12.5 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (15.Temmuz.2016)

İÇİNİZDE 30 MART 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE VERİLEN SÖZLERİ HATIRLAYANLAR VARDIR MUTLAKA, NE OLDU ARAÇ ÇAYI PROJESİ..?
30 MART 2014 YEREL SEÇİMLERİNDEN bu yana 2.5 yıl kadar zaman geçti, O SEÇİMLER SIRASINDA SEÇMENE VERİLEN SÖZLERİ hatırlayanlar vardır mutlaka..
NE SÖZLER VERİLMİŞTİ, BİR HATIRLAYIN ALLAHAŞKINA..?
Örneğin ARAÇ ÇAYI Projesi vardı, çevresinde insanlar nefes alıyorlar, oturuyorlar, sosyal tesislerde dinleniyorlardı ve ARAÇ ÇAYI PROJESİ hem AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın MEHMET CEYLAN, hem MHP Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ tarafından hazırlanmıştı.
HAZIRLANMIŞ ve SEÇMEN BEĞENİSİNE SUNULMUŞTU..!!
Şimdi soralım size..
ARAÇ ÇAYI PROJESİ İÇİN HİÇBİR GİRİŞİM VAR MI..?
Bırakın ŞIK, HOŞ, İNSANLARIN HİZMETİNE SUNULAN ALANLAR ortaya çıkartmayı bir kenara PİSLİK KOL GEZİYOR o Çayın etrafında, ARAÇ ÇAYI PİSLİK YUVASI halinde..
SÖZ VERMEK KOLAY, İCRAAT ZOR DEMEK Kİ..!
İnsanımız/seçmenimiz BALIK HAFIZALI ve verilen sözleri unutup gidiyor, hatırlamıyor, en önemlisi “KARDEŞ BANA BU SÖZLERİ VERMİŞTİNİZ NE OLDU.SÖZÜNÜ TUTACAK MISIN, TUTMAYACAK MISIN..?” diye sormuyor..
O zaman SÖZ VER TUTMA anlayışı sürüp gidiyor, değil mi..?

“KENT MEYDANI’NA ATATÜRK ANITI SÖZÜ VERİLDİ Mİ/VERİLMEDİ Mİ..?” SORUN BU, PEKİ CHP Mİ YAPACAK, KARABÜK BELEDİYESİ Mİ.?
Karabük’te SİYASET SÖZ VERMEK, SONRA SÖZÜ TUTMAMAK gibi kötü bir alışkanlık var, işin bir başka yönü de İNSANIMIZIN BU SÖZLERİ sormaması “HANİ SÖZ VERMİŞTİNİZ NEDEN TUTMUYORSUNUZ..” dememesi..
BİRKAÇ GÜNDÜR KENT MEYDANI’NA ATATÜRK ANITINI yazıyoruz.
BU NOKTA DA, KARABÜK İNSANINA SÖZ VERİLMİŞTİ..
Hani ne oldu..?
Dönemin Karabük Valisi, şimdi ki Bursa Valisi Sayın İZZETTİN KÜÇÜK bile devreye girmişti “BU MEYDANA GÖRKEMLİ BİR ATATÜRK ANITI YAPALMASI GEREK..” gibi ifadeler kullanmıştı..
YILLAR GEÇTİ BİR İLERLEME YOK..
Daha sonra CHP İl Başkanı ile Karabük Belediye Başkanı arasında BİR TARTIŞMA YAŞANDI ve CHP İl Başkanı “YER GÖSTERİN CHP OLARAK BİZ YAPALIM..” dedi, iş yine derin bir sessizliğe büründü..
ATATÜRK ANITI YAPILACAK MI veya KİM YAPTIRACAK..?
KARABÜK BELEDİYESİ Mİ-CHP KARABÜK İL ÖRGÜTÜ MÜ..?

KARABÜK 2009 YILINDA SÖZÜ VERİLEN “ÇELİK CAMİ İÇİN 7 YILDIR UYGUN YER BULAMADI..” NİHAYET VE VALİLİK TAŞININCA..!!
Karabüklülere 2009 yılında SÖZÜ VERİLEN ÇELİK CAMİ için uygun yer bulunamadı ve ÇELİK CAMİ henüz yapılamadı, ancak, olay biraz daha somutlaşmaya başladı, yer konusunda bir SEÇENEK BELİRDİ..
Biliyorsunuz Yeşil Mahalle de Karabük Belediyesi’nden 2008/2009 yıllarından yaptırılan ve BELEDİYE SARAYI olarak kullanılması düşünülen bir bina vardı..
UZUN YILLAR BOŞ TUTULDU, ŞİMDİ TAMİRATI YAPILIYOR..!!
Karabük VALİLİĞİ o binaya taşınacak ve bugün kullanılan VALİLİK BİNASININ olduğu alana ÇELİK CAMİ yapılması düşünülüyor, en azından, YER NOKTASINDA bir somutlaşma oldu/oluyor..
YEŞİL MAHALLEDE Kİ O BİNANIN TAMİRAT İHALESİ YAPILDI..!!
BOŞ DURURKEN/BOŞ TUTULURKEN CİDDİ HASAR OLUŞMUŞ..
Şimdi ÇOK CİDDİ PARALAR harcanarak o binanın tamiratı yapılacak ve TAVAN noktasından başlayan deformasyon/bozulma, TABAN noktasına kadar tamir edilecek..
TAVANINDAN-TABANINA KADAR ÇÜRÜMÜŞ/ÇÜRÜTÜLMÜŞ BİNA..
TABANDA 20-30 santimlik su birikintisinden söz ediliyor..
Neyse ÇELİK CAMİ için yer konusunda bir gelişme olacak demek..!!

2010 YILINDA YAŞANAN “SENDİKAL MÜCADELE VE İŞİNDEN/AŞINDAN OLAN 400 CİVARINDA İŞÇİ..” SOSYAL DENGELERİN BOZULMASI
2010 Yılında yaşanan SENDİKAL MÜCADELE çok dramatik sonuçlar vermiş ve 400 civarında işçi, işinden/aşından olmuştu, daha sonra dağılan AİLE YUVALARINDAN, İNTİHARLARDAN söz edilmişti..
Allahın insanlara en büyük bağışı olarak UNUTMA DUYGUSUNU verdiğini söyleyenler, iddia edenler vardır ve 2010 yılı olayları yavaş /yavaş unutulmaya başlamışken, insanlar kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışırken, 2015 yılında öyle büyük bir hata yapıldı ki hayret..
CANI YANAN İNSANLAR, BİR ANDA 2010 YILINI HATIRLADI..
Şimdi O CANI YANMIŞ İNSANLAR yeni bir strateji içinde HEMEN HER YER İLE GÖRÜŞMEYE kendilerini, iyi niyetli yaklaşımlarını, anlatmaya gayret edeceklerini söylüyorlar..
“ÇOK MAĞDUR DURUMDA OLAN 50-60 ARKADAŞLARI İÇİN BUNU YAPMAYI DÜŞÜNDÜKLERİNİ..” söylüyorlar, dileriz kendilerine kulak verenler çıkar, sorun tatlıya bağlanır..
Bozulan, bozulmaya yüz tutan sosyal dengeler kurulur..
Doğrusunu isterseniz aksini düşünmek, en azından bizi, tedirgin ediyor ve diliyoruz bu insanlara kulak verenler, bu insanların sorunlarını dinleyerek, olumlu adımlar atanlar çıkar..
DENGELER YERLİ/YERİNE OTURUR..

GAZETEMİZ İNTERNET SAYFASINA GELEN YORUMLAR VE HAVALANI NOKTASINDA GÖNDEREN-MEDENİYET HAVAYOLU FARKLILIĞI..
Gazetemiz İNTERNET SİTESİ Yorum köşesine öyle güzel yorumlar gönderiliyor ki, emin olun bunlardan HEM BİZ, HEM MUHATAPLARI çok ama çok yararlanıyorlar.
Sanılmasın ki GÖNDERİLEN YORUMLAR o köşe ile sınırlı kalıyor, MUHATAPLARI MUTLAKA YORUMLARI TAKİP EDİYORLAR, OKUYORLAR ve bir durum değerlendirmesi yapıyorlar.
Dün GÖNDEREN rumuzu ile yorum gönderen bir Okurumuz HAVALANI PROJESİ ile ilgili İSTATİSTİKİ BİLGİLER vermiş ve açıkça yazmamış ama BU PROJE VERİMSİZ demeye getirmiş, böyle bir mesaj vermiş.
Hemen ardından MEDENİYET YOL “HAVA YOLU..” rumuzu ile bir başka okurumuz HAVAALANI ve HAVA YOLU ile ilgili detaylı bir yorum göndermiş, GÖNDEREN rumuzlu okurumuza cevap vermiş.
DÜZEYLİ TARTIŞMALAR GERÇEKTEN ÇOK YARARLI OLUYOR..

2017 YILINDA YAPILACAK TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEK KOMİTELERİ SEÇİMLERİ İÇİN YÜRÜTÜLEN KULİSLER VE ÇALIŞMALAR..
Ülke genelinde olduğu gibi Karabük Özelinde de, önemli bir yere sahip olan TİCARET VE SANAYİ ODALARI 2017 yılında SEÇİMLERİNİ yapacak ve yeni KADROLARINI BELİRLEYECEK.
2017 SEÇİMLERİ İÇİN KULİSLER YAPAN GRUPLAR VAR.
TİCARET VE SANAYİ ODASI Seçimleri birkaç aşamalı olarak gerçekleştirilir ve ÖNCELİKLE MESLEK KOMİTELERİ seçilir, bu Komiteler 5 ile 7 kişiden olur.
SEÇİLEN BU KOMİTELER KENDİ İÇİNDE SEÇİM YAPAR.
MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI VE 2 veya 3 MECLİS ÜYESİ seçer.
BAZI MESLEK KOMİTELERİ 2, BAZILAR 3 MECLİS ÜYESİ SEÇER.
Daha sonra, bu seçimlerle oluşan, TİCARET ve SANAYİ ODASI MECLİS GRUBU, kendi Başkanlık Divanı’nı oluşturan seçimleri yapar, bir sonra ki aşama da ise 7 Kişilik YÖNETİM KURULU Üyeliği ile ÜST KURUL Delegeleri seçimi yapılır.
Oluşan YÖNETİM KURULU kendi Başkanını seçer..
BU SÜREÇ İÇİN KULİSLER YAPAN İSİMLER VAR, ÇALIŞMALAR VAR..
Dileriz ÇOK ÜRETKEN KADROLAR SEÇİLİR, görev alır..
TİCARET ve SANAYİ ODALARI çok önem kazandı artık..
O Kentin Sosyo/ekonomik gelişmelerinde belirleyici oluyorlar..

İRAN, TÜPRAŞ’A PETROL VERECEK, TÜPRAŞ BU PETROLÜN KARŞILIĞI PARAYI KARDEMİR’E ÖDEYECEK, KARDEMİR İRAN’A RAY VERECEK
Biliyorsunuz AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM, henüz ULAŞTIRMA/DENİZCİLİK/HABERLEŞME Bakanlığı yaptığı dönem Karabük’e gelmişti..
BİRKAÇ AY ÖNCESİNDEN SÖZ EDİYORUZ YANİ..
Sayın BİNALİ YILDIRIM, çok sevindirici bir haber vermiş ve “İRAN, TÜPRAŞ’A PETROL VERECEK, TÜPRAŞ BU PETROLÜN KARŞILIĞI OLAN PARAYI KARDEMİR’E ÖDEYECEK.KARDEMİR’DE İRAN’A, O PARA KARŞILIĞINDA, RAY VERECEK/SATACAK..” demişti.
KARŞILIKLI GÖRÜŞMELERİN SÜRDÜĞÜ HABER VERİLİYOR..
OLAY, BELİRLİ VE OLUMLU BİR AŞAMAYA GELMİŞ..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM’IN verdiği müjdeli haber, KARDEMİR noktasında çok olumlu gelişmelere sahne olacak gibi görünüyor..
Özellikle DEMİR FİYATLARININ GERİLEDİĞİ ŞU GÜNLERDE..
Bir aralar 1700 liralara, 1750 liralara tırmanan DEMİR FİYATLARI şu günlerde 1350-1400 liralara kadar gerilemiş ve fiyatların biraz daha gerileme ihtimalinden söz edenler var.
BÖYLE BİR POZİSYONDA İRAN’IN RAY ALMASI, KARDEMİR AÇISINDAN mükemmel sonuç verecek bir gelişme olur elbet ve böyle bir olayın kotarılmasında büyük emeği geçen Sayın BİNALİ YILDIRIM’A teşekkür etmemiz gerek.
İRAN OLAYI ÇOK OLUMLU BİR AŞAMADA SEYREDİYOR..

BİRKAÇ AY ÖNCE KARABÜK’TE GÜNÜN KONUSU OLAN VE DEMİR PİYASALARININ DİZLERİNİ TİTRETEN “NAYLON FATURA..” OLAYI…!!
Hatırlayın isterseniz, 2016 başlarında, özellikle KARABÜK DEMİR PİYASALARININ adeta dizlerini titreten “NAYLON FATURA..” olayı patlamıştı ve bu konuda Siyasi girişimler bile yapılmıştı.
SİYASET BİLE BU İŞE GİRMİŞTİ ANLAYACAĞINIZ..!!
Hatta, son yılların modası haline gelen “BU İŞLERİN ALTINDA CEMAAT VAR..” gibi suçlamaların yapıldığı bile ileri sürülmüştü, artık CEMAATLE NE İLGİSİ varsa, nasıl bir ilgi kurulduysa, o konunun bile öne sürüldüğüne ilişkin haberler çıkmış/çıkartılmıştı..
NAYLON FATURA OLAYI GÜNDEMDEN DÜŞEN GİBİ OLDU..
Kimi İnsan ve Firmalara önemli cezaların yazıldığı, kimi insan ve Firmanın bu cezaları sessiz/sedasız yatırırken, kimilerinin ise hukuka gittiği yolunda haberler veriliyor..
Daha önce KULLANICI olarak adı geçen bazı isimlerin, yıllar ilerledikçe DÜZENLEYİCİ olmak gibi bir ihtimale karşı,  incelemelerin yapıldığı yolunda da bilgiler veren çevreler var..
O İNCELEMELERDEN NE SONUÇ ÇIKACAR ACABA..?
Bunun merakla izlendiği de gelen bilgiler/haberler arasında elbet..!!

KARABÜK, HENÜZ 6 HAZİRAN 1995 YILINDA Kİ 247 BİN TOPLAM İL NÜFUSUNU YAKALAYAMADI, BOLU VE KASTAMONU NÜFUSLARI..
Karabük VİLAYET OLDUĞU 6 Haziran 1995 Tarihinde toplam 247 BİN NÜFUSU vardı ve şu an itibarı ile NÜFUSU 233 BİN dolayında seyrediyor..
3 MİLLETVEKİLİ İSE 2 OLARAK DÜZENLENDİ..
Karabük’ün İLÇE OLDUĞU zamanlar MERKEZ NÜFUSU 67 binlerde seyrederken, BOLU MERKEZ nüfusu 40-45 bin dolayında seyrederdi ve o zaman ÇEVRE YOLLARI olmadığı için KARABÜK-İSTANBUL Otobüsleri Bolu Merkezinden geçerdi.
ŞİMDİ BU MERKEZ NÜFUSU 155 BİN CİVARINDA..
Yine KARABÜK NÜFUSU 67 binlerde seyrederken, komşu KASTAMONU MERKEZ NÜFUSU 30-35 civarında seyrederdi ve KASTAMONU hemen/hemen KARABÜK MERKEZ nüfusunu yakalamak üzere ve 108 binlerde seyrediyor..
KARABÜK MÜ YAVAŞ BÜYÜYOR..?
KASTAMONU/BOLU MU HIZLI BÜYÜYOR, ANLAYAN VAR MI..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ kurulmasa, Rektör Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN gayretleri olmasa, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 50-52 BİN ÖĞRENCİYİ yakalayamasa, ne olurdu acaba..?
OLAYIN BİRDE BU YÖNÜ VAR ELBET Kİ..!!

582

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler