15.1 C
Karabük
28 Nisan Pazar 2024

Her Telden (13.Haziran.2017)

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULUŞUNDA ÇOK ETKİN ROLÜMÜZ OLDU, BUNU BİLENLER HALEN SAĞ VE ÇIKARIMIZ..!!
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Kuruluşunda çok önemli rolümüzün olduğunu, bilen en az 10-15 insan vardır ve bunlar halen Karabük’te hayatlarını devam ettirmektedir.
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN fikir babası, şu an Karabük Belediye Başkanı olan Sayın RAFET VERGİLİ’DİR ve böyle bir olayı gündeme getirdiğinde “KARABÜK’TE KİMSE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ NEDİR..” bilmiyordu.
O zamanın,  Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI Yöneticilerini, bağlı olduğumuz, ZONGULDAK VALİSİ ile görüştüren, hemen oracıkta başvuru dilekçelerinin yazılmasını sağlayan, onurla söylüyoruz ki biz olduk.
Efendim ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ile ilgili konuşmamıza yasak koymuşlar, neden, Oradan en küçük bir çıkarımız olmadığı için mi bu yasak konulmuş anlamadık doğrusu..!!
Ne olur yani OFİS ALIVERSEYDİNİZ..!!
Böyle saçma/sapan bir konuya ne diyelim ki..?
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE çok ciddi emeğimiz geçmiştir, biz Siyasette bulunduğumuz zaman diliminde KENDİMİZE veya YANIMIZDA ÇALIŞANLARA ÇIKAR SAĞLAMAYI hiç mi hiç düşünmedik, bu konuda da aynısı oldu.
Örneğin bir yerle kavgaya tutuşup, sonra oradan ihale almadık..!!
Yaşadığımız yer belli, yaşantımız belli, konuşacağız elbet..

HAY ALLAH YAHU ; ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN BİZE BİR OFİS ALINIR DİYE NE ÇOK UMUTLANMIŞTIK, GÖRDÜNÜZ MÜ OLANLARI
Hazreti Mevlana’nın bir sözü vardır “BİZİ BİLEN BİLİR-BİLMEYENDE KENDİSİ GİBİ BİLİR..” ne kadar doğru bir söz yarabbi, ne kadar gerçekçi, hayata uygun bir söz.
BİZİ BİLEN BİLİR-BİLMEYEN KENDİSİ GİBİ BİLİR..
Efendim Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kaynaklarından birilerine paralar aktarılmış, paralar verilmiş gibi, hiç hoş bulmadığımız ve doğruluğu hakkında da kuşkumuz olan iddialar duyduk.
Meğer bizde “YAHU BANADA BİR OFİS ALIVERİN..” talebinde bulunmuşuz.
Bu talebi yapmışız, neden alıvermemişler halen anlayamadık..!!
Ne derler SAĞIR DUYMAZ UYDURURMUŞ..!!
Sayın HAMDİ GÜNEŞ, Sayın ZİYA ÜNSAL, Sayın RASİM ERTAŞ, Sayın AHMET BİBER, Sayın HÜSEYİN KIRIKOĞLU, aklımıza ilk gelen isimler ve ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kuruluşu için mücadeleyi başlatırken aramızda HİÇ ÇIKAR SÖZ KONUSU OLDU MU..?
ALLAHAŞKINA SİZLER BU KONUDA ŞAHİTLİK EDİN..
Neyse ; ALLAHTAN KARABÜK BİZİ İYİ TANIR, BİLİR..

HADDECİ BİR KARDEŞİMİZİN SÖYLEDİĞİ “DEMİR FİYATLARI, İTHALAT KOLAYLIĞI SAĞLANARAK İNMEZ, KDV İNDİRİLİRSE İNER…” SÖZLERİ
Geçtiğimiz hafta içinde, Karabük’ün önde gelen Cemiyet ve Ticaret Adamlarından Sayın HACI NAZIM ÇAPRAZ’IN Safranbolu ERGÜLLE BABA Türbesinde verdiği iftar yemeğinde Haddeci bir kardeşimizle aynı masada oruç açtık.
DEMİR İTHALİ KONUSUNU KONUŞTUK..
O Kardeşimiz “BU ÜLKENİN DEMİR ÜRETİMİ 45 MİLYON TONU BULDU.İTHAL EDİLECEK 50 BİN 100 BİN 150 BİN TON ÜRÜN FİYATLARI ETKİLEMEZ..” anlamında bilgiler verdi.
“PEKİ FİYATLAR SUNİ OLARAK MI YÜKSELDİ..” diye sorduk, bu soruya “YÜKSELEN FİYATLARI SUNİ YÜKSELDİ DEMEK ZOR.KALDI Kİ TİCARET KAZANÇ İÇİN YAPILIR.ALICISI VARSA BU FİYATLARDAN NEDEN SATILMASIN..” gibi yorumlar getirdi..
Daha sonra da “EĞER HÜKÜMET DEMİR FİYATLARINDA İYİ BİR İNDİRİME GİTMEK İSTİYORSA, YÜZDE 18 OLAN KDV’Yİ, AYNI BEYAZ EŞYA DA OLDUĞU GİBİ, YÜZDE 8 OLARAK İNDİRİM ZAMAN FİYATLAR ÇOK GERİLER..” anlamında bilgiler verdi.
İthalatın MİLLİ ÜRETİMİ sıkıntıya sokmaktan başka bir işe yaramayacağını, oysa yüzde 18 olan KDV’NİN yüzde 8 lere çekilmesi halinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını anlattı..
Hükümet böyle bir yola gidebilir mi/gider mi,  sizce..

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR KARDEŞİMİZ ; “ABİ BİLİYOR MUSUN, SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN SAYIN ŞEFİK DİZDAR..”
Geçtiğimiz gün, çok önemsediğimiz, çok sevdiğimiz bir Kardeşimizin işyerine uğramıştık, laf/lafı açtı ve Safranbolulu olan o Kardeşimiz “ABİ BİLİYOR MUSUN SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN AKLIMDAN Sayın ŞEFİK DİZDAR GEÇİYOR..” dedi.
Sonra da “KABUL EDER Mİ BİLMEM.AMA Sayın ŞEFİK DİZDAR GİBİ BİR İSİM SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLSA VE BAŞKANI OLSA, SAFRANBOLU NELER KAZANIR BİR DÜŞÜN..” dedi.
Gerçekten müthiş bir fikir olarak gördük bunu.
Sayın ŞEFİK DİZDAR yaptıkları ile orta yerde, yaptıklarının tamamına yakını da KENDİ CEBİNDEN, KENDİ EKONOMİK KAYNAKLARINDAN ve olayı birde SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DÜŞÜNÜN, Safranbolu neler kazanır..?
Bize göre BAĞIMSIZ ADAY OLSA BİLE OY VERİLİR Sayın DİZDAR’A.
Sağlık durumu nedeni ile böyle bir görevi kabul eder mi acaba..?
Konu bize ÇOK MÜTHİŞ BİR FİKİR GİBİ GELDİ doğrusu..

İNŞAATÇILAR İLE DEMİR ÜRETİCİLERİ ARASINDA YAŞANAN MÜCADALE VE GÜMRÜK VERGİLERİNİN İNDİRİLMESİ İHTİMALİNE HAZIRLIK
İNŞAAT FİRMALARI Birliği ile DEMİR ÜRETİCİLERİ arasında çok ciddi bir mücadele yaşanıyor ve bu mücadele de İNŞAATÇILAR demir fiyatlarından ve inşaat demiri bulunmamasından yakınıyorlar.
HÜKÜMET GÜMRÜK VERGİLERİNİ İNDİRSİN İSTİYORLAR.
Bu nokta da Hükümetin İNŞAAT Firmalarının istemi doğrultusunda GÜMRÜK VERGİLERİNİ indirmesi yolunda çok ciddi adımlar attığı BASINA YANSIYOR elbet.
Hatta bizim de birkaç değerlendirme yazımızda GÜMRÜK VERGİLERİNİN indirildiği gibi ifadeler çıktı, indirilme hazırlığı yerine, indirildi gibi değerlendirmelerde bulunduk, bundan dolayı da özür dileriz elbet.
GÜMRÜK VERGİLERİNİN İNDİRİLMESİ İHTİMALİNE KARŞI, Ülkemiz limanlarına İTHAL DEMİRLERİN geldiği biliniyor, Ülkemizin çeşitli limanlarına ithal demirler geldi ve bekletiliyor.
Gerekli indirimler yapılsın ve bu demirler piyasalara sürülecek.
Tabii GEREKLİ İTHAL BELGELERİ ALINABİLİRSE..
Zira ;GELEN DEMİRLERİN KALİTESİ TİTİZLİKLE İNCELENECEK.
GÜMRÜK VERGİLERİ konusu kısa süre içinde netlik kazanacak..
Ancak ;GETİRİLEN DEMİRLERİN kalitesi çok/çok önemli..

İNŞAAT DEMİRİNDE HÜKÜMETİN GÜMRÜK VERGİLERİNİ İNDİRMESİ İHTİMALİNE KARŞI HAZIRLIK VE 22 BİN TON CİVARINDA İTHAL..
Hükümetin inşaat demiri ithalinden alınan GÜMRÜK VERGİLERİNİ indirmesi ihtimaline karşı, hazırlık yapan bazı Firmalar Ülkemize limanlarına 22 bin ton civarında demiri getirmiş bulunuyorlar.
BUNA İLİŞKİN BİLGİLER GELİYOR..
Bu demirlerin İÇ PAYASALARA verilebilmesi için gerekli BELGELERİ almaları gerekiyor elbet, yapılacak analizler, Ülkemiz piyasalarında kullanılabilecek KALİTE STANDARDINDA olup/olmadıklarını belgeleyecek.
GELEN ve GEMİLERDE LİMANLARDA bekletilen demirlerin İÇ PİYASA FİYATLARINI ne ölçü de etkileyeceğini birlikte göreceğiz ve buna ilişkin “İÇ PİYASA FİYATLARINI ETKİLEYECEK TEK ŞEY KDV ORANLARINDA YAPILACAK İNDİRİMDİR..” diye Demir Üreticileri var.
Getirtilen ve gemilerde, antrepolarda bekletilen demirlerin etkili olamayacağına ilişkin bilgiler verenler var, ama, buna paralel olarak da “İTHAL DEMİRLER 100-150 LİRA CİVARINDA DAHA UCUZ..” diyen çevrelerde var.
İNŞAAT DEMİRİ İTHALİ MİLLİ ÜRETİCİLERİ SIKINTIYA SOKAR MI..?
Şimdilik sokmayacağına ilişkin bilgiler veriliyor, ancak, fiyatlar noktasında “BİR MİKTAR İNDİRİM SAĞLAYABİLİR..” gibi yaklaşanlar olduğu kadar “FİYATLARI HİÇ Mİ HİÇ ETKİLEMEZ..” görüşünde olan çevrelerde var.
BU GELİŞME PİYASALARIN EN BAŞAT GÜNDEMİ OLDU İYİ Mİ..?

CHP AĞUSTOS AYININ SONANA DOĞRU KÖY/MAHALLE DELEGE SEÇİMİ YAPARAK “KONGRE SÜRECİNE START VERECEK..”, KULİSLER..
CHP İlçe ve İl Kongrelerini öne çekti ve bu manada AĞUSTOS AYI sonlarına doğru KÖY ve MAHALLE DELEGE seçimleri başlatılacak, daha sonra İLÇE KONGRELERİ sürecine girilecek.
CHP KARABÜK MERKEZİNDE delege seçimlerini yerinde yapacak..
Bu hayli önemli bir gelişme.
Örneğin A MAHALLESİ DELEGE SEÇİMİ, o Mahalle de açıklanacak bir yerde yapılacak ve A MAHALLESİNİN ÜYELERİ askıya çıkartılarak kimleri üye olduğunu herkes görme imkanına kavuşacak.
CHP BUNU YAPABİLİRSE-Kİ YAPILACAĞI HEMEN/ HEMEN NET- Parti ciddi bir dinamizm yakalar ve bunu yapan ekibin/grubun hanesine çok ciddi bir artı yazar.
Peki İLÇE BAŞKANLIĞI için adaylık var mı..?
Karabük MERKEZ İLÇE için Sayın MEHMET DURUM dışında, en azından şu an itibarı ile, herhangi bir isim kulislere sızmıyor/sızdırılmıyor ve görünen Sayın MEHMET DURUM’UN tek Aday olarak Kongreye gireceği..
Ancak ;CHP İL BAŞKANLIĞI noktasında Sayın ERDOĞAN DİNÇEL henüz bir açıklama yapmamış olmasına karşın, Parti kulislerinde Safranbolu İlçe Başkanı Sayın İBRAHİM AYHAN ile Sayın ABDULLAH ÇAKIR isimleri konuşuluyor..
Ancak, Sayın ÇAKIR olursa, Sayın AYHAN kesinlikle olmaz, diyenler var..

ERKEN GENEL/ YEREL SEÇİM İHTİMALİ, YİNE/YENİDEN GÜNDEMDE VE BUNUN İÇİN 2018 YILI İŞARET EDİLİYOR GİBİ BİR HAVA..
Dün Hürriyet Gazetesi’nde Sayın DENİZ ZEYREK’İN bir köşe yazısı vardı ve ERKEN GENEL/YEREL SEÇİMLERDEN söz ediliyordu, bu anlamda 2018 yılının ERKEN SEÇİM yılı olabileceği üzerinde duruluyordu.
AK PARTİ YÖNETİCİLERİ “KESİNLİKLE OLMAYACAK..” DİYORLAR.
PEKİ ;BÖYLE BİR SEÇİM OLURSA, KARABÜK NE YAPAR..?
Örneğin PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER OLUR..?
Örneğin PARTİLERİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİMLER OLUR..?
Örneğin KARABÜK KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIR..?
Bunların usul/usul değil, süratli bir biçimde gündeme gelmesi gerekir elbet, gerçi henüz 16 NİSAN Referandumuna UYUM YASALARI çıkmadı, örneğin SEÇİM SİSTEMİ, SEÇİM BARAJI ne olacak..?
Bugün ki sistem sürer/sürdürülür ve Karabük 3 MİLLETVEKİLİ çıkartan bir SEÇİM BÖLGESİ olursa, GENEL SEÇİMİN 2-1 BİTMESİ ihtimali hayli güçlü, eskisi gibi 3-0 olması için AK Parti’nin çok ciddi mücadele vermesi gerek.
MHP Referandum da büyük darbe aldı, CHP Milletvekili çıkartabilir mi..?

7 HAZİRAN GENEL SEÇİMİNDE, MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN SAYIN DURMUŞ YALÇIN, ÖYLE SAKİN, ÖYLE SESSİZ DURUYOR Kİ..
Biliyorsunuz 7 HAZİRAN 2015 Yılında yapılan Genel Seçimlerde, MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ Seçilen Sayın DURMUŞ YALÇIN, 1 Kasım 2015 Genel Seçiminde, yeniden, Milletvekili Adayı gösterilmemişti.
Sayın DURMUŞ YALÇIN köşesinde sakin, sessiz bekliyor, görüştüğümüzde “İŞLERİMİ ÇOK AKSATMIŞTIM, ONLARA BAKIYORUM ETTİĞİM ZARARLARI TELAFİ İÇİN ÇALIŞIYORUM..” yolunda cevaplar vermeye çalışıyor..
Ancak ;Gördüğümüz kadarı ile vatandaşla temasını hiç kesmiyor, yanına sürekli gelip/giden insanlar oluyor, hem öyle birer/ikişer değil kalabalık gruplar halinde gelip gidenler oluyor..
Sayın DURMUŞ YALÇIN önemli bir Siyasi figür durumunda..
Gelecekte Siyasetin bir yerinde mutlaka olacak gibi duruyor..
Geleni/gideni, seveni hayli fazla Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN..

896

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler