3.7 C
Karabük
6 Mayıs Pazartesi 2024

Her Telden (1.Kasım.2016)

KARABÜK BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN DURSUN ALTIPARMAK, CHP KARABÜK MERKEZ İLÇEYE ÜYELİK KAYDINI YAPTIRDI..
Karabük Belediyesi eski Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK, chp Karabük Merkez İlçe Örgütü’ne ÜYELİK KAYDINI yaptırdı ve bu durum KARABÜK SİYASETİ açısından hayli önemli bir gelişme.
Sayın DURSUN ALTIPARMAK, önümüzde ki YEREL SEÇİMLERDE, CHP Karabük BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olabilir, hatta, bir adım öteye giderek olacaktır demek bile mümkün.
Sayın DURSUN ALTIPARMAK, Karabük ölçeğinden ÖNEMLİ OY POTANSİYELİ OLAN BİR SİYASETÇİ olarak bilinir, buna ilaveten SİYASİ ÇALIŞMA yapmak noktasında da hep emsal gösterilen, örnek gösterilen bir isim olmuştur.
SİYASİ ÇALIŞMA DA BIKMAZ, YILMAZ, YORULMAZ bir temposu vardır.
Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN CHP’YE ÜYE KAYDINI YAPTIRMASI, Parti içinde ciddi bir dalgalanma yaratmış görünüyor, kimi CHP’LİLER bu gelişmeyi sevinçle karşılarken, kimi CHP’LİLER ise tepki gösteriyorlar.
Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN gelecek Seçimlerde CHP KARABÜK Belediye Başkan Aday/Adayı olacağına kesin gözü ile bakmak için şu an itibarı ile hiçbir sakınca kalmadı.
ADAY/ADAYI OLDUĞU AN ADAY OLACAĞI DA KESİN..
İster Merkez Yoklaması ile, ister Hakim nezaretinde Önseçim ile Sayın DURSUN ALTIPARMAK CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olur..
Buna şimdiden kesin gözü ile bakabilirsiniz.

BAYIR MAHALLE SAKİNLERİ ; “1 KASIM GENEL SEÇİMLERİ SIRASINDA AK PARTİ BİZE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SÖZÜ VERMİŞTİ…”
Geçtiğimiz gün BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNDEN birkaç komşumuz ile sohbet ediyorduk “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÜNİVERSİTE İÇİNE YAPILACAKMIŞ DEĞİL Mİ..?” diye sordular..
Bizde kendilerine “BU NOKTA DA REKTÖR HOCA BİR AÇIKLAMA YAPTI.DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KAMPUS ALANI İÇİNE YAPILACAK VE BURADA ÖĞRENİM VERECEK DEDİ..” şeklinde bir cevap verdik.
Sonra da “ANCAK, SİYASET KURUMU HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPMADI.AK PARTİ’NİN 1 KASIM SEÇİMLERİ İÇİN KARABÜK’E VAAT ETTİKLERİ ARASINDA, DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN BAYIR MAHALLE’YE YAPILACAĞI VAADİ VAR..” diye bilgi verdik.
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT Diş Hekimliği Fakültesi’nin Üniversite Kampus Alanı içinde yapılacağı, burada açılacağı hakkında bir açıklama yaptı..
Ancak ;Siyaset Kurumu’nun böyle bir açıklaması yok.
AK Parti 1 Kasım Seçimleri sırasında “2015-2019 YATIRIM PROJELERİMİZ, ADI ALTINDA BİR SEÇİM BEYANNAME AÇIKLAMIŞTI VE ORADA 10.MADDE AĞIZ DİŞ MERKEZİ, 11.MADDE İSE BAYIR MAHALLEDE YAPILACAK DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ..” yer alıyordu.
AK Parti o kararından, o görüşünden vazgeçtiğini açıklamadı.
EN AZINDAN HENÜZ BÖYLE BİR AÇIKLAMA YOK AK PARTİ’DEN.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN’IN YAKIN İLGİSİ İLE KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İÇİN YER TEMİNİ..
10 Yılı aşkın bir süredir yapılamayan KATI ATIK BERTARAF TESİSİ için devreye giren ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN’IN gayretleri sonuç vermek üzere.
BU İŞ İÇİN DAHA ÖNCE 1 MİLYON 250 BİN LİRA HARCANDI.
Ne yazık ki BU PARA ÇÖPE GİTTİ ve yine ne yazık ki, bu parayı çöpe yollayanlardan DEVLET ADINA BİR HESAP SORAN YOK, az/buz bir para değil 1 milyon 250 bin lira çöpe gitti..
TOPRAK KAYMASI OLAN BU YERİ KİM/KİMLER TESPİT ETTİ..?
KİM/KİMLER UYGUNLUK RAPORU VERDİ..?
Yeni bir yerin bulunduğunu, bizzat Sayın MEHMET CEYLAN açıkladı, yer noktasında kesin bir adres verilmemekle birlikte YENİCE Karayolu üzerinde bir TAŞ OCAĞININ uygun olduğu yolunda bilgiler veriliyor.
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı uzmanları gelip, yeri görmüşler..
ÇOK GENİŞ ve korunaklı bir yer bulunduğundan söz ediliyor, ayrıca çevre ile bağı hayli az olan, dolayısı ile bir kirlilik durumu arz etmeyecek bir alan bulunduğundan söz ediliyor..
Sayın MEHMET CEYLAN bu sorunu çözmek üzere..
Karabük kendisine teşekkür borçludur..

KARABÜK EMLAK PİYASALARINDA “SÖYLENTİNİN BİNİ/BİR PARA VE İNŞAAT RUHSATI’NA VERİLEN ÖNEM, İSKAN RUHSATI OLAY, TAPU.”
Karabük EMLAK PİYASALARINDA Söylentinin bini/bir para, özellikle MAKET ÜZERİNDEN SATIŞLAR noktasında Karabük ve Safranbolu’da ÇOK CAN YANABİLİR gibi görüşler çok yoğunluk kazanıyor.
“HENÜZ İNŞAAT RUHSATI ALINMAMIŞ YERLERDE, MAKET ÜZERİNDEN KONUT SATIŞI YAPILIYOR..” diyenler var ve bu insanlar “ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE ÇOK CAN YANABİLİR..” gibi tahminler dile getiriyorlar..
Daha sonra da “YAP/SAT YAPAN BAZI FİRMALARA ÖZEL ANLAŞMALARLA VERİLEN TAPULARDAN YAKINANLAR VAR..” ve bu insanlar çok ciddi görüşler dile getiriyorlar “ÜÇ/DÖRT YIL OLDU TAPUMUZU VERDİK, ORTA YERDE HİÇBİR FAALİYET YOK..” diyenler var..
TAPU İPTAL DAVASI AÇMAKTAN SÖZ EDİYORLAR..
Bir başka sıkıntı ise VERİLEN ve İKAMET EDİLEN KONUTLAR hakkında..
“BEN KONUTTA OTURUYORUM, ANCAK, HENÜZ İSKAN RUHSATI ALINMADIĞI İÇİN ELEKTRİK PARASINI, SU PARASINI BİRKAÇ MİSLİ DAHA PAHALI YATIRMAK ZURONDA KALIYORUZ/KALIYORUZ..” diyen çok insan var.
KARABÜK ve SAFRANBOLU BU NOKTALARDA ÇOK DERTLİ..
CANI YANAN İNSANLAR OLMUŞ..
CANI YANACAK İNSANLAR, DAHA, ÇOKMUŞ GALİBA..

KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNDEN AYRILAN SAYIN UĞUR YILMAZ İLE 3 SAATE YAKIN SOHBET ETME İMKANI BULDUK..
KARDEMİR Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Sayın UĞUR YILMAZ geçtiğimiz Cuma akşamı Karabük Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti, daha sonra bizimle hayli uzun bir sohbette bulundu.
Sayın UGUR YILMAZ görevde bulunduğu 20/21 aylık süre içinde yapılanları anlattı ve “KURUMSALLAŞMA BAĞLAMINDA ÇOK CİDDİ GELİŞMELER YAŞANDI..” ifadelerini kullandı.
Sayın UĞUR YILMAZ görev süresi içinde KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyelerinden çok büyük destek gördüğüne işaret etti ve sürekli bu desteğin altını çizen bilgiler verdi.
Konjonktür nedeni ile yeterli parayı kazanamadıklarını anlatan Sayın UĞUR YILMAZ kendi görev süreleri içinde “ÇİN BASKISINI ÇOK YOĞUN BİÇİMDE YAŞADIKLARININ..” altını çizdi..
“DÜNYA DEMİR/ÇELİK ÜRETİMİNİN YARISINI KENDİ BAŞINA ÜRETEN ÇİN, BU PİYASALARI DİLEDİĞİ GİBİ YÖNLENDİRİYOR..” anlamında çok çarpıcı bilgiler verdi..
KARDEMİR Finans ve Satış Müdürlüğü’nün İSTANBUL’DA departmanlık açmasının gerektiğine işaret eden Sayın UĞUR YILMAZ bu anlamda SATIŞ olayına YENİ BİR SİSTEM GETİRİLMESİ gerektiğine ısrarla/inatla dikkat çekti.
KARDEMİR “KURUMSALLIK ANLAMINDA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI..”
Bu görüşü ısrarla/inatla ve ciddi biçimde gurur duyarak anlattı Sayın YILMAZ..

KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNDEN AYRILAN, SAYIN M.UĞUR YILMAZ “ YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE YÖNELDİK…”
KARDEMİR Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan UĞUR YILMAZ Yüksek Katma Değerli Ürünlere yöneldiklerini ve böyle yapılmaması halende YUVARLAK İNŞAAT DEMİRİ, KARDEMİR gibi bir tesisin ayakta kalmasının zorluğuna vurgular yaptı..
Bu anlamda KANGAL Haddesi ile RAY Üretimine, TREN TEKERLEĞİ üretimine dikkat çekti, özellikle KANGAL Haddesi ürünlerinin, bu ürünü kullanan FİRMALARIN, gerektiğinde KAPILARINA KADAR GİDEREK pazarlanması olayına değindi.
“SATIŞ/PAZARLAMA, ARTIK ESKİ USULLERLE YÜRÜMEZ/YÜRÜTÜLEMEZ..” gibi vurgulamalar yapan Sayın UĞUR YILMAZ, bu anlamda İSTANBUL’DA YENİ DEPARTMANLAR AÇILMASI gerektiğinin altını çizdi.
Sayın UĞUR YILMAZ KARDEMİR’İN PAYDAŞLARINI sıraladı ve YÖNETİM KURULU, PROFESYONEL KADRO, HİSSEDARLAR, ÇALIŞANLAR ile KARAYÜK YAŞAYANLARI KARDEMİR’İN paydaşları durumundadır mesajlarını verdi.
Özellikle ÇALIŞAN İŞÇİLERİN yaşan standartlarının ve kendi içlerinde ki BİRLİĞİN/DİRLİĞİN/HUZURUN dönemlerinde tavan yaptığına ve bu insanlarla çalışmış olmanın mutluluğuna vurgu yaptı..
Sayın UĞUR YILMAZ çalışan işçilerden söz edilince hassaslaşıyor adeta.
“ÇALIŞANLARIMIZA BÜYÜK ÖNEM VERDİK/VERDİM..” diyor..

KARDEMİR ESKİ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN UĞUR YILMAZ “EVET KARDEMİR’DE MADDİ BİR SIKINTI VAR, ANCAK, KREDİBİLİTESİ SAĞLAM..”
KARDEMİR eski Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ’A Şirketin maddi durumu hakkında bir şeyler sorduk, kendisi de “MADDİ BİR SIKINTI VAR.ŞU AN BORCU, BORÇLA KAPATIYORUZ..” dedi.
Daha sonra da “ANCAK KARDEMİR’İN ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PİYASALARDA KREDİBİLİTESİ ÇTOK YÜKSEK.DİLEDİĞİ AN VE DİLEDİĞİ ŞARTLARDA BORÇLANMA YAPABİLİR..” şeklinde özetlenebilecek bilgiler verdi.
KARDEMİR’İN BORÇ STOKU HAKKINDA MUHTELİF SÖYLEMLER VAR.
Bilindiği gibi Karabük KARDEMİR ÜZERİNE ÇOK HASSASTIR ve borcunu/harcını takip eder, etmese bile CADDE ve SOKAKLARDA Kİ söylemler KARABÜK İNSANINI çok yakından ilgilendirir.
BU ANLAMDA ORTALIKTA ÇOK CİDDİ RAKAMLAR DOLAŞIYOR..
Sayın UĞUR YILMAZ herhangi bir rakam söylemedi, ancak, gerektiği anda 400 milyon liralık bir borçlanma yetkisinin İLGİLİ BİRİMLERCE verildiğini anlattı.
BU MADDİ SIKINTI SÖZLERİNİN ÇIKIŞINDA/ÇIKARTILIŞINDA, acaba, gelecek TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NİN etkisi var mı, eğer bu söylentiler gelecek TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile bağlantılı biçimde çıkıyorsa, DURUM HOŞ DEĞİL diye düşünülebilir.
“BORCU/BORÇLA KAPATIYORUZ..” sözü uzunca bir süredir var..
Bu sözlerin TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile ilgisi var mı..?

KARABÜK ESKİ İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN SERHAT TEZSEVER’İN ATAMASI VE EŞİ’NİN BEYİN KANAMASINDAN HAYATINI KAYBETMESİ
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde KARABÜK YAŞAYANLARI ile çok sıcak, çok sevgi bağı kuran Sayın SERHAT TEZSEVER eşinin beyin kanaması sonucu vefatı ile adeta yıkıldı.
TALİHSİZLİK BİR İNSAN ÜZERİNE BU KADAR ACIMASIZCA GELMEMELİ.
Önce HİÇ BEKLEMEDİĞİNİZ BİR ATAMA KARARI alıyorsunuz, zaten en değerli varlığınız olan ANNENİZ Hastane de YOĞUN BAKIMDA yatmaktadır ve bunlarla uğraşırken eşiniz, o kıymetli varlığınız bir beyin kanaması sonucu hayatını kaybediyor..
TALİHSİZLİK BU KADAR ACIMASIZCA GELEBİLİR Mİ..?
Demek GELEBİLİYOR..
Sayın SERHAT TEZSEVER, Karabüklülerin sevgili Müdürü bu acılarla nasıl baş edecek diye bir soru geliyor insanın aklına ve işte orada BU KADAR İNSANIN SEVGİSİ, DUASI, YANINDA OLMASI Sayın TEZSEVER’İ ayakta tutacaktır..
Bu güzel insan, bu içi/dışı bir olan, kendisini insan sevgisi ile donatmış olan, hizmet aşkından, vatan sevgisinden milim şaşmayan Sayın SERHAT TEZSEVER’İ Karabük insanının sevgisi, duası ayakta tutacaktır..
BAŞIN SAĞOLSUN Sayın SERHAT TEZSEVER..
BAŞIN SAĞOLSUN Sevgili Müdürüm, Canım Kardeşim..

KARDEMİR’E, ATAMAYI YAPACAK OLAN, EN ÖNEMLİ GÖREVİ BU OLAN, YÖNETİM KURULU’NUN DIŞINDA GENEL MÜDÜR ARAYANLAR..!
Sayın UĞUR YILMAZ, KARDEMİR Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldı biliyorsunuz ve şu an itibarı ile bu göreve Vekaleten Sayın ERCÜMENT ÜNAL bakıyor, vaziyet ediyor..
KARDEMİR YÖNETİM KURULU VAR ve Kurulun en önemli görevleri arasında SAĞLIKLI BİR PROFESYONEL KADROYU OLUŞTURMAK, bu anlamda çok becerikli, bir GENEL MÜDÜRÜ bulup göreve getirmek var.
Şimdi bakıyoruz YÖNETİM KURULU’NUN dışında, o kadar çok GENEL MÜDÜR arayanlar çevreler var ki, doğrusu insan bu gelişmeleri hayretle izlemek zorunda kalıyor.
Ortalıkta NE İSİMLER DOLAŞTIRILIYOR YARABBİ..!
Sayın ERCÜMENT ÜNAL bu görevi yürütüyor işte, arayışlar neden..?
Hele ortaya atılan isimler var ya, insan hayret ediyor doğrusu..!!

1002

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler