25.7 C
Karabük
20 Mayıs Pazartesi 2024

Her Telden (6.Eylül.2017)

TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ, ÇOK BÜYÜK BİR İHTİMALLE, KASIM AYI İÇİNDE YAPILACAK, AK PARTİ İL KONGRESİ İSE ŞUBAT AYI İÇİNDE
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri, henüz kesin açıklanmamakla birlikte, büyük ihtimal KASIM AYI içinde yapılacak, buna karşılık AK Parti İL KONGRESİ ise, yine büyük bir ihtimalle ŞUBAT AYI içinde gerçekleştirilecek.
BU İKİ OLAYIN, BİR/BİRİ İLE NE İLGİSİ VAR DEMEYİN SAKIN.
Öyle görünüyor ki çok büyük ilgisi olacak ve KASIM AYI içinde yapılacak TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimlerinde AK Partililer TERS BİR SONUÇ alırlarsa, bunun faturasını AK Parti İL TEŞKİLATINA ve o zamana kadar Kongresini yapmış olacak/olan MERKEZ İLÇE Teşkilatına kesmek isteyen Partililer çıkacak.
BUNA İLİŞKİN ÇOK GÜÇLÜ SİNYALLER GELİYOR.
Bu konuyu resmen dillendiren AK Partililer var.
Aslında AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR, en idealini yapıyor, en güzelini yapıyor ve “TÜCCAR NE YAPACAĞINI İYİ BİLEN İNSANDIR.BU NEDENLE TÜCCARLARIN YAPACAĞI SEÇİMLERE MÜDAHALE ETMEK YANLIŞ OLUR.BİZ TARAFSIZ KALMAYA GAYRET EDECEĞİZ..” anlamında görüşler veriyor..
Hatta kendisinin de aday olmayacağını çıtlatıyor..
TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimlerine iyi dikkat edin, Rahmetli İSMET İNÖNÜ’NÜN, zamanında ABD için kullandığı “YENİ BİR DÜNYA KURULUR TÜRKİYE DE O DÜNYA DA YERİNİ ALIR..” sözleri, bu seçimlerde “YENİ/YENİ İTTİFAKLAR KURULMASI..” gibi sonuç verecek..
KULİSLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR/SÜRDÜRÜLÜYOR..

DÜN BİR KARDEŞİMİZ “ABİ SEN BİZİM MESLEK GRUBUNDA KAYITLISIN VE KİMSEYE SÖZ VERMEDİYSEN OYUNA TALİBİM, OYUNU İSTİYORUM..”
Dün Banka da bir işimiz vardı, oraya giderken, Cadde de bir Kardeşimizle karşılaştık, bayramlaşma, selamlaşma faslından sonra O Kardeşimiz “ABİ SEN BİZİM MESLEK GRUBUNDASIN.TSO SEÇİMLERİNDE, KİMSEYE SÖZ VERMEDİYSEN OYUNU İSTİYORUM..” dedi.
Zarif davrandı ve “KİMSEYE SÖZ VERMEDİYSEN..” dedi.
“SEÇİLİRSEN AMACIN NE.NEREYE KADAR İLERLEMEYİ DÜŞÜNÜYORSUN..” diye sorduk “MECLİS ÜYESİ OLAYIM, BELKİ YÖNETİM KURULU’NA DA GİRERİM..” anlamında ifadeler kullandı.
“YÖNETİM KURULU VE MECLİS BAŞKANLIĞI’NA KİMLER ADAY..” diye sorduk kendisine “ABİ BENİM DUYDUĞUM, Sayın TUNCAY ÖZCAN, Sayın PEHLİVAN BAYLAN, Sayın SEDAT NAMAL, Sayın FATİH ÇAPRAZ, Sayın MEHMET MESÇİER, Sayın FATİH ÇAPRAZ, Sayın ZİYA ÜNSAL İSİMLERİ VAR..” dedi.
Bu arada, ŞU ANA KADAR KENDİSİNİ HİÇ KİMSENİN ARAMADIĞINI söylemesi ilginç geldi ve “PEKİ SENİ NEDEN ARAMIYORLAR..” diye sordum bilmediğini söyledi..
KULİSLER SÜRÜYOR/SÜRDÜRÜLÜYOR ve Parçalı bir yapı çıkacak..
Görünen, O ki, ÇOK PARÇALI BİR TSO MECLİSİ ORTAYA ÇIKACAK..

CHP MERKEZ İLÇE ÖRGÜTÜ “KÖY VE MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİ..” 16 EYLÜL UMARTESİ GÜNÜ BAŞLATILIYOR VE PARTİ HAYLİ CANLANDI..
CHP Karabük MERKEZ İLÇE KONGRESİ’NE katılacak olan KÖY ve MAHALLE DELEGE Seçimleri 16 eylül cumartesi günü başlatılıyor ve Parti bünyesinde ciddi bir hareketlenme olduğunu görmek mümkün.
Oysa ki CHP Karabük’te var mı, yok mu belli değil/değildi.
Hiçbir YEREL OLAYA tepki vermeyen CHP Örgütleri sessizliklerini koruyorlar veya koruyorlardı, DELEGE SEÇİMLERİ ile Parti bünyesine bir hareket , bir canlanma gelmiş gibi görünüyor..
KARABÜK SON İKİ/ÜÇ AY İÇİNDE ÇOK CİDDİ gelişmelere sahne oldu, ancak, CHP bu gelişmelere karşı öylesine sessiz, öylesine tepkisiz kaldı ki, bu tutum geniş bir CHP kesiminde reaksiyon yarattı..
ŞİMDİ PARTİ İÇİ YARIŞ VAR, HEMEN HER CHP’Lİ SAHADA..
Bu arada ABDULLAH ÇEVİK ismi veya rumuzu ile Gazetemiz İnternet Sayfasına ısrarla/inatla aynı YORUMU GÖNDEREN bir okurumuz, CHP’NİN özellikle Safranbolu İlçesinin BİRÇOK KÖYÜNDE ÜYESİ BİLE olmadığını ileri sürüyor..
İL/İLÇE BAŞKANLARINA BUNU SÜREKLİ SORUYOR..
Şu ana kadar bir cevap veren çıkmadı bu duruma..
Demek ABDULLAH ÇEVİK,  isimli/rumuzlu Okur,  sormaya devam edecek.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DEMİR/ÇELİK ENSTİTÜSÜ, MALZEME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ, AKREDİTASYONU VE MÜKEMMELİYET..
Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR işbirliği ile gündeme gelen, aynı işbirliği ile bugün hizmet veren DEMİR/ÇELİK ENSTİTÜSÜ MALZEME ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME MERKEZİ müthiş bir yer.
Adeta UZAY ÜSSÜ gibi.
ULTRA MODERN cihazlarla TEST ve ANALİZLER yapılıyor bu MERKEZ DE ve AKREDİTE olduğu için, buradan verilen raporlar DÜNYANIN HER YERİNDE geçerli sayılıyor..
OTOMOTİV SEKTÖRÜ için ilgili Bakanlık TEST MERKEZİ kurulacağını açıkladı, aslında bu TEST ve ANALİZ Merkezi’ne yapılacak küçük çaplı ilave ile OTOMOTİV TEST MERKEZİ olarak hizmet verebilir herhalde..
Bunun İLGİLİ BAKANLIKLARA ANLATILMASI GEREKİYOR herhalde.
Bu TEST ve ANALİZ Merkezi’ni Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sayın MUSTAFA YAŞAR ile ENSTİTÜ Müdürü Doç.Dr.(Hocanın Prof .luğu gelmiş, ancak, henüz kullanmıyor) Sayın YAVUZ SUN gezdirdiler bize.
BU MERKEZ KARABÜK’ÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI..

AK PARTİ İL KONGRESİ 2018 ŞUBAT AYINDA YAPILACAK GİBİ BİR GÖRÜNTÜ VAR VE ŞU AN İTİBARI İLE ÜÇ İL BAŞKAN ADAYI GÖRÜNÜYOR..
AK Parti Karabük İl Kongresi, büyük bir ihtimalle, 2018 yılı ŞUBAT AYI içinde yapılacak ve Sayın TİMURÇİN SAYLAR mutlaka görevine devam etmek isteyecektir, yani İL BAŞKANLIĞI görevine yeniden ADAY OLACAKTIR.
Buna karşılık Sayın HAKAN ŞENTÜRK ile Sayın BÜLENT ERSÖZ İl Başkanlığına aday olacaklarını açıklamışlardı, bu açıklamalar Basında yer aldı, ama daha sonra Başkan Adaylarında bir duraklama oldu.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR hemen her platform da YATIRIM diyor, YAPILMASI gereken çalışmaları anlatıyor, ancak, ADAY OLMAYI DÜŞÜNEN diğer iki isimden bu yönlü herhangi bir bilgi gelmiyor.
Daha DAR BİR ÇERÇEVE DE çalışmalar yapıyorlar galiba..
2018 Yılı ŞUBAT AYINA kadar yeni isimler çıkar mı acaba..?
Sanki o yönlü BEKLENTİLER tetiklendirilmek isteniyor..

KARABÜK, ÖNÜMÜZDE Kİ HAFTADAN İTİBAREN, YÜKÜNÜ ALMAYA BAŞLAYACAKTIR,  ÜNİVERSİTE AÇILIYOR, OKULLAR DEVREYE GİRİYOR..
Karabük önümüzde ki haftadan itibaren yükünü almaya başlayacaktır, piyasalar hareket kazanacaktır ve ÜNİVERSİTE açılıyor 9 bin civarında YENİ ÖĞRENCİ gelecek Karabük’e.
AYRICA OKULLAR AÇILIYOR.
Dikkat ediyoruz TİCARET ERBABI Kardeşlerimiz işlerin çok durgun olduğundan yakınıyorlar, yakınmayan, işler çok iyi diyen kimse yok ve böyle bir ortamda piyasalara hareket gelmesi TİCARET ERBABINA suni teneffüs gibi olacaktır.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE 3 BİNE YAKIN YABANCI ÖĞRENCİ VAR.
Gerçi Yabancı Öğrenciler MİLLİ GELİR düzeyleri Ülkemizden çok geride olan Ülkelerden geliyorlar ve Karabük ekonomisine öyle aman/aman bir katkıları yok, olması da hayli zor.
BİZDEN GÖTÜRMESELER BU BİLE KAR SAYILIR..!!
Karabük’ün 40 bine yakın İLKÖĞRETİM ve LİSE DÜZEYİ Öğrencisi var.
Bunların giyimi/kuşamı/kırtasiye ihtiyaçları ve benzeri gelişmelerle piyasalar bir parça hareket kazanacaktır elbet, böylece ticaret erbabı dost ve kardeşler biraz nefes almış olacaklardır.
ÖNÜMÜZDE Kİ HAFTA HAREKETLENME BAŞLAR..
Piyasalarda durgunluk bir nebze giderilir..

HAVAALANI VE EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ KONULARI İÇİN “2019 YILI YEREL VE GENEL SEÇİMLERİNİ BEKLER MİYİZ DERSİNİZ..?”
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR özellikle yatırım, yatırımcılar için arsa bulunması, kalkınma konuları açıldığında soluk almadan uzun/uzun bilgiler veriyor, yapılan, yapılması gerekenleri anlatıyor.
HEYECANLANIYOR BU KONULARDA..
Ancak, İKİ TEMEL KONU HAKKINDA, HERHANGİ BİR BİLGİ VERMİYOR..
Örneğin HAVAALANI NOKTASINDA pek ses çıkartmıyor, herhangi bir bilgi vermiyor, öyle sanıyoruz ki, bu konularda kendisine de bilgi akışı yok o nedenle olayın üzerinde pek durmuyor.
Örneğin ŞİRİNEVLER KBÜ EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE yapılacak olan EK BİNA noktasında Sayın TİMURÇİN SAYLAR pek durmuyor, o konu hakkında herhangi bir açıklama yapmıyor.
BU İKİ KONU ÇOK ÖNEMLİ HALBUKİ..
Özellikle EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE yapılacak olan EK BİNA konusu hayli önemli, şimdiye kadar herhangi bir gelişme sağlanamadı ve olay öylece bekleyip duruyor..
Bu konular 2019 YEREL ve GENEL SEÇİMLERİNİ Mİ BEKLİYOR..?
Karabük’ün en başat iki sorunu için bir açıklama olmaması dikkat çekiyor..
Sizce öyle değil mi..?

ASİT KÖYÜ SAKİNLERİ “KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATINCA HEMEN HERKES HAREKETLENMİŞTİ..” NE OLDU KATI ATIK BERTARAF TESİSİ..?
Geçtiğimiz süreçte, Karabük’te ender görülen bir eyleme imza atan AŞAĞI KIZILCAÖREN Köyü ASİT MAHALLESİ sakinleri KARAYOLU’NU trafiğe kapatmışlardı..
HAKLI ve BARIŞÇIL BİR SES DUYURMA EYLEMİ YAPMIŞLARDI..
Karabük’ü yöneten kadrolar mesajı hemen aldılar ve KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’NİN süratle yapılacağına ilişkin KÖY SAKİNLERİNE GARANTİ veren konuşmalar yaptılar..
O SÜREÇTEN, BUGÜNE NELER YAPILDI ACABA..?
Kamuoyu’na bu konuda herhangi bir bilgilendirme yapılmadı, bir ara ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ civarında yer olduğu söylendi, buna CİVAR KÖYLERDEN CILIZ TEPKİLER geldi ve olay o noktada kaldı..
Oysa ki ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN hazır bekliyor, UYGUN BİR YERİN GÖSTERİLMESİ halinde elinden gelen her çabayı göstereceği ve gerekli her desteği vereceği kesin Sayın CEYLAN’IN..
Gelip uygun yeri de bulmasını bekleyemeyiz elbet..
KARABÜK’ÜN ÇÖPÜ, ASİT KÖYÜ SAKİNLERİNİN TEPESİNE DÖKÜLÜYOR..
Değişen pek bir şey olmadı yani..!!

BİR DAİRE DE MÜDÜR YARDIMCISI POZİSYONUNDA BULUNAN DOSTUMUZ ; “AK PARTİ İL KONGRESİ’Nİ EN YAKINDAN BİZ TAKİP EDİYORUZ..”
Bayram sürecinde karşılaştığımız ve bir Resmi Dairenin Müdür Yardımcısı pozisyonunda ki bir dostumuz ile sohbet ederken “AK PARTİ İL TEŞKİLATINDA BİR DEĞİŞİM OLUR MU..?” diye sorması dikkatimizi çekti.
“NEDEN SORDUN, HAYIRDIR, SİYASETE Mİ GİRECEKSİN..?” diye takıldık kendisine “YOK CANIM..” dedi, sonra da “ABİ AK PARTİ İÇİNDE Kİ HER GELİŞMEYİ EN YAKINDAN TAKİP EDEN BİZLERİZ..” dedi.
Sonra da “HEMEN HER DAİRE BUNU TAKİP EDER.KİM SEÇİLMİŞ, KİMLER SEÇİLMİŞ BUNU TAKİP EDERİZ, TAKİP EDERLER..” dedi ve Siyaset ile iyi geçinmek zorundayız gibi bilgiler verdi.
Biz O Kardeşimize “GALİBA KENDİ ARANIZDA BİR ŞEHİR EFSANESİ YARATIYORSUNUZ.AK PARTİ İKTİDARI SIRASINDA HİÇBİR MÜDÜR/MÜDÜR YARDIMCISI VEYA MEMUR SİYASİ NEDENLERLE KIYIMA UĞRAMADI.EN AZINDAN BEN BÖYLE BİRŞEY DUYMADIM..” diye karşılık verdik.
Herhalde memur kesimi böyle bir Şehir Efsanesi yaratıyor, sonra kendi/kendilerini Siyasete yakın durmak şeklinde koşullandırıyorlar, AK Parti İktidarı/İktidarları sırasında Siyaset ile iyi geçinmedikleri için kıyıma uğrayan pek kimse olmadı veya biz hatırlayamadık.
AK PARTİ KONGRESİ’Nİ MEMUR KESİMİ ÇOK YAKINDAN İZLİYORMUŞ..
O Müdür Yardımcısı Kardeşimiz bize bunları anlattı.

381

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler