14.1 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

Her Telden (26.Ocak.2017)

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “İSTANBUL/KADIKÖY’DE 3.5 MİLYON NÜFUSUN ARITMSI CADDEBOSTAN’DA…”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE, son günlerin tartışma konusu olan HADDANELER BÖLGESİ’NE yapılması düşünülen ARITMA TESİSİ olayını sorduk.
“EVET BU ARITMAYI YAPACAĞIZ VE KARABÜK İLE SAFRANBOLU’NUN GELECEK 50 YILINDA, YENİ BİR ARITMAYA İHTİYAÇ KALMAYACAK .BU AMAÇLA GEREKLİ KAMULAŞTIRMALAR YAPILDI..” dedi.
“İYİ DE BAŞKAN, O CİVARDA Kİ MAHALLE SAKİNLERİNDEN BÜYÜK BİR TEPKİ VAR..” dedik, Sayın VERGİLİ bunu bildiğini, kendisine yaklaşık bin imzalı bir dilekçenin geldiğini söyledi..
“YAPILACAK TESİSİ BİLMEDİKLERİNDEN, BAZI İNSANLARIN DA OLAYI PROVOKE ETMESİNDEN KAYNAKLANAN BİR TEPKİ VAR..” dedi Sayın VERGİLİ.
Sonra da “BEN MUHTARLARA DA ANLATTIM, GÖSTERDİM..” diyerek “BAKIN İSTANBUL/KADIKÖY YAKASININ 3.5 MİLYON NÜFUSUNUN ARITMA TESİSİ CADDEBOSTAN’DA DENİZİN KENARINDADIR.HİÇBİR RAHATSIZLIK VERMEZ.O TEKNOLOJİ İLE YAPACAĞIZ BU ARITMAYI..” dedi.
“ORADA BİR DAİRE FİYATI BİR MİLYON DOLAR.ARITMA TESİSİNE BAKAN 5 YILDIZLI BİR OTEL VAR.CADDEBOSTAN’DA Kİ BU ARITMA EN KÜÇÜK BİR RAHATSIZLIK VERMİYOR.AKSİNE ÇOK ŞIK BİR ÇEVRE DÜZENİ/GÜZELLİĞİ YARATILMIŞ DURUMDA..” iddialarını dile getirdi.
ANTALYA/LARA Bölgesinden örnek verdi Sayın RAFET VERGİLİ..
“EN KÜÇÜK BİR OLUMSUZLUĞU OLMAZ..” iddialarını dile getirdi..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “ESKİ ARITMA, GÖREVE GELDİĞİMİZDE, YÜZDE 10-15 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYORDU..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, son günlerin tartışma konusu olan ARITMA TESİSİ olayına açıklık getirerek “YENİ YAPILACAK ARITMA SON TEKNOLOJİ İLE VE EN KÜÇÜK BİR KOKU, SİNEK VEYA BAŞKA OLUMSUZLUĞU OLMAYACAK BİÇİMDE YAPILACAK..” dedi.
“ESKİ ARITMAYI DA BİZ REHABİLİTE ETTİK, GÖREVE GELDİĞİMDE YÜZDE 10-15 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYORDU.ÜZERİNDE ÇOK ÖNEMLİ YENİ DÜZENLEMELER YAPTIK, ŞİMDİ YÜZDE 100 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYOR VE NEREYSE İÇİLEBİLECEK KIVAMDA ÇAYA KARIŞIYOR ATIK SULAR..” dedi.
Sayın RAFET VERGİLİ son günlerin tartışması içinde “UFKUMUZU GELİŞTİRMEYİ BİRAZ ZORLASAK, BECERSEK DÜNYAYA BAKIŞ AÇIMIZ DEĞİŞECEK.BAKIN İSTANBUL’DA 3.5 MİLYON KİŞİNİN ATIK SULARI ARITILIYOR..” anlamında görüşler dile getirdi..
Sayın VERGİLİ daha sonra da “GİDİN ANTALYA LARA BÖLGESİ’NE.ORADA Kİ ARITMA ÇEVRESİNDE 5-6 TANE FUTBOL SAHASI, SPOR ALANI VAR VE GALİBA SULAMALARI, ARITILAN SULARLA YAPILIYOR…” bilgilerini verdi.
Sonra da sözü YEŞİL MAHALLE HADDANEL BÖLGESİ’NE yapılacak ARITMA TESİSİ’NE getirdi, olayın Mahalle sakinlerine “ÇOK YANLIŞ VE BİLGİYE DAYANMADAN TAKDİM EDİLDİĞİNE İNANDIĞINI..” söyleyerek “KİMİ KASITLI/KİMİ BİLMEDEN TEPKİ ORTAMI YARATMAYA ÇALIŞIYOR..” dedi.
ESKİ ARITMA TAM KAPASİTE ÇALIŞTIRILIYOR..
ANCAK, YETERLİ OLMUYORMUŞ, böyle söylüyor Sayın VERGİLİ.

ANKARA/MALTEPE SEMTİNDE BULUNAN “TEK ODALI KULÜP YÖNETİM BİRİMİNDEN..” DEVASA GENÇLERBİRLİĞİ TESİSLERİNE GEÇİŞ..
Türk Futbolu’nun EFSANİ ismi Rahmetli İLHAN CAVCAV, GENÇLERBİRLİĞİ Kulüp Başkanlığı’na geldiği zaman, Kulübün İDARE YERİ Ankara Maltepe Semtinde ki VEHBİ KOÇ ÖĞRENCİ YURDU’NUN içinde bulunan TEK BİR ODAYDI.
Rahmetli İLHAN ABİ çok kez “YAHU AHMET BİZ NEREYE DÜŞTÜK KARDEŞİM.ESNAF BİZE MAL VERMEKTEN KAÇINIYOR.ESKİDEN KALMA BORÇLAR YÜZÜNDEN ESNAF BİZE MAL VERMİYOR..” diye hayıflanır, yakınırdı.
BUGÜN GENÇLERBİRLİĞİ’NE BİR BAKIN ALLAHAŞKINA..
AVRUPA KULÜPLERİNİ KISKANDIRACAK TESİSLERİ..
BANKALARDA 80 MİLYONA YAKIN PARASI..
ÖDEMELERİNİ GÜNÜNDE YAPAN BİR GENÇLERBİRLİĞİ..
O nedenle TÜRK FUTBOL CAMİASI, DEVLETİN EN YÜCE MAKAMLARINDA BULUNAN İSİMLERİ, Rahmetli İLHAN CAVCAV’I ebedi yolculuğuna uğurlamaya gelmişlerdi.
Öyle bir ALT YAPI KURULMUŞ GENÇLERBİRLİĞİ’NDE Kİ,  sanki burası bir Spor Kulübünün alt yapısı değil, burası bir FUTBOLCU FABRİKASI her yaş grubundan binlerce çocuk geliyor idman yapıyor, en üst düzey ilgi görüyor..
Rahmetli İLHAN CAVCAV’I Kulüpler örnek alırlar mı acaba..?
Daha bir hafta içinde ALT YAPIDAN gelen iki futbolcusunu sattı..
NURLAR İÇİNDE YAT İLHAN ABİ, NURLAR İÇİNDE YAT..

HENÜZ TARİHİ BELLİ OLMAYAN “REFERANDUM İÇİN..” SİYASET DÜNYASI HAREKETE GEÇTİ VE AK PARTİ İLE CHP START VERDİLER..
Henüz tarihi belli olmayan REFERANDUM için SİYASET KURUMU hareketlendi ve AK Parti Milletvekilleri Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın BURHANETTİN UYSAL Karabük’te çalışmalarına start verdiler.
AK PARTİ BU ANLAMDA OLAYA HIZLI GİRDİ..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın BURHANETTİN UYSAL ziyaretlerini sürdürüyorlar, bu ziyaretlerden sonra sahaya tam anlamı ile inecekleri kesin görünüyor.
Öte yandan CHP eski İL ve İLÇE Başkanları ile toplantılar yaparak, kendisine bir YOL HARİTASI BELİRLEME çabası için gibi haberler veriliyor ve İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL Başkanlığında yapılan toplantıların sürdürüleceği belirtiliyor.
REFERANDUM ANLAMINDA, EN HAREKETSİZ PARTİ MHP GÖRÜLÜYOR..
Sanıyoruz, önümüzde ki günlerde BBP, SP başta olmak üzere diğer Partiler de REFERANDUMA ilişkin görüşlerini açıklarlar ve bu anlamda SAADET Partisi kanadının genel eğilim olarak HAYIR diyeceğine ilişkin bilgiler de veriliyor.
KARABÜK’TE REFERANDUM SONUCU NE ÇIKAR..?
AK PARTİLİLER “ÇOK YÜKSEK EVET ÇIKAR..” GÖRÜŞÜNDELER..

EĞER SÖYLENENLEN, İLERİ SÜRÜLEN İDDİALAR DOĞRUYSA, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,  KARABÜK AÇISINDAN CİDDİ TEHLİKE VE ÖNLEM..
Eğer söylenenler doğruysa, eğer ileri sürülen iddialar doğruysa, KARABÜK AÇISINDAN EN BÜYÜK TEHLİKE, ne yazık Karabük Üniversitesi öyle ya, arazi yapısında kaymalar var, Stadyum kayıyor, Yurtların yapıldığı bölge toprak kayması yaşıyor iddiaları ayyuka çıktı.
BU İDDİALAR DOĞRU MU, TOPRAK KAYIYOR MU..
Diyelim ki İDDİALAR DOĞRU, CİDDİ BİR TOPRAK KAYMASI VAR ve bununla ilgili olarak HANGİ ÖNLEMLER ALINDI, yoksa önlem hiçbir önlem alınmayıp, YALNIZCA BUNUN YAKINMASI MI yapılıyor..?
Bakın eğer TOPRAK KAYMASI, YER HAREKETİ falan varsa BUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ için süratle, ivedilikle gerekli ÖNLEMLERİN ALINMASI yoluna gidilmez mi..?
FORE KAZIK SİSTEMİ ÖNERİLİYOR, ANCAK, ATILAN BİR ADIM YOK..
KARABÜK’Ü bekleyen en önemli sorun ve tehlike burada yatıyor..

“BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA OLAN KARABÜK’ÜN..” KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN BULUNDUĞU ALANDA TOPRAK KAYMASI..
Karabük ÇERKEŞ-GEREDE FAY HATTINA kuş uçuşu 30-35 kilometre uzaklıkta bir YERLEŞİM BÖLGESİ ve bu fay hattı en son olarak 1944 yılında CİDDİ BİR DEPREM üretmiş.
KARABÜK’TE YIKICI HASARYAPMIŞ O DEPREM.
Bu nedenle KARABÜK BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA görülüyor ve böylesine bir KENTİN ÜNİVERSİTESİ’NDE yaşanan veya bir kesimin YAŞANDIĞINI İDDİA ETTİĞİ olaya bakın..
TOPRAK KAYMALARI YAŞANIYOR ÜNİVERSİTE KAMPÜS ALANINDA..
TOPRAK KAYMALI VAR İDDİALARI AYYUKA ÇIKTI/ÇIKARTILDI..
Peki bir ÖNLEM ALINDIĞINI DUYAN VAR MI..?
Karabük Üniversitesi, Kampüs Alanı içinde TOPRAK KAYMALARI VAR, bunun önüne geçilmesi için ŞU/ŞU ÖNLEMLER ALINDI, ÖNLEMLER ALINMASI SÜRECİ SÜRDÜRÜLECEK gibi bir gelişmeyi duyan var mı, bilen var mı..?
KARABÜK BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA YER ALIYOR..
ÜNİVERSİTE KAMPÜS ALANINDA TOPRAK KAYMALARI VARMIŞ..
Ancak bunun için herhangi bir önlem alındığına ilişkin hiçbir bilgi akışı yok, yalnızca “EFENDİM STADYUM KAYIYOR, YURTLARIN BULUNDUĞU ALANDA KAYMALAR VAR..” gibi yakınmalar sürülüyor piyasaya..
ÖNLEM VAR MI, noktasında bir gelişme, ne yazık göze çarpmıyor..

YAPILACAK İLK GENEL SEÇİMDE “MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İSTEYENLERİN SAYISINDA AZALMA OLUR MU.?” BAKANLIK OLMUYOR YA
TBMM Eski Başkanlarından, AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN işaret ettiği “ARTIK KARAR VE SON SÖZ MİLLETİN..” dediği REFERANDUM sonunda EVET çıkabilir, HAYIR çıkabilir, meselemiz o değil.
Diyelim ki EVET ÇIKTI, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KABUL GÖRDÜ.
O saatten sonra yapılacak GENEL SEÇİMLERDE seçilecek olan MİLLETVEKİLLERİNİN Bakan olma şartı çok zorlaşıyor, Milletvekillikleri BAKAN OLUNCA düşüyor..
ŞİMDİ AKLIMIZA TAKILAN SORU ŞU..
Artık MİLLETVEKİLİ SEÇİLMEK İSTEYEN SAYISI AZALIR MI..?
Öyle ya, MİLLETVEKİLİ olanın temel hedeflerinden birisi BAKAN OLMAKTIR herhalde, BAKAN OLMAKTIR, BAŞBAKAN OLMAKTIR ve bu yol kapanıyor REFERANDUMDA EVET çıkması ile.
O ZAMAN MİLLETVEKİLİ ADAY SAYISI AZALABİLİR Mİ..?
Hele şu REFERANDUM bir geçsin bakalım, o zaman daha net görülür.
İLK GENEL SEÇİMLERDE, OLAY KENDİSİNİ BELLİ EDER..

TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ, ERTELENMİŞ OLSA BİLE, KULİSLER HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR VE HAZIRLANAN İSİMLER..
TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri önümüzde ki KASIM AYINA ertelendi, buna rağmen YAPILAN KULİSLER hız kesmeden sürüyor ve çalışmalar sürdürülüyor.
Geçtiğimiz gün Sevgili Kardeşim, Dostum Sayın AHMET SOYKÖK’ÜN yanına uğramıştım, oturduğum süre içinde birçok insan geldi/gitti ve birçok konuya ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
Elbet TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri de konuşuldu, o konu üzerinde de laf çevirmeler oldu, Sayın AHMET SOYKÖK geçmiş anılarını anlattı, TSO Meclis Başkanlığı döneminde yaşananlardan söz etti.
“GALİBA SEÇİMLER KASIM AYINA ERTELENMİŞ..” dedi.
Sayın AHMET SOYKÖK Kardeşimin yanından ayrıldık, bir başka yerde, bir başka İşyerinde yine TSO Seçimleri gündeme getirildi ve bir Kardeşimiz “BELİRLİ BİR GRUP SANIYORUM Sayın MEHMET MESÇİER’E ADAY OLMASI İÇİN YÜKLENİYOR..” dedi.
Biz genç bir isim, başarılı bir Sanayici neden olmasın gibi yaklaşınca da “KENDİSİ BU NOKTA DA KARAR VERMİŞ FALAN DEĞİL, ANCAK, BU YÖNLÜ BİR ISRAR ALTINDA OLDUĞUNU BİLİYORUM..” GİBİ BİLGİLER VERDİ.
Ticaret kesimi TSO SEÇİMLERİNE hazırlıklarını yapıyor..
ERTELEME, KULİSLERİN HIZINI KESMEMİŞ, ÖYLE GÖRÜNÜYOR..

“KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİNDE DİREKT KARIŞMASALAR BİLE, ÜYE BAĞLAMINDA MÜSİAD ÇOK ETKİLİ OLUR..”
Karabük TİCARET KESİMİNDE kasım ayında yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri ciddi/ciddi konuşuluyor, kulisleri devam ettiriliyor.
Geçtiğimiz gün bir Kardeşimiz, bize çok çarpıcı, çok enteresan gelen bir analiz yaptı ve “BAKIN DİREKT KARAŞMISALAR BİLE, DERNEK TÜZEL KİŞİLİĞİ, O TÜZEL KİŞİLİĞİ TEMSİL EDEN YÖNETİCİ KADRO KARIŞMASA, İLGİLENMESE BİLE ÜYE BAĞLAMINDA MÜSİAD TSO SEÇİMLERİNDEN ÇOK ETKİLİ OLUR..” dedi.
“NASIL OLACAK O İŞ..” diye sorduk..
“MÜSİAD ÜYELERİNİN TAMAMI, TSO ÜYESİ VE ETKİLİ İSİMLER.MÜSİAD YÖNETİCİLERİ MUTLAKA OLAYIN, KULİSLERİN DIŞINDA KALIRLAR AMA ÜYELER, MÜSİAD BÜNYESİNDE BERABER OLDUKLARI İÇİN BİR/BİRLERİNE DESTEK VERİRLER..” gibi yaklaşımlar getirdi.
“İYİ DE, MÜSİAD ÜYELERİNİN HEPSİ DE AYNI LİSTELERDE OLACAK DEĞİLLER YA, KARŞI LİSTELERDE DE OLABİLİRLER..” dedik, ama, kardeş hayli ısrarlı konuştu “AYNI LİSTE DE BİRLEŞİRLER VEYA BİRLEŞTİRİLİRLER..” dedi.
“ABİ YALNIZ ŞUNU İYİ BİL.MÜSİAD YÖNETİCİLERİ KESİNLİKLE İŞİN İÇİNDE OLMAZLAR.BUNA HASSASİYET GÖSTERİRLER.ÇÜNKİ BUNUN BUMERANG GİBİ GELECEKTE KENDİLERİNE DÖNEBİLECEĞİNİ ÇOK/ÇOK İYİ BİLİRLER..” demeyi de ihmal etmedi..
Bakalım zaman neyi gösterecek, birlikte görürüz değil mi..?

1166

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler