12.5 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (21.Haziran.2016)

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL, BİR SORUMUZA “ÖYLE BİRŞEYE İZİN VERMEYİZ..” DEDİ..
Geçtiğimiz cumartesi günü, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ eski Rektörü ve AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi’ne “HAYIRLI OLSUN..” dileklerini iletti.
Bu vesile ile uzunca bir süre sohbet ettik.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL, bu Dönem TBMM’NİN en çalışkan Milletvekilleri arasında gösteriliyor ve AVRUPA BİRLİĞİ toplantıları, Komisyon Toplantılar, TBMM çalışmaları arasında, adeta, mekik dokuyor.
Sayın BURHANETTİN UYSAL’A bir sorumuz oldu ve “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ STADYUMU İÇİN KAYMA VAR DENİYOR.ÖTE YANDAN KAMPÜS ALANI İÇİNE YAPILACAK İKİ YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU İÇİN TOPRAKTA KAYMA VAR BURAYA YAPILMASIN DENİLİYOR..” dedik
Daha sonra da “BUNLAR GALİBA RESMİ YAZIŞMALARA DA GİREN İFADELER.BU YAZIŞMALARDAN YOLA ÇIKILARAK ÜNİVERSİTE ALANI İÇİN BURADA TOPRAK KAYMASI VAR, DENİLEREK AFET BÖLGESİ İLAN EDİLİRSE NE YAPARSINIZ..” diye sorduk.
Sayın BURHANETTİN UYSAL, öyle bir sinirlendi ki, daha önce hiç böyle görmemiştik ve “BÖYLE BİR ŞEY KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN FELAKETİ OLUR.KARABÜK’ÜN FELAKETİ OLUR.BÖYLE BİR GELİŞMEYE İZİN VERMEYİZ.CANIMIZ PAHASINA İZİN VERMEYİZ.ÖYLE ŞEY OLUR MU..” dedi.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL sorumuzdan müthiş etkilendi..
“OLMAZ ÖYLE ŞEY.BUNA İZİN VERMEYİZ, KESİN VERMEYİZ..” dedi..
Neyse BİZ HATIRLATTIK, gerisini KARABÜK BİLİR..!!

KARABÜK İL AFET İŞLERİ MÜDÜRÜ DR. SAYIN GAZANFER ERBAY “ÜNİVERSİTE ALANINDA TOPRAK KAYMASI TEHLİKESİ YOK..” DEDİ..
Cumartesi günü, bir sohbet sırasında KARABÜK ÜNİVERSİTESİ eski Rektörü ve AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Sayın BURHANETTİN UYSAL’I, anladığımız kadarı ile KARABÜK ADINA hayli etkileyen, sinirlendiren bir sorumuz olmuştu.
“ORTA YERDE TOPRAK KAYMASI VAR ŞEKLİNDE RESMİ YAZIŞMALAR VAR.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS ALANI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLİRSE NE YAPARSINIZ..!” diye sormuştuk..
Prof.Sayın UYSAL “OLMAZ ÖYLE ŞEY.BUNA İZİN VERMEYİZ.BUNU CANIMIZ PAHASINA ÖNLERİZ..” şeklinde adeta feryat etti “ ÖYLE BİR GELİŞME ÜNİVERSİTENİN FELAKETİ OLUR.KARABÜK’ÜN FELAKETİ OLUR..” diyerek anormal tepki gösterdi.
Olay dikkatimizi çekti ve konuyu İL AFET Müdürü Dr.Sayın GAZANFER ERBAY’A sorduk, Sayın ERBAY “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ALANI İÇİNDE TOPRAK KAYMASI GÖRÜNMÜYOR.BUNUN TEKNİK İZAHI ÇOK UZUN SÜRER, AMA KORKACAK, ENDİŞE EDİLECEK HİÇBİR ŞEY YOK..” dedi.
“İYİ AMA RESMİ YAZIŞMALARDA BUNA İLİŞKİN KUŞKULAR YER ALIYOR GALİBA..” dedik, Sayın ERBAY “BU KONULARI ÜNİVERSİTE İLE BİRLİKTE ELE ALIYORUZ, GÖRÜŞÜYORUZ.CİDDİ BİR DURUM YOK.O NEDENLE AFET BÖLGESİ FALAN OLMAZ ENDİŞE ETMEYİN..” gibi değerlendirdi.
O zaman İKİ YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU neden yapılmıyor ki..!!
KARABÜKLÜLERE BİR ÇAĞRI ;BU İŞİN ÜZERİNDE MUTLAKA DURUN..
Yoksa HİÇ TAHMİN ETMEDİĞİNİZ GELİŞMELER OLABİLİR…!!

ALLAH KORUSUN “BİR ALANIN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ, O ALANIN KULLANILMA YASAK HALE GELMESİNE YOL AÇAR..” VEEE
Karabük İl Afet Müdürü Dr.Sayın GAZANFER ERBAY, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Kampus Alanı içerisinde “CİDDİYE ALINABİLECEK HİÇ BİR TOPRAK HAREKETİ OLMADIĞINA..” işaret ediyor.
Ancak ;BAZI RESMİ YAZIŞMALARDA TERSİ YAZILIYOR MU..?
Eğer yazılıyorsa, BU BİR İHBAR TELAKKİ EDİLİR Mİ..?
İl Afet Müdürü Dr.Sayın GAZANFER ERBAY’A “BİR ALANIN AFET BÖLGESİ OLMASI HALİNDE, O ALANDA NELER OLUR..” diye sorduk ve İYİ ŞEYLER OLMAYACAĞINA ilişkin bilgiler verdi Sayın ERBAY.
O NEDENLE hepimiz çok dikkat etmeliyiz..!!
Şöyle düşünün KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KAMPUS ALANI içine İKİ ADET YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU için girişim var ve SİZ BURADA TOPRAK KAYMASI OLABİLİR derseniz, AYYILDIZLI STADYUM noktasında BU ALANDA KAYMALAR VAR derseniz..!!
OLAY NERELERE GİDEBİLİR..?
Söyleyin; birisi bunları İHBAR KABUL EDERSE, NE OLUR..!!
Bakın bu söylemler Ülke ÜNİVERSİTELERİ arasında TERCİH EDİLME sırası 7 olan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN, TERCİH EDİLME sırasını bile etkileyebilir, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ve KARABÜK BUNU ZOR KALDIRIR, hatta KALDIRAMAZ..
LÜTFEN, HEM KARABÜK’Ü, HEM ÜNİVERSİTEYİ DÜŞÜNELİM..

18 HAZİRAN OLAYLARI, HEM ÇELENK KOYMAK İSTEYENLERİ, HEM ÖRGÜTLÜ SENDİKA YANLILARINI HAYLİ ÜZMÜŞ, YANLIŞ ANLAMA…
Geçtiğimiz hafta cumartesi günü KARDEMİR’İN iş akitlerini fesih ettiği işçiler KARDEMİR KAPISINA SİYAH ÇELENK bırakarak, BİLDİRİ OKUMAK için harekete geçtiler.
EMNİYET GÜÇLERİNE “HİÇBİR İSTENMEYEN TUTUM OLMAYACAK..” sözü vermiş bu insanlar ve “DEMOKRATİK TEPKİMİZİ GÖSTERİP BİLDİRİ OKUYORAK AYRILACAĞIZ..” demişler.
HERŞEY İYİ GİDERKEN, İŞ BİRDEN KARIŞTI/KARIŞTIRILDI.
Oysa OKUNAN BİLDİRİ iyice gözden geçirilirse “BU İNSANLAR KENDİLERİNE SÖZ VERİP, HİÇBİR SÖZÜNÜ TUTMAYAN SENDİKALARINA ELEŞTİRİ GETİRDİKLERİNİ..” görürsünüz.
ÇELİK-İŞ Temsilcilerinin “O SİYAH ÇELENGİ KARABÜKSPOR’A GÖTÜRÜP BIRAKIN..” diyerek, anlatmak istedikleri, “İNSANLARA ELEŞTİRİ GETİRİLDİĞİNİ..” görürsünüz..
İki grup arasında YANLIŞ ANLAMA olduğu kesin..
Görüyoruz ki İKİ GRUPTA OLAYLARDAN ÜZGÜN..
VE BU OLAYI TATLIYA BAĞLAMAK ÖNDERLERE DÜŞER..

18 HAZİRAN OLAYI, YANLIŞ ANLAMAKTAN KAYNAKLANDI, BU OLAYIN TATLIYA BAĞLANMASI VE BİR KARDEMİR YETKİLİ İSMİ..
18 Haziran günü çıkan olaylardan sonra KARDEMİR noktasında çok önemli bir isim bizi telefonla arayarak “NEDİR BU İŞİN ASLI..” diye sordu ve “SİZE BİR YIL ÖNCE OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİĞİM/ANLATTIĞIM KONU.TESİS EDİLMEYE YÜZ TUTAN SOSYAL BARIŞIN BOZULMASI OLAYI.” dedik
“DİLERİZ OLAY BÜYÜMEDEN ÇÖZÜMLENİR..” dedik.
Biraz sonra ÇELENK BIRAKANLARDAN gelen Kardeşler oldu, ÇOK ÜZGÜNDÜLER, olaylardan çok ama çok üzülmüşlerdi ve “KAVGA GİBİ DÖVÜŞ GİBİ HİÇBİR NİYETİMİZ, YOKTU.EMNİYET GÜÇLERİNE DE SÖZ VERMİŞTİK.OLAYLAR BİZİ ÇOK ÜZDÜ..” dediler..
Sonra da “BAKTIK ELEŞTİRDİĞİMİZ, ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ KONULARDA AYRILIK YOK, KİŞİLERDE AYRILIK YOK.BİR ANLAK BİR STRES, TAHRİK OLAYI BAŞLATTI..” gibi değerlendirmelerde bulundular..
6 Yıldır 18 Haziran hatırlanmıyordu, nereden akıllara geldi diye sorduk.
“ABİ O KÖTÜ GÜNLERİN ANISINI/ANITINI KARŞIMIZA DİKTİLER..” dediler

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE KONGRESİ GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ YAPILDI,  KARABÜK SİYASETİ SAYIN GÜLSÜM BENİÇ’İ KAZANIYOR..
CHP Karabük Merkez İlçe Kongresi geçtiğimiz Pazar günü yapıldı ve Sayın MEHMET DURUM İlçe Başkanlığını kazandı, Sayın GÜLSÜM BENİÇ seçimi kaybetmesine karşın, çok önemli kazanımlar elde etti.
KARABÜK SİYASETİ YENİ BİR YÜZ/SİMA KAZANIYOR..
Sayın GÜLSÜM BENİÇ duruşu, hitabeti, insanlara yaklaşımı ile KARABÜK SİYASETİNE YENİ BİR YÜZ, YENİ BİR SİMA olarak katılıyor ve bu anlamda çok geniş değerlendirmeler yapıldı/yapılıyor..
Örneğin CHP Karabük İlçe Başkanlığı görevine seçilen Sayın MEHMET DURUM yaptığı konuşmasında, bu anlamda mesajlar verdi, bu anlamda değerlendirmelerde bulundu..
Sayın GÜLSÜM BENİÇ iki gün içinde yaptığı çalışmalarla önemli bir oy almayı başardı, aldığı oyun ötesinde zarif tavırları, hitabeti ve insanlara yaklaşımı ile büyük takdir topladı.
CHP Karabük İlçe Başkanı seçilen Sayın MEHMET DURUM, çok uzun süredir Siyasetin içinde ve öyle sanıyoruz ki CHP Sayın DURUM ile çok önemli mesafeler alacaktır..
SİYASETİ İYİ BİLEN BİR İSİM ve ADAYLIK KONUŞMASI sırasında da bunu gösterdi, her iki Başkan Adayının konuşması da delegeleri tatmin edecek düzeyde iyi ve içerikliydi.
CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ YAPILDI..
Hem Sayın MEHMET DURUM, hem Sayın GÜLSÜM BENİÇ kazandı..
Kaliteli bir kongre yaptı CHP.

AK PARTİ “VEFA İFTARI..” ESKİ/YENİ, BÜTÜN AK PARTİ MENSUPLARINI BİR ARAYA GETİRMEYE YÖNELİKTİ VE MAKSAT HASIL OLDU..
AK Parti, geçtiğimiz hafta içinde, cumayı/cumartesiye bağlayan akşam, adına VEFA İFTARI verilen bir organizasyona imza attı ve çok kalabalık geçen İFTAR YEMEĞİNE Milletvekillerinin yanı/sıra, Partinin ESKİ/YENİ Yöneticileri, emeği geçmişleri davet edildiler/katıldılar.
AK PARTİ’NİN KURULUŞ GÜNLERİNİ HATIRLAYIN..
Çoğu insanın aklında “BU PARTİ KAPATILIR, BU PARTİ KURUCULARININ BAŞI DERDE GİREBİLİR..” gibi bir endişe, bir tereddüt vardı, bu tür gelişmeleri dikkate almayanlar YÜREKLİ BİÇİMDE GÖREV ALMIŞLARDI..
O GÜNLERİ İYİ HATIRLIYORUZ..
İlk İL BAŞKANI Sayın HASAN BİLİR’İN, bu göreve talip olurken, aracı ile BİRKAÇ KEZ TOPRAKCUMA’YA kadar gidip/geldiğimizi, olayı müzakere ettiğimizi ve kendisine HİÇ TEREDDÜT ETME GÖREVİ İSTE/TALİP OL dediğimizi çok iyi hatırlıyoruz.
AK Parti bu anlamda VEFALI DAVRANIYOR, Partiye emeği geçmiş olanları, kendileri ayrılıp gitmezlerse HİÇ Mİ HİÇ DIŞLAMIYOR, hep ve her zaman hatırlıyor, gönüllerini hoş tutuyor.
GEÇTİĞİMİZ İFTAR YEMEĞİ BUNUN EN GÜZEL KANITI OLDU..
TÜM ÜLKE GENELİNDE VEFA İFTARI DÜZENLENMİŞ..
Ne kadar güzel, ne kadar anlamlı değil mi..?

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL “FİLYOS LİMANI ELBET GÜNDEMİMİZDE, TAKİBİMİZDE…”
Geçtiğimiz cumartesi günü uzun/uzun sohbet etme imkanı bulduğumuz AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’A FİLYOS LİMANI hakkında bir soru yöneltildi.
GAZETECİ KARDEŞLERİMDEN BİRİSİ YÖNELTTİ..
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın BURHANETTİN UYSAL gerek Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN gerekse kendisinin FİLYOS LİMANI ile çok yakından ilgilendiklerini, gelişmeleri hızlandırmak için çaba harcadıklarını söyledi.
“BU YATIRIM ORTA ANADOLU’YA NEFES ALDIRIR..” dedi.
Biz de kendisine FİLYOS LİMANI’NIN çok önemli bir lojistik merkezi olacağını anlatmaya gayret ettik, buraya depolanacak malların TUNA Nehri vasıtası ile REN Nehri vasıtası ile BALTIK Denizine, SEN Nehri vasıtası ile MANŞ Denizine ulaşma imkanı bulacağını söyledik.
“BUNLARIN HEPSİNİ BİLİYORUZ..” dedi Sayın UYSAL..
“PARASAL HİÇBİR SIKINTI YOK, O KONUDA RAHATIZ..” dedi.
Biz, yine kendisine, Sayın NAZIM ÇAPRAZ’IN “FİLYOS LİMANINI ÇÖZECEK TEK İRADE SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’INDIR..” sözlerini hatırlattık, Prof Sayın UYSAL “NAZIM BEY BU KONUDA HAKLI..” ifadelerini kullandı.
ALT YAPI HEMEN BAŞLATILACAK sözü gerçek olacak mı acaba..?

EFLANİ CEMBER BEZİ ÜRETİMİNDE SIKINTILI BİR SÜRECE Mİ GİRİLECEK VE KARABÜK ÜRETEN ELLER ORGANİZASYON ÜZÜNTÜLÜ..
Karabük ÜRETEN ELLER Organizasyonu var, şu an itibarı ile ONEL alışveriş Merkezinde satış yapıyor ÜRETEN ELLER Organizasyonu ve yakında TİCARET ve SANAYİ ODASI, sanıyoruz bu organizasyona bir güzellik yapacak.
YAPMASINDA DA BÜYÜK YARAR VAR..
ÜRETEN ELLER Organizasyonuna/Programına verilecek bir TSO desteği EFLANİ CEMBER BEZİ ÜRETİMİ noktasında da çok önemli işlev görecektir..
YOKSA EFLANİ CEMBER BEZİ ÜRETİMİ TEHLİKE DE..
Böylesine OTANTİK bir üretim MALİYET HESAPLARINA feda edilmemeli ve edilmesi fevkalade yanlış olur, o nedenle EFLANİ CEMBER BEZİ Üretimi ile ÜRETEN ELLER organizasyonu, daha geniş bir entegrasyona sokulmalı.
Bunun için KARABÜK TSO, ÜRETEN ELLERE DESTEK VERİRSE.
ÜRETEN ELLER daha verimli bir alana gelir, satış/pazarlama potansiyeli arttırılırsa, EFLANİ CEMBER BEZİ DE bu noktadan çok ciddi biçimde yararlanır..
ÜRETEN ELLER Kardeşimiz Sayın NURAY ALPBOĞA ve beraberinde ki idealist insanların inanılmaz çabaları, katkıları, destekleri İLE AYAKTA KALMAYA GAYRET EDİYOR.
TSO Sanıyoruz kendilerine yardımcı olacak.

1455

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler