16.6 C
Karabük
29 Nisan Pazartesi 2024

Her Telden (2.Eylül.2016)

15/16 TEMMUZ GECESİ, KARABÜK ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞADI VE İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN SERHAT TEZSEVER’İN TUTUMU..
15/16 TEMMUZ Kahpe Askeri Kalkışma akşamı, Karabük’te neler yaşandı, ne gibi gelişmeler oldu, neler yaşandı, bunlar henüz tam anlamı ile aydınlığa kavuşmadı..
ÖYLE SIRADAN BİR GECE OLMADIĞI KESİN..
Örneğin, bazı çevreler İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER’İN çok kararlı, çok net tavırlar izlemesi nedeni ile, ÇOK ÖNEMLİ BAZI GELİŞMELERİN önlendiğini söyleyen çevreler var.
Ankara kaynaklı bir talimatın yerine getirilmesi hususu, sanıyoruz bazı isimlerde tereddütler yaratmış ve bu nokta da Sayın SERHAT TEZSEVER çok kesin bir tutum alarak olayın büyümesini engellemiş.
Bunları anlatanlar “EĞER Sayın TEZSEVER TEREDDÜTLÜ DAVRANSA, Sayın TEZSEVER RİSK ALMASA, OLAYIN/GELİŞMELERİN ÇAPI ÇOK GENİŞLEYEBİLİRDİ..” gibi iddialar dile getiriyorlar.
O GECE ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELERİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLMÜŞ.
Daha sonra gelişmeler normal seyrinde sürdü gitti ve Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’IN yaptığı konuşma, yaptığı çağrı vatandaş nezdinde karşılık buldu, insanlar kararlılık/sükunet içinde meydanlara koştu.
O GECE YAŞANAN GELİŞMELER İLERİ DE DUYULACAKTIR..
KARABÜK TARİHİNE YAZILACAKTIR MUTLAKA..

KARABÜK,  FETULLAH GÜLEN TERÖR ÖRGÜTÜ’NÜN VALİLERİ, İL EMNİYET MÜDÜRLERİ, SAVCI VE HAKİMLERİ TARAFINDAN YILLARCA..
Karabük, yıllarca FETULLAH GÜLEN Terör Örgütü mensubu Valiler, İl Emniyet Müdürleri, Savcı ve Hakimleri tarafından yönetilmiş, bu kadrolar yıllar/yılı Karabük’ü sevk ve idare etmiş..
KAÇ VALİ, KAÇ İL EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI, içlerinden kaçı tutuklandı, Basından takip ediyoruz, böyle olunca da EMNİYET Teşkilatı içinde ciddi operasyonlar oluyor elbet.
Sayın SERHAT TEZSEVER Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevine gelir/gelmez PARALEL YAPI ile mücadeleye başlamıştı zaten ve halen bu operasyonlar sürüyor/sürdürülüyor.
Karabük’te SAVCI ve HAKİM olarak görev yapmış olanlardan birçoğu tutuklandı, soruşturmaları sürenler var ve Karabük böyle bir süreç yaşamış ne yazık ki..
ŞİMDİ, BİR ARINMA DÖNEMİ İÇİN, ÇABA HARCANIYOR..
Bu dönemde, KRİPTO FETÖ MENSUPLARI,  tespit edilebilecek mi..?
Çalışmalar bu yönde sürdürülüyor elbet..
Hele SİYASET DÜNYASINA BİR GİRİLSİN bakalım…!!

İÇİŞLERİ BAKANI SAYIN EFKAN ALA’NIN GÖREVDEN İSTİFASI VE YERİNE SAYIN SÜLEYMAN SOYLU’NUN GETİRİLMESİ VE ETKİLERİ..
İçişleri Bakanı Sayın EFKAN ALA görevinden İSTİFA ETTİ veya ALINDI, yerine süratle Sayın SÜLEYMAN SOYLU İçişleri Bakanı olarak getirildi, görevine de başladı, bu çok önemli gelişmenin ardından neler gelebilir acaba..?
Şimdi ÇOK ÖNEMLİ DEĞİŞİMLER gündeme gelecektir mutlaka.
VALİLER ARASINDA, EMNİYET Teşkilatında çok radikal değişimlerin olacağını söylemek yanlış olmaz, bunu kısa süre içinde ve hep birlikte görürüz herhalde.
Sayın EFKAN ALA İçişleri Bakanlığı bünyesinde Bürokrat olarak, Siyasetçi olarak çok uzun yıllar görev yapmış bir isim, mutlaka kendisi ile çok yakın mesai arkadaşlığı yapmış isimler vardır.
Sayın EFKAN ALA, bir açıklamasında 81 İl Emniyet Müdürü’nün 74 tanesinin FETÖ ile bağlantılı olduğunu, 7 bin İstihbarat elemanının 6500 tanesinin FETÖ bağlantısı olduğunu söylemişti.
Örneğin VALİ ve KAYMAKAMLAR için bunları söylememişti..
O KESİMDE DURUM NEDİR ACABA..?
Gerçi UZUN BİR DÖNEM Fetullah Gülen Cemaati ile yakın olmayanların, özellikle, Bürokratik kesimde görev alması yükselmesi çok zordu, Siyaset kesimi içinde aynı şeyleri söylemek mümkün elbet.
Şimdi bir ARINMA DÖNEMİNE GİRİLDİ ve gelişmeleri birlikte izleyelim.

AKKAYA HAMAMI TERMAL SULARININ KULLANIMI İÇİN TESİSLEŞME, TESİS KURULMASI VE SULARIN ISI DERECESİ, ÖZELLİĞİ..
Eskipazar AKKAYA HAMAMI çevresinde MTA yıllar önce SONDAJ çalışmaları yaptı ve TRAVERTEN Özellikle TERMAL SULAR bulundu , üzeri kapatıldı..
Karabük Valisi Rahmetli CEMALETTİN SEVİM, Dönemin Karabük Milletvekilleri Sayın MEHMET CEYLAN, Sayın HASAN BİLİR ve Sayın ALİ ÖĞÜTEN’Nİ çok büyük emekleri geçmişti MTA tarafından yapılan SONDAJ çalışmasına.
O TARİHTEN BU YANA SULAR BİR TESİSLEŞME ile vatandaşın kullanımına açılmadı, Eskipazar Belediyesi o civarı mücavir alan içine aldı ve TESİSLEŞME için adımlar attı, ancak, AKSİLİKLER ARDI ARDINA geldi..
ŞİMDİ YENİ BİR DURUM ORTAYA ÇIKACAK GALİBA..!!
Eskipazar Belediye Başkan Vekili Sayın İDRİS ÖRENBAŞI ile bir kardeşimizin işyerinde karşılaştık, Sayın ÖRENBAŞI AKKAYA HAMAMI Termal suları için Başkan Sayın DURSUN BAŞ’IN çok ciddi girişimlerini anlattı.
Ancak ;AKSİLİKLER PEŞİNİ BIRAKMAMIŞ BU İŞİN..
Şimdi yeni bir gelişme olabilir gibi algıladık olayı.
O sohbette bulunan Sayın ZİYA ÜNSAL “SİZ İSTERSENİZ BİRDE Sayın ŞEFİK DİZDAR İLE BU KONUYU GÖRÜŞÜN..” gibi sözler etti ve çok yararlı olacağına anlattı..
AKKAYA HAMAMI TERMAL SULARI YENİDEN GÜNDEME GELDİ..

BOZKIRIN ORTASINDA “ÇAVURDUR KAPLICALARI BÖYLE İLGİ GÖRÜRSÜ..” AKKAYA’YA TESİS KURULSA NE GELİŞMELER YAŞANIR..”
Çankırı KURŞUNLU İlçesi sınırlarında ÇAVUNDUR KAPLICALARI var, neredeyse BOZKIRIN ORTASINDA denilecek bir yerde ve bir OTEL yapılmış, ikinci bir OTEL DAHA yapılıyor, o civara ciddi bir hareket getirmiş ÇAVUNDUR KAPLICALARI..
Buradan yola çıkarak KARABÜK ve SAFRANBOLU’YA 25 kilometre uzaklıkta bulunan AKKAYA HAMAMI Çevresinde ki TRAVERTEN özellikli TERMAL SULAR bir TESİS ile hizmete alınsa NELER GELİŞİR BİR DÜŞÜNÜN..
Termal turizm, Safranbolu tarih turizmi, Eskipazar hadrianapolis, Keltepe Kayak Merkezi, gibi bir/biri ile ilintili yerler ne kadar ve nasıl bir ilgi görür, lütfen bir düşünün..
AKKAYA TERMAL TESİSLERİ BU YÖRE İÇİN ÖNEMLİ..
Hem de ŞUAN HAYAL EDİLEMEYECEK KADAR ÖNEMLİ..

BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI 29 EYLÜL-2 EKİM TARİHLERİ ARASINDA GIDA-TARIM-HAYVANCILIK FUARI DÜZENLİYOR..
Kası adı BAKKA olan BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI, 29 EYLÜL-2 EKİM TARİHLERİNDE ve Zonguldak’ın ÇAYCUMA İlçesinde GIDA –TARIM ve HAYVANCILIK FUARI düzenliyor.
GIDA-TARIM ve HAYVANCILIK FUARINA İLGİ OLDUKÇA BÜYÜK..
Bu yörelerde GIDA Üretimi yapan Firmalar var, örneğin SAFRANBOLU LOKUMLARI BU FUARDA çok büyük ilgi görecektir kuşkusuz, yine Karabük’te SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ Üreten ciddi Firmalar var, bunlarda ilgi göreceklerdir.
TARIM Noktasında neler olabilir FUAR sırasında.
TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ VAR MI..?
CİDDİYE ALINABİLECEK TARIM ÜRÜNLERİ VAR MI..?
HAYVANCILIK olayı da elbet önemli, keşke yıllardır söyleyip yazdığını EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayı gerçekleşseydi, o zaman FUAR ciddi bir anlam kazanırdı.
EFLANİ BÖYLE BİR YATIRIMI, TURİZM RÜYASINA TERCİH EDİYOR..
O nedenle de SÜREKLİ KÜÇÜLÜYOR, sürekli KAN KAYBEDİYOR..
Her neyse artık, GIDA-TARIM ve HAYVANCILIK FUARI 29 EYLÜL ile 2 EKİM Tarihleri arasında ÇAYCUMA İLÇEMİZDE düzenlenecek ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Zonguldak Valisi Sayın ALİ KABAN gerekli duyuruları göndertiyor.
FUARA İLGİ OLDUKÇA BÜYÜK..

DERT KÜPÜ KAPULLU MAHALLESİ VE DERTLENME, ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÖNÜNDEN ESENTEPEYE ÇIKARKEN BAŞLIYOR
ORMAN İŞLETME Müdürlüğü’nün önünden ESENTEPE Bölgesi’ne doğru gidiyorsunuz, ÇİFT SIRALI/KARŞILIKLI PARK ETMİŞ otomobiller ve kendinize bir otomobillik yer bulursanız, yola devam ediyorsunuz.
YOKSA BİRAZ BEKLİYORSUNUZ..
KAPULLU Mahallesine çıkıyorsunuz, zaten ESENTEPE çıkışı sırasında sinirden çıldırmak üzereye gelmişsiniz, Mahalle de insanlar tam anlamı ile SİNİR KÜPÜ durumdalar..
BİR İMAR UYGULAMASI GETİRİLMİŞ, TUTULACAK YERİ YOK..
Eskiden bağ/bahçe/tarla olan yerler, ŞİMDİ ARAZİ OLMUŞ, ARSA OLMUŞ vergileri de bu anlamda ARTTIRILMIŞ, ama gelin görün “BEN ARSAMA BİNA YAPACAĞIM..” deyin bakın ne oluyor..!!
KAT SAYISINDAN BAŞLAYAN BİR SIKINTI GELİYOR ÖNÜNÜZE.
Sonra da “EVET BURASI ARTIK ARSA OLMUŞ AMA, ÜZERİNE İNŞAAT YAPAMAZSINIZ..” gibi bir yaklaşım ve KAPALLU Mahallesi müthiş dertli, KAPULLU Mahallesi sakinleri anormal sıkıntılı..
Dedik ya, aslında sıkıntı ORMAN İŞLETMESİ önünden çıkışta başlıyor, KAPULLU Mahallesi içlerine kadar sürüp gidiyor, İMAR dert, İÇME suyu dert, KANALİZASYON dert, YOLLAR ise tam manası ile dert.
MAHALLE SAKİNLERİ “BUNUN SEBEBİNİ ARIYORUZ..” diyorlar.
Sebebini bulunca BİZEDE SÖYLEYECEKLER, söz verdiler..

KARABÜK BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANLARINDAN VE İKSDV BAŞKANI SAYIN HÜSEYİN ERER “KARABÜK’E HAVAALANI ARTIK ŞART OLDU..”
Karabük Belediyesi eski Başkanlarından ve şu an itibarı ile Karabük İktisadi Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Sayın HÜSEYİN ERER Karabük’te tartışması süren HAVAALANI için “MUTLAKA YAPILMALI..” dedi.
Sayın HÜSEYİN ERER Üniversitesi ile, Turizmi ile, Sanayi Tesisleri ile, Profesyonel Futbol Kulübü ile KARABÜK’ÜN BİR HAVAALANI ihtiyacı olduğu BESBELLİ yolunda görüşler dile getirdi.
Sayın HÜSEYİN ERER Çevre Yolu ve Havaalanı noktasının KARABÜK’ÜN GELECEĞİ açısından çok önemli olduğunun altını çizdi ve bu anlamda çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.
BU ARADA, HAVAALANI İÇİN YER NOKTASI ÇOK ÖNEMLİ.
Son günlerin en önemli tartışma maddesi olan HAVAALANI Yatırımı için YER NOKTASINDA iki seçenek üzerinde yoğunlaşma var ve bunlardan bir tanesi ÜNİVERSİTE’NİN ÜST KISIMLARINDA OLAN ALANLAR..
Kardemir ve orman idaresi bu alanları veriyor diye biliyoruz.
Bir diğer YER SEÇENEGİ ise Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN Gündeme getirdiği “EFLANİ İLÇESİ HAVAALANI İÇİN EN İDEAL YER..” fikri etrafında düğümleniyor.
Son olarak Sayın HÜSEYİN ERER’DE HAVAALANI fikrine destek verdi..
Gelişmeleri hep birlikte izleyelim bakalım..

Saygıdeğer BÖLGENİN SESİ Gazetesi okurları.
Mübarek KURBAN BAYRAMI sonunda birlikte olmak üzere, bir süreliğine ayrı kalacağız.Bayramınızı en içten dilerlerimle kutluyorum.Bu vesile ile her gününüzün bayram tadında olmasını temenni ediyorum.Sizlere mutlu günler, sağlık, sıhhat, afiyet dileyerek ve her şeyin gönlünüzce gelişmesini en samimi biçimde istediğimi bilmenizi bekliyor ve saygılarımı iletiyorum.
Mübarek Bayramın sonunda görüşmek umuduyla.

815

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler