16.7 C
Karabük
27 Nisan Cumartesi 2024

Her Telden (5.Ekim.2016)

SAFRANBOLU ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ VE TANITIMI, ÜLKE GENELİNDE SES GETİRMESİ GİBİ NOKTALARIN ZAYIFLIĞI..
SAFRANBOLU ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ yapıldı, pek fazla ses getirmedi, tanıtım noktasında KÖKLÜ BİR ÇALIŞMA yapılmadı galiba, kimse farkında olmadan bitti/gitti.
NE UMUTLARLA GÜNDEME GELMİŞ/GETİRİLMİŞTİ.
O zaman Karabük TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ Dekanı olan Prof.Dr.Sayın MUSTAFA BALCI, yoğun çalışmalar yapmıştı, birçok Akademisyen davet edilmiş görüşler alınmıştı.
O zaman Safranbolu Meslek YÜKSEKOKULU Müdürü olarak görev yapan, daha sonra Karabük Üniversitesi Rektörlüğü görevine gelen Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN büyük katkıları olmuştu.
Şimdi suyuna tirit hale geldi/getirildi.
ALTIN SAFRAN FİLM FESTİVALİ yapılıyor, Rahmeti Rahmana kavuşmuş bir çok isim anlatılıyor, bu isimlerin DİNİ MOTİFLERİ üzerinde bilgiler veriliyor, ancak, GÜNÜN MİLLETVEKİLLERİNDEN hiç mi hiç söz edilmiyor..!!
Sanki hiç katkıları olmamış gibi.
Buram/buram eyyam kokan bir konuşma ile DİNİ MOTİFLİ isimlerle BELGESEL FİLM FESTİVALİNİ özdeş hale getirme gayretleri, ancak bu tanıtım olayında yaşanan başarısızlık..
BİR FİLM FESTİVALİ DAHA BÖYLE GEÇTİ SAFRANBOLU’DA..

SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ OLAYI GÜNDEME “SİYASETİ ZOR DURUMA SOKMAK İÇİN GETİRİLMEDİ ELBET..” PEKİ SONUÇ..!!
Safranbolu SANAT ÜNİVERSİTESİ olayı üzerine AK Parti Karabük Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanvekili Prof.Dr. Sayın BURHANETTİN UYSAL olumsuz açıklamalarda bulundu.
“BU, ADETA, BİR HAYAL.KURULMASI MÜMKÜN DEĞİL..” dedi.
Daha sonra bizim önemli bazı Siyasetçilerle özel görüşmelerimiz oldu ve sanki Safranbolu SANAT ÜNİVERSİTESİ olayı gündeme SİYASET KURUMUNU zora sokmak için getirilmiş yapay bir gündem gibi değerlendiriliyor.
Böyle analiz yapan Siyasetçiler var..
ÖNCELİKLE KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNECEK BİLİYORSUNUZ..
Daha sonra SAFRANBOLU’DA BULUNAN Fakülte ve Yüksekokullar bir ÜNİVERSİTE ÇATISI altında toparlanacaklar ve bunun adı Safranbolu SANAT ÜNİVERSİTESİ olacak..
“BEDAVA ÜNİVERSİTE KURULMUŞ OLACAK..” temel düşünce bu.
Ancak, böyle bir ÜNİVERSİTE Kuruluş Yasasının TBMM’DEN geçmeyeceği, bekleyen birçok ÜNİVERSİTE KURULUŞ YASASINI tetikleyeceği ve bunun çok büyük sıkıntılar yaratacağı üzerinde duruluyor..
“YAPAY BİR GÜNDEM OLARAK..” değerlendiriliyor..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 250 YATAK İLAVESİ İÇİN..”
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR, Karabük açısından çok/çok önemli bir konu hakkında Basına açıklama yaparak bilgiler verdi.
Sayın SAYLAR “ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 250 YATAK İLAVESİ İÇİN..” yaptı bu açıklamayı ve “YAZIŞMALAR BAŞLADI..” dedi..
“YAZIŞMALAR BAŞLADI.BU KONU HAKKINDA YOL HARİTASI BELİRLENDİ..” anlamında açıklamalarda bulundu Sayın TİMURÇİN SAYLAR ve bu aşamadan sonra KARABÜKLÜLER OLARAK BİZE DÜŞEN GÖREV YAZIŞMALARIN SONUCUNU BEKLEMEK elbet..
İmam/Hatip Lisesi HASTANE İLAVE BİNASI için verilecek..
KARDEMİR KARABÜKSPOR TESİSLERİ BU İŞ İÇİN VERİLECEK..
İmam/Hatip Lisesi için Esentepe Mahallesi çıkışında bulunan MESLEK LİSESİ düşünülüyor sanıyoruz, İmam/Hatip Lisesi o binaya taşınacak ve daha sonra KARDEMİR, ÇAMLIK BÖLGESİ’NE bir İMAM/HATİP KÜLLİYESİ YAPACAK/YAPACAKTI..!!
İyi de KARDEMİR KARABÜKSPOR NE OLACAK..?
Galiba Safranbolu’nun yukarılarında bulunan BEŞTEPELER MEVKİİ’NDE bir yer bulunmuş, oraya TESİS YAPILACAK, kim nasıl yapacak bu tesisi henüz bir açıklama yok..
Neyse ; YAZIŞMALAR BAŞLAMIŞ, BEKLEMEK GEREK..

KARDEMİR ÇALIŞANLARI YAKINIYORLARDI..HAYDİ GÖZLERİ AYDIN OLSUN, GENEL BAŞKAN BUGÜN KARABÜK’E GELMİŞ OLACAK..
Haydi KARDEMİR ÇALIŞANLARI gözünüz aydın olsun, ”HENÜZ GELMEDİ, HENÜZ TANIŞAMADIK..” diye yakındığınız ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Yönetim Kurulu Üyeleri bugün Karabük’e geliyorlar..
BU SABAH BASINA KAHVALTI VERECEKLER..
Daha sonra KARDEMİR’E girerek, bir dizi ziyaretler gerçekleştirecekler ve işçilerle görüşmeler yapacaklar sanıyoruz, KARDEMİR İşçileri şu an itibarı ile MADDİ NOKTA DA hayli rahatlar..
MADDİ OLARAK SIKINTILI bir durumları yok, Sayın CENGİZ GÜL’ÜN Genel Başkanlığı döneminde çok güzel haklar aldı KARDEMİR işçisi ve bu anlamda bir sıkıntıları yok gibi görünüyor.
ÖNÜMÜZDE TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ VAR..
Bakın samimi bir görüşümüzü dile getirelim, ÇELİK-İŞ Sendikası içinde yaşanan GENEL BAŞKAN değişiminin arkasında, sanıyoruz SİYASİ BİR TERCİH ve bunun yarattığı bir iklim var.
ÇELİK-İŞ Sendikası Yönetim kadroları ile İŞÇİ TABANI arasında yaşanabilecek her olumsuz olay, BU NEDENLE SİYASET KURUMUNA yansır/yansıyacaktır..
O NEDENLE SENDİKA YÖNETİMİ çok dikkatli olmak zorunda..
Neyse ; ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL YÖNETİMİ GELİYOR BUGÜN..
İşçi tabanı ile tanışıp sohbet edecekler..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI VE ŞİRİNEVLER EĞİTİM/HASTANESİ YÖNETİCİSİ ÇOK İYİ İŞLER YAPIYORLAR, ANCAAK DEVLET HASTANESİ
Ak Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi Yöneticisi(Başhekimi..) Yard.Doç.Dr.Sayın ERKAN DOĞAN Sağlık noktasında çok büyük bir gayretle çalışıyorlar..
İNKAR ETMEK VEFASIZLIK OLUR..
Yar.Doç.Dr.Sayın ERKAN DOĞAN göreve atandığından bu yana, büyük bir gayretle çalışıyor, daha önce dile getirilen yakınmaların önünü ciddi ölçü de kesti.
YAKINMALAR BÜYÜK ÖLÇÜ DE AZALDI..
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ise “ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE 250 YATAK İLAVESİ İÇİN..” çaba harcıyor, bunun için “YER OLAYINI ÇÖZMEYE..” çalışıyor..
RESMİ YAZIŞMALAR BAŞLATILMIŞ SANIYORUZ..
Ancaaak !!
Karabük’e YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMADAN, bu Kentin SAĞLIK SORUNU ÇÖZÜLMEZ, bu Kent yaşayanları sürekli olarak yakınır sürekli olarak beğenmemek pozisyonlarını sürdürür..
DEVLET HASTANESİ OLMAYAN KAÇ İL MERKEZİ VAR..?
Önce bunun iyiden iyiye araştırılması gerekir..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT VE “ESKİ VATAN HASTANESİ’Nİ KARDEMİR YÖNETİMİNDEN İSTEMEK.”
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT, bu yılın ilk haftalarında “HALEN KAPALI OLAN VATAN HASTANESİ İÇİN KARDEMİR YÖNETİCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜM.BURAYI KENDİLERİNDEN İSTEDİM..” yolunda bilgiler vermişti.
VATAN HASTANESİ, KARDEMİR Yöneticilerinden “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KULLANIMI İÇİN İSTENMİŞTİ..” ve Rektör Sayın REFİK POLAT bunu açıklamıştı.
OLUMLU İZLENİMLER ALDIĞINI SÖYLÜYORDU Sayın POLAT..
Hatta, sanıyoruz bu girişimini AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile de paylaşmış olacak ki, Sayın SAYLAR’DA aynı konuyu dile getiriyor ve “VATAN HASTANESİ İÇİN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ HAREKETE GEÇTİ..” yolunda açıklamalar yapmıştı.
SONRA HABERLERİN ÖNÜ/ARKASI KESİLDİ VE GALİBA UNUTULDU..
Veya toplumun unutması süreci yaşatıldı/yaşatılıyor..
NE OLDU VATAN HASTANESİ olayı acaba, gerçi çok büyük sorunlar var, Hastane’nin TÜM MÜŞTEMİLATI, TIBBİ CİHAZLARI, ALET/EDEVATI O BİNA İÇİNDE ve burası adeta YEDİ EMİN DEPOSU gibi kullanılıyor..!!
O BİNA, ARTIK ELE ALINMALI, MUTLAKA DEĞERLENDİRİLMELİ..

KARABÜK DEMİR PİYASALARINDA ÇOK BÜYÜK ÇALKANTI YARATAN “NAYLON FATURA OLAYI..” FETULLAHÇILARIN TEZGAHI MIYDI…?
Karabük genellikle BİR OLAYI ALEVLENDİRİR, bir süre konuşur, tartışır, sonra unutur gider, örneğin DEMİR PİYALARINDA çok büyük çalkantı yaratan NAYLON FATURA olayı da aynısı oldu..
ADETA, HATIRLAYAN BİLE YOK ŞİMDİ..
NE OLDU O İŞİN SONUCU, KİMLER AKLANDI, KİMLERE NE CEZALAR VERİLDİ, bunları şu an itibarı ile hatırlayan bile yoktur veya hatırlayanlar hayli azdır..
HELE/HELE O ZAMAN belirli çevrelerde dile getirilen “NAYLON FATURA OLAYINI GÜNDEME FETULLAHÇILAR GETİRDİ..” şeklinde ki bir iddiayı hatırlayan sanıyoruz hiç kalmamıştır.
BU OLAYIN FETULLAH CEMAATİ İLE BAĞI VAR MIYDI ACABA..?
Bağı olduğunu iddia edenler olmuştu, iyi hatırlayın..
Hatta bu nedenle görevden alınan, yeri değiştirilen insanlar olmuştu ve “NAYLON FATURA KONUSU FETULLAH GÜLEN CEMAATİ İLE ÇOK YAKINDAN BAĞLANTILI..” şeklinde iddialar dile getirilmişti.
Sahi, araştırmanın böyle bir boyutu var mıydı acaba..?
Ne dersiniz..?
KIZILAY BİNASININ ÖNÜNE SIRA/SIRA ARAÇ PARK EDENLER ENGELLENSEVE GÜNDEME GETİRİLEN “KARDEMİR ÖNÜ DÜZENLEMESİ..”
Karabük’te kimi çevreler ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI YOKTUR DA dese, Karabük’te ciddi bir TRAFİK SIKINTISI VAR ve olmasının yanında bu sıkıntı HEMEN HER GÜN BİRAZ DAHA ARTIYOR ne yazık ki..
ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALARIN YAPILMASI GEREK.
Bakın en büyük sıkıntı KARDEMİR GİRİŞİNDE Kİ IŞIKLARDA yaşanıyor ve bunun çözümünde KIZILAY BİNASI’NIN önüne SIRA/SIRA araç park ediliyor, engellenmesi halinde BİR PARÇA RAHATLAMA olur..
EN BÜYÜK SORUN SÖZÜ VERİLEN KONUNUN SÜRATLE ÇÖZÜMÜ..
KARDEMİR ÖNÜNDE Kİ KAVŞAĞIN YENİDEN DÜZENLENMESİ..
Bu nokta da AK Parti Milletvekilleri gündeme “KARDEMİR ÖNÜNE KARAYOLLARI TARAFINDAN BİR DÜZENLEME YAPILACAK.BUNUN İÇİN KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ İLE ÖN TEMASLAR YAPILDI…” konusunu getirmişlerdi..
Aradan bir hayli zaman geçti.
GÜNDEME GETİRİLEN BU KONU HAKKINDA BAŞKA BİR AÇIKLAMA gelmedi ve KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ bu iş için herhangi bir çalışma yapıyor mu acaba..?
KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ GÜN GEÇTİKÇE DAHA ÇOK TIKANIYOR..
Bir/iki seneye kalmaz herhalde tamamen teslim oluruz trafiğe..!!

DİKKAT EDİN..!! KARABÜK’Ü ŞİMDİ VE GELECEKTE SARIP/SARMALAYACAK EN BÜYÜK SORUN “BİNALARIN ASANSÖR KULLANIMLARI..”
Dikkat edin..LÜTFEN İYİ DİKKAT EDİN..!!
KARABÜK’Ü BUGÜN VE YARIN çok ciddi biçimde etkileyecek olan, sarıp/sarmalayacak olan bir sorun, hiçbirimizin tahmin bile edemeyeceğimiz bir yerden gelecek..
ASANSÖR KULLANIMI BÜYÜK SORUN YARATACAK..
Binlerce FAAL ASANSÖR VAR ve bunlara ESKİ YÖNETMELİKLERE GÖRE kullanılıyor, Yönetmelik değişti , DENETİMLER BİRAZ SIKIŞTIRILDI bu anlamda da DÖKÜLMELER BAŞLADI..
SOĞUKSU MAVİ KENT ASANSÖRLERİ ÇALIŞTIRILMIYOR..
İskanı alınmamış binalar, nasıl asansör kullanacak..?
Kullananlar varsa, nasıl sürdürecekler, bu iş derine saracak..!!

797

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler