13.8 C
Karabük
29 Nisan Pazartesi 2024

Her Telden (21.Kasım.2016)

AK PARTİ KARABÜK ESKİ MİLLETVEKİLİ SAYIN OSMAN KAHVECİ “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İÇİN MAHALLE SAKİNLERİNE SÖZ VERDİK..”
Geçtiğimiz hafta içinde AK Parti Karabük eski Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ ile uzunca bir süre sohbet ettik, söz bir ara AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ inşaatından açıldı, biz kendisine “İNŞAATI YAPAN FİRMA ÇOK KALİTELİ VE İNŞAAT SÜRATLE İLERLİYOR..” dedik.
Daha sonra da “ANCAK KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.Sayın REFİK POLAT’IN DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ’Nİ ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ İÇİNDE OLUŞTURACAĞINI AÇIKLAMASI BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNİ ÇOK ÜZDÜ..” dedik.
Sayın OSMAN KAHVECİ bu gelişmeye şaşırdığını söyledi ve “REKTÖR HOCA HERHALDE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN NASIL KURULUP HAYATA GEÇTİĞİNİ BİLMİYOR..” dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi, kurulması kararı bir ara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İPTAL EDİLMİŞ ve o zaman Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Sayın NABİ AVCI..
Devreye TBMM eski Başkanı ve Ülkenin Siyaseten en ağırlıklı ismi, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN girmiş, Sayın Bakanı “KAHVE İÇMEK İÇİN TBMM’DE Kİ ODASINA DAVET ETMİŞ..” Sayın ŞAHİN..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın OSMAN KAHVECİ orada Milli Eğitim Bakanı’na “BİZ BAYIR MAHALLE SAKİNLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE, KARABÜKLÜLERE SÖZ VERDİK.BAKANLIĞIN İPTAL KARARI NEDENİ İLE ARTIK KARABÜKLÜLERİN YÜZÜNE BAKAMAYIZ..” gibi konuşmuşlar..
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEKRAR BÖYLE GÜNDEME GELMİŞ..
Sayın KAHVECİ “BİZ BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE SÖZ VERDİK..” dedi.

BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ, DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE BU MERKEZİN SÜREÇ İÇİNDE AĞIZ/DİŞ HASTANESİ OLMASI..
Geçtiğimiz hafta içinde, uzun süre sohbet ettiğimiz, AK Parti Karabük eski Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ, bize “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İÇİN, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve BEN BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE SÖZ VERDİK..” dedi.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN kararını, dönemin,  Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Sayın NABİ AVCI’DAN, nasıl çıkartıldığını anlattı ve biz bu gelişimi daha önce Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DEN DE dinlemiştik.
Hatta, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, TBMM’DE Kİ Odasında Milli Eğitim Bakanı Sayın AVCI’YA “YA HOCA KARABÜK DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’Nİ İPTAL EDEREK, BİZİ ÇOK ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜN.ŞİMDİ BİZ KARABÜKLÜLERİN YÜZÜNE NASIL BAKACAĞIZ..” gibi espri ile karışık sitem ettiğini anlatmıştı.
Sayın OSMAN KAHVECİ’DE bunları anlatarak “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İÇİN BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE SÖZ VERMİŞTİK.HATTA BU SÖZÜMÜZ YAPIMI DEVAM EDEN AĞIZ/DİŞ MERKEZİ’NİN, İLERLEYEN SÜREÇTE DİŞ HASTANESİ’NE ÇEVRİLMESİNİ DE İÇERİYORDU..” dedi.
Şimdi, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayın REFİK POLAT, gerek DİŞ HEKİMLİĞİ, gerekse DİŞ HASTANESİ’Nİ Üniversite Kampüs Alanı içinde oluşturacağını açıkladı/açıklıyor..
SİYASETÇİ SÖZ VERİYOR, BÜROKRAT DİNLEMİYOR MU..?
Nasıl bir iş anlayamadık doğrusu..

VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ, KARABÜK BASININA BİR KAHVALTI VERDİ VE BASIN İLE UZUN SÜRELİ BİR SOHBETTE BULUNDU..
Karabük Valiliği’ne geldiğinden bu yana çok olumlu, çok pozitif bir tutum sergileyen, Vali Sayın MEHMET AKTAŞ geçtiğimiz Cuma günü BASINA BİR KAHVALTI ikramında bulundu.
Hani bir söz vardır “GÖNÜL NE KAHVE İSTER, NE KAHVEHANE, GÖNÜL BİR DOST İSTER KAHVE BAHANE..” şeklinde, bu sözde olduğu gibi Vali Sayın MEHMET AKTAŞ Basın ile sohbet etmek istedi ve çok verimli geçtiği de katılanlarca anlatılıyor.
BİZ ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDAYIZ.KATILAMADIK..
Rahatsızlığımız nedeni ile katılamadık, ÖZÜR DİLİYORUZ.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, Karabük’e ilk geldiğinden ele aldığı KATI ATIK BERTARAF TESİSİ olayında büyük mesafe katetti, yeni bir ALAN BULUNDU, bu alanın tetkiki ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN yaptırıldı ve uygunluğuna karar verildi.
Olayın bu noktasında Sayın MEHMET CEYLAN müthiş katkı verdi ve adeta 10 yılı aşkın zamandır YAPILIP/BAŞARILAMAYAN bu tesisi yeni baştan ele alarak YAPIMI İÇİN CİDDİ GELİŞMELER sağladı/sağlandı.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ yılların kangren olan bu sorununu çözüyor.
Şimdi sıra ŞEHİRİÇİ TRAFİK, ŞEHİRİÇİ TRAFİK TIKANMALARINDA galiba ve Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, önümüzde ki süreçte bu olayın çözümü için ciddi adımlar atacak sanıyoruz.
KAHVALTI NEZİH BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “ET FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR..” SÖZLERİ CİDDİ BİR TALİMAT OLMALI..
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN, TARIM KESİMİ Temsilcilerini SARAY’DA ağırladı ve Ülke Tarımına ilişkin görüşlerini dile getirdi, düşüncelerini anlattı..
Burada “ET FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR.FİYATLARI DENGELEMEK İÇİN ZAMAN/ZAMAN İTHALAT YAPIYORUZ..” gibi, çok önemli bir konuyu dile getirdi, bir konuya parmak bastı Sayın Cumhurbaşkanımız.
HAYVANCILIĞA YÖNELMEYİ, BU SEKTÖRÜ BÜYÜTMEYİ HEDEF GÖSTERDİ..
Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN bu sözleri TALİMAT OLARAK ALINMALI..
Bakın EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ fikrini yıllardır dile getiririz, Eflani arazi yapısı buna uygun, iklim hayvancığa uygun, çok geniş meralar vardır, en önemlisi OLAYIN BİLİMSEL YÖNÜ HAYVANCILIK ÜRETİM MESLEK YÜKSEKOKULU vardır..
EFLANİ-PINARBAŞI-DADAY İLÇELERİ HAYVANCILIK MERKEZİ GİBİ.
Böyle bir İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Yöre hayvancılığına, hayvansal ürünlerin işlenmesine, hayvancılıkta kullanılan, yem veya makine gibi enstrümanların üretimi anormal boyutta katkı yapacaktır..
SİYASET KURUMU, Sayın CUMHURBAŞKANIMIZA KULAK VERMELİ.
Bize göre, sözlerini TALİMAT OLARAK ALIP, YERİNE GETİRMELİ.

TÜRK METAL SENDİKASI, ERDEMİR İŞYERLERİNDE “GREV KARARI ALIYOR..”VE İSTENİLEN İLE VERİLEN ARASINDA UÇURUMLAR VAR..
TÜRK METAL Sendikası, Toplu İş Sözleşme görüşmelerini sürdürdüğü ERDEMİR İŞYERLERİNDE anlaşma sağlayamadı ve bugün GREV KARARI alacağını açıkladı..
İSTENİLEN ile VERİLEN ARASINDA UÇURUM FARK VAR.
TÜRK METAL Sendikası SAAT ÜCRETLERİNİ 3 LİRA ZAM talebi ile masaya oturmuş, ERDEMİR İŞVERENİ ise 68 kuruş zam verebileceğini bildirmiş.
Bu Sözleşme aynı zamanda İSDEMİR İŞÇİSİNE verilen bir mesaj olacaktır ve TÜRK METAL olayın o yanını da mutlaka düşünüyordur, bu anlayıştan yola çıkınca ÇELİK-İŞ Sendikası’nın da, yine, İSDEMİR’İ DÜŞÜNEREK, KARDEMİR’DE nasıl bir tutum alacağı yolunda bir fikre varılabilir..
SÖZLEŞME DÖNEMLERİ ÇETİN GEÇMEYE BAŞLADI DEĞİL Mİ..?

İMAM-HATİP OKULLARI ÇOĞALINCA, ÖRNEĞİN YEREL HİZMETLERDEN GEREKTİĞİ BİÇİMDE YARARLANMAK, ESKİYE ORANLA AZALDI MI
Karabük’te yakın zamana kadar bir tek İMAM/HATİP OKULU vardı ve insanlar HAYIR YAPMAK adına bu Okula destek veriyorlardı, elde bir imkanı olanlar, bu Okula yönlendirilebiliyordu.
ŞİMDİ ÇOK SAYIDA İMAM-HATİP OKULU VAR.
BU NEDENLE YARDIMLAR ÖNEMLİ ÖLÇÜ DE BÖLÜNÜYOR..
Örneğin YEREL YÖNETİM BAĞLAMINDA yapılan yardımları ele alın, İMAM-HATİP OKULU AİLE BİRLİĞİ bir hizmet almak için ilgili bir birime gittiklerinde “PARDON HANGİ İMAM/HATİP OKULUYDU..” diye soruluyor ve yapılacak hizmetler, en azından, sıraya sokuluyor.
DAHA ÖNCE BÖYLE DEĞİLDİ..
Bir İMAM/HATİP OKULU VARDI ve oradan gelen bir talep, O Okulun AİLE BİRLİĞİ veya KORUMA DERNEĞİNDEN gelen talepler ivedilikle yerine getiriliyordu, getirilmesi için gayret sarf ediliyordu.
Şimdi İMAM/HATİP OKULU ÇOĞALDI, hepsinin de o veya bu alanda hizmete ihtiyacı vardır, yardıma ihtiyacı vardır, sayı çoğalınca hizmet ve yardım bölünüyor elbet.
KARABÜK’TE BÖYLE, SAFRANBOLU’DA BÖYLE..
Mutlaka diğer yerlerde de böyledir değil mi..?

ADATEPE MAHALLESİ’NDE “İLK ETAPTA HAK SAHİPLERİ İÇİN 56 DAİRE YAPILACAK..” SATIŞA SUNULMAK İÇİN DAHA SONRA YAPILACAK
Yıllardır yapıldı/yapılacak şeklinde, adeta, papatya falı açılan ADATEPE MAHALLESİ İnşaatları için, İLK ETAP 56 KONUT yapılacağına ilişkin bilgiler veriliyor.
TAPU SAHİPLERİ İÇİN 56 DAİRE YAPILACAKMIŞ.
Böylece TAPUSUNU/KONUTUNU verenlerin sorunu giderilip, daha sonra SATIŞA SUNULACAK KONUTLARIN yapımı aşamasına geçilecekmiş sanıyoruz.
Bilindiği gibi KONUT SATIŞLARI TAM ANLAMI İLE DİBE VURDU..
KARABÜK’TE KONUT SATIŞLARI MÜTHİŞ DURGUN GİDİYOR..
O nedenle olsa gerek, ADATEPE Mahallesi’nde, İLK ETAP OLARAK, Tapusunu veren, yerini/yurdunu konutunu verenler için 56 Daire inşasına gidilecekmiş.
DAHA SONRA SATIŞ İÇİN KONUT YAPILACAKMIŞ..
Dün bir İNŞAAT FİRMASI Sahibi ile görüştük “DAİRE SATIŞLARI TAM ANLAMI İLE DURDU..” dedi ve hiç satış olmadığından söz ederek “BAZI FİRMALAR ELLERİNDE BULUNAN DAİRELERİN FİYATINI DÜŞÜREREK SATMAYA ÇALIŞIYORLAR..” gibi bilgiler verdi..
ADATEPE MAHALLESİ’NDE İLK ETAP İNŞAATLAR BAŞLIYOR..

GELECEK “YEREL SEÇİMLER İÇİN..” CHP SESSİZ/SEDASIZ HAZIRLANIYOR, AK PARTİ VE MHP BU ANLAMDA, DAHA İÇE KAPANIK DURUYOR
Gelecek YEREL SEÇİMLER için CHP içinde ciddi bir arayışın olduğu, ciddi bir hazırlık olduğu kesin, Kamuoyu ile paylaşılmayan, ancak sessiz/sedasız yürütülen çalışmalar var..
Örneğin Karabük Belediyesi eski Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN, CHP Karabük Merkez İlçe Örgütüne ÜYE KAYDI yaptırması bir mana taşıyordur elbet.
Sayın DURSUN ALTIPARMAK CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLABİLİR..
CHP Safranbolu’da Belediye Başkan Adayı olarak, İlçe Başkanı Sayın İBRAHİM AYHAN ile seçmen karşısına çıkacak gibi bir hava esiyor ve Sayın İBRAHİM AYHAN sevilen, üreten, çalışkan bir isim olarak gösteriliyor.
Kamuoyu’na yaptığı açıklamalardan SAFRANBOLU BELEDİYESİ çalışmalarını yakından izlediği anlaşılıyor Sayın İBRAHİM AYHAN’IN ve CHP Safranbolu’da ciddi bir potansiyel halinde görülüyor..
CHP YENİCE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLABİLİR..?
Birkaç isimden sıkça söz ediliyor.
Buna karşılık AK Parti KARABÜK MERKEZ, SAFRANBOLU ve YENİCE için yeni isimlerle seçmen karşısına çıkacaktır, mutlaka yeni isimlerle seçmen karşısına çıkacaktır, bu isimler kimler olabilir..
Bu anlamda MHP nasıl bir yol izleyecektir acaba..?
CHP Bu anlamda hayli hareketli görünüyor..

AK PARTİ İÇİNDE MUHALEFETİN, YENİCE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ZEKİ ÇAYLI ETRAFINDAN ÖBEKLENMESİNE İZİN VERİLECEK Mİ..?
AK Parti içinde Yenice Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI müthiş bir rüzgar yarattı ve Genel Merkez devreye girdi, İlçe Başkan ve yönetimini görevden aldı, yerine yeni atamalar yapıldı.
Yine Sayın ZEKİ ÇAYLI bir açıklama yaptı, bu açıklamaya bir yandan İL Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR, bir yandın İlçe Başkanı Sayın YILMAZ KIRIK, öte yandan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT cevap verme gereğini hissettiler.
Sayın ZEKİ ÇAYLI, AK Parti içinde küçük/küçük muhalif kesimleri şahsında odaklandırmaya başladı ve bu anlamda ciddi gelişmeler organize edilerek AK Parti TEŞKİLAT İŞLERİ Genel Başkan Yardımcısına şikayet telefonları, mektuplar gitmeye/ gönderilmeye başlandı..
Ancak AK Parti böyle muhalif hareketlere izin vermeyecek bir Siyasal yapı.
Sanıyoruz muhalefet anlayışı YOL YAKINKEN ÖNLENECEK..
Örneğin RESMİ KURUMLARIN UYARILMASI bu önlemlerin içinde gibi düşünülebilir, eski milletvekilleri bu anlamda uyarılabilir, yani bir biçimde YALNIZLAŞTIRMA OPERASYONLARI yapılabilir/yapılacak gibi görünüyor..
Haaa bu arada ŞAHSIMIZLA İLGİLİ BİR BİLGİ/HABER..
Sayın ZEKİ ÇAYLI bizim hakkımızda Cumhuriyet Savcılığına SUÇ DUYURUSUNDA bulunmuştu, ifademizi vermiştik Cumhuriyet Savcılığı KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARINI VERMİŞ.
Ve ; bu anlamda Sayın Savcı bir gerekçe yazmış, böylesine içerikli, böylesine hukuk donanımı çok üst düzeyde bir karar yazıldığını hiç görmemiş, böyle bir karar yazısı ile hiç karşılaşmamıştık.
Çok kararlar aldık, bu kadar içerikli bir karar yazısı görmemiştik.
Bunu da kısaca belirtmek gerektiğinde yarar gördük doğrusu

1015

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler