15.6 C
Karabük
5 Mayıs Pazar 2024

Her Telden (12.Haziran.2017)

İNŞAAT FİRMALARI İLE DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLERİ ARASINDA YAŞANAN MÜCADELENİN “İLK RAUNDUNU İNŞAATÇILAR KAZANDI..”
Hatırlarsınız İNŞAAT FİRMALARI ile DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLERİ arasında bir süredir “DEMİR FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİ..” nedeni ile sert bir mücadele yaşanıyordu.
Bu mücadelenin ilk raundunu İNŞAATÇILAR kazandı demek mümkün..
Zira, Hükümet “DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİ İTHALİNDEN ALINAN GÜMRÜK VERGİLERİNİ..” önemli ölçü de indirdi ve bununla birlikte küçük partiler halinde İTHAL DEMİR ÜRÜNLERİ DE Ülkemize gelmeye başladı.
İNŞAAT FİRMALARININ çok güçlü bir lobisi var demek.
Ayrıca, Basın/Yayın Organlarına hemen hergün milyonlarca lira reklam vermeleri nedeni ile olsa gerek “ONLARIN GÖRÜŞLERİ KAMUOYU’NA DAHA FAZLA YANSITILIYOR..”
DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLERİNİN BÖYLE BİR AVANTAJI YOK.
Şimdi İNŞAAT DEMİRİ İTHALİ küçük partiler halinde de olsa başladı, gelen ithal demirlerin İÇ PİYASA FİYATLARINDAN 100-150 lira dolayında daha ucuza satıldığı söyleniyor..
Ancak ; BU GELİŞMENİN BİR ÇÖZÜM OLAMAYACAĞI İDDİALARI DA VAR.
İç piyasa fiyatları, öyle aman/aman bir gerileme göstermez, diyenler çoğunlukta.
İlk raundu İNŞAATÇILAR kazandı.

“İTHAL EDİLEN İNŞAAT DEMİRLERİNİN KALİTESİ ÇOK ÖNEMLİ..” GÖRÜŞÜ İLE “İTHAL DEMİR TAREKS BELGESİ ALMADAN MİLLİ OLMAZ.”
Hükümetin GÜMRÜK VERGİLERİNİ düşürmesi ile birlikte, küçük Partiler halinde, İNŞAAT DEMİRİ ithalinin başladığına dikkat çekiliyor ve bu durum bir tartışmayı da beraberinde getiriyor.
Bir kesim “İTHAL EDİLEN İNŞAAT DEMİRLERİNİN KALİTESİ ÇOK ÖNEMLİ.EĞER KALİTESİZ DEMİR İTHALİ ÖNLENEMEZSE, ÖNEMLİ BİR DEPREM KUŞAĞINDA OLAN ÜLKEMİZ, GELECEK YILLARDA BÜYÜK FELAKETLER YAŞAYABİLİR..” görüşlerini dile getiriyor.
Buna karşılık İTHALAT Yapanlar ise “DIŞ ÜLKELERDEN GELEN DEMİR ÜRÜNLERİ, DEVLETİN RESMİ KURUMLARINCA ANALİZ EDİLİR VE BU ANALİZLER SONUCU TAREKS BELGESİ VERİLİR.BU BELGESİ ALMAYAN ÜRÜNLER MİLLİ SAYILMAZ, İÇ PİYASAYA VERİLEMEZ..” diyorlar..
TAREKS Belgesi, çok ciddi analizler sonucu veriliyormuş..
İTHAL EDİLEN ÜRÜNLER çok titiz analizler sonucu bu Belgeyi almaya hak kazanıyormuş veya O ÜRÜNLER iç piyasalara sokulmuyor geldiği gibi geri yollanıyormuş.
Ancak ; İTHALATIN FİYATLARI DÜŞÜRMESİ ZOR görüşü hakim.
Hem MALİYETLER açısından mümkün değilmiş.
Hem YETERLİ İTHALİN YAPILMASI açısından mümkün değilmiş.

ÇOK ÖNEMLİ BİR HADDECİ “HÜKÜMET EĞER DEMİR FİYATLARINI İNDİRMEK İSTİYORSA,  YÜZDE 18 OLAN KDV’Yİ 10 PUAN İNDİRSİN..”
Geçtiğimiz akşam Safranbolu ERGÜLLE BABA Türbesi’nde, Karabük’ün önde gelen Sanayici ve İşadamlarından Sayın HACI NAZIM ÇAPRAZ’IN iftar yemeği vardı.
ÇOK BÜYÜK ve ÜST DÜZEY BİR KATILIM oldu, biz orada çok önemli bir Haddecimiz ile sohbet ettik, uzun/uzun bilgiler aldık, piyasaların durumu hakkında görüşlerini dinledik.
“İTHALAT İLE İÇ PİYASA FİYATLARI DÜŞMEZ..” dedi.
“ÜLKEMİZİN YILLIK 45 MİLYON TON ÜRETİMİ VAR.YAPILACAK İTHALAT 100 BİN TON OLSA, 200 BİN TON OLSA, 45 MİLYON TONU ETKİLEME ŞANSI OLMAZ..” anlamında görüşler dile getirdi.
“PEKİ FİYATLAR NASIL DÜŞER..” diye sorduk.
“BEYAZ EŞYA DA OLDUĞU GİBİ, DEMİR ÜRÜNLERİNDE DE KDV İNDİRİMİNE GİDİLİRSE, FİYATLAR GERİLER.DEMİR ÜRÜNLERİNDE KDV YÜZDE 18, BUNU YÜZDE 8 GİBİ İNDİRİRSENİZ YAKLAŞIK 200 LİRALIK BİR İNDİRİM DEMEKTİR..” dedi.
Anladığımız kadarı ile bu tartışma daha uzun süre devam edecek.
Birlikte oturup İFTAR ETTİĞİMİZ o Haddeci Kardeşimiz “ANCAK METREKARESİNİ BİN DOLARA MALETTİKLERİ YERLERİ, 5 BİN DOLARA SATAN İNŞAATÇILARA DA HÜKÜMETİN BİRŞEYLER SÖYLEMESİ GEREKMEZ Mİ..?” diye sordu..
OLAYIN BU TARAFINI DA DİKKATLERE SUNDU ANLAYACAĞINIZ..

“TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ YAPIMI İÇİN UYARICI YAZILARINIZIN BÜYÜK ETKİSİ OLDU..” DİYEN SAFRANBOLULU DOST..
Ünlü Sinemacı ve İşadamı Sayın TÜRKER İNANOĞLU Safranbolu’ya bir FAKÜLTE BİNASI yaptıracak ve bu nokta da Safranbolulu bir dostumuz çok enteresan bir söz etti.
“TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ İÇİN EMEĞİNİZ/KATIKNIZ ÇOK BÜYÜK OLDU..” dedi, sonra da “Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NA DAHA ÖNCE VERİLEN RADEVU İPTAL EDİLMİŞTİ.OLAYIN ÜZERİNE SİZ GİTTİNİZ RANDEVU YENİLENDİ VE GELİŞMELER BAŞLADI..” dedi.
Bu konuda Safranbolu Eşrafından Sayın YILMAZ KAVUŞTURUCU’NUN çok büyük, çok ciddi emekleri vardır, samimi söylemek gerekirse bizi de bu konuda uyaran Sayın YILMAZ KAVUŞTURUCU olmuştu.
Her ne hal ise artık.
Önemli olan, ilişkilerin kurulması, Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NUN hak ettiği payeyi alması ve doğup/büyüdüğü Safranbolu’ya kalıcı bir eser bırakmak için harekete geçmesi.
TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ YAPILACAK..
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT bu olay ile ilgili Sayın İNANOĞLU ile gerekli görüşmeleri yaptı, gerekli iletişimi kurdu, olay gerçekleşme aşamasına geldi..
SAFRANBOLU ÜNİVERSİTE İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILIYOR..

İSKENDERUN LİMANI’NA GELDİĞİ SÖYLENEN “İTHAL DEMİRLERİN PASLI GÖRÜNTÜLERİ..” VE BUNLARA TAREKS BELGESİ VERİLMESİ..
Dün telefonumuza çok önemsediğimiz bir kardeşimiz İSKENDERUN LİMANI’NA gelmiş olan “İTHAL DEMİRLERİN RESİMLERİNİ..” yolladı,  doğrusu, bunların demir mi, yoksa pas mı olduğunu anlamak çok/çok zor.
BU DEMİRLERİN KULLANILDIĞI İNŞAATLARI BİR DÜŞÜNÜN..!!
İthalatçı Firmalar “DIŞ ÜLKELERDEN GELEN DEMİRLERİN ÇOK CİDDİ ANALİZLERDEN GEÇMESİ VE SONRA DA TAREKS BELGESİ ALMASI GEREKİR.BU OLMAZSA O DEMİRLER MİLLİ SAYILMAZ, KULLANILAMAZ, GERİ GÖNDERİLİR..” diyorlar.
İYİ DE BU DEMİRLERE TAREKS BELGESİ NASIL VERİLİR..?
Hükümetin GÜMRÜK VERGİLERİNİ indirmesi ile, önü açılan, İNŞAAT DEMİRİ ithalatı, öyle sanıyoruz ÜLKEMİZİN BAŞINA çok ciddi felaketler açmaya aday..
YILLAR SONRA BU FELAKETLER BAŞIMIZA GELEBİLİR..

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE TEPELER DÜZLENİYOR, YENİ VE ÇOK GENİŞ ALANLAR AÇILIYOR, YATIRIMCI BEKLENİYOR..
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ netameli bir sarmalın içine sokuldu, keşke olmasaydı, ancak öylesine büyük bir faaliyet var ki anlatmak bile zor.
GİDİP GÖRMEK, AÇILAN ALANLARI GÖRMEK GEREK..
YALANI salata gibi yiyen, İFTİRAYI kolaylıkla atabilen, TUTARSIZLIĞI herkes tarafından kabul edilen insanların bizi de ilintilendirmek istedikleri bazı olaylar cereyan etmiş ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE.
KEŞKE OLMASAYDI ve BÜYÜME/GENİŞLEME çalışmalarını BİR KARABÜKLÜ olarak gururla izleyebilseydik, ancak, bu bile bu Kente çok görüldü iyi mi..?
KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE MÜTHİŞ bir çalışma var, İŞ MAKİNELERİ harıl/harıl çalışıyorlar, TEPELER DÜMDÜZ ediliyor çok geniş alanlar açılıyor..
Bunları AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR sayesinde ve yerinde gördük, birde ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN geçmiş yıllarını düşündük, Vali Sayın SAİD VAKKAS GÖZLÜGÖL müdahale etmese, radikal kararlar almamış olsaydı diye düşündük.
Sayın CANER ÖZCAN’IN Müdürlüğü ile ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ atılıma geçti ve o süreç ilerliyor, o süreç Karabük Sanayisine gelecek noktasında nefes aldıracak, Karabük’ü büyütecek.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE çok ciddi bir çalışma var..
Karabük bu anlamda umutlu olabilir..
Umutlu olma hakkı vardır Karabük’ün..

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 2017 YILINI EKONOMİK ATILIM/SIÇRAMA YILI İLAN ETTİ, BAZI ÜLKELER RAHATSIZ..
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 2017 Yılını Ekonomik ATILIM/SIÇRAMA yılı ilan etti ve buna paralel olarak, yeniden Genel Başkanlığına geldiği AK Parti kadrolarını buna yönelik dizayn edecek galiba.
MÜSİAD Genel Kurulu’nda bu mesajları daha net biçimde verdi.
AK Parti YEREL KADROLARINI ekonomik büyüme, ekonomik atılım, ekonomik sıçrama kavramlarını uygulayabilecek, bunları hayata geçirebilecek şekilde dizayn edecekse, Karabük’te Sayın TİMURÇİN SAYLAR ve ekibi ilelebet görevde kalacak demektir.
Zira Sayın TİMURÇİN SAYLAR yatırım, yatırımcı denildiğinde heyecan duyan, bunların Karabük’e getirilmesi noktasında büyük çabası gayreti olan bir Siyasetin uygulayıcısı.
Sayın SAYLAR Kimselere umut vermez, gerçek neyse o gerçeği konuşur, örneğin “5 BİN KİŞİYE İŞ VERECEĞİM..” gibi bir yalanı hiçbir zaman dile getirmez, bu tür yalanlardan uzak durur..
Karabük Sayın CUMHURBAŞKANI’NIN hedeflerine uygun bir çalışma içerisinde ve Yatırım için ALANLAR AÇILIYOR, Yatırımcılar ile temas kuruluyor..
AK Parti bunu yapıyor, bunun peşinde, dedikodu ve iftiranın peşinde değil..

KARABÜK VALİLİĞİ’NİN TAŞINACAĞI, YEŞİL MAHALLE’DE Kİ BİNA SÜRATLE ELDEN GEÇİRİLİYOR VE ISINMAYA KARŞI ÖNLEMLER..
Karabük Valiliği tarafından, Karabük Belediyesi’nden edinilen YEŞİL MAHALLEDE Kİ ÖDÜLLÜ BİNA elden geçiriliyor, yıllardır kullanılmadı ve hayli tahribat görmüş bu bina.
Ayrıca duvarlar daha uzun hale getiriliyor ve böylece ISINMAYA KARŞI önlem alınması için girişimler sürdürülüyor, PENCERE boşlukları yeterli ışığı alacak, ancak, fazlası genişlik ile ısınmayı engelleyecek durumdan çıkartılıyor.
KARABÜK VALİLİĞİ BU BİNAYA TAŞINACAK..
Taşınma gerçekleştikten sonra, O CİVAR HAREKETLİLİK kazanacaktır elbet, VALİLİK BİNASINA günde kaç insan gelir, işini görmeye çalışır ve o civarın hayli gelişip, hareketleneceği kesin.
Gerçi KUŞ UÇUŞU birkaç yüz metre ileriye ARITMA TESİSİ yapılıyor, ancak, ilgili kişiler ARITMA TESİSİ için hiçbir zararı olmayacak, hiç koku vermeyecek gibi açıklamalar yapmışlardı, bunun gerçek olacağı süreç içinde ortaya çıkar İnşaallah.
Karabük Valiliği’nin bulunduğu bina DEPREME KARŞI dayanıksız çıktı.
YEŞİL MAHALLEDE Kİ o bina depreme karşı dayanıklı, mimarisi ile ÖDÜL KAZANMIŞ bir Bina olarak biliniyor ve uzun yıllar kullanılmadığı için tahribatlar yaşanmış, şimdi o tahribatlar gideriliyor..
O civarda yeri, binası olanlar büyük bir heyecanla bekliyorlar..
Valiliğin taşınmasını büyük bir heyecanla bekliyorlar…

KARDEMİR AĞUSTOS AYI İÇERİSİNDE SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPACAK VE YÖNETİMDE DEĞİŞİKLİK BEKLENİR Mİ..?
KARDEMİR Anonim Şirketi, büyük bir ihtimalle, AĞUSTOS AYI içinde SEÇİMLİ GENEL KURUL Toplantısını yapacak, YÖNETİM KURULU Üyelikleri ile ilgili SEÇİMLER YAPILACAK.
Bilindiği gibi KARDEMİR Anonim Şirketi Yönetim Kuru Üyelikleri iki gruptan oluşuyor ve bunların BİR KESİMİ SEÇİLMİŞ Yönetim Kurulu Üyelikleri, BİR KESİMİ BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu Üyelikleri..
SEÇİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİNDE bir değişiklik beklenmiyor.
En azından ŞU AN İTİBARI İLE böyle bir görüntü yok.
Ancak ;BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ arasında küçük çaplı değişimler olur mu, böyle bir gelişme beklenir mi, sanki bu yönlü bir gelişme olabilir gibi geliyor bize.
KARDEMİR’İN ÇOK CİDDİ HUKUKSAL SORUNLARI VAR..
Bildiğimiz REKABET KURUMU ile henüz çözülmemiş sorunları var..
Ayrıca SİYASET KURUMU ile sürekli sorunları oluyor..
Bu konuların çözümüne ilişkin bir/iki isim değerlendirilir mi..?
Yoksa aynı kadro sürer gider mi..?

843

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler