20.1 C
Karabük
28 Nisan Pazar 2024

Her Telden (15.Haziran.2017)

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE “CAMBAZA BAK..” PROJESİ UYGULANDI VE “İNOVASYON MERKEZİ İHALESİ..” GÖZARDI MI..
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE yaşanan gelişmeler, sanki, ”CAMBAZA BAK..” projesi gibi, BASIN İLE İLGİLİ bazı faturaların Kamuoyu’na sızdırılması ile KAOTİK BİR ORTAM yaratıldı..
Daha sonra TEST EĞİTİM MERKEZİ İHALESİ gözden kaçırıldı.
Bazı BASIN/YAYIN Organlarına, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN yaptıkları iş, verdikleri hizmet karşılığı iddiaları ile,  paralar ödenmiş ve bu durum el altından sızdırıldı, kim hangi amaçla sızdırdı acaba..?
Bir anda BASIN BİRBİRİNE GİRDİ..
Ama, kimilerinin TEST EĞİTİM MERKEZİ, kimilerinin ise İNOVASYON MERKEZİ dediği ve maddi değeri 6 milyon 700, 6 milyon 900 bin lirayı bulan İHALE ÜZERİNDE kimse durmadı, basın ile ilgili bilgiler bu ihale gözden kaçsın diye mi sızdırdılar o belgeleri..?
İHALE BİR KEZ YAPILDI, GEÇERSİZ SAYILDI ve geçersiz sayılma gerekçesi olarak “YETERLİ REKABET ORTAMI SAĞLANAMADI..” anlayışı ön plana atıldı..
İKİNCİ İHALE DE, ne hikmetse..! ilk ihaleyi alanlar ile ilk ihaleye giren..! bazı Firmalar ikinci ihaleye girmediler ve 600 lira düşük fiyatla ihale yapıldı, onaylandı..
“BASINA PARALAR DAĞITILMIŞ..” gibi bir kaotik ortam yaratıldı..
İHALE, ikinci kez yapıldı, gürültüsüz/patırtısız onaylandı…!!

VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN BASIN/YAYIN ORGANLARINA VERİLEN PARALARI AÇIKLADI, YA İHALE..!!
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ, son günlerin başat ve bize göre bazı şeyleri gözden kaçırmak için, suni olarak yaratılan, el altından Kamuoyu’na sızdırılan bilgiler/belgeler ile yaratılan, kaotik ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,  gelişmelere ilişkin bir açıklama yaptı.
BASIN/YAYIN ORGANLARINA VERİLEN PARALARI TEK/TEK AÇIKLADI..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, en azından bize göre, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE yapılan kimilerinin TEST EĞİTİM MERKEZİ, kimilerinin İNOVASYON MERKEZİ diye tanımladığı yatırım için yapılan İHALE ile ilgili gelişmeleri de açıklamış olsaydı, çok yararlı bir gelişme yaşanırdı.
İLK İHALEYE KAÇ FİRMA GİRDİ, NASIL SONUÇLANDI, NEDEN BU İHALE iptal edildi Kamuoyu bunu merak ediyordur mutlaka, en azından Kamuoyu’nun büyükçe bölümü merak ediyordur.
Yapılan İKİNCİ İHALEYE KAÇ FİRMA KATILDI ve örneğin İLK KATILAN ve İHALENİN normal şartlarda kendilerinde kalması gereken Firma ikinci ihaleye neden katılmadı..?
Örneğin bu Firma Yetkilileri ile NEDEN/NİÇİN gibi bir görüşme yapılabilirdi..
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE sanki “CAMBAZA BAK..” yaşandı..
7 MİLYON LİRAYA YAKIN BEDELLİ İHALE GÖZLERDEN KAÇIRILDI…!!
Öyle olmadı mı..?

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN BİLİM/SANAYİ/TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NIN İLGİLİ BİRİMLERİNDEN MÜFETTİŞ İSTENMESİ..
Biz bu satırları yazarken, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için Vali Sayın MEHMET AKTAŞ tarafından açtırılan Soruşturmanın, ne yönde sonuç vereceği henüz belli olmamıştı.
Belki öğlenden sonra belli olur..
Bu yönde bir beklenti vardı.
LÜTFEN DİKKAT BUYURUN, son bir/iki haftadır ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ noktasında çok önemli dalgalanmalar, söylentiler, bilgiler Kamuoyu’nda konuşuluyor, paylaşılıyor..
SİYASET KURUMUNDAN HİÇ Mİ HİÇ SES YOK..
Şimdi Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, anılan gelişmelerle ilgili olarak bir Soruşturma açtırmıştı, sonucu belki bir saat, belki birgün sonra belli olur bu Soruşturmanın.,
Ancak ; Esas olarak gelmesi beklenen MÜFETTİŞLER çok önemli..
BİLİM/SANAYİ/TEKNOLOJİ Bakanlığı’nın ilgili Birimlerinden MÜFETTİŞ/MÜFETTİŞLER isteneceği, çok güçlü bir beklenti, eğer bu durum gerçekleşirse olayın İKİNCİ KEZ YAPILAN İHALEDEN başlayarak çok ciddi sonuçlar verebileceği üzerinde, fikir yürüten insanlar var.
Örneğin İLK İHALEYE KATILANLAR ile görüşülür..
O İHALEYİ ALMAK gibi bir sınırı zorlayan Firma ile görüşülür herhalde..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “YER KAYMALARI İÇİN FORE KAZIK İLE ÖNLEM ALIYOR..” VE BU KONU İÇİN AÇILAN İHALE 19 HAZİRAN GÜNÜ
Bilindiği gibi, Karabük Üniversitesi Yerleşkesinin bazı bölümlerinde TOPRAK KAYMALARI yaşanıyordu ve özellikle AYYILDIZLI STADYUM civarında yaşanan toprak kaymaları çok can sıkıyordu.
ŞİMDİ ÖNLEMLERİN ALINMASI AŞAMASINA GEÇİLDİ..
Bunun için, Karabük Üniversitesi 19 Haziran günü TOPRAK KAYMASI görülen alanların sağlama alınabilmesi amacı ile FORE KAZIK İhalesi yapacak.
FORE KAZIK ÇAKILARAK BU ALANLARIN SAĞLAMA ALINMASINA çalışılacak ve bunun ihalesi 19 Haziran günü yapılacak, İHALE BEDELİ olarak ÇOK YÜKSEK TUTARLAR olacağı üzerinde fikirler yürütülüyor..
FORE KAZIK İHALESİNE çok sayıda firma bekleniyor..
Ancak ;İHALE BEDELİNİN YÜKSEKLİĞİ üzerinde duruluyor..
Ve bu kadar yüksek bedele giren az olabilir yaklaşımı da dile getiriliyor.
Karabük Üniversitesi toprak kaymalarını önlemeye çalışıyor.
İHALE 19 HAZİRAN GÜNÜ yapılacak..

NEDİR BU MOTORSİKLET GÜRÜLTÜSÜ ALLAHAŞKINA VE YAYALAŞTIRILMIŞ YOLDA CİRİT ATAN MOTORSİKLETLERİN YARATTIĞI TEHLİKE
Son zamanlarda MOTORSİKLET Kullananların sayısı çığ gibi büyüyor, insanların ulaşım tercihidir, kimsenin karışmak gibi bir lüksü olmaz /olamaz elbet.
HERKES MOTORSİKLET KULLANANLARI SAYGI DUYMALI TABİ..
Ancak ;MOTORSİKLET kullanıcıları da insanlara saygılı olmalı, O ÇIKARTILAN SESLER NEDİR Allahaşkına, o ne biçim gürültüdür, egzos patlatmalar, her türlü rahatsız edici, tehlikeli kullanım durumları neyin nesidir..
Geçtiğimiz gün Karabük Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN ile KARES Önünde oturuyorduk, YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde MOTORSİKLETLER cirit atıyor, çoluk/çocuğun içinden süratle geçiyorlar falan.
YAYALAŞTIRILMIŞ YOL BUNLARA SERBEST Mİ YOKSA..?
Çok ciddi tehlike yaratıyorlar, her an bir kaza olabilir..

ÖNÜMÜZDE Kİ SONBAHARDA YAPILACAK OLAN TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEK KOMİTESİ,  MECLİS,  YÖNETİM SEÇİMLERİ VE ABOO
Önümüzde ki sonbaharda yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası MESLEK KOMİTESİ, oradan, MECLİS, oradan YÖNETİM KURULU seçimleri ne olur diye sorduğumuz bir kardeşimiz, hiç cevap vermeden ABOOO dedi.
Ne demek ABOOO diye sorduk “İŞTE ABOOO DEDİRTECEK KADAR ÇEKİŞMELİ, SERT BİR SEÇİM ORTAMI OLACAKTIR..” diye özetledi olayı ve daha sonra da “KARABÜK’TE KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR..” dedi.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE YAŞANAN GELİŞMELER.
KARDEMİR KARABÜKSPOR KONGRESİ.
Bunlar hayli belirleyici olmuş, o Kardeşimiz bize bunları anlattı, ”KARDEMİR KARABÜKSPOR NE ALAKA..” diye sorduk “OHOO SÖZ VERİLEN SONRA SİLİNEN İSİMLER Mİ ARARSIN, GİRMEK İSTEYİP KÜSTÜRÜLENLER Mİ ARARSIN..” falan gibi sözler etti.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ise tam anlamı ile bir ÇEKİM MERKEZİ oldu ve burasının YÖNETİMİNDE YER ALMAK için TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN bir kenarında olmak gerekiyormuş.
O NEDENLE ÇOK SIKI BİR SEÇİM DÖNEMİ YAŞANACAKTIR dedi.
Şu an Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN’A çok ağır biçimde yüklenen çevreler var, hem anormal bir biçimde yükleniyor bu çevreler..
Yüklenmeler hem ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN, hem KARABÜKSPOR Kongresi’nden kaynaklanıyor ve gerçi TSO MECLİSİ pek işlevsel değil veya gelişmeleri tam kavramamış olmak gibi bir pozisyonda..
Ancak ;Sayın TUNCAY ÖZCAN’A aşırı tepki gösterenler var..

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI SAYIN MEHMET DURUM “ DELEGE SEÇİMLERİ İÇİN HER MAHALLEYE SANDIK KOYACAĞIZ..”
CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM ile karşılaştık geçtiğimiz gün, hal/hatır ederken KÖY ve MAHALLE DELEGE Seçimlerinden açıldı söz.
“HER MAHALLEYE SANDIK KOYACAĞIZ..” dedi Sayın DURUM.
Köy ve Mahalle seçimlerinin YERİNDE YAPILACAĞINA işaret etti.
Biz kendisine “CİDDEN BÖYLE Mİ YAPACAKSIN BAŞKAN..” diye sorduk “AYNEN ÖYLE YAPACAĞIZ.YÖNETİMDE Kİ ARKADAŞLARIMLA BU KONUYU GÖRÜŞTÜK, KARARIMIZ BU YÖNDE..” dedi.
Sayın MEHMET DURUM eğer bunu gerçekleştirebilirse “UZUN YILLARDAN SONRA DEVRİM GİBİ BİR GELİŞME OLUR.KÖY VE MAHALLE ÜYESİNİN, PARTİ İLE AİDİYET BAĞI ÇOK GÜÇLENİR..” bunları söylemeye çalıştık kendisine.
Aslında tüm partiler böyle yapmalı/yapabilmeli..
CHP Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM Parti tabanını çok iyi tanıdığını söyleyerek “ÜYELERİMİZ ARTIK DELEGELER NOKTASINDA DA SORUMLULUK ALMAK, SEÇİCİ OLMAK İSTİYORLAR, BUNU GÖRÜYORUZ..” ifadelerini kullandı.
CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI Sayın MEHMET DURUM kararlı..
“YÖNETİMİMİZLE BU YÖNLÜ BİR KARARIMIZ VAR..” diyor..

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR, İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN YATIRIMCI ARAYIŞINDA, ANCAAAK
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR, yapımı için çalışmaların sürdüğü İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi için yatırımcı arayışında olduklarına dikkat çekiyor.
ÖZELLİKLE OTOMOTİV SANAYİ, OTOMOTİV YAN SANAYİ..
Bu çapta büyük yatırım yapan Firmalar İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE gelir mi, gelmeleri için öncelikle bu SANAYİ BÖLGESİ’NİN kurulması gerekiyor..
Sanıyoruz İSMETPAŞA noktasında ciddi gecikmeler yaşanacak..
Özellikle Karabük OSB Müdürü Sayın CANER ÖZCAN hakkında açılan soruşturma ve bu soruşturmanın vereceği sonuçlar İSMETPAŞA İHTİSAS OSB noktasında önemli gelişmelere yol açabilir.
ÇOK GÖRKEMLİ BİR TABELA ASILDI, ANCAK, ORTADA SOMUT BİRŞEY YOK, özellikle oralarda yeri, tarlası olan Köy sakinleri ne olacağını ciddi biçimde merak ediyorlar.
TABELA ÇOK GÖRKEMLİ, ANCAK, ARKASI BOMBOŞ DURUYOR..
Sayın SAYLAR ise iyi niyetle YATIRIM/YATIRIMCI arıyor..

ESKİPAZAR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN DURSUN BAŞ, BAŞKANLIK GÖREVİNDEN İSTİFA EDEREK AYRILDI,  MECLİS YENİ BAŞKANI SEÇECEK..
Eskipazar Belediye Başkanı Sayın DURSUN BAŞ, SAĞLIK NEDENLERİ İLE, Belediye Başkanlığı görevinden ayrıldı, uzunca bir süredir bu yönde bir karar alacağının mesajlarını veriyordu Sayın BAŞ.
Ve istifa işini gerçekleştirdi..
AK Parti Belediye Meclis Grubu kendi içinden bir Belediye Başkanı seçecek ve seçilen bu isim YEREL SEÇİMLERE kadar ESKİPAZAR Belediye Başkanı olarak görevini sürdürecek.
BELEDİYE MECLİS GRUBUNDA BİR SIKINTI VAR GİBİ.
Eskipazar Belediye Meclisi 6 AK Partili 2 MHP’Lİ ve 1 BBP’Lİ Üyeden oluşuyor, yani AK Parti Meclis Üyeleri kendi aralarında bölünseler bile, yine de BAŞKAN SEÇMEYİ başaracak kadar çoğunlukları var.
Ancak ; AK PARTİ İÇİNDE BİR KUŞKU, BİR SIKINTI YOK DEĞİL..
Hatta “BİZİM OVACIK’TA YAPTIĞIMIZI, ESKİPAZAR İLÇESİNDE BİZE YAPMASINLAR..” gibi kuşkulu, sıkıntılı ifadeler kullanan AK Partililer var, hem de sayıları oldukça fazla.
Neyse O veya Bu şekilde bir Başkan seçilecek.
Olayın en temel noktası Sayın DURSUN BAŞ’IN sağlık durumu ve Cenab-ı Allah uzun ömür versin, sağlığının düzelmesini nasip etsin,  o her zaman ki coşkun çağlar gibi konuşmalarından dinlememizi nasip etsin dileklerimizi iletiyoruz.
GEÇMİŞ OLSUN GÜZEL İNSAN, GEÇMİŞ OLSUN BÜYÜK BAŞKAN.
En sağlıklı biçimde aramıza dönmen dileklerimizle Kardeşim.

549

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler