12.3 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (7.Aralık.2016)

EMLAK PİYASALARI, ADETA, ”KAN AĞLIYOR VE KARABÜK’ÜN HEMEN HER YERİ SATILIK/KİRALIK YAZILARI İLE DOLU..” VE DÖNEM FAİZİ..
Emlak Piyasaları, adeta, kan ağlıyor, ilgili kişiler, ilgili Firma Temsilcileri “SATIŞ OLMADIĞINDAN, SATIŞLARIN TIKANDIĞINDAN..” söz ederken, KİRALIK DAİRELERE ve İŞYERLERİNE DE, hiç mi, hiç talep olmadığından yakınıyorlar..
EMLAKÇI BİR KARDEŞİMİZLE SOHBET ETTİK..
“KARABÜK’E İLK IRAKLI GRUP GELDİĞİNDE, KİMSE ONLARA EV VERMEK İSTEMİYORDU.IRAKLILAR ÇOK TEMİZ İNSANLAR, ŞİMDİ HERKES KENDİLERİNE EV KİRALAMAK İSTİYOR..” gibi bilgiler verdi.
Sonra da “EĞER IRAKLILAR OLMASAYDI, EV KİRALARI ŞİMDİLERDE SÜRÜNÜRDÜ.DAİRE SATIŞLARI BU KADAR BİLE OLMAZDI.NEREDEN BAKARSANIZ/BAKIN IRAKLI AİLELER BİN CİVARINDA EVİ KİRAMIŞ DURUMDALAR..” şeklinde bilgiler verdi.
YAP/SAT İNŞAAT YAPAN BİR BAŞKA KARDEŞİMİZLE KONUŞTUK.
Daire satılmadığından yakındı, daha sonra da, önemli bir konuya değindi “ŞİMDİ BU AYIN SONUNDA, BANKA KREDİLERİNİN DEVRE FAİZİ VAR.KREDİ KULLANANLARIN KABUSU BU OLAY.O NEDENLE DAİRE FİYATLARI UCUZLAYABİLİR..” gibi görüşler dile getirdi.
ADIM BAŞI “SATILIK/KİRALIK DAİRE/İŞYERİ LEVHALARI VAR..”
İLGİLİLER “SATIŞLAR DİBE VURDU..” DİYORLAR..
KİRALIK KONUTLARI İSE IRAKLILAR AYAKTA TUTUYORMUŞ..
Bu durumun daha derin analizi ne olabilir sizce..?

YENİŞEHİR BÖLGESİ’NİN SİT ALANI UYGULAMASINDAN ÇIKMASI VE KARABÜK DIŞINDAN GELEN KARABÜKLÜLERİN YORUMLARI..
Biliyorsunuz, Hükümet yeni bir uygulama getirerek, SİT ALANLARINI İMARA açıyor, bu uygulama KARABÜK’TE KENDİSİNİ çok önemli biçimde hissettirecektir.
YENİŞEHİR BÖLGESİ 3.DERECE SİT ALANI..
Hatırlarsınız, YENİŞEHİR BÖLGESİ’NİN, belirli bölümleri İMARA AÇILMAK istendi ve bu durum ZONGULDAK BÖLGE İDARE MAHKEMESİ tarafından durduruldu.
ŞİMDİ YENİŞEHİR’İN TAMAMI İMARA AÇILACAK..
Bu uygulama Karabük’te yeni bir BEKLENTİ, yeni bir ANLAYIŞ gündeme getirebilir, hatta getirecektir, YENİŞEHİR BÖLGESİ Karabük insanı için çok değişik duygular yaratabilecek bir alandır..
BU NOKTA DA BİR GELİŞME DİKKATİMİZİ ÇEKİYOR..
YENİŞEHİR BÖLGESİ’NİN İMARA AÇILMASI ihtimalinden söz eden her yazımıza “HALEN KARABÜK’TE YAŞAMINI SÜRDÜRÜNLERDEN..” daha çok, ”YILLAR ÖNCE KARABÜK’TEN GİTMİŞ OLANLAR..” yorum gönderiyorlar..
“YENİŞEHİR BÖLGESİ’NE KIYILMASIN ANLAMINDA YAZIYORLAR..”
Bu dikkat çekici bir gelişme değil mi..?

İBRAHİM ÖZTÜRK İSİMLİ BİR OKURUMUZ “25 TON ÇALINTI DEMİR NOKTASINDAN YOLA ÇIKARAK, NAYLON FATURA OLAYINA GELMİŞ”
İBRAHİM ÖZTÜRK rumuzu ile yorum yazan bir okurumuz “25 TON ÇALINTI DEMİRİN KARABÜK’TE PAZARLANMAK İSTENMESİNDEN..” yola çıkarak “NAYLON FATURA OLAYINA..” getirmiş konuyu.
Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK’ÜN yazdığı yorum dikkatlice okunduğu zaman GEÇTİĞİMİZ YAZ AYLARINDAN KARABÜK DEMİR PİYASALARINI KASIP/KAVURAN NAYLON FATURA olayının devam ettiği gibi bir izlenim alıyorsunuz.
GERÇEKTEN BU İŞ DEVAM EDİYOR MU ACABA..?
Geçtiğimiz yaz aylarında başlatılan DENİTİMLER SONUCU bu işleri yaptığı ileri sürülen BAZI KİŞİ ve FİRMALARA çok ağır para cezaları verildiği gibi haberler dolaşıyordu/dolaşmıştı.
Hatta, BU KONULARIN VERGİ BARIŞINA GİRDİĞİNİ, böyle olunca da CEZALARIN TAKSİTLENDİRİLDİĞİ gibi haberlerde dolaşıyordu piyasalarda.
Eğer bu yanlış, hayır etmeyecek, günah olan NAYLON FATURA işi devam ediyorsa, bırakın devam etmek gibi sürdürülebilen bir olayı ifade eden sözleri bir kenara, TEK/TÜK YAPAN/YAPANLAR varsa bile büyük cesaret doğrusu.
Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK 25 TON ÇALINTI DEMİR olayından yola çıkmış..
YORUMUNU, NAYLON FATURA OLAYINA KADAR GETİRMİŞ..
Demek KARABÜK’TE böyle duyarlı insanlar halen var..

ENGELLİLER HAFTASI VE KARABÜK’E ENGELLİLERİN ÜRETİME KATILMALARI, ERETKEN HALE GETİRİLMELERİ İÇİN BİR ÇABA GÖSTERİMİ
ENGELLİLER HAFTASI kutlandı, Vali Sayın MEHMET AKTAŞ bu iş için ciddi organizasyonlar yaptı, haftanın içeriğine uygun bir biçimde kutlanması için her zemini hazırladı, her zemini kullandı.
KARABÜK’TE CİDDİ BİR ENGELLİ POTANSİYELİ VAR.
Bu insanlarımızın üretime katılmaları, bu insanlarımızın üretim yapar hale getirilmesi temel amaç olmalı elbet, yılda bir hafta engellileri hatırlamak, sorunlarına çözüm olmuyor ne yazık ki.
ENGELLİLER ÜRETİME NASIL KATILABİLİRLER..
Oturdukları yerden, üretebilecekleri birçok aksesuar, birçok malzeme olabilir bu insanların, kaldı ki Yüce Yaradan bu insanlarımıza da çok ciddi yetenekler vermiş.
ENGELLİLERİN ÜRETİME KATILMASI ÇOK CİDDİ BİR OLAY.
Bunun için kurulabilecek işlikler, kurulabilecek atölyeler bu insanları üretken hale getirebilir, çok/çok güzel el işleri yapabilir bu insanlarımız..
KEŞKE, BUNUN ÖNDERLİĞİNİ KARABÜK YAPSA/YAPABİLSE..
KARABÜK’TE SÜREKLİ “5 MİLYONCU MAĞAZALAR AÇILIYOR..” VE İNSANLAR AKIN/AKIN BURALARA ALIŞVERİŞE GELİYORLAR İYİ Mİ..?
Bilmem dikkat ediyor musunuz, KARABÜK’E SÜREKLİ 5 MİLYONCU MAĞAZALAR AÇILIYOR veya UCUZ HALI SATAN MAĞAZALAR açılıyor veya buna benzer mağazalar açılıyor..
İNSANLAR AKIN/AKIN BURALARA GELİP ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR..
Gerçekten ciddiye alınması gereken bir olay.
Sosyal olarak ciddiye alınması gereken bir olay, Ekonomik olarak ciddiye alınması gereken bir olay, bir bakıyorsunuz ÜÇ/BEŞ KAMYON halıyı gelmiş Karabük’ün bir yerine yıkmış adam.
UCUZ/PAHALI BUNLARI SATIP GİDİYOR, bakıyorsunuz yeni/yeni 5 milyoncu mağazaları açılır, davul/zurna, çalgı/çengi, insanlar akın/akın buralara geliyorlar..
YERLEŞİK MAĞAZALARA BÜYÜK DARBE OLUYOR BUNLAR..

KARABÜK İLE SAFRANBOLU ARASINDA YAPIMI SON AŞAMAYA GELEN KÖPRÜ İÇİN “UZAKLARI YAKIN EDEN RAFET VERGİLİ..” SÖZLERİ
Geçtiğimiz günlerde, bir kardeşimin otomobili ile şehir turu atıyorduk, bir ara “HAYDİ BEŞBİNEVLER İLE SAFRANBOLU’YU BAĞLAYAN KÖPRÜYÜ BİR GÖRELİM..” dedi arkadaşım.
GİTTİK BAKTIK, SON AŞAMAYA GELİYOR KÖPRÜ..
Birlikte gezdiğimiz arkadaş “GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR İŞ YAPIYOR Sayın VERGİLİ..” gibi bir değerlendirme de bulundu, sonra da KARTALTEPE ile YENİŞEHİR arasında ki köprüye getirdi sözü.
“UZAKLARI YAKIN EDEN RAFET VERGİLİ..” dedi..
Geçmiş yıllarda, bir otomobil markası için bu slogan kullanılırdı, sanıyoruz oradan yola çıktı arkadaşımız ve “UZAKLARI YAKIN EDEN RAFET VERGİLİ..” sözleri döküldü dudaklarından..
İKİ İLÇEYİ BAĞLAYAN BİR KÖPRÜ SON AŞAMAYA GELMİŞ..
KARABÜK ve SAFRANBOLU birbirine bağlanacak ve öyle sanıyoruz ki, ÜLKE GENELİNDE İKİ İLÇEYİ BİR/BİRİNE BAĞLAYAN BU TÜR KÖPRÜ SAYISI HAYLİ AZDIR..
Daha sonra KÖPRÜNÜN ALTINDA BÜYÜK İŞLER YAPILACAK..
BULAK DERESİ düzenlenecek ve O VADİ ÇOK GÜZEL BİR ALAN HALİNE GETİRİLECEK, spor alanları/yürüyüş alanları/sosyal donatı alanları ile müthiş bir düzenleme yapılacak..
O arkadaşın dediği doğru
“UZAKLARI YAKIN EDEN RAFET VERGİLİ…”

BU ÜLKENİN 110 YILLIK RÜYASI MUTLU SONLA BİTİYOR VE “FİLYOS LİMANI TEMELİ CUMA GÜNÜ ATILIYOR..” MUTLU SONA GELDİK
Bu Yöre insanının 110 yıllık rüyası mutlu sonla bitiyor, BU CUMA GÜNÜ FİLYOS LİMANI TEMELİ Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM tarafından atılıyor..
TAM 110 YILLIK BİR RÜYA BU..
Rahmetli ADBÜLHAMİT HAN döneminde gündeme gelen FİLYOS LİMANI, aradan geçen o kadar süre zarfından DÜŞÜNCE OLMAKTAN çıkıp YAPIM AŞAMASINA gelememişti.
SONUÇTA İŞ CUMA GÜNÜ START ALACAK..
FİLYOS LİMANI bu yörenin çehresini değiştirecektir, özellikle KARDEMİR eğer bu liman yapımını alabilirse HAMMADDE OLAYINDAN dolayı ciddi bir tasarruf sağlayacaktır..
FİLYOS LİMANI YAP/İŞLET/DEVRET MODELİ İLE YAPILACAK..
Şu an temeli atılacak olan bölüm LİMANIN ALT YAPISI bölümü ve esas LİMAN YAPIMI ilerleyen süreçte İHALE EDİLECEK, hatta çok fazla zaman geçirilmeden İHALESİ YAPILSA, ALT YAPI ile birlikte LİMAN AŞAMASI DA paralel yürütülse, gibi bir düşünce olduğunu biliyoruz.
KEŞKE ÖYLE YAPILSA..
ZAMAN KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLİR, İŞ HIZ KAZANIR..
Tabi, ÜST YAPI sayılabilecek LİMAN BÖLÜMÜNÜN yapım işi için açılacak ihaleyi KARDEMİR KAZANABİLİRSE keyfiyetini unutmamak ve bunun için çaba göstermek koşulu ile gerçekleşebilir bu iş.
Neyse ;110 YILLIK RÜYA CUMA GÜNÜ START ALIYOR..

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ İLE BİRLİKTE MİLLETVEKİLİ SEÇİM SİSTEMİ DE DEĞİŞECEK Mİ..?” VE ADAY OLMAYA NİYETLENENLER.!
CUMHURBAŞKANLIĞI sistemi değişecek, bu nokta da AK Parti ile MHP arasında bir mutabakat olduğuna ilişkin bilgiler Kamuoyu’na yansıyor/yansıtılıyor.
“BAŞKANLIK SİSTEMİNE BENZER, ANCAK, İSMİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ..” olarak takdim edilen bir sistemin geleceğine ilişkin bilgiler yansıyor/yansıtılıyor..
BU ARADA MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNDE DE DEĞİŞİM BEKLENİYOR..
DAR BÖLGE SİSTEMİ GELEBİLİR Mİ..?
YEDEK MİLLETVEKİLİ nasıl olacak, YEDEK MİLLETVEKİLLİĞİ nasıl seçilecek ve bunun seçimi KAZANAN PARTİ TARAFINDAN MI kazandı olarak kabul edilecek..?
BÜTÜN BUNLAR, NİYETİ OLANLARCA İYİ İZLENMELİ..
Öyle ya, gelecekte “BEN MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYORUM.BU ÜLKENİN VE BU YÖRENİN BENİM BİLGİME, BİRİKİMİME, GAYRETİME ÇOK İHTİYACI VAR, BU GÖREVDEN KAÇAMAM..” diyecek birçok insan olacaktır..
SİSTEM NASIL İŞLEYECEK SİSTEM..!!

AAAA..! İŞE BAKIN BARTIN MERKEZİNE 400 YATAKLI YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPIMI İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR VARMIŞ İYİ Mİ..?
Duyduk inanmadık, inanamadık, BARTIN MERKEZİNE ileri de TIP FAKÜLTESİ tarafından da kullanılabilecek 400 YATAKLI BİR DEVLET HASTANESİ yapılması için ciddi çalışmalar, çabalar varmış.
BU OLABİLİR Mİ DİYE, ŞÖYLE BİR KULAK KABARTTIK.
“EVET BU YÖNLÜ CİDDİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR..” denildi..
Sevinmedik dersek yalan olar, ne derler hani KOMŞUDA PİŞER BİZE DE DÜŞER, Bartın’ın halen çalışan bir DEVLET HASTANESİ var ve Ayrıca KADIN/DOĞUM HASTANESİ var.
BARTIN DEVLET HASTANESİ VAR ve ÇALIŞIYOR..
KADIN/DOĞUM HASTANESİ VAR ve ÇALIŞIYOR..
AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ VAR ve ÇALIŞIYOR..
Şimdi de 400 YATAKLI BİR DEVLET HASTANESİ için çalışıyorlar, büyük mesafe aldıklarını söylüyorlar ve bunu ileri de TIP FAKÜLTESİ kurulduğunda FAKÜLTEYE DEVİR EDİLECEK..!!
Ne dersiniz KARABÜKLÜLER, SAĞLIK ve AFİYETTE MİSİNİZ…?
BARTIN Nüfusu, KARABÜK’ÜN YARISI KADAR falan..!!

1256

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler