12.7 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (23.Ağustos.2017)

GELECEK YILLARIN KARABÜK’ÜNÜ ÇEKİP/ÇEVİRECEK KADROLARIN OLUŞMASI SÜRECİNE GİRİLDİ VE SÜREÇ SÜRATLE İLERLİYOR, KONGRELER
Gelecek yılların Karabük’ünü çekip/çevirecek kadroların oluşması sürecine girildi ve AK Parti üç İlçe Kongresi ile bu anlamda ön aldı, şimdi öteki İlçe Kongreleri, daha sonra da İl Kongresi ile olayı tamamlayacak.
CHP Kongreler sürecini biraz ileri tarihe erteledi, ancak, Muhtarlık Bölgeleri delege seçimleri için PARTİİÇİ KULİSLERİN yapıldığına ilişkin bilgiler veren çevreler var.
BU ARADA, BAZI KÖYLERDE, CHP ÜYESİ OLMADIĞI İDDİALARI VAR.
Bunlar yabana atılacak iddialar mı sizce.
Ülke Siyasetini TEMELDEN ETKİLEMESİ beklenen bir gelişme EKİM AYI ortalarında ve Sayın MERAL AKŞENER, Sayın ÜMİT ÖZDALĞA, Sayın KORAY AYDIN yeni Partilerini o tarihe kadar kuruyorlar..
MHP Kalan İLÇE KONGRELERİNİ YAPACAK, sonra, İL KONGRESİ VAR.
Bu arada TİCARET/SANAYİ ODASI Seçimleri için kıyasıya bir kulis çalışması sürdürülüyor, olayın içine FETÖ SEMPATİZANLIĞI,  NAYLON/PERLON FATURACILAR kavramı girdi.
BU TİPLERİN DIŞLANMASI YOLUNDA ÇALIŞMA TAVSİYE EDİLİYOR..
Öte yandan KARDEMİR Yönetim Kurulu bekleniyor..
KARDEMİR noktasında ÇELİK-İŞ ŞUBE KONGRESİ DE önemli elbet..
GELECEĞİN KADROLARI oluşacak/oluşmaya başladı bile.

YENİ KURULACAK PARTİ “KARABÜK’TE MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAKTIR..” YOLUNDA Kİ İDDİA “DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEK MİDİR..?”
Bir grup dostumuzla sohbet ediyorduk, hepsinin de SİYASİ TARZI/TAVRI VAR ve Siyasete yakın insanlar, Cemiyet hayatı üzerinde etkili insanlar olduğunu özellikle vurgulamakla başlayalım yazımıza.
Bir kardeşimiz “KARABÜK’ÜN ÜÇ MİLLETVEKİLİNİ DE AK PARTİ ALIR..” analizinde bulundu, buna karşı çıkanlar oldu ve “AK PARTİ KESİN 2 ÇIKARTIR, ANCAK, ÜÇÜNCÜ MİLLETVEKİLLİĞİ ORTADA SAYILIR..” gibi itiraz edenler oldu.
Bu nokta da tartışma yoğunlaştı ve bize “GAZETENİZDE BEŞBİNEVLERDEN BİR ARKADAŞINIZIN ANALİZİNİ YAZMIŞSINIZ. Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN YENİDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURSA AK PARTİ ÜÇ ÇIKARTIR DEMİŞ O ARKADAŞIN, BANA GÖRE ÇOK YANLIŞ BİR ANALİZ..” diyenler oldu..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN aday olsun veya olmasın “AK PARTİ’NİN İKİ VEKİLİN ÖTESİNE GEÇEMEYECEĞİNİ, ÜÇÜNCÜ VEKİLİN CHP veya MERAL AKŞENER’İN YENİ KURACAĞI PARTİ TARAFINDAN ÇIKARTILACAĞINI..” iddia eden/edenler oldu.
O arada bir Kardeşimiz “DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEYİN, Sayın MERAL AKŞENER’İN NE ÜLKE GENELİNDE, NE KARABÜK ÖZELİNDE ŞANSI YOK..” yolunda itiraz etti ve ortam biraz gerilir gibi oldu..
“MHP’NİN ÖLÜSÜ KARABÜK’TE YİNE BİR ÇIKARTIR..” dedi O Kardeş..
Karabük’ün ÜÇ MİLLETVEKİLİNİ taksim edemedik anlayacağınız, tamam AK Parti 2 kesin çıkartır denildi, ancak, ÜÇÜNCÜ VEKİLLİK bir anlamda boşta kaldı, bu vekili AK Parti mi, CHP mi.MHP mi, YENİ KURULACAK Parti mi çıkartır noktasında anlaşmaya varılamadı..
Öylece dağıldık anlayacağınız.

İNŞAAT SEKTÖRÜ RUMUZU İLE İNTERNET SİTEMİZE YORUM GÖNDEREN OKURUMUZUN SEKTÖR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ VE DEMİR FİYATI..
Dün Gazetemiz İnternet Sitesine İNŞAAT SEKTÖRÜ rumuzu ile yorum gönderen bir Okurumuz “İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ANALİZ EDEN..” görüşler dile getirmiş.
İNŞAAT SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ DEMİR FİYATI YÜKSEK DİYORLAR YA.
O sektörü analiz eden Okurumuzun hiç öyle bir görüşü yok, sektörün diğer yönlerini ele almış, peki İNŞAAT SEKTÖRÜ Temsilcilerinin dedikleri gibi DEMİR İTHALİNDEN alının GÜMRÜK VERGİLERİ sıfırlanırsa ne olur..?
Önce “MİLLİ DEMİR ÜRETİCİLERİ SIKINTI YAŞARLAR..” deniliyor.
Sonrasında da “KALİTE NOKTASINDA..” sıkıntı olabilirmiş..
Önerilen fikirlerden birisi de “DEMİRDEN ALINAN YÜZDE 18 ORANINDA Kİ KDV SIFIRLANSIN veya YÜZDE 9 LARA İNDİRİLSİN..” böyle bir öneriye ÜRETİCİLERİNDE soğuk bakmayacakları sanılıyor..
KALİTE SORUNU ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ deniliyor..
Geçen aylarda bununla ilgili resimler gönderilmişti bize, yayınlamıştık.
İNŞAATÇI/DEMİR ÜRETİCİSİ arasında ciddi bir pozisyon var.

SAFRANBOLU İMAR NOKTASINDA BİR TÜRLÜ HUZURU BULAMADI VE KAYYUM BELEDİYE BAŞKANI’NIN ÇALIŞMALARI BEĞENİ KAZANIYOR..
Safranbolu İMAR NOKTASINDA yaşanan bazı uygunsuzluklarla, huzursuzluk yaşıyor, bunun zaman içinde giderileceği besbelli, anında yapılacak fazla bir şey yok.
GERİDEN GELEN SIKINTILAR HAYLİ FAZLA.
Ancak, şurası bir gerçek ki, SAFRANBOLU KAYMAKAMI ve aynı zamanda SAFRANBOLU BELEDİYESİ KAYYUMU Sayın FATİH ÜRKMEZER’İN çalışmaları, büyük bir memnuniyet yaratmış bulunuyor.
Vatandaş gerçekten çok memnun..
Çok güvendiğimiz insanlardan duyuyoruz “FARKI HEMEN FARK EDİLDİ..” deniliyor, hatta bir Kardeşimiz yıllardır bizim sokağımıza Belediye hiç gelmemişti temizlik, tertip, düzen noktasında geldiler mutlu olduk gibi bilgiler verdi..
Bir adım daha ötesini söylersek kimse yanlış anlamasın..
“GELECEKTE, SİYASETE GİRSİN, BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLSUN OY VERMEZSEM ŞEREFSİZİM..” diyen insanlar oldu ve hemen eklediler, partisi hiç önemli değil, hangi Partiden olursa/olsun diye.
İMAR noktasında huzuru bulamadı henüz İlçe, yakınmalar geliyor..
Ancak günlük hizmetlerden Safranbolu sakini müthiş memnun

KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN “İSTANBUL’A TAŞINMASI FİKRİ YILLAR ÖNCE DİLE GETİRİLMİŞTİ..” BİZİM ARŞİVİMİZDE BUNLAR VARDIR..
Son günlerde “KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İSTANBUL’A TAŞINMASI..” ile ilgili bir tartışma yaşanıyor, ilgili çevrelerde böyle bir tartışma var, böyle bir tartışma yaşanıyor.
YAKIN TARİHTE BÖYLE BİR FİKİR JİMNASTİĞİ YAPILDI MI BİLMİYORUZ..
Geçmiş yıllarda BU TÜR FİKİR JİMNASTİKLERİ çok yapıldı, bizim arşivlerimizde vardır, hatta böyle bir fikre bizim destek verdiğimizde olmuştur çok önemli destek verdiğimizde bir vakıadır..
KARDEMİR Genel Müdürlüğü Karabük’te olduğu zaman, ”ANCAK BANKA MÜDÜRLERİ İLE MUHATAP OLURLAR..” gibi bir yaklaşımın doğru olmadığı söylenebilir mi..?
KARDEMİR Genel Müdürlüğü İstanbul’da olduğu zaman, ”GENEL MÜDÜRÜN İSTANBUL’DA Kİ MUHATABI BANKA GENEL MÜDÜRLERİ OLUR..” gibi bir yaklaşıma DOĞRU DEĞİL demek mümkün müdür..?
“FİNANS MERKEZİ İSTANBUL, SANAYİ MERKEZİ İSTANBUL, TİCARET MERKEZİ İSTANBUL, İTHALAT/İHRACAT MERKEZİ İSTANBUL..” böyle bir ortamda KARDEMİR Genel Müdürlüğü İstanbul’a taşınmalı FİKRİ bize de cazip geliyordu elbet..
“TAÇ GİYEN BAŞ AKILLANIRMIŞ..!!” diye bir söz vardır..
Ne kadar doğruymuş meğer..!!

KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL’A TAŞINMAYACAK SÖZLERİ İNSANLARIN YÜREKLERİNE SU SERPİYOR, İNSANLARIN İÇİ SERİNLİYOR
KARDEMİR Genel Müdürlüğü İSTANBUL’A TAŞINACAK şeklinde bir yaygara koptu ve belirli bir çevre “BU NEREDEN ÇIKTI KARDEŞİM, BÖYLE BİR TASARRUF HİÇ OLMADI, BÖYLE BİR DÜŞÜNCE ZİNHAR KİMSENİN AKLINDAN BİLE GEÇMEDİ..” gibi yalanlama pozisyonu aldı..
Dedik ya “TAÇ GİYEN BAŞ AKILLANIRMIŞ..” diye.
Olayı böyle görmekte mümkün “TAÇ GİYEN BAŞ, SÜRATLE EYYAMCILIĞA BAŞLAR..” şeklinde görmekte mümkün, zira, KARDEMİR Genel Müdürlüğü’nün İSTANBUL’DA olması “DÜN NE KADAR YARARI OLACAKTI İSE, BUGÜNDE O KADAR YARARI OLUR..” herhalde..
Olaya vizyon, perspektif, geniş açılımlar, ticari ufuk olarak bakıldığında “KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KARABÜK’TE OLMASI İLE İSTANBUL’DA OLMASI ŞİRKET AÇISINDAN DAHA YARARLI OLUR..?” dün İstanbul, bugün Karabük, denirse bu biraz eyyam olmaz mı..?
Her neyse artık..
KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KARABÜK’TE KALACAK..
Hamdolsun, olayın bu yanı kesinleşti artık..
Ne mutlu KARABÜKLÜLERE bu işin üstesinden geldiler sayılır..
DEKLARASYONUNU BÖYLE BİR YARARI OLDU SANIYORUZ..!!

AK PARTİ YENİCE İLÇESİNDE, BİR TÜRLÜ HUZURU, SÜKUNETİ TEMİN EDEMEDİ VE MÜCADELE DAHA KESKİN/KESİN ZEMİNE Mİ GİDİYOR..?
AK Parti YENİCE İLÇESİNDE bir türlü sükuneti, huzuru temin edemedi ve YENİCE İLÇE KONGRESİ’NDEN sonra iş daha keskin, daha kesin bir zemine doğru kayıyor..
SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANI Sayın ZEKİ ÇAYLI..
Seçilmiş AK Parti İlçe Başkanı Sayın YILMAZ KIRIK..
Bu iki insan ve bu iki insanın temsil ettiği yerler arasında HİÇBİR BAĞ kalmamış, hiçbir SAYGI/SEVGİ kalmamış, mümkün olsa AYNI YÖNE BİLE BAKMAYACAK kadar bilenmişler.
O HAKLI, BU HAKLI olayının dışında, Siyasette bu kadar kesin, net ayrışma nasıl oluyor anlamak mümkün değil ve karşılıklı “SEN ERDOĞANCI DEĞİLSİN, SEN AK PARTİLİ DEĞİLSİN..” suçlamaları yapılıyor, her iki tarafın kullandığı argümanlarda haklılıkları var..
Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI, AK Parti’nin Kurucu İlçe Başkanı olmakla övünürken, Sayın YILMAZ KIRIK’I Partili değil, AK Parti saflarına daha sonradan katıldı şeklinde çok haklı bir yaklaşım getiriyor.
Buna karşı Sayın YILMAZ KIRIK ise kendisinin Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ile yol arkadaşı olduğu zamanlar, YORTANPAZARI Beldesini ziyareti sırasında Sayın ERDOĞAN ile birlikte SEÇİM ÇALIŞMASI yaptıkları zaman, Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN DYP içinde Siyaset yaptığı gibi çok haklı bir yaklaşım getiriyor..
AK PARTİ BU SANCIYI, OPERASYONSUZ BİTİREBİLİR Mİ ACABA..?
Doğrusu bu bize pek mümkün gibi görünmüyor…

2019 MART AYINDA YAPILACAK “YEREL SEÇİMLER İÇİN..” AK PARTİ’NİN KARABÜK MERKEZ-SAFRANBOLU-YENİCE İLÇELERİNDE ADAY SIKINTISI
Eğer erkene alınmaz, zamanında yapılırsa YEREL SEÇİMLER 2019 yılının mart ayında gerçekleşecek ve bu nokta da ADAY BELİRLEMELERİ sık dokunup, ince eleyerek yapılacak elbet.
EN CİDDİ SIKINTIYI AK PARTİ YAŞAYACAKTIR HERHALDE.
Örneğin KARABÜK MERKEZ BELEDİYE BAŞKAN Adayı kim olur AK Parti de, kimler ADAY/ADAYI olur ve AK Parti kimi aday gösterir, örneğin Sayın SEDAT NAMAL geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak “DİLEDİĞİM YERE ADAY VEYA ADAY/ADAYI OLURUM..” demişti
Bu sözleri TSO Adaylığı için söylemişti, Belediye Başkanlığı da bu açıklamaya dahil mi bilmiyoruz, Sayın SEDAT NAMAL daha önce Karabük Belediye Başkan Yardımcısı olarak çok ciddi, çok yararlı hizmetler vermişti, yaptığı açıklama çerçevesinde bu Aday/Adaylığı var mı acaba..?
AK Parti SAFRANBOLU Belediye Başkan Adayı kim olur..?
AK Parti YENİCE Belediye Başkan Adayı kim olur…?
BU BELİRLEMELER SIRASINDA AK PARTİ SIKINTI YAŞAR MUTLAKA.

GEÇTİĞİMİZ GÜN BİRLİKTE SOHBET ETTİĞİMİZ KARDEŞLERDEN BİRİSİ “OVACIKLILAR DERNEK BAŞKANI SAYIN KEMAL KANDE’YE DİKKAT..” DEDİ
Geçtiğimiz gün, birkaç arkadaş oturduk sohbet ediyorduk, söz döndü dolaştı 18 ay kadar sonra yapılacak olan YEREL SEÇİMLERE geldi ve Aday bağlamında konuşuyorduk, bir Kardeşimiz “BAKIN OVACIKLILAR DERNEK BAŞKANI Sayın KEMAL KANDE’YE DİKKAT EDİN..” dedi.
“NASIL YANİ..” diye sorduk, O Kardeşimiz “Sayın KEMAL KANDE NİTELİKLİ, KALİTELİ BİR İSİM, AYRICA SİYASETE YATKIN BİR İNSAN.AK PARTİLİ VE ŞU ANA KADAR İLÇE, İL BAŞKANLIĞI GİBİ BİR TALEBİ OLMADI.BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY/ADAYI OLABİLİR..” ifadelerini kullandı.
“2014 YEREL SEÇİMİNDE, BİRKAÇ GÜN ÇERKEŞ’TE DURUVERSEYDİ, ŞU AN ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI Sayın KEMAL KANDE SEÇİLMİŞTİ..” falan gibi Siyasete yatkın kişiliği hakkında bilgiler verdi.
2019 YELERL SEÇİMLERİ YAKLAŞIYOR, ADAY ARAYIŞLARI BAŞLAMIŞ.
Potansiyeli olan birçok isim üzerinde fikirler yürütülüyor..

684

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler