11.2 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

Her Telden (10.Haziran.2016)

“SAVUNMA SANAYİ, KENDİSİ FABRİKA/TESİS KURMUYOR.GÖRÜŞLERİ ALINARAK KARABÜKLÜLER FABRİKA/TESİS KURABİLİRLER..”
Dün İstanbul’dan bir Kardeşimiz aradı, daha önce de İSTANBUL/BEŞİKTAŞ Semtindeyim diye aramıştı ve KARDEMİR Yönetimine ilişkin düşüncelerini aktarmıştı..
“SENİN HERTELDEN KÖŞESİNİ OKUYORUM..” dedi ve “KARDEMİR KANGAL FABRİKASI ÜRÜNLERİ İLE SAVUNMA SANAYİ OLAYINA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİMİ SÖYLEMEK İSTERİM..” açıklamasını yaptı.
“SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI KENDİSİ FABRİKA/TESİS KURMUYOR.İHTİYAÇLARINI PİYASALARDAN ALIYOR.O NEDENLE GÖRÜŞ ALINARAK, KARABÜK’E HANGİ FABRİKALAR/TESİSLER KURULARAK O MÜSTEŞARLIĞIN İHTİYAÇLARI TEMİN EDİLEBİLİR.BUNLAR ÖĞRENİLEBİLİR..” dedi.
Daha sonra da “ÇOK SEVDİĞİM BİR DOSTUM, OSB’DEN BİR YER ALDI.TAPU İŞLEMLERİ SÜRÜYOR.ESKİDEN TEKSTİL YAPAN BİR TESİSİ O KARDEŞİM ALDI.KENDİSİ DE SAVUNMA SANAYİ’NE İŞ YAPAN BİR MÜTEŞEBBİS.O YÖNLÜ YATIRIMA YÖNLENDİRİLEBİLİR..” bilgilerini verdi.
Bu nokta da bir fikir geliştirdi ve “KARDEMİR ÇALIŞANLAR VAKFI, ELİNDE Kİ HİSSE SENETLERİNİN BİR BÖLÜMÜNÜ NAKDE ÇEVİREREK , BU YÖNLÜ BİR YATIRIM YAPABİLİR Mİ, VAKIF ANA SENEDİ BUNA UYGUN MU BİLMİYORUM.EĞER UYGUNSA BU YOLA GİTSİNLER..” dedi.
O Kardeşimiz ısrarla “SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI KENDİSİ YATARIM YAPMIYOR..” diyerek “KARABÜK BU MÜSTEŞARLIĞI İŞ YAPAN, ONLARIN İHTİYAÇLARINI TEMİN EDEN TESİSLERİ KENDİSİ KURABİLİR..” fikrini dile getirdi.
BU GÖRÜŞÜNÜ ISRARLA DİLE GETİRDİ..
“KARABÜKLÜ YATIRIMCI KENDİSİ BU YOLA GİTMELİ..” dedi.

MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN AHMET NUR “SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR..”
Geçtiğimiz akşam KARDEMİR’İN iftarı vardı ve gerek nicelik, gerekse nitelik olarak ciddi bir katılımla gerçekleşen İFTAR YEMEĞİ ardında çok verimli görüşler, düşünceler, ilişkiler bıraktı demek mümkün.
KARDEMİR İFTAR YEMEĞİ ÖNCESİNDE, MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR ile kısa bir görüşmemiz oldu ve “SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR..” dedi.
“ÖNÜMÜZDE Kİ HAFTA YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ.HATTA, MÜSTEŞAR BEYİ ve İLGİLİLERİ,  KARABÜK’E DAVET ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ..” yolunda bilgiler verdi.
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR, KARDEMİR KANGAL HADDANESİ’NDE seri üretimine başlanacak olan ÜRÜNLERİN Savunma Sanayi’nin ihtiyaçlarında kullanılabileceği üzerinde bilgiler verdi..
İlk temaslarını gerçekleştirmişler ve “BU TEMASLARI Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL ÖNCÜLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİRDİK..” yolunda görüşler dile getirdi..
KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ MÜTHİŞ DESTEK VERİYORLARMIŞ..
“ZATEN BİR BAŞARI GELECEKSE, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın BURHANETTİN UYSAL SAYESİNDE GELECEK.KONU İLE ÇOK YAKIN İLGİLENİYORLAR..” dedi.
ÖNÜMÜZDE Kİ HAFTA ÖNEMLİ ZİYARETLER YAPILACAKMIŞ.

KARDEMİR İFTAR YEMEĞİ ÖNCESİNDE SOHBET ETTİĞİMİZ, KARABÜK’ÜN ÖNDE GELEN BİR SANAYİCİSİ “FON OLAYI FELAKET OLUR..”
KARDEMİR’İN , önce ki gün verdiği İFTAR YEMEĞİ öncesinde, bir grup davetli oturduk sohbet ediyorduk, o grupta olan hemen herkes “SON GÜNLERDE KARDEMİR HİSSE SENETLERİNİ YABANCI BİR FON ALIRSA OLAYINI YAZIYORSUN.NEDİR BU OLAY..” diye soruyordu.
Kendileri KARDEMİR YÖNETİMİ noktasında ÇOK ÖNEMLİ BİR ismin “ İYİ NİYETLE HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ.BAZI KIFAYETSİZ MUHTERİSLERİN YÜZÜNDEN NEDİR BU ÇEKTİĞİMİZ KAHIR..” dediğini anlattık.
Sonra da “EEE YETTİ ARTIK DİYEREK HİSSELERİ BİR YABANCI FONA DEVRETSEK/SATSAK, KARABÜK NE YAPAR..?” sorusunu gündeme getirdiğini anlattık..
Geçmiş yıllarda KARDEMİR ile pek sıcak ilişkileri olmayan, hatta ciddi sürtüşmeler yaşadığı bilinen, ÖNEMLİ BİR SANAYİCİ’NİN bunlara karşı “GERÇEKTEN İŞİN TADINI KAÇIRDILAR.ARTIK HUZUR DÖNEMİNE GİRİLMELİ..” yolunda ki sözleri dikkatimizi çekti.
Aynı Sanayici “EĞER KARDEMİR HİSSELERİ YABANCI BİR FONA GİDERSE, BU KARABÜK İÇİN, KARDEMİR’DEN MAL ALANLAR İÇİN TAM BİR FELAKET OLUR..” şeklinde değerlendirmeler yaptı..
“YABANCI FON BİR YÖNETİCİ, BİR GENEL MÜDÜR ATAR.BUNLAR KİMSEYİ TANIMAZLAR, BİLDİKLERİNİ OKURLAR VE TAM ANLAMI İLE BİR FELAKET OLUR..” şeklinde hayli uzun değerlendirmeler yaptı.
Hayli kalabalık bir grup insan aynı görüşleri paylaştı..

“DEMİR FİYATLARINDA YAŞANAN DALGALANMA NEREDEN KAYNAKLANIYOR..” SORUSUNA ÇOK İLGİNÇ CEVAPLAR VERİLİYOR..
KARDEMİR’İN iftar yemeği öncesinde BAĞLAR SARAY OTELİ’NİN Bahçesinde bir grup insanla oturduk sohbet ediyorduk, konu birden DEMİR FİYATLARINDA baş gösteren dalgalanmaya geldi.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Sayın BURAK YOLBULAN “BU OLAYIN ULUSLAR ARASI BOYUTU VAR.BELİRLİ BİR ÇEVRE FİYATLARLA ADETA OYNUYOR..” dedi.
Sonra da “FİYATLAR YÜKSELİYOR DÜŞÜNCESİ İLE BİN TON İHTİYACI OLAN BEŞ BİN TON ALDI.SONRA MADDİ SIKINTILAR BAŞLAYINCA DÜŞÜK FİYATLARLA ELDEN MAL ÇIKARTMALAR BAŞLADI, FİYATLAR ÇOK SERT DÜŞTÜ.ŞİMDİ NORMALE GELİŞ SÜRECİ YAŞANIYOR..” gibi değerlendirdi.
Sayın GÖKALP BÜYÜKBEKTAŞ hemen/hemen aynı görüşleri dile getirdi “FİYATLAR ULUSLAR ARASI BİR GÜÇ TARAFINDAN DALGALI HALE GETİRİLİYOR.ÖRNEĞİN ÇİN PROTOKOL YAPTIĞI MALLARI VERMİYOR, GÜVEN KAYBEDİYOR..” gibi görüşler dile getirdi.
“KARDEMİR’İN EN FAZLA MAL ALAN İLK 5 MÜŞTERİSİNDEN BİRİSİYİM..” diyen Ankara kökenli bir Demir Tüccarı aynı görüşleri paylaştı ve “FİYATLAR NOKTASINDA HİÇBİR TAHMİNDE BULUNMAK MÜMKÜN DEĞİL..” dedi.
FİYATLAR USUL/USUL ARTMAYA BAŞLAMIŞ GALİBA..
Kim arttırıp/kim azaltıyor, kimse doyurucu bir tahmin yapamıyor..

İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ BÜNYESİNDE YAPILAN OPERASYONLAR VE “YOĞUN PARA TRAFİĞİNİN KİMLERE GİTTİĞİ..”
Karabük İl Özel İdaresi, DEVLETİN BİRÇOK İHALESİNİ YAPAN bir Kurum ve burada ÇOK YOĞUN BİR PARA TRAFİĞİ var, zaten bu konu İl Genel Meclis Başkanlığı noktasında gündem oldu.
O nedenle İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ çok güvenilir ellerde olması gereken bir Kurum, şimdi Allah için konuşmak gerekirse, şu ana kadar Kamuoyu’na yansımış herhangi bir olay yok.
Varsa bile KURUM İÇİNDE ÇÖZÜMLENİYOR HERHALDE..
KAMUOYU’NA YANSIMADIĞINA GÖRE..
Genel Sekreter Sayın MEHMET UZUN, parasal konularda kimsenin üzerine toz konduramayacağı dürüstlükte bir Bürokrattır, Alt Kadrolar da mutlaka kendisine ayak uyduruyorlardır.
SON GÜNLERDE İL ÖZEL İDARESİ GÜNDEMDE.

ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SAYIN CENGİZ GÜL “KARDEMİR YÖNETİMİNE GELEN BAĞIMSIZ ÜYELERE BAŞARILAR DİLİYORUZ..”
Dün kendisi ile bir görüşme yaptığımız ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın CENGİZ GÜL “ÇOK ÖNEMLİ SENDİKAL ÇALIŞMALAR NEDENİ İLE KARDEMİR İFTARINA KATILAMADIM..” dedi.
KATILMAYI ÇOK İSTEMESİNE RAĞMEN KATILAMADIĞINI ANLATTI.
“ASLINDA İFTARA KATILARAK, SÜRESİ BİTEN BAĞIMSIZ KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELERİ YERİNE,  Sayın NECATİ ÖZSOY ile Sayın TALAT YILMAZ’I YÖNETİME SEÇİLDİKLERİ İÇİN KUTLAMAK İSTERDİM..” dedi.
“Sayın NECATİ ÖZSOY ESKİDEN BU YANA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLARAK GÖREV YAPIYORDU.Sayın TALAT YILMAZ YENİ GİRDİ VE ÇOK OLUMLU KATKILAR VERECEĞİNİ HEM BİLİYORUM, HEM BEKLİYORUM.BAŞARILAR DİLİYORUM KENDİLERİNE..” yolunda dilekler dile getirdi.
Sayın CENGİZ GÜL KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ve Profesyonel Kadronun iyi işler yapması ile İŞÇİNİN YÜZÜNÜN GÜLECEĞİ fikrinde olduğuna işaret etti.
“TESİSLER İYİ YÖNETİLECEK, İYİ PARA KAZANACAK, İŞÇİMİZDE ORADAN HAKKINI ALACAK..” yolunda görüşler dile getirdi ve YENİ YÖNETİM KURULU Üyelerini, kutlayarak başarılar diledi.
ÇELİK-İŞ Genel Başkanı Sayın CENGİZ GÜL, Sendika bünyesinde çok olumlu gelişmeler yaşandığına işaret etti ve “ÇELİK-İŞ BU DÖNEM ÖNEMLİ KAZANIMLARA İMZA ATTI..” yolunda bilgiler verdi..
Sonra da “KARDEMİR ÇALIŞANI İŞÇİ KARDEŞLERİMİN VE YÖRE İNSANIN MÜBAREK RAMAZANLARINI KUTLUYORUM.HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK DİLİYORUM..”görüşlerini de dile getirdi..
HOŞ BİR SOHBETİMİZ OLDU Sayın GÜL ile.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN, ÇOK CİDDİ BİR SİYASİ AĞIRLIK KAZANMIŞ VE GELECEK YILLAR
KARDEMİR tarafından verilen iftar yemeğine katılan ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN, çok önemli, çok ciddi bir Siyasi ağırlık kazanmış.
Yemeğe katılanların kendisine karşı olan tutumu, bu Siyasi Ağırlığın bir nişanesi gibi ve Siyasetin gelecek yıllarında Sayın MEHMET CEYLAN çok daha önemli görevler üstlenmeye hazır bir resim veriyor.
İFTAR YEMEĞİNE KATILIM ÜST DÜZEYDEYDİ.
Katılanların SOSYAL DURUMLARI itibarı ile üst düzeydeydi, katılan sayısı itibarı ile üst düzeydeydi ve Sayın MEHMET CEYLAN salona girdiğinde oluşan atmosferi gözlemeye çalıştık.
Salon hemen Sayın MEHMET CEYLAN’A verilen değeri gösterdi.
Büyük bir ilgi, büyük bir sahiplenme duygusu, büyük bir saygı gösterisi oldu ve Sayın MEHMET CEYLAN’DA hiç kimseyi ayırmamaya dikkat ederek, insanlarla selamlaştı, tokalaştı, kısa/kısa hal/hatır sordu.
Sayın CEYLAN Siyasi bir ağırlık kazanmış artık.
Salona girişi, davranışları gördüğü/gösterdiği ilgi bunun nişanesiydi.
Gelecek yıllar kendisine çok daha önemli görevler vermeye aday.
Bu gördük o Salonda.

ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SAYIN CENGİZ GÜL “TESİSLER İYİ YÖNETİLECEK, İŞÇİMİZ HAKKINI ALACAK DERKEN..” MESAJI..
ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın CENGİZ GÜL ile bir görüşmemiz oldu dün, keyifli bir sohbette bulunduk ve ÇOK ÖNEMLİ BİR SENDİKAL ÇALIŞMA nedeni ile KARDEMİR İFTARINA GELEMEDİĞİNİ söyledi.
YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE BAŞARILAR DİLEDİ.
Bunu söylerken de “TESİSLER İYİ YÖNETİLECEK, HUZUR İÇİNDE YÖNETİM OLACAK, TESİSLER PARA KAZANACAK, İŞÇİMİZDE ORADAN HAKKINI ALACAK..” şeklinde görüşler dile getirdi.
Sanki YÖNETİMİN-PROFESYONEL KADRONUN huzur içinde olması ÜRETİMİN ARTMASINI, MORALLERİN ÜST DÜZEYDE tutularak, bunun TESİSLERE GETİRECEĞİ faydanın/yararın altını çizdi..
Sanki HUZURUN BOZULMASI, KARDEMİR’İN üretim dışında başka şeylerle ENERJİSİNİ HARCAMAMASI gerektiğinin altını çizer gibi bir hali vardı, biz de öyle bir algı yarattı.
YÖNETİM KADROSU ve PROFESYONEL KADRO enerjilerini ÜRETİME, PARA KAZANMAYA endekslesin, başka konularla HUZURLARI bozulmasın, başka konularla MEŞGUL edilmesinler gibi mesajlar veriyor gibi geldi bize.
İster misiniz İŞÇİLER “BİZİ RAHAT BIRAKIN, BIRAKIN HUZURUMUZU BOZMAYIN..” diye yüksek sesle tepki göstersinler, o zaman çok önemli gelişmeler olur herhalde değil mi..?
Sayın GÜL bu mesajları mı vermek istedi..?
Yoksa bize mi öyle geldi..?

759

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler