8.8 C
Karabük
6 Mayıs Pazartesi 2024

Her Telden (14.Eylül.2017)

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR KARDEŞİMİZ “İNŞAALLAH KİMSENİN ENERJİSA KURUMUNA İŞİ DÜŞMEZ, ELEKTRİK ABONELİĞİ’NE MUHTAÇ OLMAZ.”
Dün çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz telefon etti “İNŞAALLAH KİMSENİN ENERJİSA ŞİRKETİNE/KURUMUNA ELEKTRİK ABONELİĞİ İÇİN İŞİ DÜŞMEZ.İŞİ DÜŞENLERİN İSE SİNİR SİSTEMLERİ GÜÇLÜ KALIR..” dedi.
O Kardeşimiz “ÖNCELİKLE RANDEVU ALMAK BİR DERT..” dedi.
Daha sonra verilen randevu saatine uyulmadığından, BİRKAÇ SAAT BEKLETİLDİĞİNDEN söz ederek, ABONE SERVİSİ TIKLIM/TIKIŞ abone olmak isteyenlerle dolu, burada BİR TEK GÖREVLİ var, şeklinde bilgiler verdi.
“ABONE OLMAYI BAŞARDIĞINIZ TAKDİRDE, SIRA ELEKTRİĞİN AÇILMASINDA..”
Eğer abone olduğunuz Perşembe gün ise, zaten Cuma günü sizin işinizin yetişme şansı olmuyormuş, ENERJİSA elemanları cumartesi/Pazar günü mesai yapmadıkları için, ”EĞER RABBİM NASİP ve MÜYESSER EYLERSE, İŞİNİZ PAZARTESİ/SALI GÜNÜ BİTERİ..” diyor o Kardeşimiz..
ENERJİSA, GALİBA FAZLA KAZANMAK İÇİN, ELEMAN ÇALIŞTIRMIYORMUŞ..
O Kardeşimizin söylediğine, ABONE SERVİSİNİ bir tek kişi çekip çeviriyormuş, bu kişi abonelerden PARA ALACAK, olmadı, aboneliği sona erenlerin işlemlerini bitirecek, PARALARINI ÖDEYECEK..
Bize bir zamanlar ÖZEL SEKTÖR/GÜZEL SEKTÖR diye akıl verirlerdi.
ENERJİSA Özel Sektör..
İnsanları ÜZÜM/ÜZÜM ÜZEN SEKTÖR ne yazık ki..!!

GEREKLİ PLANLAMA SONUCU, UYGUN ZAMANLAMA YAPILMADIĞI İÇİN YÜZLERCE/BİNLERCE ÖĞRENCİ VE ÖĞRENCİ VELİSİ TEDİRGİN, SOKAKTA
Karabük’te YÜZLERCE/BİNLERCE ÖĞRENCİ ve ÖĞRENCİ VELİSİ ayakta, gerekli planlama, buna uygun zamanlama yapılamadığı için OKULLARIN YIKIM kararları, büyük bir kesimi perişan etti.
TAMAM OKULLAR DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKMIŞ OLABİLİR..
TAMAM BU OKULLARIN YIKILMASI ŞARTTIR.
Ancak bütün bunların zamanı, OKULLARIN AÇILIŞ HAFTASI MIDIR Allahaşkına, şimdi ÖĞRENCİLER ne yapsınlar, ÖĞRENCİ VELİLERİ ne yapsınlar ve sıkıntı umulandan çok daha büyük.
Özellikle YENİ MAHALLE, civarında yıkılacak Okulun öğrencileri KAZIM KARABEKİR Okulu’na naklediliyorlar, bu durum ÖĞRENCİ VELİLERİNİ anormal tedirgin ediyor.
GÖRÜNEN O, ANORMAL TEDİRGİN EDİYOR..
Öğrenciler arasında SOSYAL UYUMSUZLUK olabileceği kuşkusu ÖĞRENCİ VELİLERİNİN kafasında kıvrım/kıvrım kıvrılan bir soru ve görünen o ki İl Milli Eğitim Müdürü Sayın ALİ KÖSE’NİN yaptığı açıklama, hiçbir ÖĞRENCİ VELİSİNİ yatıştırmamış.
“BİZE PREFABRİKA BİRKAÇ SINIF YAPILSIN..” talebi bile bunun kanıtı.
OKUL SORUNU YÜZLERCE/BİNLERCE insanı tedirgin etti..
GELİŞMELERİN ÖZETİ BU..

ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETECEĞİ İLERİ SÜRÜLEN “KATI ATIK TESİSİ..” VE 2019 YILINA KADAR ALINABİLECEK MESAFE VEYA O TARİHE BİTİRİLMESİ
ASİT KÖYÜ sakinleri barışçıl bir eylem yapınca KARABÜK’ÜN İLERİ GELENLERİ hayli hareketlenmişlerdi, yıllardır görmezden geldikleri KATI ATIK BERTARAF TESİSİ olayını birden KEŞFETMİŞLERDİ.
EN AZ BÖLGENİN SESİ GAZETESİ 50 KEZ YAZMIŞTI OYSA.
KATI ATIK BERTARAF Tesisi yaptırmak üzere KARÇEV İsimli bir BİRLİK KURULMUŞTU VE TAM 11 YIL bu işi başarılamadı/becerilemedi, tam 11 yıl sonra ASİT KÖYÜ sakinlerinin eylemi gelince ortalık hareketlendi..
Şimdi ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ civarına KATI ATIK BERTARAF Tesisi kurulacak ve bu Tesis ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETECEK, tesisi yaptıracak Firma, elde edeceği ELEKTRİK ENERJİSİ karşılığında BU TESİSİ ÜCRETSİZ YAPACAK, KENDİ KAYNAKLARINDAN yapacak..
BİZE ANLATILANLAR BUNLAR..
Henüz orta yerde “BU TESİSİ BEN YAPARIM.BU KADAR YIL ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİRİM.BUNUN ŞU KADAR MİKTARINI İLGİLİ BİRİME ÜCRETSİZ VERİRİM.KALANINI ULUSAL ELEKTRİK ŞEBEKESİNE PARA İLE SATARIM..” diyen, açılmış bir ihale ve bu ihaleye giren falan yok..
BU İŞİN SONUCUNU MERAKLA BEKLİYORUZ..

BAŞKANLIK-MİLLETVEKİLLİĞİ VE YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİ 2018 YILINDA MI, YOKSA 2019 YILINDA MI YAPILACAK VE ADAYLAR/ADAYINIZ..?
BAŞKANLIK Seçimi, MİLLETVEKİLLİĞİ Seçimi, BELEDİYE BAŞKANLIĞI Seçimi, İL GENEL ve BELEDİYE MECLİS Seçimi, MUHTARLIK Seçimi 2018 yılında mı, yoksa 2019 yılında mı yapılacak..
KİMİ 2018 YILINDA ERKEN SEÇİM YAPILACAK diyor..
AK Parti ve HÜKÜMET ise “HAYIR 2019 YILINDA YAPILACAK..” diyor..
Hangi tarihte yapılırsa yapılsın, konuyu buradan çıkartalım ve diyelim ki “BUGÜN BU SEÇİMLER YAPILSA, BAŞKANLIĞI AYRI TUTARAK, SİZİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARINIZ KİMLERDİR ACABA..?”
Karabük’ün 3 MİLLETVEKİLİ NASIL PAYLAŞILIR veya HEPSİNİ BİR SİYASİ PARTİ Mİ kazanır, sizce nasıl bir sonuç olur Karabük özelinde, hiç bunu düşündünüz mü..?
Örneğin KİM MİLLETVEKİLİ SEÇİLİRSE YARARLI OLUR..?
Karabük ve İlçelerinde BELEDİYE BAŞKANLIKLARI NE OLUR..?
Örneğin size göre KARABÜK’E YARARLI OLACAK 3 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİMLER OLABİLİR ve şu isim olursa çok yararlı çalışmalar yapar diyeceğiniz kim var..?
Bakın SEÇİMLER YAKLAŞIYOR, kafanızda ADAYLARINIZI BELİRLEYİN, en azından yararlı olacak/olabilecek isimleri belirleyin ve o yolda elinizden gelen çalışmayı yapın..
İYİ OLMAZ MI, BÖYLE YAPMAK YARARLI OLMAZ MI..?

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “KANYON PARK İÇİN,  MİLLİ EMLAK 30 DÖNÜM YERİ 5 MİLYON LİRAYA ALDIK, PROJELER..”
Bir Okurumuz bize sürekli KANYON PARK Projesi ne oldu , Başkana sorar mısınız şeklinde yorum gönderiyordu, konuyu geçtiğimiz gün Sayın VERGİLİ’YE sorduk.
KANYON PARK İÇİN 30 DÖNÜM YERİ MİLLİ EMLAK Müdürlüğü’nden 5 milyon lira ödeyerek satın almışlar, alınan bu yerler üzerine PROJELER hazırlanıyormuş.
Biliyorsunuz KANYON PARK, Bulak Deresi’nin Karabük tarafında yapılacak ve alınan bu 30 dönüm yer, Bulak Deresinin KARAYÜK YAKASINDA kalan bölümdeymiş.
Başkan VERGİLİ, BU 30 DÖNÜM ALANA PROJE HAZIRLATIYOR.
Sanıyoruz kısa süre içinde bir dizi çalışma başlatılır orada, daha önce açıklandığı gibi yürüyüş alanları, spor alanları, sosyal donatılar olacak burada ve çok şık bir projenin hazırlandı ifade ediliyor.
BULAK DERESİ’NİN SUYU TUTULACAK, GÖLET GİBİ OLACAK.
Daha sonra da gerekli çalışmalar yapılacak..
Karabük NEFES ALABİLECEĞİ BİR KOMPLEKS kazanmış olacak..

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI SAYIN VEYSEL EROĞLU CUMA GÜNÜ KARABÜK’E GELİYOR VE “ARAÇ ÇAYI’NA ESTETİK DERE ISLAHI OLAYI..”
Bir Okurumuz ESTETİK DEĞERLİ DERE ISLAHIN olayını Karabük gündemine getirdi, şahsen biz özellikle Trabzon Of İlçesi SOLAKLI DERESİ üzerinde böyle bir çalışma yapıldığını duymuştuk, ancak, diğer detaylardan haberimiz yoktu.
YORUM YOLLAYAN OKURUMUZ SAYESİNDE HABERİMİZ OLDU.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ESTETİK DERE ISLAHI çalışmalarını Ülkenin birçok yerinde yapmış ve BAKANLIK İNTERNET SİTESİNDE bunlar yayınlanmış, insan bakmaya kıyamıyor..
ORMAN ve SU İŞLERİ Bakanı Sayın VEYSEL EROĞLU Cuma günü Karabük’e geliyor ve ARAÇ ÇAYI üzerinde ESTETİK DERE ISLAHI için bir talep yapılsa acaba KABUL GÖRÜR MÜ..?
Araç çayı bugün ki hali ile PERİŞAN, KİRLİ, BERBAT DURUMDA..
Burada yapılacak bir ESTETİK DERE ISLAHI ne kadar yararlı, ne kadar güzel olur değil mi, ARAÇ ÇAYI PIRIL/PIRIL ORTAYA çıkar ve KARABÜK İNSANI çok/çok güzel bir görüntü elde etmiş olur..
ARAÇ ÇAYI ÜZERİNDE BU YAPILAMAZ MI YANİ..?
GENEL ve YEREL SİYASETÇİLERİMİZ BU İŞİ KOTARAMAZLAR MI..?

CUMA GÜNÜ KARABÜK’Ü ZİYARET EDECEK OLAN ORMAN SU BAKANI SAYIN VEYSEL EROĞLU VE ARAÇ ÇAYI’NA ESTETİK DERE ISLAHI TALEBİ
Yüce Yaradan Karabük’e ARAÇ ÇAYI gibi SOĞANLI ÇAYI gibi iki çok ama çok güzel SU YOLU ihsan etmiş, bunların birleşmesi ile YENİCE IRMAĞI bu Yöreye armağan edilmiş, Yüce Yaradan bu Yöreden bunu da esirgememiş.
YA BİZ İNSANLAR NE YAPMIŞIZ, BU GÜZELLİKLERİ..?
Bir düşünün biz ne yapmışız..?
CUMA GÜNÜ ORMAN ve SU İŞLERİ Bakanı Sayın VEYSEL EROĞLU Karabük’e gelecek, SOĞANLI ÇAYI’NIN Kirleticisi belli KARDEMİR, onlar arıtma falan çalışması yaptıklarını söylüyorlar ya, ARTIK NE KADAR YAPIYORLARSA..!!
ARAÇ ÇAYI üzerinde ESTETİK DERE ISLAH ÇALIŞMASI YAPILAMAZ MI, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tür çalışmaları TRABZON/GİRESUN başta BİRÇOK İL ve İLÇE DE bu tür çalışmaları yapmış bu Bakanlık.
KARABÜK’TE ARAÇ ÇAYI ÜZERİNDE YAPAMAZ MI..?
Örneğin Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, ARAÇ ÇAYI’NIN düzenlenmesi ile ilgili yaptığı girişimleri anlattıktan sonra “ARAÇ ÇAYI ÜZERİNDE ESTETİK DERE ISLAH ÇALIŞMASI TALEBİNDE BULUNSA..” acaba Bakan nasıl bir cevap verir..
Veya AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ böyle bir istekte bulunsalar..
Bakan Sayın VEYSEL EROĞLU nasıl bir yaklaşım içinde olur acaba..?

DÜN “UN DÜKKANIMIZDA KAMYON BOŞALTTIRIRKEN BİZİ BULAN BİR KARDEŞİMİZ..” “BİZİM BU 350 LİRALAR DAVASI NE OLDU..” DİYE SORDU
Karabük’te hemen/hemen herkes bilir, bizim Babadan kalma UN TİCARETİMİZ vardır ve ticaretimizi bırakmadık sürdürüyoruz, dün Konya’dan bir kamyon un göndermişler, Bayır Mahalle de kamyonu boşalttırırken bir kardeşimiz geldi yanımıza.
“ABİ YANA/DÖNE SENİ ARIYORUM..” dedi.
“BUYUR KARDEŞ, HAYIRDIR NİYE ARIYORSUN..” diye sorduk “ABİ BEN SENDİKAL MÜCADELE SIRASINDA İŞTEN ATILAN 307 İŞÇİDEN BİRİYİM.BU 350 LİRALAR DAVAMIZ NE OLDU ACABA..?” diye sordu.
Sonra da özür dileyerek “ABİ SENİ KENDİMİZE YAKIN GÖRÜYORUZ.ONUN İÇİN SANA SORMAYI DÜŞÜNDÜM..” falan gibi sözler etti, bizde yakın bir süre içinde bu işle pek ilgilenmediğimizi söyledik.
“ANCAK, YARGITAY BİR ARA İNCELEMEYE ALMIŞTI, YENİDEN ARŞİVE KALDIRDILAR, BUNU BİLİYORUM..” diye cevap verdim ve “SİZİN ADINIZA BU KONUYU İZLEYEN KİMSE YOK MU..?” diye sordum, bilmediğini söyledi.
Bu 350 liralar davası öylesine uzun sürdü ki, neredeyse ZAMAN AŞIMINDAN KÜLLENECEK yani, YÜCE YARGITAY GENEL KURULU bu işi şimdiye kadar neden bitirmedi hayret.
Gelen Kardeşimize pek fazla bilgi veremedik yani..

KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLACAK “BAĞIMSIZ ÜYELERİ HÜKÜMET HENÜZ BELİRLEMEDİ..” VE İÇLERİNDE KARABÜKLÜ OLUR MU..?
2 Ağustos günü yapılması gereken KARDEMİR SEÇİMLİ GENEL KURULU Hükümetin talebi doğrultusunda ERTELENMİŞTİ biliyorsunuz, bu erteleme ile birlikte BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYE isimlerini HÜKÜMETİN belirleyeceği açıklanmıştı.
Hatta HİSSEDAR GRUPLARINDAN DA Yönetim Kurulu Üyesi seçilecek isimlerin HÜKÜMETE BİLDİRİLMESİ, o isimler üzerinde de HÜKÜMET KANADININ bir tasarrufta bulunabileceği dahi iddia edilmişti.
Galiba, 4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYE ismi için 8 isim belirlenmiş, bunların içinde KARABÜKLÜ BİR İSİM olduğuna ilişkin bilgi veren çevreler var ve BU İSİM ELENMEZ ve YÖNETİM KURULU’NA ALINIRSA KARDEMİR-KARABÜK BAĞI NOKTASINDA ÇOK YARARLI OLUR görüşü verenler var.
Ancak olay gerçekten çok ama çok uzadı..
KARDEMİR, Yönetimsizlikten zaaf görmesin sakın..

373

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler