18.5 C
Karabük
29 Nisan Pazartesi 2024

Her Telden (22.Haziran.2016)

“KARABÜK’TE 2010 YILININ AÇTIĞI YARALAR KAPANMAYA YÜZ TUTTU, SOSYAL BARIŞ KURULUYOR, LÜTFEN ISRARCI OLMAYIN..”
Geçtiğimiz yıl KARDEMİR KARABÜKSPOR noktasında bazı gelişmeler olmaya başladı, bu gelişmelerin gerçekleşmesi halinde, Karabük çok önemli SOSYAL SORUNLAR yaşayacaktı.
BİZ BUNLARI GÖRÜYORDUK, HİSSEDİYORDUK.
İlgili insanlar “LÜTFEN YAPMAYIN, 2010 YILININ AÇTIĞI YARALAR KAPANMAYA YÜZ TUTTU.SOSYAL BARIŞ KURULUYOR.BUNLARI BOZMAYIN..” şeklinde ricalarda bulunduk, hatta bir adım ötesi, adeta, yalvardık.
Bu olayın KARDEMİR KANADI ile ilgili tarafıydı..
Siyaset kanadının da bu işin gerçekleşmesi için, Sayın CENGİZ GÜL’ÜN ikna edilmesi noktasında girişim yaptığı söylendi o kanatla da Ovacık İlçemizde çok kısa bir görüşmemiz oldu.
BAŞARAMADIK ve GELİŞMELER KORKTUĞUMUZ ŞEKİLDE TECELLİ ETTİ, sonra, biz sustuk olayların dışında kalmaya özen gösterdik ve dışında da kaldık.
Hatta, engel olduğumuz bir dizi menfi gelişme bile oldu..
Şimdi gelinen noktaya bir bakın Allahaşkına..
SOSYAL BARIŞ nasıl yara aldı görün, değerlendirin.
DEĞER MİYDİ..?

2010 YILI BAŞLARINDA “BU YAZ KARABÜK’TE ÇOK SICAK GEÇECEK DİYE YAZDIK..” .DİKKATE ALMADILAR,  “2015 YILINDA İSE..!!.”
2009 Yılının son çeyreğinden itibarın, 2010 yılının başlarına kadar “BU YAZ KARABÜK’TE ÇOK SICAK GEÇECEK..” diye yazdık “BİRŞEY OLMAZ EFENDİM..” dediler, üzerinde durmadılar..
SONRA YAŞANANLARI TÜM KARABÜK, TÜM ÜLKE BİLİYOR..
O nokta da BÖLGENİN SESİ Gazetesi’nin duruşu belliydi ve olayların tam göbeğinde mekanımız olmasına karşın, duruşumuzu bozmadık, işçi kardeşlerimize “AMAN DİKKATLİ HAREKET EDİN.ZARAR GÖRMEYİN..” çağrıları yaptık.
2015 Yılı içinde BAZI GELİŞMELERİ HİSSETTİK ve “YAPMAYIN, BAKIN SOSYAL BARIŞ YENİ/YENİ KURULUYOR.BU BARIŞI BOZACAK İSİMLERİ GÜNDEME GETİRMEYİN..” dedik.
DİNLETEMEDİK..
Şimdi iyi mi oldu, bozulan sosyal barışa değer miydi..?
İşçi Kardeşler aklı selim sahibi insanlar ve AKLI SELİM içinde davranacaklarına, şahsen,  yürekten inanıyorum, aslında İKİ TARAFINDA HEDEFİNDE OLAN İSİM/İSİMLER belli.
Geçmişten gelen güvensizliği aştıkları an sorun biter..
Ve o güvensizliği de aşacaklarına inanmak lazım.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL ; “ESKİPAZAR/İSMETPAŞA OSB İÇİN SORUNLAR AŞILIYOR…”
AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL, TBMM çalışmalarından fırsat buldukça Karabük’e geliyor ve ziyaretler yapıyor, seçmenle buluşuyor.
GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONU KARABÜK’E GELDİ..
Sayın BURHANETTUN UYSAL ile uzunca bir süre sohbet ettik ve söz ESKİPAZAR/İsmetpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne geldi, Sayın UYSAL çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“TARIM ARAZİLERİ NOKTASINDA SORUNLAR VAR..” dedi.
“BU SORUNLARIN AŞILMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ..” dedi.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL, daha sonra da “FİLYOS LİMANI YATIRIMI İLE BU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, ANLAM KAZANIR VE FİLYOS LİMANI NOKTASINDA DA ÇALIŞMALARIMIZ VAR..” bilgilerini veriyor.
Bir Gazeteci Kardeşimiz “SAYIN HOCAM İLERLEYEN SÜREÇTE BİR BAKANLIK GÖREVİNE GELMENİZ OLABİLİR Mİ..?” diye sordu ve Sayın UYSAL gülerek “ŞUAN İTİBARI İLE HAYLİ ZOR GÖRÜNÜYOR.AMA BUNU SİZİN BİR DUANIZ OLARAK GÖRÜYORUM, İNŞAALLAH DİYORUM..” dedi.
Sayın UYSAL AVRUPA BİRLİĞİ çalışmalarından bilgi verdi..
“ÜLKEMİZİN ÇOK CİDDİ BİR AĞIRLIĞI VAR..” görüşlerini dile getirdi.

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL “ÜNİVERSİTEMİZE, TÜM KARABÜK GİBİ,  BİZDE HASSASIZ..”
Geçtiğimiz hafta sonu uzunca bir süre sohbet ettiğimiz AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL, konu ne zaman KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDEN açılsa hassasiyeti/duyarlılığı tavan yapıyor, bunu hissediyorsunuz.
Zaten kendisi de “TÜM KARABÜK YAŞAYANLARI GİBİ, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KONUSUNDA BENDE ÇOK HASSASIM..” diyor ve “ BU ÜNİVERSİTE, BU HALE HANGİ EMEKLERLE, HANGİ DESTEKLERLE GELDİ, UNUTMAYIN..” görüşlerini dile getiriyor.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN Öğrenci TERCİHLERİNDE 7.sırada olduğuna dikkat çekiyor Prof.Dr.Sayın UYSAL ve “GELECEK YILLARDA BU TERCİH SIRASINDA DAHA YUKARILARDA OLMAMIZ GEREK..” ifadelerini kullanıyor.
Bizim TOPRAK KAYMALARI noktasında ki sorumuza hayli sinirlenen Sayın UYSAL “SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN, BENİM SİNİRİM BÖYLE BİR GELİŞMENİN KARABÜK’E VEREBİLECEĞİ ZARARADIR..” diyor.
“TOPRAK KAYMASI, VARSA BİLE, KOLAY ÖNLENEBİLİR.ANCAK KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLAM BİR ZEMİNDE DEĞİLMİŞ, ŞEKLİNDE BİR ALGI YAYILIRSA, ÜNİVERSİTEMİZİN TERCİH EDİLİRLİĞİ ÇOK GERİLER.ÜNİVERSİTE KÜÇÜLÜR, BUNDAN CİDDİ BİÇİMDE KORKARIM..”
Bunları dile getiriyor Sayın BURHANETTİN UYSAL..
“KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BÜYÜMELİ..”görüşlerini dile getiriyor..

FİLYOS LİMANI ÇÖZÜMÜ, EĞER CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DA İSE, KENDİLERİNE ULAŞMANIN ÇARESİ NEDİR.?
FİLYOS LİMANI için kaç kez SÖZ VERİLDİĞİNİ hemen herkes biliyor ve verilen bu sözler bir türlü tutulamıyor, bir türlü yerine getirilemiyor, öyle değil mi..?
Karabük’ün önde gelen Cemiyet ve Sanayicilerinden Sayın NAZIM ÇAPRAZ çok önemli bir görüş dile getiriyor ve “FİLYOS LİMANININ ÇÖZÜMÜ, CUMHURBAŞKANIMIZ Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN İRADESİNİ, EMRİNİ, TALİMATINI GEREKTİRİR..” diyor.
Sayın NAZIM ÇAPRAZ bir başka önemli konuya değinerek “BU İŞ ÇOK GENİŞ BİR İL/İLÇE SORUNUDUR.ORTA ANADOLU’NUN TAMAMI FİLYOS LİMANI İLE KALKINIR, BÜYÜR.HEP BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİR..” şeklinde de ifadeler kullanıyor.
Hatta “SANKİ BU İŞ YALNIZCA KARDEMİR’İN İŞİ, KARDEMİR’İN YARARINA GİBİ BİR ALGI OLUŞTU.BU YANLIŞ, ELBET FİLYOS LİMANINDAN KARDEMİR’DE YARARLANACAKTIR.AMA ESAS OLARAK BİRÇOK İL VE İLÇE YARARLANACAKTIR..” görüşlerini dile getiriyor..
“CUMHURBAŞKANIMIZA ULAŞMAMIZ GEREKİYOR..” diyor..
Anladığımız kadarı ile bunun yollarını arıyor Sayın ÇAPRAZ.

CHP İÇİNDE ÇOK CİDDİ BİR ÜSLUP BOZULMASI VAR GALİBA VE GAZETEMİZ İNTERNET SİTESİNE GÖNDERİLEN YORUMLAR HOŞ DEĞİL
CHP İçinde çok ciddi bir üslup bozulması var galiba, Gazetemize gönderilen yorumlardan bunu anlamak mümkün, hoş bir üslup değil o ve kullanılan üslup NE DİĞER PARTİLERE, NE CHP’LİLERE yakışıyor.
ÖZELLİKLE PARASAL KONULAR..
ÖZELLİKLE AHLAKLA PARALEL KONULAR..
Belki olan/biten bazı gelişmeler vardır, ancak, o gelişmeleri Kamuoyu ile paylaşmak O ÜSLUP, O TARZ YAZILARLA olmaz, hatta kullanılan üslup ters bile tepebilir..
CHP ÖZELEŞTİRİ MEKANİZMASININ EN BELİRGİN İŞLEDİĞİ BİR SİYASAL PARTİMİZDİR ve o anlayış içinde bunların Parti Kurullarında Parti iç toplantılarında dile getirilmesi gerekmez mi..?
CHP İÇİNDE BELİRLİ SIKINTILAR VAR SANIRIZ..
Gönderilen yorumlardan bunu anlamak mümkün..
Ancak ; yine söylüyoruz, bu yorumların eleştiri sınırları içinde kalması gerek ve eleştiri sınırlarını geçer, hakaretamiz boyutlara varırsa hem hoş olmaz, hem de eleştirilmek istenene kazandırır.
YORUMLAR HOŞ BİR ÜSLUPLA YAZILMALI.
ELEŞTİRİ YAPILMASI ÇOK DOĞRU, ANCAK, HAKARETE VARANLAR YANLIŞ.
ÜSLUP GERÇEKTEN HOŞ DEĞİL..

JANDARMA TEŞKİLATININ 177.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİNDE, KARABÜK’E YENİ ATANMIŞ BAZI İSİMLER VE HAVAALANI..
Çok önemli bir filozofun “AYNI İŞİ YAPAN İNSANLAR AYNI KÖRLÜĞÜ YAŞAR..” şeklinde bir sözü vardır Filozof bu sözleri ile insanların ALIŞMALARINA vurgu yapar..
KOŞULLARA ALIŞIRSINIZ, UYUMLU HALE GELİRSİNİZ..
Örneğin KARABÜK KOŞULLARINDA HAVAALANI çoğu insana GEREKLİ GELMEYEBİLİR, eğer HAVAALANI yapılsa, BİR/İKİ YIL SONRA bu havaalanını kapatmaya kalksanız, bugün gerekli görmeyenler dahil HERKES AYAĞA KALKAR, TEPKİ GÖSTERİR.
Jandarma Teşkilatı’nın 177.Kuruluş Yıldönümü törenlerinden sonra birkaç arkadaş, Karabük’e yeni atanan BAZI SUBAYLARLA sohbet ediyorduk..
HEPSİ DE “BU YÖRE GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL..” dediler..
Örneğin “GÜNEYDOĞU’DAN, GÜNEYDOĞU İLLERİNDEN, ANKARA’YA BİR SAATTE GELİYORUZ.ANKARADAN KARABÜK’E İKİ BUÇUK SAATTE GELEBİLİYORUZ..” diyenler oldu.
“TEK NOKTA HAVAALANI OLMAYIŞI..” dediler..
Peki KARABÜKLÜLER HAVAALANI noktasında nasıl bir tutum alıyorlar, KARABÜK YEREL BASINI DIŞINDA havaalanı için en küçük bir ses çıkaran var mı..?
NE YAZIK Kİ YOK, ne yazık ki kimseden ses çıkmıyor..!!
Hatta ŞU TARİHTE KAZMA VURUP, KÜREK SALLAYACAĞIZ diye söz veren SİYASET ERBABINDAN bile ses çıkmıyor “YAHU O ZAMAN BÖYLE DEMİŞTİK AMA, MEGER O İŞ PEK KOLAY DEĞİLMİŞ…” bile demiyorlar..
ÖYLE Mİ/DEGİL Mİ..?

YEŞİL MAHALLE, BELEDİYE BİNASI “TADİLAT/TAMİRAT İŞLERİNİ..” KARABÜK BELEDİYESİ YAPACAK VE KARABÜK VALİLİĞİ’NE VERECEK
Mülkiyeti Karabük Belediyesi’ne ait olan YEŞEL MAHALLEDE Kİ Bina, bilindiği gibi, yapım tarihi olan 2009 yılından bu yana hiç kullanılmadı ve DURDUK YERDE ÇÜRÜDÜ.
ŞİMDİ BU BİNA KARABÜK VALİLİĞİ’NE VERİLDİ..
Bina üzerinde çok ciddi tahribatların olduğuna işaret edilerek, gerekli TADİLAT/TAMİRATLARIN yapımı için Karabük Belediyesi’nin ihale açtığı belirtiliyor.
BİNANIN TEMELİNDE SU BİRİKTİĞİ DE BELİRTİLİYOR.
Karabük Belediyesi’nin gerekli TAMİRAT/TADİLATI yaptırdıktan sonra, anılan binayı KARABÜK VALİLİĞİ’NE vereceği,  İÇ BÖLÜMLERİN ise Karabük İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacağı belirtiliyor.
Bilindiği gibi anılan bina UZUN YILLAR KULLANILMADI..
2009 YILI YEREL SEÇİMLERİNDE BÜYÜK TARTIŞMA KONUSU olan bu binanın, NİHAYET BİR İŞE YARATILACAĞI konusu genellikle ciddi bir memnuniyet yaratırken, DURDUK YERDE MEYDANA GELEN TAHRİBATLARIN ne kadar bir harcamaya yol açacağı henüz bilinmemektedir.
Binanın MİMARİ AÇIDAN ÖDÜL Kazandığı o zamanlar açıklanmıştı.
O BİNANIN Yapımı sırasında Karabük Belediye Başkanı olan Sayın HÜSEYİN ERER, aylar önce bir açıklama yaparak “BİNANIN VALİLİK EMRİNE VERİLMESİNDEN MEMNUNİYET DUYDUĞUNA İLİŞKİN..” görüşler dile getirmişti.
BİNA TAMİRATI/TADİLATI İHALE EDİLİYOR..
HARCAMALAR KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN..

606

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler