6.4 C
Karabük
7 Mayıs Salı 2024

Her Telden (28.Şubat.2017)

İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ, ANA/BABA GÜNÜ GİBİ, 750 KİŞİLİK “6 AYLIK GEÇİCİ İŞ PROJESİ İÇİN..” BİNLERCE İNSAN BAŞVURU YAPIYOR..
İŞKUR Müdürlüğü’nün önü müthiş kalabalık oluyor, binlerce insan iş bulabilmek umudu ile başvuru yapıyor, başvuru yapmak üzere Müdürlüğe geliyor.
6 AYLIK GEÇİCİ İŞÇİLİK BAŞVURULARI YAPILIYOR..
Toplam 750 kişi geçici iş bulacak.
Bu Devletin birkaç yıldır uyguladığı bir proje ve Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ PROJESİ İLE İLGİLİ DEĞİL..”, İŞKUR’UN birkaç yıldır uyguladığı bir proje.
Sanıyoruz, bu proje için 6-7 milyon lira ödenek geldi..
Bu günlerde Karabük İŞKUR İL Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN ve mesai arkadaşlarının iş yükü müthiş ağır, anormal yoğun, başvurular bir yana, bir de TORPİL ARAYANLAR/BULANLAR keyfiyetini yazın kenara.
Toplam 750 insan 6 aylık geçici iş bulacak..
Bu 750 kişi, yalnızca MERKEZ için değil, İLÇELERE DE KONTENJAN VAR.
35 Yaşını geçmiş insanlar, engelliler, bayanlar alınacaklar..
Karabük piyasalarına bu iş nedeni ile 6-7 milyon lira girecek..
Ancak, Cumhurbaşkanımızın seferberlik çağrısı ile ilgisi yok.

BİR YANDAN “İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI..”, ÖTE YANDAN, YEREL BASININ 5 OLAN İŞÇİ ÇALIŞTIRMASININ 4’E İNDİRİLMESİ..
Bu Ülke de eşgüdüm halinde çalışma refleksi çok zayıf veya hiç yok, bakın Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN işsizliğe çare olmak amacı ile İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ çağrısı yapıyor.
Özel Sektör başta olmak üzere “İŞÇİ ALIN, YENİ İNSANLAR İSTİHDAM EDİN..” çağrısı yapıyor Sayın Cumhurbaşkanımız, öte yandan çok önemli bir gelişme yaşanıyor, Yerel Basın’ın 5 SİGORTALI İŞÇİ ÇALIŞTIRMA zorunluluğu 4 olarak yeniden düzenleniyor..
Ülke genelinde BİN CİVARINDA Yerel Gazete olduğunu düşünün..
BİN KİŞİLİK bir çalışan grubu azalacak demektir..
Gerçi BÖLGENİN SESİ Gazetesi olarak, biz karınca kararınca İSTİHDAMA destek olmak amacı ile 6 SGK’LI çalıştırıyoruz, ancak, yaşanan fiili durum, her Yerel Basın organının bir işçi azaltması şeklinde tecelli ediyor.
Diğer BASIN/YAYIN ORGANLARINDA durum nedir bilmiyoruz.
Ancak yazılı YEREL BASIN bu durumda ve BİR İŞÇİ azaltıldı kadrolarda..
Bir yanda İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ, bir yanda yeni düzenlemeler..
Ülkemiz tam bir eşgüdümsüzlük hali yaşıyor demek ki..

AK PARTİ İÇİNDE YAŞANAN “DALGALANMALAR DURULDU MU..?”, ÖRNEĞİN SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İHRAÇ İSTEYENLER
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR müthiş iyi niyetli, yapıcı ve verimli çalışmayı seven, üretken bir insandır, İl Başkanı olduğundan bu yana, adeta, KAÇMAKTAN KOVALAMAYA FIRSAT BULAMADI..
SEÇİMLER, KARŞILAMALAR, yine seçimler, yine karşılamalar, nefes alamadı, o süreçte, bir de TEŞKİLAT İÇİ DALGALANMALARLA UĞRAŞTI Sayın SAYLAR..
Son YENİCE OPERASYONU ile dalgalanmalar duruldu gibi bir hava esti, estirildi, ancak bu kez Safranbolu’dan ses yükseldi ve “BELEDİYE MECLİSİ’NİN ÜÇ ÜYESİNİN İHRACINI İSTEYEN..” etkili çevreler oldu.
İşin en çarpıcı yönü nedir biliyor musunuz..?
Teşkilatlarda yaşanan dalgalanmaların hiçbiri Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile ilgili değildir, Sayın SAYLAR Teşkilatlarda kim olursa olsun uyum içinde çalışır, kimse ile sorunu olmaz, kimse ile sorunlu hale gelmez.
Sorunun kaynakları başkadır, fatura ise genellikle Sayın SAYLAR’A kesilir, örneğin SAFRANBOLU İlçesinde yaşanan operasyonun, Sayın SAYLAR ile hiç mi hiç ilgisi yoktu, Teşkilat-Belediye çekişmesinden kaynaklandı, fatura kime kesildi..?
YENİCE İlçesinde yaşanan dalgalanma ve operasyonun Sayın SAYLAR ile ne ilgisi vardı, Milletvekili-Teşkilat çekişmesinden kaynaklandı ve fatura yine Sayın SAYLAR’A kesildi veya kesilmek isteniyor..
Şimdi Safranbolu BELEDİYE MECLİSİ olayı var..!!
Bu İHRAÇLARI KİM İSTİYOR, NELER OLUYOR, bilen var mı..?

ÖNEMLİ BİR SİYASETÇİ, BİZE “ 16 NİSAN GÜNÜ NASIL OY VERECEKSİN..” DİYE SORDU, ”BİZİ BIRAK SİZ NASIL OY KULLANACAKSINIZ..?”
Geçtiğimiz yılın EYLÜL veya EKİM AYI içinde olsa gerek, birkaç arkadaş sohbet ediyorduk, Karabük’ün çok önemli bir Siyasetçisi “EĞER BAŞKANLIK SİSTEMİ GÜNDEME GELİRSE NASIL OY VERİRSİN..” diye sordu.
“BİZ SÖYLEDİK..” şiddetle itiraz etti, çok şiddetle itiraz etti..
Kendi vereceği oyu söyledi, o yönlü oy kullanmasının gerekçelerini açıkladı ve bunu yürekten inanarak söylediğini de üzerine basa/basa birçok kez yineledi..
Geçenlerde aynı Siyasetçi ile oturduk, sohbet ettik.
Bize “16 NİSAN GÜNÜ NASIL OY VERECEĞİMİZİ..” sordu, bizde kendisine “BİZ YERİMİZDE DURUYORUZ, ASIL SİZ NASIL OY VERECEKSİNİZ KARARINIZDA BİR DEĞİŞME VAR MI..?” diye sorduk.
Ülkemizde SİYASİ KONJONKTÜR ÖYLE HIZLI DEĞİŞİYOR Kİ..
İnsanlar bir anda ters kepçe oluyorlar..
Anladığımız, O Kardeşimizde, Siyasi konjonktürün mağduru olacak.
Biz yine durduğumuz yerdeyiz, görüşümüz değişmedi..

ŞEHİRİÇİ TRAFİK GÜN GEÇTİKÇE İNSANLARIN RUHUNU/CANINI SIKIYOR VE “KARABÜK’TE ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI YOK..” DİYENLER..
Dün, zaman/zaman, Gazetemiz HER TELDEN Köşesine çok içerikli yorumlar gönderen Sayın CUMALİ POYRAZ Kardeşimin ŞEHİRİÇİ TRAFİK ile ilgili bir yorumu geldi.
DEMEK AKLIN YOLU BİR.
Sevgili Kardeşim CUMALİ POYRAZ aylar önce KIZILAY ÖNÜ’NDE Kİ TRETUARLARI gündeme getirmişti, o tretuarlar daraltılıyor, Trafik o nokta da belirli bir rahatlama yaşayacak demek.
Kazanılan o yoldan “KARDEMİR-ANKARA/İSTANBUL ÇIKIŞI..” için bir şerit ayrılacak gibi görünüyor ve bu durum belirli bir rahatlama yaratacaktır mutlaka..
Ancak, BU SORUN UMULANDAN ÇOK DAHA BÜYÜK..
BİRKAÇ YIL İÇİNDE NEFES ALINMAZ HALE GETİRECEKTİR KARABÜK’Ü..!!

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “İSTİHDAM SEFERLERLİĞİ ÇAĞRISINA..” KARABÜK 750 ARTIŞ İLE KATILACAK MI..?
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN yaptığı bir çağrı, Ülke genelinde olduğu gibi, Karabük Özelinde de yankı buldu ve öyle görünüyor ki 750 civarında (dün bir sıfırı fazladan koyarak 7500 yazmışız özür dileriz..) YENİ İSTİHDAM alanı açılacak.
Peki nasıl olacak bu..?
Örneğin BELEDİYELER YENİ İŞÇİ ALIMI YAPACAK MI..?
Yoksa Karabük Özelinde, bu işin, ağırlığı KARDEMİR üzerine mi yıkılacak, KARDEMİR’İN alacağı yeni işçilerle mi KARABÜK İSTİHDAM noktasını yakalayacak.
Galiba olay böyle gelişecek..?
Böyle gelişecek gibi görünen olayın, bir de KARDEMİR Bilançoları boyutu var ve bilindiği gibi KARDEMİR’İN 2016 Bilançoları hiç mi hiç içaçıcı durumda değil.
Bunun üzerine 350-400 civarında YENİ İŞÇİ ALIMI ile yüklenilecek MALİ TABLOLAR neler getirir, KARDEMİR açısından nasıl bir yeni yük noktasına savrulma yaşatır.
Her ne hal ise artık.
Örneğin BELEDİYELER, İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİKLERİ ve diğer Devlet Daireleri olayın GEÇİCİ İŞÇİ ALMAK noktasından dolaşırken, özellikle BAZI ÖZEL SEKTÖR Kuruluşları taşın altına elini koymak durumundalar.
Karabük 750 yeni istihdamı yakalayacak gibi duruyor..

16 NİSAN REFERANDUMU İÇİN, MHP KARABÜK ÖZELİNDE ÇOK CİDDİ BİR “HAYIR KAMPANYASI YAPIYOR..” VE ETKİLİ İSİMLER..
16 Nisan ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ Referandumu için, Karabük’te en etkili çalışmayı yapan kesimlerin içinde, hatta başında MHP içinde ki HAYIRCI GRUP geliyor.
ÇOK ORGANİZE BİR ÇALIŞMALARI VAR..
Örneğin 7 Haziran Genel Seçimlerinde MHP Karabük Milletvekili Seçilen Sayın DURMUŞ YALÇIN nasıl bir tutum, nasıl bir tavır içerisinde acaba, bunu bilen var mı..?
Sayın DURMUŞ YALÇIN ETKİLİ BİR İSİM.
Öte yandan MHP içinde ki GENEL BAŞKANLIK mücadelesinde, sürekli Sayın ÜMİT ÖZDAĞ ile birlikte olan, Karabük’ün etkili isimlerinden Sayın İLHAN ALPBOĞA 16 Nisan Referandumu için sıkı bir gayretin içinde diye biliyoruz.
Çok geniş bir MHP’Lİ kesim sıkı bir çalışma içinde görünüyor..
Ülke Genelinde ne etkisi olur bilemeyiz, ancak, Karabük Özelinde MHP Oylarının ağırlığı HAYIRCI kesimde görünüyor, hem de öyle kafa /kafaya gibi değil, ağır bir HAYIRCI KESİM var bu bünye de..
Şimdilik görünen o.

2010 YILI SENDİKAL MÜCADELE SIRASINDA KARDEMİR’İN İŞ AKDİNİ FESİH ETTİĞİ İŞÇİLERİN 350 LİRALAR DAVASI VE MERAK EDENLER
2010 Yılında yaşanan SENDİKAL MÜCADELE sırasında KARDEMİR 307 işçisinin İŞ AKDİNİ fesih etmişti, daha sonra Sendika değiştiren işçilere verilmeyen veya biraz geç verilen 350 liralar olayı çıktı ortaya.
O paraları geç alan işçiler YARGI YOLUNA gitmişlerdi.
YEREL Mahkeme karar verdi YARGITAY’IN ilgi Dairesi bu kararı bozdu, sonra YEREL Mahkeme ile YARGITAY’IN ilgili Dairesi arasında bu dava için git/geller yaşandı..
ŞU AN DAVA YARGITAY’DA..
Bu davanın İNCELEMEYE alındığına ilişkin bilgiler verildi, bilgiler düştü, daha sonra, İNCELEMEDEN anılan davanın yeniden ARŞİVE alındığı gibi bir durum ortaya çıktı.
Bu konuyu merak eden insanlar var.
Örneğin bizi telefonla arayarak “BAŞKA KİMSEDEN BİLGİ ALAMIYORUZ, ALLAHAŞKINA BU İŞ İLE İLGİLENEREK BİZİ BİLGİLENDİR..” diyen Kardeşlerimiz var..
Bizim bildiğimiz İNCELEMEYE alındığıydı..
Şimdi tekrar ARŞİVE alındığı şeklinde..

CEVİZKENT SAKİNLERİ VE “O CİVARDA YAŞANAN TRAFİK SIKIŞIKLIĞI-TIKANIKLIĞI..” O CADDENİN DURUMU, YÜREKLER ACISI DURUM..
Dün bir Okurumuz Yorum göndermiş ve CEVİZKENT’İN BULUNDUĞU civarın TRAFİK NOKTASINDA yaşadığı sıkıntıyı dile getirmiş, bunu bir süredir bize söylüyorlardı, dert yanıyorlardı, üzerinde durmamıştık.
Demek bıçak kemiğe dayanmış.
CEVİZKENT SAKİNLERİ geçecek yol bulamadıklarından yakınıyorlardı, araçların o civara PARK EDİLMESİ sonucu çevrede çok çirkin, çok sıkıntılı durumların yaşandığını anlatıyorlardı..
DÜN YORUM GÖNDERMİŞLER.
Üzerinde durmamış olmamız nedeni ile, mahcup olmadık desek yeridir, neyse OKURUMUZ OLAYI BÜTÜN ÇIPLAKLIĞI ile BÜTÜN NETLİĞİ ile yazmış, sorunu dile getirmiş.
İşin bir güzel yanı daha var..
Yenişehir’e çıkan yürüyen merdivenlerin Yenişehir Bölgesi’ne bir bakın, o civara sıra/sıra park etmiş araçları görürsünüz, araçları oralara park ederek aşağı inen vatandaşlar ücretsiz otopark bulmanın keyfini yaşıyorlar..
Yok canım “ŞEHİRİÇİ TRAFİK YOKTUR..” diyenlere kapak olsun..
ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI VAR, HER GEÇEN GÜN ARTIYOR..
Haaa..!! ÖNLEM VAR MI DERSENİZ, BİZ PEK GÖREMİYORUZ..
Siz görürseniz haber verin iyi mi..?

1139

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler