13.8 C
Karabük
3 Mayıs Cuma 2024

Her Telden (21.Ağustos.2017)

İNŞAAT FİRMALARI, YENİDEN YÜKSELEN DEMİR FİYATLARINDAN YAKINMAYA BAŞLADILAR VE “İŞ BIRAKMAK YOLUNDA..” TEHDİTLER..
Birkaç ay önce DEMİR FİYATLARININ yüksekliğinden yakınarak, Hükümete bazı yaptırımlar öneren İNŞAAT FİRMALARI, yeniden aynı yakınmaları dilde getirmeye başladılar.
HÜKÜMETİN BU KONUDA ÖNLEM ALMAYA ÇAĞIRIYORLAR..
Önerdikleri önlemler nedir “DEMİR İTHALATINDAN ALINAN GÜMRÜK VERGİLERİNİN SIFIRLANMASI..” bu önlemlerden birisi ve Hükümet böyle bir yolu denerse DIŞ ÜLKELERDEN KALİTESİ sorunlu olan demir ürünleri girişi başlayacaktır elbet.
Bir diğer önlem ise “DEMİR ÜRÜNLERİNDEN ALINAN YÜZDE 18 ORANINDA Kİ KDV’NİN SIFIRLANMASI veya YÜZDE 9 CİVARINA İNDİRİLMESİ..” böyle bir önlem demir üreticisinin de rıza göstereceği bir uygulama olabilir..
Olayın esas “BUNLAR YAPILMAZSA, İNŞAATLARI DURDURURUZ..” faslı önemli, böyle bir söylem “HÜKÜMETİ TEHDİT GİBİ ALGILANABİLİR Mİ..?” ve eğer böyle algılanırsa “OLACAK İŞ DEĞİL..” demek gerek.
Tehditle nereye varılabilir ki..?
“BİZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DURDURURUZ, İNŞAATTA OLMAYIZ..!!”
Hükümete böyle bir tehditte bulunarak nereye varılabilir ki..?
Hükümet kanadı da “AĞA KEYFİNİZ BİLİR..” deyiverirse ne olacak..!!

HİÇBİR SEKTÖR, HİÇBİR GRUP, HİÇBİR MESLEKİ ÖRGÜT, HİÇ KİMSE VELHASIL HİÇBİR GÜÇ “HÜKÜMETİ TEHDİT EDEREK BİR YERE VARAMAZ..”
DEMİR FİYATLARI YÜKSEK diyerek yola çıkan İNŞAAT FİRMALARININ Mesleki Örgütleri, kendilerinde fiyatların indirilmesi amacı ile Hükümete bazı talepler iletiyorlar.
“BUNLARI YAPIN, DEMİR FİYATLARI İNSİN..” diyorlar..
DEMİR FİYATLARININ ekonomik koşullardan yükseldiğine inanmıyorlar, bu yükselişlerin suni olarak, yapılan tezgahlar sonucu meydana geldiği gibi bir algı içindeler, o algıyı Ülkeye yayma gibi bir gayretin içindeler.
OLACAK İŞ Mİ, Demir Üretiminde kullanılan hammadde yükselişleri, ekonomik yaşamın getirdiği bir yığın zorunluluk nedeni ile fiyatların sürekli yükseldiği olayını kabullenmiyorlar..
Sonra da “HÜKÜMETİ, ADETA,  TEHDİT EDİYORLAR..”
Bilmiyorlar ki, HİÇBİR SEKTÖR, HİÇBİR GRUP, HİÇBİR MESLEKİ ÖRGÜT, HİÇ KİMSE VELHASIL HİÇBİR GÜÇ , Hükümeti/Hükümetleri tehdit ederek bir sonuç alamaz, bir yere varamaz, böyle bir girişime Hükümet/Hükümetler “AĞA KEYFİNİZ BİLİR, ÇEKTİRİN GİDİN..” cevabını verir.
İNŞAATÇILAR hata ediyorlar galiba..

KARABÜK VE SAFRANBOLU, SAYIN ŞEFİK DİZDAR GİBİ UFKU, VİZYONU GENİŞ BİR İNSANA VE BU İNSANIN “HAYIRSEVERLİĞİNE..” DUA ETMELİ..
Karabük ve Safranbolu Sayın ŞEFİK DİZDAR gibi ufku, vizyonu çok geniş bir insana sahip olduğu için, bu insanın HAYIRSEVERLİĞİNE..” dua etmeli ve bu insanı el üzerinde tutmalı.
KÜLTÜR MERKEZİ deniliyor Sayın ŞEFİK DİZDAR konuya el atıyor..
Çok büyük bir cami yapımı başlatılıyor Sayın ŞEFİK DİZDAR en ciddi bağışçıların, birkaç katı bağışta bulunuyor ve en önemlisi “ŞEFİK BEY BU İŞİ SİZ BİTİRİN, RAHMETLİ LEYLA HANIMIN ADINI BU CAMİYE VERELİM..” teklifini elinin tersi ile itiyor..
“BURAYA BİRÇOK KİŞİ BAĞIŞ YAPTI, BİTİRMESİNİ BİTİREYİM, ANCAK,  O BAĞIŞÇILARIN HAKKINI YEMİŞ OLURUM, RAHMETLİ EŞİMİN ADININ BU CAMİYE VERİLMESİNE RIZA GÖSTEREMEM..” diyecek kadar erdemli bir duruş, asil bir duruş sergileyebiliyor.
KARABÜK’E HAVAALANI GEREK deniliyor, çıkan pürüzleri gidermek için “TAMAM KARDEŞİM, ALT YAPIYI BEN CEBİMDEN YAPAYIM..” diyor Sayın ŞEFİK DİZDAR..
Buna benzer birçok hayır işinin odağında Sayın ŞEFİK DİZDAR var.
Zaman/zaman BOLU İL’İNİN hayırsever insanı ve BOLU’NUN gururu Rahmetli İZZET BAYSAL’IN Karabük versiyonu Sayın ŞEFİK DİZDAR’DIR diye düşündüğümüz oluyor doğrusu.
Karabük’ün her hayır işinde Sayın ŞEİFİK DİZDAR mutlaka oluyor..

TİCARET/ SANAYİ ODASI, YÖNETİM KURULU ESKİ BAŞKANLARINDAN, SAYIN SEDAT NAMAL “İSTEDİĞİM HER YERE ADAY OLURUM, MANİ YOK..”
Ticaret ve Sanayi Odası, Yönetim Kurulu eski Başkanı Sayın SEDAT NAMAL yeniden aday olup olmayacağı yolunda çıkan spekülasyonlara açıklık getirdi..
“İSTEDİĞİM YERE ADAY VEYA ADAY/ADAYI OLABİLİRİM.BUNA BİR MANİ YOK..” diyen Sayın SEDAT NAMAL hep tabanda ki insanlarla birlik hareket ettiğini vurguladı.
“BEN İNSANLARLA KAVGAYA DEĞİL, UZLAŞMAYA, SEVGİ VE SAYGI ÇERÇEVESİ İÇİNDE BİR İLİŞKİ KURMAYA GAYRET EDEN BİR İNSANIM..” diyerek, insanlarında kendisini sevdiğine, belirli yerlerde görmek istediğine işaret etti.
Sayın SEDAT NAMAL şu an itibarı ile zamanının büyük bölümünü ÇANAKKALE’DE geçirdiğine işaret ederek, Karabük’e zaman/zaman geldiğine işaret ediyor ve “İNSANLAR BENİ BİR MAKAMDA GÖRMEK İSTİYOR OLACAKLAR Kİ, HER GELİŞİMDEN SONRA ORTAYA BİRÇOK SÖYLENTİ ÇIKIYOR..” DİYOR.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde, Karabük için çok önemli hizmetler verdiğine de işaret eden Sayın SEDAT NAMAL arkadaşları ile görüşmeler yaptığını, eğer “YENİDEN GÖREVE GELMENDE YARAR VAR DENİLİRSE..” bundan kaçmasının zor olduğuna dikkat çekti.
“DİLEDİĞİM YERE ADAY OLABİLİRİM, BİR MANİ YOK..” diyor Sayın NAMAL..

KARABÜK YAPILACAK İLK GENEL SEÇİMDE 3 MİLLETVEKİLİ SEÇECEK VE SİYASİ PARTİLERE,  MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI NASIL OLUR ACABA…?
Yüksek Seçim Kurulu Resmi açıklamasını geçtiğimiz aylarda yaptı ve Karabük yeniden 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN bir Seçim Bölgesi oldu, artık 3 Milletvekili çıkartacağız, 2 değil.
MİLLETVEKİLLERİNİN SİYASİ PARTİLERE DAĞILIMI NASIL OLUR..?
AK Parti-CHP-MHP ve Sayın MERAL AKŞENER’İN kuracağını açıkladığı Siyasi Parti arasında MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI nasıl olur acaba, geçen ay BEŞBİNEVLER Civarında bazı ziyaretler yapmıştık.
Orada Siyasi analizlerine çok güvendiğimiz bir Kardeşimiz “Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN YENİDEN ADAY OLUR, AK PARTİ LİSTESİNDE Sayın MEHMET CEYLAN, Sayın BURHANETTİN UYSAL BULUNURSA, AK PARTİ 3-0 YAPAR..” gibi bir değerlendirme yapmıştı..
“AKSİ HALDE AK PARTİ 2 ÇIKARTIR, KALAN 1 VEKİLİ CHP-MERAL AKŞENER-MHP veya YİNE AK PARTİ ÇIKARTIR..” gibi değerlendirmişti, yazmıştık
3 MİLLETVEKİLİ, NASIL BÖLÜŞÜLÜR SİZCE..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ BU YIL 9 BİN YENİ ÖĞRENCİ GELİYOR VE BÖYLECE ÖĞRENCİ SAYISI 56 BİN CİVARINA YÜKSELECEK, E-DEVLET İŞİ
Karabük Üniversitesi’ne bu yol 9 bin yeni öğrencinin gelmesi ile, Öğrenci sayısı 56 bini bulacak, bu yıl E-DEVLET kanalı ile ÖĞRENCİ KAYDI mümkün olunca AİLELERİ İLE BİRLİKTE gelen Öğrenci sayısı çok az oldu.
E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT YAPTIRIYOR ÖĞRENCİLER..
Bu arada verilen 9 bin kontenjanın tamamen dolması bekleniyor ve E-DEVLET şifresi alarak, o yoldan kaydını yaptıran öğrenci sayısının 7300 ü aşkın olduğuna ilişkin de bilgiler veriliyor.
Bu durum esnafların tepkisini çekiyor elbet.
AİLELERİ İLE BİRLİKTE KAYIT İÇİN YÖREMİZE gelen Öğrenciler piyasalarda çok büyük bir canlılık yaratıyorlardı ve milyonlarca lira para piyasalara giriyordu.
ŞİMDİ ÖĞRENCİ YURDU TELAŞI BAŞLADI.
Geçtiğimiz gün DERYA PİDE/KEBAP İşyerinde birkaç arkadaş sohbet ediyorduk, yemek yiyen bir/iki aile vardı, yemeklerinden sonra hesap öderken DERYA’NIN Sahibi Sayın RASİM ERTAŞ’A uygun ÖĞRENCİ YURDU sordular..
Sayın RASİM ERTAŞ birkaç YURDUN İSMİNİ SÖYLEDİ ve buralara öğrencinizi güvenle verebilirsiniz anlamında ifadeler kullandı, Öğrencilerden kız olanı, erkek olanı vardı..
Şimdi ÖĞRENCİ YURDU telaşı var, PANSİYON/EV Telaşı var..
Bir de, BU TESİSLERİN UYGUNLUK durumu var elbet ki..

KARDEMİR SEÇİMLİ GENEL KURULU HÜKÜMETİN VERECEĞİ 4 BAĞIMSIZ ÜYE İSMİ İLE GRUPLARIN VERDİKLERİ İSİMLERİN ONAYINI BEKLİYOR
2 Ağustos günü yapılması gereken KARDEMİR Seçimli Genel Kurulu, HÜKÜMETİN DİREKTİFİ doğrultusunda ileri bir tarihe ertelendi ve bu manada HÜKÜMET KANADI 4 Bağımsız Yönetim Kurulu Üye ismini belirleyip Genel Kurulun önünü açacak.
Yalnız,  galiba,  bir ayrıntı daha var.
HÜKÜMET KANADI,  KARDEMİR A-B-C Hissedar gruplarından Yönetim Kurulu Üyeliğine “ASIL OLARAK SEÇİLECEK..” veya seçilmesi düşünülen isimler hakkında da bilgi verilmesini istemiş.
A Hissedar Grubundan Sayın MUSTAFA YOLBULAN, Sayın TALAT YILMAZ, Sayın BURAK YOLBULAN, Sayın MURAT YOLBULAN isimleri bildirilmiş yolunda bilgiler veriliyor.
B Hissedar Grubundan Sayın KAMİL GÜLEÇ, Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ ile C Hissedar Grubundan Sayın ATİLLA ALPTEKİN isimlerinin bildirildiği yolunda bilgiler geliyor.
HÜKÜMET Kanadının, Siyaset çevrelerinin BİR İSİM üzerinde çekinceleri olduğuna ilişkin bilgiler sızıyor/sızdırılıyordu, son olarak “BİR DEĞİL İKİ İSİM KONUSUNDA BİR TERÜDDÜT VAR..” gibi bilgiler veriliyor.
Geçtiğimiz gün Eski SENDİKACILARDAN bir Kardeşimizle görüşüyorduk “ABİ SENİNLE HEP MUTULLAH ABİNİN SAĞLIĞI İÇİN DUA EDER, ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN DERDİK.SAĞLIĞI YERİNDE OLSA KARDEMİR BUNLARI YAŞAR MIYDI..?” dedi.
Biz de Kamuoyu’na soralım “BUNLAR YAŞANIR MIYDI..” siz söyleyin.

İSTASYON MEYDANI İLE SALI PAZARI ARASINDA KALAN “HADDANELER BÖLGESİ BOŞALTILACAK..” EN AZ TCDD ARAZİLERİ KADAR ÖNEMLİ..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, Karabük’ün çok önemli İKİ SORUNUNUN hal yoluna girdiğine dikkat çekti ve TCDD ARAZİLERİ ile İstasyon civarında ki HADDANELER BÖLGESİ olayının çözüm aşamasına geldiğini söyledi.
TCDD ARAZİLERİ İÇİN BAKANLAR KURULU KARARI ÇIKTI.
İSTASYON MEYDANI ile SALI PAZARI arasında kalan HADDANELER BÖLGESİ içinde çok olumlu gelişmeler olduğundan söz etti Sayın RAFET VERGİLİ.
HADDE SAHİPLERİNE GEREKLİ TEBLİGATLAR YAPILMIŞ.
Zaten YOLBULANLAR kendi haddenelerini oradan kaldırdılar ve arsa haline getirdiler, Sayın RAFET VERGİLİ o civarda en büyük parselin KAPTAN ÇEBİ Grubuna ait olduğuna dikkat çekerek “Sayın AHMET NUR ÇEBİ İLE GÖRÜŞTÜK, GEREKLİ KOLAYLIĞI SAĞLAYACAKLAR..” bilgilerini verdi.
HADDANELER BÖLGESİ çok şık bir İMAR UYGULAMASI ile yepyeni bir çekim merkezi haline getirilecek, Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu konuda hayli iddialı görüşler dile getiriyor.
O CİVARDA ÇOK GENİŞ ALANLAR VAR..
Şu an içinde bulunulan çirkinlik kaldırılır, şık bir imar uygulanırsa KENT ÇOK AMA ÇOK ciddi bir estetik güzellik kazanır, bu konuda Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ hayli iddialı, hayli hazırlıklı görüyoruz.
O ALANLAR, TCDD ALANLARINDAN DAHA ÖNEMLİ BİZE GÖRE.

UZUN YILLAR TÜRK METAL SENDİKASI, KARABÜK TEMSİLCİLİĞİ GÖREVİNDE BULUNAN SAYIN ŞAHİN DİKİLİTAŞ “ BİR KAPRİS UĞRUNA VERDİK..”
Uzun yıllar TÜRK METAL Sendikası Karabük Temsilciği görevinde bulunan Sayın ŞAHİN DİKİLİTAŞ ile görüştük geçtiğimiz gün ve 2010 YILI SENDİKAL MÜCADELE günlerini andık.
NE MÜCADELE YAŞANMIŞTI O ZAMANLAR..
Sayın ŞAHİN DİKİLİTAŞ’IN görevine son verilmiş ve şu an herhangi bir Sendikal görevi yok, TÜRK METAL Sendikası’nın BİNASINI İSTEYEN çok sayıda insan olduğunu söyledi Sayın ŞAHİN DİKİLİTAŞ
Ancak, Sendika burayı satmıyormuş.
Çok önemli bir tespitte bulundu Sayın DİKİLİTAŞ “BİZ YETERLİ ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMIŞTIK.BAZI İNSANLARIN KAPRİSLERİ İLE İŞVERENE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİLER DİLE GETİRİLİNCE İŞ BİRDEN DEĞİŞTİ..” dedi.
İşveren kesiminin önce hiçbir eylemlerine karışmadığını söyleyen Sayın DİKİLİTAŞ, ne zaman ki TÜRK METAL adına hareket eden bazı unsurların İŞVERENE KARŞI ÇIKIŞLARI üzerine İşverenin de kendilerine karşı tavır aldığına işaret etti.
Ne günlerde o günler, Allah ömrünü uzun etsin Sağlıklı günler nasip etsin Sayın MUTULLAH YOLBULAN hemen hergün saat 16.30-16.40 gibi bizi arar “İŞÇİLER YÜRÜYOR MU, HAVALARIN NASIL..” diye bilgi alırdı..
NE GÜNLERDİ O GÜNLER YARABBİ.
Daha sonra CANI YANAN, İŞİNDEN OLAN İNSANLAR OLDU..
Sayın DİKİLİTAŞ “ALDIĞIMIZ ÇOĞUNLUĞU BİR KAPRİS UĞRUNA VERDİK..” dedi.
ÇOK SIKINTILI GÜNLERDİ…

638

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler