK’TE KURUMLAR/KURULUŞLAR YENİ BİR DURUM BELİRLEYECEKTİR
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN görevinden istifası ile İl Yönetim Kurulu’nun da istifa etmesi sonucu, Karabük özelinde ortaya çok değişik pozisyonlar çıkartacaktır.
YENİ İL BAŞKANI ve İL YÖNETİM KURULU NASIL BİR YOL İZLEYECEKTİR.
Örneğin KURUM ve KURULUŞLARLA ilişkiler noktasında Sayın TİMURÇİN SAYLAR ve ARKADAŞLARI uyumlu bir tutum izleyerek, kimseyi fazla rahatsız etmemeyi yeğlemişlerdi.
ŞİMDİ NASIL BİR POZİSYON YAŞANACAK.
Sonra planlanan, gündeme gelen YATIRIMLAR/HİZMETLERLE ilgili neler yaşanacak, örneğin Sayın TİMURÇİN SAYLAR yapılacak işleri en ince detayına kadar biliyordu, bunların takibi sırasında da bilgi sahibi olmasının avantajlarını kullanıyordu.
Yoksa ;Kendisini İŞ YAPMAMAYA, HİZMET ÜRETMEDEN gününü gün etmeye odaklamış BAZI KURUM ve KURULUŞLAR işleri savsaklamaya çok kolay sapabiliyorlar, Sayın SAYLAR bunlara izin vermiyordu.
Zira gelecek yatırımı, gelecek hizmeti, en az o işi yapacak Kurum/Kuruluş yetkilisi kadar kendisi de biliyordu ve halk tabiri ile KÜL YUTMUYORDU..
Şimdi nasıl bir yol ortaya çıkacak, merakla izleyeceğiz..

438

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler