16.6 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

Her Telden (20.Eylül.2017)

SAYIN TİMURÇİN SAYLAR’IN “AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTAFA ETMESİNE ZEMİN HAZIRLAYAN GELİŞMELER..” GÖREV SÜRESİNDE
AK Parti Karabük İl Başkanlığı görevinden istifa eden Sayın TİMURÇİN SAYLAR, durduk yerde neden bu yola gitti veya durduk yerde mi bu yola gitti, neler gelişti, neler oldu acaba..?
Örneğin Karabük ESNAFLAR ODASI Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN, kimin önerisi ile AK Parti Genel Merkezi’ne davet edildi ve kendisine direkt veya dolaylı bir biçimde “AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI OLUR MUSUNUZ..” anlamında öneriler getirildi.
Örneğin “BÜLENT ERSÖZ’Ü TANIR MISINIZ, NASIL BİR İNSANDIR..” şeklinde çok detaylı bilgiler kimlerden alındı ve bütün bu gelişmeleri duymuş olma ihtimali çok yüksek olan Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN, bunları İÇİNE SİNDİRMESİ beklenebilir miydi..?
BAŞKA HANGİ İSİMLER HAKKINDA BİLGİLER ALINDI ACABA..?
Biz gelişmeleri yakından izliyor ve “Sayın TİMURÇİN SAYLAR AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTAFA EDERSE..” gibi mesajlar vermeye gayret ediyorduk, bunun AK Parti için çok sıkıntı yaratacağına vurgu yapmaya çaba harcıyorduk.
ŞİMDİ OLACAK/OLABİLECEK GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLEYELİM..
Bu sürecin MİMARI OLARAK görünen/görünenleri Siyaseten izleyelim, Cadde de/Sokakta AK Partililerin/vatandaşların tepkilerini gözlemeye gayret edelim, bakalım neler/neler gelişecek..
KARABÜK ÇOK ÇALKANTILI BİR DÖNEME ADIM ATTI, ÖZETİ BU..

SAYIN TİMURÇİN SAYLAR AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA EDİNCE, İL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ DE KENDİLERİNE YAKIŞANI YAPTI
Sayın TİMURÇİN SAYLAR, AK Parti Karabük İl Başkanlığı görevinden istifa edince, İL YÖNETİM KURULU Üyeleri de kendilerine yakışanı yaptılar ve görevlerinden istifa ettiler.
AK PARTİ, ŞU AN İTİBARI İLE, İL TEŞKİLATI OLMAYAN BİR SİYASET KURUMU.
Şimdi acilen bir İL BAŞKANI bulunması gerekiyor, tespit edilecek İL BAŞKANI, kendi İL YÖNETİM KURULU’NU oluşturacak ve İL KONGRESİ’NE kadar bu Kurul ve Başkanı görevine devam edecek.
AK PARTİ ÇOK ÇALKANTILI BİR SÜRECE GİRDİ KARABÜK’TE..
Şimdi, bulunacak İL BAŞKANI ve oluşturulacak İL YÖNETİM KURULU istifa eden kadronun yerini doldurabilecek mi, BU KADRO DIŞINDA çok önemli isimlerin kalacağı, görev alamayacağı kesin..
Kaldı ki, şu an itibarı ile gördüğümüz “İSTER AK PARTİLİ, İSTER CHP’Lİ, İSTER MHP’Lİ İSTER DİGER PARTİLERDEN OLSUN, OLUŞAN KAMU VİCDANI ÇOK NET OLARAK, Sayın SAYLAR’A YANLIŞ YAPILDIĞINA İNANIR HALDE, Sayın SAYLAR’IN BİRİLER TARAFINDAN HARCANDIĞINA İNANIYOR..”, bunu net söyleyelim.
Öyle isimlere rastladık ki, ATEŞ PÜSKÜRÜYORLARDI..

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI İÇİN “GENEL MERKEZ NEZDİNDE KULİS YAPANLAR..” VE BU ANLAMDA “BEN OLURSAM PARTİ YÜKSELİR..” DİYENLER..
AK Parti Karabük İL BAŞKANLIĞI için.Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN istifasından sonra, Genel Merkez nezdinde girişim yapan, kulis yapan birçok isimden söz ediliyor.
KULİSLER ÇALKALANIYOR ADETA.
Bize göre, AK Parti Karabük İl Başkanlığı’na en yakın isim Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ gibi görünüyor, ancak, kulislerde Sayın CUMHUR ÜNAL , Sayın KEMAL KARADENİZ, Sayın AHMET USTAOĞLU başta olmak üzere çok sayıda ismin dolaştığını da görüyorsunuz.
Olayın bu noktasında KARÜNDER eski Başkanı Sayın ALİ ÖZER isminin bir anda ön plana çıkabileceğini ileri süren geniş bir çevre de dikkatleri çekiyor elbet.
AK Parti’nin yeni İl Başkanı’nın belirlenmesi noktasında, AK Parti’nin Kuruluşunda çok etkin görevler almış, uzun süre Yönetimlerde bulunmuş olan Sayın REMZİ ÖZÇELİK’İN belirleyici olacak olan isimler arasında olduğuna dikkat çekenler “Sayın ÖZÇELİK’İN, KENDİSİNE veya İŞARET EDECEĞİ İSME DİKKAT EDİN..” diyorlar
AK Parti bünyesinde müthiş bir kulis çalışmasının başladığına işaret edilirken “ÖRNEĞİN MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI Sayın AHMET NUR ve YÖNETİM KURULU ÜYELERİ MUTLAKA FİKRİ SORULACAK İSİMLER ARASINDA YER ALIR..” gibi değerlendirmelerde dikkat çekiliyor..
AK Parti bünyesinde muazzam bir kulis çalışması sürüyor/sürdürülüyor..
AK Parti İL BAŞKANI SİZCE KİM OLABİLİR..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN “NET ÖĞRENCİ SAYISI 53 BİN VE BU YIL 2500 CİVARINDA BİR KONTENJAN DOLMADIĞI İÇİN 53 BİNDE KALDI..”
Dün KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci sayısı ile ilgili bir değerlendirme yapmış ve “KİMİ ÇEVRELER 56 BİN, KİMİ ÇEVRELER İSE 41.500 ÖĞRENCİ VAR DİYE İDDİA EDİYORLAR, NEDİR BUNUN DOĞRUSU ACABA..?” demiştik.
Bu nokta da bilgi veren ilgili çevreler oldu..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN şu an itibarı ile 53 BİN ÖĞRENCİSİ bulunuyor ve söylenen 56 bin rakamının “BOŞ KALAN 2500 KONTENJANDAN KAYNAKLANDIĞI..” bilgilerini veriyorlar.
BU YIL ÜNİVERSİTELER KONTENJANLARINI DOLDURAMADILAR..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN DE 2500 kontenjanı açık kalmış ve bu kontenjanların dolacağı hesaplanarak 56 BİN ÖĞRENCİ VAR şeklinde bazı değerlendirmeler yapılmış.
BU YIL TÜM ÜNİVERSİTELERDE KONTENJAN AÇIĞI VAR..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ise, yine de, kontenjan açığı az olanlar içinde

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE GETİRİLECEK İSİM, KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE YAPILACAK EK BİNA OLAYINA İLGİ..
AK Parti Karabük İl Başkanlığı görevine getirilecek isim henüz belli değil ve göreve geldiğinde, göreve gelecek O İSMİ bekleyen sorunlar ın bir bölümü belli elbet.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR ve ARKADAŞLARI bu işleri kovaladılar, ancak, şu an itibarı ile olumlu bir sonuç almaları mümkün olmadı, o nedenden mümkün olmadı, bu nedenden mümkün olmadı..
Örneğin KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE YAPILACAK OLAN 200-250 YATAK KAPASİTELİ EK HASTANE BİNASI, milim/milim izlenmesi gereken yatırımların başında geliyor..
EK BİNA ŞİMDİYE KADAR NEDEN YAPILMADI ACABA..?
İzlenmemiş, üzerinde durulmamış olması mümkün değil, o zaman neden..?

BİR OKURUMUZUN HATIRLATMASI İLE GÜNDEME TAŞIDIĞIMIZ, ARAÇ ÇAYI İÇİN UMUTLANDIĞIMIZ “DSİ ESTETİK DERE ISLAHLARI..” OLAYI VEE
Bir Okurumuz İnternet Sitemize YORUM GÖNDEREREK hatırlatmış, uyarmıştı ve “DSİ BİRÇOK YERDE ESTETİK DERE ISLAHLARI YAPMIŞ..” bunu da DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNTERNET SİTESİ’NE koyarak, yayınlamıştı.
Bizde ARAÇ ÇAYI İÇİN çok umutlanmıştık doğrusu.
Tam o günlerde de ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANI Sayın VEYSEL EROĞLU Karabük’e geliyordu ve kendisine ARAÇ ÇAYI için ESTETİK DERE ISLAHI talebi yapılırsa belki SÖZ VERİR, TAMAM YAPTIRIRIZ DER diye düşünmüştük.
DÜŞÜNMÜŞ ve UMUTLANMIŞTIK.
ORMAN ve SU İŞLERİ Bakanı Sayın VEYSEL EROĞLU’NA bu konu hatırlatıldı, Sayın EROĞLU “BİZ DERELERİN ISLAH ÇALIŞMALARINI YAPIYORUZ PEYZAJ İŞLERİNİ BELEDİYELER YAPIYOR..” diyerek ARAÇ ÇAYI noktasında ki umudumuzu yer ile yeksan etti adeta.
Örneğin sürekli “ABİ DEDİĞİ..” AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu talebi lisan-ı münasip ile yapsaydı, acaba, yine aynı cevabı verir miydi, yoksa,  “TAMAM ABİ YAPARIZ MI..?” derdi.
Veya AK Parti Karabük Milletvekili Sayın BURHANETTİN UYSAL böyle bir talebi dile getirmiş olsaydı, Bakan Sayın VEYSEL EROĞLU’NUN tutumu , tavrı veya cevabı ne olurdu..?
ŞEBİNKARAHİSAR, HARSİT DERESİ BELEDİYE HUDUDUNDA MI..?
Veya, OF İlçe SOLAKLI DERESİ’NDE peyzaj çalışmasını BELEDİYE Mİ yaptı.. ?

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE DELEGE SEÇİMİ “İÇ SEÇİMİNİ DELEGE İLE YAPAN TÜM KURULUŞLARA ÖRNEK OLUYOR GALİBA..” YORUMLAR..
CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM ve İlçe Yönetimi,  Karabük’e ÖNEMLİ BİR MESAJ OLDU ve kendi İÇ SEÇİMLERİNİ delege ile yapan Siyasi Partiler, Sendikalar,  tabanları tarafından DELEGE SEÇİMİ için zorlanacaktır.
DELEGE SEÇİMİ,  YERİNDE YAPILMALI, TALEBİ YÜKSELECEKTİR.
Bizim HER TELDEN’İN İnternet Sitesine YORUMLAR geliyor ve ÇELİK-İŞ Sendikası başta olmak üzere, kendi İÇ SEÇİMİNİ delege seçimi ile yapan SİYASİ PARTİLERE kendi tabanlarından mesajlar geliyor.
“DELEGE SEÇİMİNİ, CHP GİBİ,  HARBİ YAPIN..” mesajları geliyor..
CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM ve İlçe Yönetim Kurulu “MERKEZ İLÇE KONGRESİ’NDE OY KULLANACAK DELEGELERİ O KADAR DEMOKRATİK USULDE SEÇTİ Kİ..” bu manada çok önemli bir örnek oldu..
Tabi, KİMİLERİ İÇİNDE ÇOK SIKINTILI BİR ÖRNEK OLDU..
Şimdiye kadar, CHP’DE DAHİL olmak üzere, İÇ SEÇİMLERİNİ DELEGE ile yapan Kuruluşlar, bu delegeleri KENDİ ADAMLARINDAN masa başında belirliyorlardı ve SEÇİM KAZANIYORLARDI..
CHP O TÜR DELEGE SEÇENLERE KÖTÜ ÖRNEK Mİ OLDU NE..?

SAHİ..!!, KARABÜK’E “HAVAALANI YAPILMASI İŞİ NE OLDU..?”, SAYIN ŞEFİK DİZDAR ALT YAPI MASRAFINI KARŞILIYORDU VE BAŞBAKAN SÖYLEDİ
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM, Anayasa Referandumu öncesinde Karabük’e gelmiş ve bir MİTİNG DÜZENLEMİŞTİ, konuşmasında KARABÜK HAVAALANI olayına değindi Sayın Başbakan, sonra da Sayın ŞEFİK DİZDAR isminden söz etti..
HAVAALANI ALT YAPISINI Sayın ŞEFİK DİZDAR YAPTIRACAK dedi..
Şimdi Sayın Başbakan KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ’NE rast geldiği bir ortam da, ”NE OLDU KARABÜK’ÜN HAVAALANI İŞİ, BİTTİ Mİ..?” diye sorsa ne cevap verebilirler ki..?
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM’A Karabük’ün Havaalanı anlatıldı, Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN bu yatırımın ALT YAPI MASRAFINI kendi cebinden karşılayacağı izah edildi ki, Sayın BAŞBAKAN kendisine MİKROFONDAN TEŞEKKÜR ETTİ..
Şimdi Sayın BİNALİ YILDIRIM Karabük Milletvekilleri’ne “KARABÜK’ÜN HAVAALANI NE OLDU, BAŞLADI MI, BİTTİ Mİ..” diye sorsa, bilgi almak istese, kendisine NE CEVAP VERİLEBİLİR..?
Gerçi, Sayın BAŞBAKAN bunu sormaz, belki hatırlamaz, belki Karabük Milletvekilleri ile karşılaşması olmaz, KARABÜK HAVAALANI olayı da öylece bekler durur..
Halen ÖYLE OLMUYOR MU zaten..

“KARABÜK’TE O ÇAPLI, O BÜYÜKLÜKTE İŞ YAPABİLECEK İNŞAAT FİRMASI YOK, OLSA, SAYIN MEHMET CEYLAN ELBET YARDIMCI OLUR..” SÖZÜ..
Dün birkaç esnaf arkadaş oturduk sohbet ediyorduk, bir kardeşimiz “ABİ BAKIYORUM Sayın MEHMET CEYLAN’I YERE/GÖĞE SIĞDIRAMIYORSUN..” gibi bir7 ifade kullandı.
Kendisine “Sayın MEHMET CEYLAN, ÖYLE İŞLER YAPIYOR, ÖYLE ÇALIŞMALAR YAPIYOR Kİ, BUNLARIN DUYURULMAMASI GÜNAH OLUR.RUSYA GEZİSİ ÖRNEĞİN, ÜLKEMİZE MİLYARLARCA DOLAR GETİRECEK GÖRÜŞMELER YAPMADI MI..” diye sorduk, o kardeşimiz de “HAKLISIN..” dedi.
Bir başka Kardeşimizde “YA ABİ KARABÜKLÜ İNŞAAT FİRMALARINA DA RUSYA’DAN İŞ DÜŞER Mİ ACABA..?” diye sordu, diğer bir Kardeşimiz “BU KENTTE O ÇAPTA, O BÜYÜKLÜKTE İNŞAAT FİRMASI YOK Kİ.OLSA, Sayın MEHMET CEYLAN KENDİLERİNE KESİN OLARAK YARDIMCI OLUR..” dedi.
Bilindiği gibi RUSYA, Moskova yakınlarında 1.5 milyon insanın yaşayabileceği bir UYDU KENT KURACAKMIŞ ve buranın İnşaatlarında TÜRK İNŞAAT FİRMALARININ iş alması için Sayın MEHMET CEYLAN’IN çok ciddi, çok yapıcı temasları olmuş.
İLGİLİ BAKANLARLA, BAKAN YARDIMCILARI ile görüşmeler yapmış.
Şimdi, bu ve bunun gibi gelişmeler HEM ÜLKEMİZ açısından, HEM DE KARABÜK açısından çok güzel, çok verimli sonuç verebilecek olaylar ve biz de, elimizin erdiği, dilimizin döndüğü kadarı ile yazıyor, Kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Bu yere/göğe sığdıramama olayı değil bize göre..
Bu bir kişinin yaptıklarından dolayı, HAKKINI TESLİM ETME olayı.

681

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler