8.7 C
Karabük
8 Mayıs Çarşamba 2024

Her Telden (6.Ocak.2017)

YILLARDIR BAKIMSIZ, PERİŞAN HALDE DURAN “FİDANLIK BAHÇESİ’NE İMAM/HATİP LİSESİ YAPILACAK..” MEVCUT YERE EK HASTANE..
Mülkiyeti Karabük Üniversitesi’nin olan, DEREEVLER Bölgesi’nde ki FİDANLIK BAHÇESİ, İmam/Hatip Okulu olarak değerlendirilecek ve buna ilişkin İMAR DÜZENLEMELERİ yapıldı.
Halen İMAM HATİP lisesi olarak, Şirinevler Mahallesi girişinde ki alan, boşaltılacak ve oraya ŞİRİNEVLER HASTANESİ EK BİNASI yapılacak ve bunun yanı sıra birde park tesis edilecek.
Bu düzenlemeler Karabük Belediye Meclibi İMAR değişikliği olarak geçti ve artık yeni Okulun yapılarak, eski Okulun buraya taşınmasına kaldı iş.
Tabii birde KARDEMİR KARABÜKSPOR idman Sahası var.
Orası da boşaltılacak, KARABÜKSPOR SAFRANBOLU/YAZIKÖY’E taşınacak ve buralara EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’nin 200-250 yatak ilave binası yaptırılacak.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN, halen 480 HASTA YATAĞIMIZ VAR, Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN ise 455 HASTA YATAĞIMIZ VAR dediği rakam a 200-250 yatak daha ilave edilecek.
Yani ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ büyüyecek.
Eğer DEVLET HASTANESİ ne oldu diye sorarsanız..
Ne yazık ; O KONUDA HİÇBİR İLERLEME YOK..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT’IN GÜNDEME GETİRDİĞİ “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ…??”
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’IN gündeme getirdiği “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ..” olayı ne oldu bilen var mı..?
Sayın REFİK POLAT bu işi gündeme getirdikten sonra “SİYASET KURUMU İZLESİN VE GERÇEKLEŞTİRSİN..” anlamında da açıklamalar yapmıştı, ancak, görünen o ki BU ÖNERİYİ KİMSE ÜSTLENMEDİ, üzerinde ciddi biçimde duran olmadı..
NEDEN OLMADI DERSİNİZ..??
Böyle bir önerinin üzerinde durulmaması “OLMAYACAK DUAYA AMİN..” dememek gibi bir mantıktan mı kaynaklanıyor, öyle olması pek mümkün değil, zira ÖNERİYİ YAPAN CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR İSİM..
OLMAYACAK BİR ÖNERİYİ NEDEN GÜNDEME GETİRMİŞ OLSUN Kİ..!!
Safranbolu’nun SİYASET KURUMU YÖNETİCİLERİ İktidarı ile Muhalefeti ile SANAT ÜNİVERSİTESİ’NİN üzerinde pek durmadı, bunun yanı sıra SİVİL İNİSİYATİF GRUPLARI DA böyle bir öneriyi pek dikkate almadılar.
ÜZERİNDE DURAN OLMADI..
Yine de UNUTULMAMASI İÇİN, BİZ GÜNDEME TAŞIYORUZ..
Ne oldu SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ bir bilen var mı..?

YÜZLERCE KARDEMİR İŞÇİSİ VEYA KARDEMİR İLE BAĞ KESİLMİŞ İŞÇİ GÖZÜNÜ YARGITAY GENEL KURULU’NA DİKMİŞ HABER BEKLİYOR
Yüzlerce, belki de binlerce KARDEMİR işçisi veya KARDEMİR ile bağı kesilmiş eski işçi gözünü YARGITAY GENEL KURULU’NA dikmiş bekliyor.
TÜM KULAKLAR ÇANAK ANTEN GİBİ YARGITAYA ÇEVRİLMİŞ.
350 LİRALAR DAVASINDAN GELECEK HABERİ BEKLİYORLAR..
Bilindiği gibi 350 liralar davası YEREL Mahkeme ile YARGITAYIN İLGİLİ DAİRESİ arasında gitti/geldi ve anlaşmazlık olunca konu YARGITAY GENEL KURULU’NA intikal etti.
NASIL BİR KARAR ÇIKACAK ACABA..?
Eğer YARGITAY GENEL KURULU’NDAN karar İŞÇİLERİN LEHİNE çıkarsa ciddi bir kitle önemli sayılabilecek paralar alacaklar, üstüne üstlük bir de KÖMÜR MESELESİ çıkabilir ortaya.
Eğer YARGITAY GENEL KURULU’NDAN karar İŞVEREN LEHİNE çıkarsa yapılacak hiçbir şey yok, buradan gelecek parayı umutla bekleyen işçiler bir kez daha hayal kırıklığı yaşayacaklar demektir..
YARGITAY’DA Kİ BU DAVA İNCELEMEYE ALINDI..
Bu yakında karar çıkacak anlamı taşıyor ve kısa süre içinde karar çıkar, bu karar hem para bekleyen işçiler için, hem de işveren için hayli önemli..
Hele/ hele kömür olayı işin tuzu/biberi olabilir..

DÜNYANIN BAŞKA HANGİ ÜLKESİNDE “ÜLKE BÖLÜNMESİNDEN, ÜLKENİN İÇ SAVAŞA GİTMESİ İHTİMALİNDEN..” SÖZ EDİLEBİLİR..!!
Dünyanın hangi Ülkesinde, ÜLKEMİZDE olduğu gibi “ÜLKENİN BÖLÜNMESİNDEN, ÜLKENİN İÇ SAVAŞA GİTME İHTİMALİNDEN..” bu kadar kolay, bu kadar çok bahsedilebilir acaba..?
ÜLKEMİZ NE YAZIK BÖYLE BİR SARMALIN İÇİNE SOKULDU.
Ulusal genişlikte yayın yapan Televizyon kanallarında düzenlenen programlara bir göz atın, bir takım adamlar, uzman sıfatı ile çıkıyorlar ulu orta BÖLÜNME, İÇ SAVAŞ, VATAN HAİNLİĞİ gibi kavramları dakikalarca, saatlerce konuşuyorlar.
YAZIK BU ÜLKEYE, VALLAHİ/BİLLAHİ YAZIK.
Bu kadar güzel bir Ülke ve bu Ülkenin bu kadar güzel insanları neden bölünsünler, neden iç savaşa gitsinler, elbet bunu bekleyen, bunu tezgahlamak isteyen emperyalist güçler vardır, ancak avuçlarını yalayacakları kesin.
BU KAVRAMLAR BU KADAR RAHAT KULLANILMAMALI..
Sanki insanları bu tür –Allah korusun – gelişmelere şerbetlendirmek ister gibi vay efendim bölünme, vay efendim iç savaş, vay efendim şöyle dedi vatan haini gibi laflar ne demek Allahaşkına.
BU KADAR KOLAY OLMAMALI BU KONUŞMALAR..
Kimse bu Ülkeye yazık etme hakkına sahip olmamalı.
Öyle değil mi..?

ESKİPAZAR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN DURSUN BAŞ “AKKAYA TERMAL/TRAVERTEN TESİSLERİNDEN 2017 YILINDA YARARLANIRIZ..”
ESKİPAZAR Belediye Başkanı Sayın DURSUN BAŞ, Karabük ve Yöresi için müthiş bir yatırım anlamı taşıyan AKKAYA TERMAL/TRAVERTEN Tesisi için yeni girişimler başlattı.
Daha önce ihale edilmişti bu iş.
Yüklenici Firma, zamanında başlayıp, bitiremedi ve şimdi yeni bir hazırlık yapılıyor, bu hazırlıklar çerçevesinde YENİ BİR İHALE yapılacak , bu nokta da Sayın BAŞ hayli umutlu ve iddialı.
“2017 YILI İÇİNDE BURALARDAN YARARLANABİLİRİZ..” diyor.
Bu nokta da Sayın DURSUN BAŞ’A hemen herkesin destek vermesi gerek, zira AKKAYA HAMAMI Çevresine kurularak TERMAL suların insanların yararlanmasına, kullanmasına açılması BU YÖRE İÇİN TARİHİ BİR GELİŞME OLACAKTIR.
Yöre turizmi açısından önemli bir yatırım olacaktır.
SAFRANBOLU-KELTEPE KAYAK MERKEZİ-AKKAYA TERMAL TESİSLERİ Turizm Şirketlerinin dikkatini çekecek ve TUR ŞİRKETLERİ repertuarlarına alacaklardır.
AKKAYA TERMAL TESİSLERİ BİR GERÇEKLEŞSİN YETER..

KARABÜK’E HAVAALANI NOKTASINDA “ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR MI..? “ VE BU YÖNLÜ RESMİ OLMAYAN BİLGİLER GELİYOR..
Gerek 7 Haziran, gerekse 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri sırasında SIKÇA KONUŞULAN ve SEÇMENİN İÇSELLEŞTİRDİĞİ Karabük’e HAVAALANI yapılması olayı, bir ara gündemden düşer gibi olmuştu.
Karabük’e düşünülen HAVAALANI, öyle aman/aman bir tesis olarak başlamayacak ve Karabük Üniversitesi SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU kullanımına yönelik başlanacaktı, Karabük üniversitesi büyük rol oynayacaktı, onlar işe başlayacaklardı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT, bu işe sıcak bakmadığını, hatta “BUNU BİR FANTAZİ OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ..” söyleyince umutlar bir anda suya düşer gibi olmuştu.
Bu konu hakkında, sanıyoruz, Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ, AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR devreye girerek mini bir toplantı yapmışlar..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL, Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT ve AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR oyalı uzun/uzun tartışmışlar, görüşmüşler..
Sonuçta Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’IN tezi olan “ÇOK BÜYÜK PARA GEREKTİRİR.BEN PARA AYIRAMAM..” anlayışına karşı Sayın BURHANETTİN UYSAL’A “SİZ ÜNİVERSİTE BÜTÇESİ DIŞINDAN VE BİR YERLERDEN PARA TEMİN EDİN, BU İŞ YAPILSIN..” noktası önerilmiş..
Sanıyoruz Sayın BURHANETTİN UYSAL “TAMAM KARDEŞİM..” demiş..
HAVAALANI OLAYI YENİDEN GÜNDEME GELİYOR GİBİ BİR HAVA ESİYOR..
Sayın TİMURÇİN SAYLAR bu işi adım/adım izliyor bilgileri veriliyor.

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN 7 EYLÜL 2016 GÜNÜ TÜM BİRİMLERİ UYARDI VE “AT İZİ-İZ İZİNE KARIŞMAMALI..”
FETO Terör Örgütü konusunda, bu Ülkenin en HASBİ, en CİDDİ, en KARARLI MÜCADELESİNİN Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN tarafından verildiğini herkes kabul ediyor/etmeli de.
HİÇBİR NOKTA DA TAVİZ VERMİYOR, ÇOK KARARLI DAVRANIYOR.
Sayın Cumhurbaşkanımız zaten bu konu hakkında yaptığı her açıklamasında “KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ.EN YAKINIMIZ BİLE OLSA ÜZERİNE GİDERİZ..” mesajlarını net biçimde veriyor.
Geçtiğimiz gün Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile oturduk, sohbet ettik ve O SON FETO çıkışını sorduk, öncelikle sözü 15 temmuz akşamına getirdi Sayın VERGİLİ.
“15 TEMMUZ AKŞAMI DEMOKRASİYE, MİLLİ İRADEYE, SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN, BAKAN VE TBMM ÜYELERİNE SAHİP ÇIKMAK AMACI İLE BİR TEPKİ KOYMAK AMACI İLE SOKAĞA ÇIKTIĞIMDA, HENÜZ CUMHURBAŞKANIMIZ HALKI SOKAĞA ÇAĞIRMAMIŞTI..” dedi.
Bu tespiti yaptıktan sonra Cumhurbaşkanımızın 7 Eylül 2016 günü yaptığı “AT İZİ-İT İZİNE KARIŞTI..” şeklinde ki sözlerine getirdi yaptığı açıklamayı ve “KARABÜK BAĞLAMINDA BENDE BU ŞEKİLDE DÜŞÜNDÜĞÜMÜ ANLATMAYA ÇALIŞTIM..”gibi bilgiler verdi.
Sayın VERGİLİ, o açıklaması ile KARABÜK’Ü SARSTI gerçekten..
Bu açıklamadan sonra ACABA UYKUSUZ GECELER GEÇİRENLER var mı..?
Sayın VERGİLİ Karabük gündemini bir anda alt/üst etti doğrusu..

 

541

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler