13.2 C
Karabük
9 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (5.Eylül.2017)

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DEMİR ÇELİK ENSTİTÜSÜ VE ÜLKEMİZİN “GURUR KAYNAĞI OLAN..” BU ENSTİTÜYE YAKIN İLGİ GÖSTERİLMESİ OLAYI..
Karabük Üniversitesi DEMİR ÇELİK ENSTİTÜSÜ, KARDEMİR ile Karabük Üniversitesi işbirliği ile gündeme geldi ve o anlayış ile inşa edildi, hizmete alındı, müthiş bir gelişme, mükemmel bir işbirliği, gururu kaynağı olabilecek bir sonuç.
Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sayın MUSTAFA YAŞAR ile Enstitü Müdürü Doç.Dr.Sayın YAVUZ SUN gezdirdiler bizi Laboratuar bölümleri bildiğiniz UZAY ÜSSÜ gibi.
Geçtiğimiz süreçte KARDEMİR ray ve tekerlek ürünleri noktasında Karabük’e gelen bir ALMAN HEYETİ gezmiş KDÇE Laboratuar bölümlerini ve hayran kalmışlar..
Orada görevli genç bilim adamları, yalnızca analiz yapmıyorlar, yaptıkları analizlerin değerlendirmelerini de raporlayarak, muhataplarına veriyor ve ÜLKEMİZDE BUNU YAPAN YOK DENİLSE YERİDİR..
Karabük Üniversitesi DEMİR ÇELİK ENSTİTÜSÜ ultra modern test ve analiz cihazları ile donatılmış, verdiği TEST ve ANALİZ raporları, Merkez akredite olduğu için DÜNYACA GEÇERLİ KABUL EDELİYOR..
Karabük böyle bir güzelliğin sahibi..
İyi de KAÇ KARABÜKLÜ BİLİYOR BU OLAYI..

VALİ VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN KEMAL ÇEBER, OSB YÖNETİMİ İLE BİRLİKTE KDÇE’Yİ ZİYARET ETSE..
Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER, bu Kentte neler olduğunu, ne gibi gelişmelere açık olduğumuzu ve neler yapılabileceğini öğrenmek amacı ile sık/sık geziler yapıyor, ziyaretlerde bulunuyor..
Vali Sayın KEMAL ÇEBER aynı zamanda ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Bölge de bir İNOVASYON MERKEZİ inşaatı ihale edildi, yapımı sürdürülüyor..
İNOVASYON MERKEZİ,  bir anlamda,  Karabük Üniversitesi DEMİR ÇELİK ENSTİTÜSÜ gibi olacak, orada da testler, analizler yapılacak, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ karar vericilerinin KDÇE’Yİ gezmelerinde, bilgi almalarında büyük yarar olur sanıyoruz.
KARABÜK BÖYLESİ ULTRA MODERN BİR TEST ve ANALİZ Merkezine sahip, Dünyaca akredite olmuş bir Merkez burası, OSB’DE yapımı devam eden İNOVASYON Merkezi hakkında çok ciddi bir bilgilendirme olabilir..
Hatta “KARABÜK’TE BÖYLE ULTRA MODERN BİR TEST ve ANALİZ MERKEZİ VAR.OSB İNOVASYON MERKEZİ SAVURGANLIK OLABİLİR..” gibi bir anlayışla, sürdürülen inşaatlar, bir başka amaca yönelik değerlendirilebilir..
OSB YÖNETİMİ, eğer ziyaret etmedilerse, KDÇE’Yİ bir gezsinler..
GURUR DUYACAKLARI kesin..

BİLİM-SANAYİ-TEKNOLOJİ BAKANLIĞI “OTOMOBİL TEST MERKEZİ KURMAK ÜZERE..” YER ARAYIŞINI SÜRDÜRÜYOR VE KDÇE BİÇİLMİŞ KAFTAN
Ulusal çapta yayın yapan Gazetelerde okuduğumuz bir haber dikkatimizi çekti “BİLİM/SANAYİ/TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KURULACAK OTOMOBİL FABRİKASI İÇİN TEST MERKEZİ KURMAK ÜZERE YER ARAYIŞINA GİRDİ..” anlamında bir haberdi bu.
8 MİLYON DOLAR PARA AYRILMIŞ SANIYORUZ.
Böyle bir arayış için KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DEMİR ÇELİK ENSTİTÜSÜ test ve analiz merkezi biçilmiş kaftan, yeniden yer arayışına ve yeniden para harcanmasına gerek bırakmayacak ölçü de gelişmiş ULTRA MODERN cihazlara sahip burası.
KÜÇÜK BİR YATIRIMLA OTOMOBİL TEST MERKEZİ OLABİLİR..
Bu nokta da Karabük Milletvekillerimiz Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL, Bilim/Sanayi/Teknoloji Bakanlığı’na bu Merkezi hatırlatsalar, öyle sanıyoruz ki, sonuç alınır, sonuç alınabilir..
Özellikle AK Parti Karabük Milletvekili ve O Dönemin KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN unutulmaz gayret ve çabaları ile HAYATA GEÇİRİLEN KDÇE’Yİ Sayın UYSAL ilgili Bakanlığa anlatırsa, en detay bilgiler Bakanlığa iletilmiş olur.
Karabük OTOMOBİL FABRİKASI noktasında talep eden noktasında..
Bu MERKEZ Karabük’ün elini güçlendirebilir..

KARDEMİR ANONİM ŞİRKETİ, BİR AYI AŞKIN BİR SÜREDİR, YÖNETİM KURULU OLMADAN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR VE SÖYLEDİKLERİMİZ..
KARDEMİR Anonim Şirketi, bir aylık bir süreyi aşan bir zaman diliminde YÖNETİM KURULU olmadan çalışmalarını sürdürüyor, üretimini yapıyor ve YÖNETİM KURULU Seçimlerini bekliyor..
Biz işin ilk başında ne dedik..
BURASI ÖZEL BİR ŞİRKETTEN ÇOK, ÖZELLİKLİ BİR ŞİRKETTİR.
BURADA “PARA(HİSSE SENEDİ) ÇOĞUNLUĞU HERŞEY DEĞİLDİR..”
“HAKİM HİSSEDAR AİLELER ARASINDA UYUM BOZULMAMALIDIR..”
Biz olayın başından bu yana,  bu fikirler etrafında yazdık, bir fikirler etrafından bilgilendirme yapmaya gayret ettik, dikkate alan olmuştur, almak istemeyen olmuştur, o yorum kendilerini bağlar, biz inandıklarımızı yazmaya, Okurlarımız ile paylaşmaya gayret ettik.
Sayın MUTULLAH YOLBULAN, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı olarak müthiş bir denge unsuruydu, olayın başından bu yana KARDEMİR’E unutulmaz hizmetler verdi.
Fiziksel aktiviteleri azalınca devre dışı kaldı ve gelinen nokta orta yerde..
Dileriz sağlıklı bir GENEL KURUL yaşanır..

TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ NOKTASINDA YAŞANANLAR VE KULİSLERDE BİRLİĞİN/DİRLİĞİN SAĞLANMASINA YÖNELİK BEKLENTİLER
Ticaret ve Sanayi Odası Eski Yönetim Kurulu Başkanlarından Sayın SEDAT NAMAL çok önemli bir tespitte bulunmuş ve “İNŞAALLAH MECLİS ÜYELERİ BİRLİK/BÜTÜNLÜK/DİRLİK İÇİNDE SEÇİLİR.ÜÇ O GRUPTAN, BEŞ BU SİYASİ GÖRÜŞTEN, DÖRT ŞU BÖLGEDEN GİBİ PARÇALI OLMAZ..” demişti..
O yapıda seçilecek bir TSO Meclisinin verimli çalışamayacağına işaret etmişti, şimdi görüyoruz ki Sayın SEDAT NAMAL’IN bu tespitleri, ne yazık ki, galiba gerçek olacak..
Geçtiğimiz günlerde, Oğlunun Düğün davetiyesini vermek üzere Gazetemiz Bürosuna gelen Sayın YILMAZ ERSÖZ ile bir süre sohbet ettik ve aday olmayı düşündüğüne ilişkin bilgiler verdi..
Ülkenin hemen her yerinde TİCARET ve SANAYİ ODALARI kulislere dalmış..
Karabük’te birçok koldan çalışma yapan isimler var..
Çok parçalı bir MECLİS OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..

BAYRAM ÖNCESİNDE, SAYIN RAFET VERGİLİ İLE OTURUYORDUK, BİR BAYAN YAKLAŞTI VE 10-12 YAŞINDA Kİ KIZINA “İŞTE BU AMCA YAPIYOR..”
Mübarek Kurban Bayramı öncesinde, AK Bankın bitişiğinde, Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile oturmuş sohbet ediyorduk, bir bayan geldi ve “Sayın BAŞKAN SİZDEN BİR RİCA DA BULUNABİLİR MİYİM..” diyerek 10-12 yaşlarında ki kızını yanına çağırdı..
Ve ; “İŞTE O KÖPRÜLERİ YAPAN/YAPTIRAN BU AMCA KIZIM..” dedi.
Sonra kısa bir açıklama yaptı ve “BAŞKANIM KIZIM SÜREKLİ BANA, BU KÖPRÜLERİ KİM YAPTIRIYOR ANNE DİYE SORUYORDU.İYİ Kİ SİZİ BURADA GÖRDÜM ÇOCUĞUMUN MERAKINI GİDERMİŞ OLDUM..” falan dedi..
Giderken de “KÖPRÜLÜ RAFET PAŞA O KIZIM..” dedi.
Sayın RAFET VERGİLİ Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri için “ŞU SEÇİLSİN, BU SEÇİLSİN..” noktasında hiç renk vermiyor, söylediği tek bir konu var..
“SEÇİLECEK OLAN, BURASINI KENDİ SİYASİ/TİCARİ İŞİ/İŞLERİ İÇİN DEĞİL, KARABÜK’ÜN ÇIKARLARI İÇİN DEĞERLENDİRECEK/KULLANACAK..” diyor ve bu görüşlerinde hayli ısrarcı.
Zaman/zaman geçmişten örnekler veriyor..
Verdiği örneklerden sonra da “BÖYLE DAVRANACAĞINA İNANDIKLARIMA KESİNLİKLE KARŞI ÇIKARIM.BURASINI KARABÜK ÇIKARLARINA, BU KENT İÇİN KULLANAĞINA İNANDIĞIM BİR İSİME DE SONUNA KADAR DESTEK VERİRİM..” görüşünde.
Örneğin MELİSE KÖYÜ karşısına ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması yolunda ki ısrarın “KARABÜK’ÜN OTOMOBİL FABRİKASI İÇİN ZAMAN KAYBETTİRDİĞİNE..” yürekten inanıyor ve sık/sık dile getiriyor..
“SEÇİLECEK OLAN KARABÜK İÇİN ÇALIŞMALI, KİŞİSEL ÇIKARI İÇİN DEĞİL..”
Sürekli bu fikri dile getiriyor Sayın RAFET VERGİLİ.

MENDERES CADDESİ’NDEN-ZONGULDAK CADDESİ’NE KÖPRÜ İLE GEÇİŞ, KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNE BELİRLİ BİR RAHATLIK GETİRECEKTİR..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, MENDERES Caddesi’nden, yapılacak bir köprü ile, ZONGULDAK Caddesi’ne TRAFİK GEÇİŞİ verileceğini söyledi.
ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞ..
ONEL Alışveriş Merkezi’nin yanından, TCDD Tren hatlarının üzerinden, ZONGULDAK Caddesi’ne bağlanacak bir KÖPRÜ ile ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİN nefes alması temin edilecek..
YAPILACAK KÖPRÜ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILMIŞ..
Köprü ayakları için ZEMİN ETÜDLERİ yapılıyor ve daha sonra İNŞAAT İŞLEMLERİ başlatılacak sanıyoruz ve böylece yıllardır düşünülen, ancak, bir türlü uygulama alanına konulamayan MENDERES Caddesi ZONGULDAK Caddesi bağlantısı sağlanmış olacak..
KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ, CİDDİ BİR NEFES ALIR..
Yıllardır düşünülen bu olay, nihayet gerçekleştiriliyor..
Sayın RAFET VERGİLİ çalışmaların hızla bitirileceğine vurgu yapıyor..

SAVCI SAYIN ASIM EKREN BİR DÖNEM “KARABÜK’TE ÇEVRE KİRLİLİĞİ OLAYINI ÇOK CİDDİ BİÇİMDE ELE AMIŞTI..” VE ÖNEMLİ GELİŞMELER..
Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Sayın ATİLLA KARAARSLAN’IN bir sorusuna cevap verirken “KARABÜK’TE ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN KANSER HASTALIĞINI TETİKLEDİĞİNE İLİŞKİN, ELİMİZDE HİÇBİR RESMİ VERİ YOK..” demişti..
Gerçekten hiçbir resmi veri/kayıt yok.
Bir Dönem Karabük Cumhuriyet Savcılarından Sayın ASIM EKREN, Karabük’te Çevre Kirliliği ile ilgili çok önemli çalışmalar başlatmıştı ve özellikle ÇEVRE KİRLİLİĞİ-KANSER HASTALIĞI ilişkisi üzerinde büyük bir hassasiyetle duruyordu.
BİRÇOK KİŞİNİN BİLGİLERİNE BAŞVURULMUŞ, çok ciddi BİLİRKİŞİ GÖRÜŞLERİ alınmıştı ve Savcı Sayın ASIM EKREN bazı Köylere giderek yaygın olan KANSER HASTALIĞININ Çevre ile ilişkilerini tespite çalışıyordu.
Tam o sırada Savcı Sayın ASIM EKREN’İN bakması gereken birim değiştirildi ve kendisi CEZAEVİ İLE GÖREVLİ Cumhuriyet Savcısı olarak atandı Çevre ile ilgili yaptığı çalışmaları bir başka Savcı arkadaşına devretmek durumunda kaldı..
Savcı Sayın ASIM EKREN o çalışmaları sürdürmüş, sonuca vardırmış olsaydı, Karabük belki de ÇEVRE KİRLİLİĞİ noktasında çok/çok büyük mesafeler almış olacak ve henüz kanser hastalığını tetiklediği bilimsel olarak tam tespit edilememiş o menhus hastalıkta azalacaktı.
Sayın ASIM EKREN Savcının görev alanı değişti, her şey yüzüstü kalakaldı.

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “KARABÜK SÜRATLE YENİ YATIRIMLAR ALMALI, BU KENTİ KURTARACAK YENİ YATIRIMLARDIR.”
Geçtiğimiz hafta başında Sayın TİMURÇİN SAYLAR, Sayın ZİYA ÜNSAL, Sayın BÜNYAMİN COŞKUN, Sevgili Kardeşim HAKAN TÜÇEL oturduk bir süre sohbet ettik.
Karabük’ün gelişimi üzerinde konuşmalar oldu..
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR bu Kentin gelişimi için “YENİ YATIRIMLAR, YENİ SANAYİ TESİSLERİNİN KARABÜK’E GELMESİ VE BU ANLAMDA SÜREKLİ YENİ VİZYONLARIN ORTAYA KONULMASI..” şart noktasında duruyor.
Bunun içir ARSA ÜRETİMİ diyor ve ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE tepelerin düzlenmesi ile ortaya çıkan arsalardan, DERE ISLAH Çalışmaları ile ortaya çıkan/çıkacak olan arsaların YATIRIMCILARA TAHSİSİNDEN söz ediyor.
Bu nokta da Sayın ZİYA ÜNSAL, kendisinin TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetiminde bulunduğu dönemde ortaya gelen CUMAYANI KÜÇÜK SANAYİ’NİN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİNE ALINMASI olayına getirdi sözü.
Hangi aşamada diye sordu, Sayın TİMURÇİN SAYLAR bu konunun gerçekleşme aşamasına geldiğini anlattı ve İSMETPAŞA İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin devreye girmesi halinde sağlanacak gelişmeler üzerine ufuk turu yaptı..
Kısa süreli bir BEYİN FIRTINASI/VİZYON GELİŞMESİ yaşadık o sohbette..
Karabük’ün dedikoduya değil, bu tür sohbetlere ihtiyacı var aslında..

 

512

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler