10.6 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

Her Telden (14.Haziran.2016)

10.NCU KARABÜK VALİSİ SAYIN MEHMET AKTAŞ, DÜN DAİRE MÜDÜRLERİ TARAFINDAN KARŞILANDI VE GÖREVİNE BAŞLADI..
10.ncu Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ, dün Valilik önünde, Daire Müdürleri tarafından karşılanarak makamına oturdu, Vali AKTAŞ’I karşılamaya Sivil Demokratik İnisiyatif Gruplarından ve Siyaset Dünyasından gelen olmadı.
Dün makamına oturan 10.ncu Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ, yaptığı ilk açıklamasında BİRLİK/BERABERLİK mesajları verdikten sonra, MAKAMINDA OTURAN değil, İŞLERİ YERİNDE GÖREN/GÖRMEYE ÇALIŞAN bir Vali olacağını söyledi.
Özellikle DEVLETİN İNŞAATLARINI gezeceğine değinen Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, görev sürem içinde, VATANDAŞIMIZLA İÇ/İÇE olmaya gayret edeceğiz yolunda da açıklamalar yaptı.
Bir Basın Mensubu’nun “BİR ÖNCE Kİ VALİ BEYİN TASARRUFLARI HAKKINDA NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ..” sorması üzerine de “GÖREVE HENÜZ BAŞLADIM GELİŞMELERİ BİLMİYORUM.ANCAK ORHAN VALİMİZİN YANLIŞ YAPACAĞINA DA İNANMAM.DURUMU TETKİK ETTİRECEĞİM..” dedi.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, özellikle, vatandaşla iç/içe olacağım mesajı verirken, esnaflarla, işadamları ile, çalışan kesimle ve kırsal kesimle çok yakın ilişkiler içinde olacağını da ayrıca belirtti.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’A yeniden başarılar diliyoruz..
Karabük’e kalıcı ve verimli hizmetler vermesini niyaz ediyoruz.
Karabük için de hayırlı bir dönem temennisindeyiz.
Hoş geldiniz Sayın Vali..

YILLARDIR,  KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ,  YAPTIRIP BECEREMEYEN/BAŞARAMAYAN KARÇEV’İN YENİ BAŞKANI VALİ SAYIN AKTAŞ..
16.08.2006 Tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak Kamu Tüzel kişiliği kazanan ve kısa adı KARÇEV olan KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ’NİN Başkanlık görevini O DÖNEMİN KARABÜK VALİSİ yürütüyor.
KARÇEV BAŞKANI DÖNEMİN VALİLERİ OLUYOR..
KARÇEV Kurulduğu günden bugüne kadar KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ yaptıramadı, başaramadı/beceremedi ve şimdi bütün umut KARÇEV’İN yeni Başkanı Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’A odaklandı.Bu konu ile ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN destek veriyor.
Sayın MEHMET CEYLAN “DESTEK VERİRİM..” demişti..
Bu sözünü tutuyor ve “GEREKEN DESTEĞİ VERMEK İÇİN ADETA ÇIRPINIYOR..” Sayın MEHMET CEYLAN, şimdi yeni Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ, bu işe el atarsa, destek noktasında önemli bir avantajı var demektir..
KARABÜK’ÜN ÇÖPÜ, ne yazık ki ASİT KÖYÜ Sakinlerinin tepesine dökülüyor ve Karabük, yine ne yazık ki, yıllardır böyle bir sorunu bitirip hale/yola koyamadı..
UMUDUMUZ Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’TA..

KARABÜK TARIM İL MÜDÜRÜ SAYIN CEMALETTİN ÇATAKLI “30 BİN LİRA HİBE DESTEK ALACAKLARI LİSTELERİ HAZIRLANDI…” DEDİ
Karabük Valiliği görevine atanan Sayın MEHMET AKTAŞ’I karşılama töreninde, ayaküzeri görüştüğümüz, Karabük TARIM İL Müdürü Sayın CEMALETTİN ÇATAKLI “30 BİN LİRA HİBE DESTEK ALMAYA HAK KAZANANLARIN LİSTELERİNİ HAZIRLADIK..” dedi.
LİSTELER İLGİLİ BİRİMLERE GÖNDERİLMİŞ.
Karabük’te 30 Bin lira GENÇ ÇİFTÇİYE HİBE DESTEK..” projesinden destek almaya hak kazanan 128 isim tespit edilmiş, bunların bir bölümü HAYVANCILIK, bir bölümü SERACILIK, bir bölümü KÜLTÜR MANTARI Yetiştiriciliği gibi dallarda iş yapmayı projelendirmiş.
İl Tarım Müdürü Sayın CEMALETTİN ÇATAKLI, 30 bin lira karşılıksız hibe desteğinden yararlanacak insanları bu paranın NAKDEN verilmeyeceğini anlattı..
Hayvancılık yapacaklara CANLI HAYVANLAR verilecekmiş, ARICILIK YAPMAK isteyenlere ve diğerlerine KULLANACAKLARI MALZEME veya tohum, ilaç ve benzeri araç/gerekleri verilecekmiş..
Sayın CEMALETTİN ÇATAKLI denetim yapacak birimin KENDİLERİ olduğuna işaret ederek, 30 bin lira hibe alanların hayvancılık hariç lazım olan malzemelerini alarak faturalarını kendilerine getireceğini söyleyerek FİRMAYA ÖDEMEYİ BİZ YAPACAĞIZ bilgileri veriyor.
Bir konu üzerine “EFLANİ İLÇEMİZDE 1963/65 Lİ YILLARDA 83 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞININ OLDUĞUNU SÖYLEDİNİZ ŞİMDİ BU RAKAM, KARABÜK’ÜN TAMAMINDA 42/43 BİN CİVARINDA..” bilgilerini de verdi.
30 BİN LİRA HİBE KREDİ ALACAKLAR BELİRLENMİŞ..

“KARDEMİR İŞYERLERİNDEN ATILANLAR ADINA, KARDEMİR KAPISINA 18 HAZİRAN GÜNÜ SİYAH ÇELENK BIRAKACAĞIZ..” SÖZÜ
Çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz “19 HAZİRAN, 307 ARKADAŞIMIZIN KARDEMİR İŞYERLERİNDEN ATILDIĞI TARİHİN YILDÖNÜMÜDÜ BİZDE O TARİHTE KARDEMİR KAPASINA SİYAH ÇELENK BIRAKACAĞIZ..” dedi.
BİZİ TELEFONLA ARADI, BU BİLGİLERİ VERDİ..
Baktık ortam birden hareketlendi ve bu konuda bize bilgi soranların yanı/sıra, özellikle KARDEMİR işçilerinden olduğunu sandığımız bir dizi yorum ile 307 işten atılan Kardeşimizden olduğunu sandığımız bir dizi yorum gelmeye başladı.
307 İŞÇİDEN KAÇ TANESİ BU EYLEME GELİR Kİ..?
İş akitleri fesih edilenlerin bir bölümü Karabük dışında iş buldu gitti, şeklinde bilgiler var, bir bölümü kendisine yeni bir hayat çizmiş ve o çizgide yürüyor şeklinde bilgiler var.
O NEDENLE, KATILIM ÇOK/ÇOK AZ OLUR..
Ancak ;BİZE BİLGİ VEREN KARDEŞİMİZ ÖYLE DEMİYOR..
Kalabalık bir katılımla SİYAH ÇELENK koyarız düşüncesinde..
Bakalım sonuç ne olacak..

“ADRESE TESLİM KAMU İHALESİ OLUR MU, BÖYLE BİR TEZGAH HAZIRLANABİLİR Mİ..?” SORUSUNA “OHOOO DİYENLER VAR..”
Dün KAMU KURUM ve KURULŞLARDA yapılan ihalelere değinmiştik ve söylendiği gibi “ADRESE TESLİM İHALE OLUR MU..” olayını irdelemeye çalışmıştık..
MÜTEAHHİTLİK YAPANLAR “OHOOO OLMAZ MI..?” diyorlar.
Hatta “BU KONUDA ELİNDE DİNLEME ÇÖZÜMLERİ OLAN MÜTEAHHİTLER BİLE VARDIR..” diyorlar “NASIL YANİ..” diye soruyoruz “ O DÖNEM DİNLEMEYE TAKILMIŞLARDIR.BİR BAŞKA SORUŞTURMA NEDENİ İLE DİNLEMEYE TAKILMIŞLARDIR.VARDIR BÖYLE ŞEYLER..” diyorlar
BU OLUR MU ALLAHAŞKINA..?
Biz insanların halis düşünceler içinde olacağına inanıyoruz, ancak, işin içine MENFAAT/ÇIKAR girince, ortalıkta hiçbir değerin kalmadığını öne süren “OHOOO SEN HANGİ ÜLKEDE YAŞIYORSUN BE ABİ..” diyenler çıkıyor..
Biz de halen TÜYÜ BİTMEDİK YETİM HAKKI diyoruz iyi mi..?
Ne diyelim ALLAH O NİYETTE OLANLARI ISLAH ETSİN..

TCDD ARAZİLERİ, BİR BİÇİMDE, KARABÜK YAŞAYANLARININ KULLANIMINA AÇILMAZSA “ŞEHİRİÇİ TRAFİK YAKINDA KİLİTLENİR..”
Şu an itibarı ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM, ULAŞTIRMA Bakanı olarak Karabük’ü ziyareti sırasında çok önemli bir söz vermişti.
“TCDD ARAZİLERİ KARABÜKLÜLERE VERİLECEK..” demişti.
Yani TCDD Arazilerinin KARABÜK YAŞAYANLARININ KULLANIMINA açılacağı yolunda söz vermişti ve bu nedenle arazilerin KARABÜK BELEDİYESİ’NE devri gerekiyordu.
SANIYORUZ BİR DİZİ TEMASLAR YAPILDI..
Biz o sözlerden sonra MHP KARABÜK Eski Milletvekili Sayın İLHAMİ YILMAZ’IN yıllar önce ki çabalarını anlatmıştık ve O DÖNEMİN Ulaştırma Bakanı Prof.Dr.ENİS ÖKSÜZ’ÜN o arazileri yerinde görüp incelediğine yazmıştık.
O ZAMANLARDA SÖZLER VERİLMİŞTİ..
Dileriz o sözlere dönmez, gibi bir dilekte bulunmuştuk.
Bakın KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNU GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR ve öyle sanıyoruz BİRKAÇ YIL içinde ŞEHİRİÇİ TRAFİK tamamen tıkanır..
O NEDENLE TCDD ARAZİLERİ ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ.
KARDEMİR Önünde ki ALT GEÇİT YAPIMI çok önemli..
Dileriz mümkün olan en süratli biçimde bunlar hayata geçer.

“BAKACAĞIN YÜZE TÜKÜRME-TÜKÜRDÜĞÜN YÜZE İSE ASLA BAKMA..” ŞEKLİNDE BİR SÖZ VARDIR, NELERE TANIK OLUYORUZ YARABBİ
“BAKACAĞIN YÜZE TÜKÜRME-TÜKÜRDÜĞÜN YÜZE BAKMA..” şeklinde bir söz vardır, aslında TÜKÜRME sözcüğünün yerine BÜYÜK ABDESTİNİ YAPMI sözleri de kullanılır ya, mübarek günde biz kullanmayalım istedik.
NELERE TANIK OLUYORUZ YARABBİ..
Hele/hele bunların SİYASETEN YAPILDIĞI iddiaları, insanı Siyasetten tiksindirecek noktalara getiriyor iyi mi, SİYASET BU KADAR ÇİRKİN HALE NASIL GELİR, NASIL GETİRİLİR diye düşünüyor insan..
ÜÇ/BEŞ AY ÖNCE NELER SÖYLENİYORDU..?
BUGÜN NELER SÖYLENİYOR YARABBİ..
Buradan yola çıktığınızda, ÜÇ/BEŞ AY SONRASI için “BU İNSAN ESKİ HUYLARINDAN ARINMIŞ, ARTIK BU İNSANA SAMİMİYETİ NEDENİ İLE GÜVENEBİLİRİZ..” diyebilir misiniz..?
Düşünün ki, en ağır sözlerle hücum edilmiş, eleştiri adı altında hakaretler edilmiş, şimdi ise “BENİM FALAN YERE OLAN BAŞKANLIK İŞİM NASIL HALLEDİLİR..” gibi, ”BENİM ŞU SORUNUM NASIL ÇÖZÜLÜR..” gibi tavırlar alınıyor.
İYİ DE, O HAKARETLER NASIL UNUTULACAK..?
Eleştiri eyvallah, O HAKARETLERİ NEREYE SIĞDIRACAĞIZ..?
Gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz..!!

EĞER MÜSİAD KARABÜK ŞUBESİ, SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI’NDAN SONUÇ ALABİLİRSE, KARABÜK’E EN BÜYÜK KAZANÇ OLUR..
MÜSİAD Karabük Şubesi, KARDEMİR KANGAL HADDANESİ ürünlerinin değerlendirilmesi, Savunma Sanayi’nde kullanılması için çok önemli bir çabanın içinde görünüyor.
DİLERİZ OLUMLU BİR SONUÇ ALACAKLARDIR..
Bu konuda MÜSİAD Karabük Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sayın SEBATİ KESKİN ile Sayın SUAT AKSU detaylı bilgiler vererek “OLAYI ÇOK YAKINDAN İZLİYORUZ..” demişlerdi.
Daha sonra MÜSİAD Şube Başkanı Sayın AHMET NUR ile görüştük ve temaslarının olumlu biçimde yürüdüğüne dikkat çekti, Sayın AHMET NUR bu konuyu uzun zamandır izliyordu zaten.
MÜSİAD bu konuda olumlu sonuç alabilirse mükemmel olacaktır, ancak, SONUÇ NASIL ALINACAK noktası gündeme geliyor ve işte tam burada KARABÜKLÜLERİN BİRARAYA GELEREK YATIRIM yapmaları gerekebilir.
İSTANBUL’DAN bizi telefonla arayan bir SANAYİCİ Kardeşimiz “KARABÜK BU NOKTA DA KENDİ İMKANLARI İLE YATIRIM YAPMALI.SAVUNMA SANAYİ KENDİSİ TESİS YAPMAZ..” demişti.
İŞ O NOKTAYA GELİYOR..
Sayın AHMET NUR, Sayın SUAT AKSU, Sayın SEBATİ KESKİN Savunma Sanayi Müsteşarlığı nezdinde, KARABÜK MİLLETVEKİLLERİNİN DE YÖNLENDİRMESİ ile olumlu noktaya doğru gidiyorlar.
ANCAK ;Karabüklü kendisi yatırım yapar mı..?
Yoksa biriler gelsin YATIRIM YAPSIN diye mi bekler..?
SİZCE NE OLUR..?

822

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler