11 C
Karabük
12 Mayıs Pazar 2024

Her Telden (14.Haziran.2017)

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, ÇIKAR İÇİN DEĞİL, CİDDİ EMEĞİMİZ GEÇTİĞİ İÇİN, HEP HER ZAMAN GÜNDEMİMİZDE OLACAK..
Dün KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN kurulması için birlikte yola çıktığımız bazı isimleri yazdık, Sayın ZİYA ÜNSAL, Sayın HAMDİ GÜNEŞ, Sayın RASİM ERTAŞ, Sayın HÜSEYİN KIRIKOĞLU, Sayın AHMET BİBER ilk aklımıza gelen isimlerdi..
O zaman KARABÜK, ZONGULDAK’IN İLÇESİ..
Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetim Kurulu’nu, O zamanın ZONGULDAK Valisi Sayın SAİM ÇOTUR ile görüştürmüş ve talebimizi iletmiştik..
Sonra olaylar gelişti, ne yazık ki, işin içine hoş olmayan SİYASET girdi, uzun yıllar MÜDÜR ATAMASI yapılamadı ve bu nokta da Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN çok ama çok büyük katkıları oldu Müdür ataması yapıldı, işler hız kazandı.
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN fikir babası Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ olmuştur, bu fikrin ete/kemiğe bürünmesi yukarı da yazdığımız isimlerin FEDAKAR ÇALIŞMASI ile gerçekleşmiş, Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN girişimi ile olay hız kazanmıştır..
Biz bu süreçleri yaşadık, şimdi öğreniyoruz ki “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BİZE OFİS ALSIN..” talebinde bulunmuşuz, böyle bir şey oluyor mu bilmiyoruz, olmaması gerek diye düşünüyoruz.
Bir dizi iş/işlem için haklı/haksız paralar dağıtılmış deniliyor..
Verenler ne diyelim, alanlar ise hayrını görsünler..
Son ihaleden ne haber, son ihale nasıl sonuçlandı acaba..?

PARDON/PARDON “KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN AVANTA İSTEDİĞİMİZİ ŞİMDİ HATIRLADIK..” SAYIN HAMDİ GÜNEŞ..
Mübarek günde, bir şeyleri inkar ederek günaha girmeyelim, KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN bir avanta istediğimizi şimdi hatırladık..
Bunu Sayın HAMDİ GÜNEŞ iyi hatırlar..
BÖLGENİN SESİ Gazetesi HER TELDEN Köşesinde, hemen hergün “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜR ATAMASI NEDEN YAPILMADI..” diye yazıyoruz, işi sıkı tutmaya/tutturmaya çalışıyoruz.
Adımızı “ORGANİZE SANAYİ AHMET’E..” çıkartmışlar..
Birgün Sevgili Kardeşim Sayın HAMDİ GÜNEŞ ile konuşuyoruz, yanımızda şuan hatırlayamadığımız birkaç Kardeşimiz daha var ve bir ara Sayın HAMDİ GÜNEŞ “YA ABİ BU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İŞİNE ÇOK EMEĞİN GEÇİYOR.BU HAKKIN NASIL ÖDENECEK BİLMEM..” dedi..
Kendisine “HAMDİ KARDEŞ, BEN ULUCAMİ SOKAKTA OTURUYORUM.O SOKAĞIN ADINI DEĞİŞTİRİP, BENİM ADIMI VERMEYE KİMSENİN YÜREĞİ YETMEZ..” gibi yarı şaka, yarı ciddi bir yaklaşım getirdim.
Sonra da “EĞER UYARINA GELİRSE, MADEM EMEĞİMİN GEÇTİĞİNİ SÖYLÜYOR/SÖYLÜYORSUNUZ.ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE BİR CADDEYE, BİR SOKAĞA İSMİMİ VERİVERİRSİNİZ OLUR/BİTER.HELALLEŞİRİZ..” falan gibi şakalaşmıştık..
Demek, manevi bir avanta istemişiz, OFİS falan hikaye..!!

KARDEMİR “KAPSAMDIŞI PERSONELİN MAAŞLARI İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPILDIĞI..” , KÖMÜR PARALARI BAYRAM İKRAMİYELERİ..
KARDEMİR İşçileri ile TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ bağıtlandı ve bu anlamda alınan zamlar MAAŞLARA YANSITILDI şeklinde bilgiler geliyor, iş KAPSAMDIŞI PERSONELİN maaş durumuna gelmiş artık.
KAPSAMDIŞI PERSONELE NE KADAR ZAM VERİLECEK..?
Kimi çevreler KÖMÜR paraları ile BAYRAM İKRAMİYESİ olarak verilen paraların MAAŞLARA yansıtılacağı, dolayısı ile, artık verilmeyeceği gibi bir yaklaşım getiriyor..
KAPSAMDIŞI PERSONEL DE SIKINTILI BİR DURUM VAR..
Biliyor musunuz KARDEMİR Bünyesinde HAMMADDE Tedariki, ÜRETİM, SATIŞ gibi konularda PEK FAZLA sızlanma olmaz, KARDEMİR bünyesinde en fazla sızlanma sorun PERSONEL noktasında yaşanır.
EN AĞIR YÜK PERSONEL İLE İLGİLİ BİRİMDEDİR..
Örneğin YENİ MÜHENDİSLERİN aldıkları maaşlar, FORMENLERİN aldığı maaşların zaman/zaman beraber çalıştıkları işçi maaşının altında kalması, buna benzer sorunlar sürekli gündemdedir..
Şimdi de KAPSAMDIŞI PERSONELİN MAAŞ AYARLAMASI GÜNDEM DE..
Bu işte hayırlısı ve gönüller kırılmadan biterse sorun kalmıyor..
O zaman gözler İTHAL DEMİR olayına odaklanabilir..

HÜKÜMETİN “İNŞAAT DEMİRİ İTHALİNDEN ALINAN GÜMRÜK VERGİLERİNİ İNDİRME YOLUNDA ALDIĞI KARAR..” VE HAZIRLIKLAR..
İNŞAATÇILAR ile DEMİR ÜRETİCİLERİ arasında bir mücadele sürüyordu ve İNŞAATÇILAR “PİYASALARDA YETERLİ DEMİR BULAMAMAK GİBİ, FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİ GİBİ..” sorunlar dile getiriyorlardı.
Bunun için HÜKÜMETE, HÜKÜMETİN İlgili Bakanlıklarına “İNŞAAT DEMİRİNDEN ALINAN GÜMRÜK VERGİLERİNİN İNDİRİLMESİ GEREK..” gibi özetlenecek talepler de bulunuyorlardı..
BAKANLAR KURULU bu anlamda bir Kararname hazırladı ve İnşaat Demirinden alınacak Gümrük Vergilerinin düşürülmesi için olayın imzaya açıldığı yolunda haberler çıkmaya başladı.
İTHALATÇILAR HEMEN HAZIRLIKLARA GİRİŞTİLER ve ithal demir getirmeye başladılar, ilk parti İTALYA’DAN geliyormuş sanıyoruz, gelen inşaat demirleri CEZAYİR Ülkesi için hazırlanmış, sonra sorun çıkmış İTALYANLARIN elinde kalmış.
BU DEMİRLER ŞİMDİ ÜLKEMİZE GÖNDERİLİYORMUŞ GALİBA..
İyi de ÜLKEMİZ CİDDİ BİR DEPREM KUŞAĞINDA ve bir/iki gündür EGE Denizinde meydana geldiği açıklanan deprem İSTANBUL’U sarstı ve gelen DEMİRLER İNŞAATLARDA kullanılacak..!!
GEREKLİ KALİTE SAĞLANABİLECEK Mİ ACABA..?

VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ’IN, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN AÇTIRDIĞI SORUŞTURMA,  SANIYORUZ,  MÜFETTİŞ OLAYINI TETİKLER…
Biliyorsunuz Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ noktasında Soruşturma açtırmıştı ve bu soruşturmanın daha sonra MÜFETTİŞ istenmesi, MÜFETTİŞ gelmesi ile sonuçlanma ihtimali çok/çok yüksek..
GELECEK MÜFETTİŞLER İNOVASYON MERKEZİ İHALESİNE DE BAKAR..
Mutlaka bakar, ilk ihale neden iptal edilmiş, ikinci ihale,  ilk ihale için dile getirilen “YETERLİ REKABET ORTAMI SAĞLANAMADI..” gibi bir mazeret ile ne derece uyumlu oldu, bunlara bakar herhalde..
600 LİRA CİVARINDA Kİ İNDİRİM TATMİN EDER Mİ..?
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ tarafından açtırılan Soruşturma ile ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ tam anlamı ile gündeme oturdu, toplumun en kılcal damarlarında bile bu konu konuşuluyor/tartışılıyor..
Para alan/almayan geniş kesimlerce bire/bin katılarak konuşuluyor..

BİR YÖNETİCİ “BENİM OLDUĞUM YERDE DÜMEN/DALAVERA OLMAZ..” DİYOR, EN YAKININDA Kİ BUNUN AKSİNİ YAZIYORSA..!!
Geçmiş yıllarda bir YÖNETİCİ, belki de haklı olarak, çok iddialı sözler etmişti, belki halen öyle sözler ediyordur, bilinmez ki “BENİM OLDUĞUM YERDE DÜMEN/DALAVERA OLMAZ, YAPTIRMAM..” diyordu..
Aynı Yöneticinin sürekli yanında taşıdığı ve herhalde kendisine çok önemli hizmetler verdiğine inandığı bu kişi “O YÖNETİCİNİN MÜDÜRLERİ İÇİN NELER/NELER YAZMIŞTI…”
Kaldı ki, yazılıp/çizilen O MÜDÜRLERE yazı içeriğinde sözü edilen isnatları kondurmak için insanın “BİR TAKIM İNSANİ DEĞERLERİNİ BİR KENARA KOYMASI GEREKİRDİ..” o kadar temiz insanlardı..
Ne oldu sonra..
YAZAN YAZDIĞI ile HAKLARINDA YAZILANLAR ise yedikleri İFTİRALAR ile kaldılar, hayat rutininde devam edip gitti, ancak, şu kadarını özenle belirtmekte yarar var..
“UNUTULMUŞ, SİNEYE ÇEKİLMİŞ BİRŞEY YOK..”
Eski Cumhurbaşkanlarımızdan Rahmetli SÜLEYMAN DEMİREL’İN bir sözü vardır “KESER DÖNER SAP DÖNER, BİRGÜN GELİR HESAP DÖNER..” şeklinde ve O Yönetici, O Makamdan ayrıldığında neler/neler olur acaba..?
“BENİM OLDUĞUM YERDE DÜMEN/DALAVERE OLMAZ..”, ancak, bir olayda iki taraf birden haklı olmaz, ya iddia eden kişiyi, ya da iddiaya muhatap olan kişileri hesaba çekip kapatmak gerekirdi..
İKİ TARAF BİRDEN YANIMDA OLSUN, ÇEVİR KAZ YANMASIN..!!
Olur mu böyle şey Allahaşkına..?

BİR ERKEN VEYA ZAMANINDA GENEL SEÇİM OLURSA, KARABÜK KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAK VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER..?
Dün yine yazdık, Hürriyet Gazetesinde Sayın DENİZ ZEYREK yazdı ve bir ERKEN GENEL SEÇİM olabileceği üzerinde durarak, AK Parti içinde de bu yönlü düşünenler olduğundan söz etti.
ERKEN ve ZAMANINDA BİR GENEL SEÇİM OLURSA..
Karabük KAÇ MİLLETVEKİLİ çıkartır acaba..?
MİLLETVEKİLİ sayısının 600 olması, KARABÜK’E BİR MİLLETVEKİLİ ilavesi anlamına gelmeyebilir, acaba, Karabük 2 VEKİL Mİ, 3 VEKİL Mİ çıkartır..?
PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİM/KİMLER OLUR..?
Şimdi ÜÇ BÜYÜK PARTİNİN Kongreleri var ve bu Kongrelerde göreve gelecek olan İSİMLER, GENEL ve YEREL SEÇİMLER noktasında hayli önem arz edecek demektir..
Örneğin AK PARTİ KONGRESİ NASIL SONUÇLANIR SİZCE.
Bize göre Sayın SAYLAR ve EKİBİ görevini sürdürür..
CHP AĞUSTOS ayı içinde DELEGE SEÇİMLERİNİ YAPACAK deniliyor..
DELEGE SEÇİMLERİ MAHALLİNDE YAPILACAKMIŞ, PARTİ DE DEĞİL.
MHP Safranbolu ve Karabük İlçe Kongrelerini bekliyor..
Partiler bu yapıları ile gerek GENEL, gerek YEREL seçimlerini yapacak..

“YOK CANIM, KİM DEMİŞ ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI VAR DİYE..” DÜŞÜNMEK, BU KONUDA BİRŞEYLER YAPMAK VE GELECEK..
Karabük’te ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI yaşanıyor mu, böyle bir soruya “YOK CANIM KİM DEMİŞ, ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTI VAR DİYE..” gibi bir cevap vermek mümkün mü..?
BÖYLE BİR CEVAP VERMEK MÜMKÜN MÜ..?
Hele/hele TRAFİĞE ÇIKAN ARAÇ SAYISI her geçen gün biraz daha artarken, yani bugün yaşanan sorunun, yarına biraz daha artacağı kesin bir gerçek iken..
Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Karabük’te yapılan işleri yerinde görmek için gezi yapmıştık ve bu sırada Sayın SAYLAR Şehiriçi Trafik noktasında da önemli gelişmelerin olacağına dikkat çekti..
ÖZELLİKLE KARAYOLLARI, BİR DİZİ GELİŞMELERE İMZA ATACAK..
Öyle sanıyoruz ki, AK Parti İl Başkanı Sayın SAYLAR bu gelişmeler ile ilgili olarak, geniş bilgilendirmelerde bulunur, zira ŞEHİRİÇİ Trafik tıkanma süreleri hemen her geçen gün artıyor..
ŞEHİRİÇİ TRAFİK HEMEN HER KENTİN EN BAŞAT SORUNU..
Örneğin Safranbolu’da bu iş tamamen tıkanma noktasına gelmek üzere..
KARABÜK’TE PEK FARKLI DEĞİL ELBET..

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN FATMA ŞAHİN ; “RAYLI SİSTEMİN ÇOK CİDDİ BİR ELEKTRİK GİDERİ VAR..” DİYOR..
Eski Bakanlardan ve halen GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Sayın FATMA ŞAHİN’İN bir açıklaması oldu ve Sayın ŞAHİN bu açıklamasında RAYLI SİSTEMİN ÇOK CİDDİ BİR ELEKTRİK GİDERİ OLDUĞUNDAN SÖZ ediyordu.
RAYLI SİSTEMİN ELEKTRİK GİDERİ ÇOK FAZLA diyor.
Bunun için GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR Belediyesi olarak BİYOGAZ kullanımı ile ELEKTRİK ÜRETİMİ yapacaklarına dikkat çekiyor, bunun hazırlıklarına ilişkin Basına bilgiler veriyor.
GAZİANTEP, adı üzerinde, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve böylesine devasa projelere imza atabiliyor, özellikle RAYLI SİSTEM noktasında getirdiği ÇOK CİDDİ BİR ELEKTRİK TÜKETİMİ OLUYOR yolunda ki açıklamaları dikkatimizi çekti..
Bunu karşılamak üzere ELEKTRİK ÜRETİMİNE GİRİYOR Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ciddi projelere imza atıyor ve ÇOK ELEKTRİK TÜKETEN RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMACILIĞI Belediyesine yük olmaktan çıkartmaya çalışıyor..
BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR, BÜYÜK PROJELERE İMZA ATIYOR..
Doğrusu insan bu açıklamaları okuduğundan imreniyor..
İMRENİYOR ve “AH KEŞKE BİZDE DE OLSA..” gibi yaklaşım getiriyor..

762

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler