14.6 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

Her Telden (15.Şubat.2016)

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANVEKİLİ SAYIN KAMİL GÜLEÇ’İN YAZILI AÇIKLAMASI OLUMLU İZLER BIRAKTI
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın KAMİL GÜLEÇ, geçtiğimiz hafta içinde, son gelişmelerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı ve açıklama çok olumlu izler bıraktı.
Sayın KAMİL GÜLEÇ geniş açıklamasında, KARDEMİR’İN içinde olduğu durumu ele alarak, konuşulan birçok konuya çok net değinerek durumu tüm çıplaklığı ile anlatmış.
Bizim gördüğümüz, anladığımız kadarı ile KARDEMİR 1.350 milyar dolar YATIRIM YAPMIŞ ve bu yatırımlardan dolayı 750 milyon dolar civarında BORÇ STOKU kalmış.
Sayın KAMİL GÜLEÇ, bu yatırımlar noktasına değinirken “EĞER BU YATIRIMLARI ANAHTAR TESLİMİ YAPMIŞ/YAPTIRMIŞ OLSAYDIK, 2.5-3 MİLYON DOLAR HARCAMAMIZ GEREKİRDİ.BİZ 1.350 MİLYON DOLARA BU YATIRIMLARI YAPTIK..” diyor..
Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN açıklamasından 750 milyon dolar borç stokunun yatırımlardan kaynaklandığı, hatta, bunun 600 milyon dolarlık bölümünün GELİRLERDEN ÖDENDİĞİNİ anlıyorsunuz.
Yani Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN kullandığı deyimle “BU BORÇ , BOŞA BİR BORÇ DEĞİL..” yapılan yatırımlardan kaynaklanan, 600 milyon dolarlık bölümünün ÖZ GELİRLERDEN ÖDENDİĞİ, kalan 750 milyon dolarlık bölümünün zamanı gelince ödeneceği bir borç stoku..
Yine Sayın KAMİL GÜLEÇ açıkça belirtmiş “EĞER O YATIRIMLARI ANAHTAR TESLİMİ YAPTIRSAYDIK, 2.5-3 MİLYON DOLAR ÖDEMEMİZ GEREKİRDİ.KENDİ İŞGÜCÜMÜZÜ, MALZEMEMİZİ KULLANDIK 1.350 MİLYAR DOLARA MALETTİK..” demiş..
KARDEMİR şu an zarar ediyor, olayın burası belli.
ÇİN ve LİMAN OLMAYIŞI temel etken bu zararda..

“DİĞER ENTEGRE TESİSLER ZARAR ETMİYOR, KARDEMİR ZARAR EDİYOR.” SÖZLERİ HAKLILIK PAYI TAŞIYOR MU…?
Ankara kulislerinin, önemli merkezlerinde, ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN gelen UCUZ FİYATLI demirlerin KARDEMİR’İ ZARAR ETTİRDİĞİNE ilişkin çeşitli değerlendirmeler yapılıyor/yapılıyordur elbet.
Bu nokta da Kamuoyu’na yansıyan/yansıtılan görüşler var.
Bu görüşlerden en önemlisi “DİĞER ENTEGRE TESİSLER ZARAR ETMİYOR, KARDEMİR NEDEN ZARAR EDİYOR..” şeklinde olan değerlendirme diye düşünmek mümkün..
Ancak, bu noktada da, ince bir ayrıntıyı dikkatten kaçırmamak gerek.
Piyasaların normal işlediği dönemlerde, atıyoruz İSDEMİR ve ERDEMİR ürettiklerinden ton başına 150-170 dolar para kazanırken, KARDEMİR ürettiklerinden, ton başına 100-110 dolar para kazanıyordu.
Şimdi O ENTEGRE TESİSLER ton başına 60-70 dolar para kazanırken, KARDEMİR zarar ediyor, zira KARDEMİR’İN kullanabildiği kendi LİMANI YOK..
ÖDENEN YÜKSEK NAVLUN BEDELLERİ KARDEMİR’İN belini büküyor ve bu anlamda görünen o ki KARDEMİR geleceğinde Filyos Limanı BELİRLEYİCİ BİR ROL OYNAYACAK..
ÇİN ÜRÜNLERİNE kota konulması belirleyici olacak..
Bunların göz ardı edilmemesi gerek elbet.

KARDEMİR’İN GELECEĞİNDE “ÜÇ HAKİM HİSSEDAR AİLE ARASINDA YAŞANABİLECEK AYRIŞMA..” ÇOK ÖNEM TAŞIR..
Biz bu görüşümüzü, çok önceleri de birkaç kez yazdık, Kamuoyu ile paylaştık “KARDEMİR İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKELERDEN BİRİSİ ÜÇ HAKİM HİSSEDAR POZİSYONUNDA OLAN AİLELER ARASINDA YAŞANABİLECEK BİR AYRIŞMA OLUR..
Bunu ısrar ve inatla söyledik/söyleriz de..
YOLBULAN-YÜCEL-GÜLEÇ Aileleri KARDEMİR üzerinde HAKİM HİSSEDAR AİLELERDİR ve bu Aileler arasında yaşanabilecek bir ayrışma, KARDEMİR’E akılların alamayacağı büyüklükte darbe vurur, geleceğini tehlikeye atar..
O ZAMAN, Filyos Limanı yapılmış, hizmete alınmış olsa bile, o zaman ÇİN Ülkesinden getirilen UCUZ ÜRÜNLERE kota konulmuş veya Gümrük Vergileri arttırılmış olsa bile KARDEMİR’İN geleceğinden umutlu olunamaz.
BUNLAR BİZİM SAMİMİ DÜŞÜNCELERİMİZDİR..
KARDEMİR’E YAZIK EDİLMEZ..!!
Bu ayrışma yaşanmazsa LİMAN OLMAYIŞI, ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN gelen ucuz ürünler sorunu bir biçimde, uzun vadeli olsa bile, bir biçimde aşılabilir.
Bize göre yaşanabilecek bir ayrışma KARDEMİR’İN sonunu getirebilir.
Dileriz, böyle bir süreç yaşanarak, HAKLI ÇIKIŞIMIZ fiilen tescil edilmez.
Bunu hiç mi hiç istemeyiz, dilemeyiz, yaşanmasını istemeyiz..

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR, SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI SAYIN ALİ KAYA VE KULİSLERİN SONU
Safranbolu İlçe Başkanı Sayın AHMET GÜNEŞ ve Yönetim Kurulu’nun GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETMESİ veya ettirilmeleri ile bir süre boş kalan İlçe Başkanlığı için sıkı kulislerin yapıldığını biliyoruz.
Bu konuda KULİSLERİN YAPILDIĞINI yazmıştık, AK Parti içinde Safranbolu İlçe Başkanlığı’nı alarak İL TEŞKİLATININ kuşatılması gibi bir çalışmanın olduğundan söz etmiştik.
Ve, olayın bu noktasında İL TEŞKİLATININ etkili olacağı mesajlarını vermiştik, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN belirleyici olduğunu anlatmaya çalışmıştık.
SONUÇ AYNEN ÖYLE TECELLİ ETTİ.
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı görevine Sayın ALİ KAYA getirilerek, ekibi ile göreve başlamasının önü açıldı, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı için yapılan kulisler sonuç vermedi.
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Sayın ALİ KAYA genç bir isim ve böyle ağır bir görevi istediğine, talep ettiğine göre, kendisine güveniyor ve üstesinden geleceğine inanıyor.
ZATEN, DAHA ÖNCE, BAZI GÖREVLERE TALİP OLMUŞTU.
Biliyorsunuz, AK Parti Karabük İlçeleri arasında EN DÜŞÜK OYU Safranbolu’dan almıştı, buna hizmet bağlamında bakarsanız, EN FAZLA HİZMET GELEN/GETİRİLEN İlçemiz Safranbolu olmasına karşın en düşük oy alınan İlçe Safranbolu olmuştu.
Sayın ALİ KAYA bu kaderi kırabilecek mi, bu merak ediliyor.
Genç bir Siyasetçi, dileriz başarılı olacaktır, olur..

EMEKLİLER İÇİN YAPILAN “UCUZ KONUT KURA ÇEKİMİ..” VE KARABÜK İNSANININ DEDİKODUYA İNANMA EĞİLİMİ..
Geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde bir işimizi halletmek üzere Yayalaştırılmış Yola gidiyorduk, önümüzü kesen üç emekli dostumuza rastladık, baktık bir şey konuşmak istiyorlar.
“BİZE UCUZ KONUT KURASI ÇIKMADI..” dediler.
Sonra da “TORPİLLİLER KONUTLARI ALDILAR..” gibi bir ifade kullandılar, bizde “KURA ÇEKİMİ HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPILMADI MI, NASIL TORPİL OLABİLİR Kİ..” dedik, ısrarla torpil olayından söz edince “İŞİMİZ ACELE..” diyerek oradan ayrıldık.
KARABÜK’TE OLUMSUZA İNANMA, DEDİKODUYA İTİBAR adeta marazi bir hastalık haline geldi sanki, olumlu giden hiçbir işe kimse inanmıyor, inanmak istemiyor, işe dedikodu, olumsuzluk katarsanız hemen herkes inanıyor.
MARAZİ BİR TOPLUMSAL YAPI OLUŞTU SANKİ.
EMEKLİLER İÇİN UCUZ KONUT KURA ÇEKİMİ YAPILDI..
Bugünden itibaren seyreyleyin döylentileri, dedikoduları..

KARABÜK-KASTOMUNU KARAYOLU’NDA YAŞANAN ÇÖKME OLAYI “DOĞAL AFET SONUCU MU..?” MEYDANA GELDİ..?
Geçtiğimiz günlerde KARABÜK-KASTAMONU Karayolu üzerinde yaşanan ÇÖKME OLAYI doğal afet sonucu mu meydana geldi, yoksa yapılan bazı düzenlemeler sonunda mı meydana geldi.
BU İŞ ÇOK SU KALDIRIR GİBİ GELİYOR BİZE.
Bir kesim yağan şiddetli yağmuru KARAYOLU GÜZERGAHINDA bulunan MENFEZLERİN çekmediğinden yola çıkarak DOĞAL BİR AFET sonucu ÇÖKMENİN MEYDANA GELDİĞİNİ ileri sürüyorlar.
BİR KESİM ise AKSİ GÖRÜŞTELER..
Aksi görüşte olan kesim, SUYUN YUKARILARINDA yapılan bentlerin çökmesi ile ANİ GELİŞEN BÜYÜK SU KÜTLESİNİN yarattığı bir olay olarak görüyorlar/gösteriyorlar.
BU KONU HUKUKA GİDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR.
BİLİRKİŞİLER NASIL BİR TESPİTTE BULUNACAKLAR..
Eğer MENFEZLER DAR OLDUĞU için, MENFEZLER yukarılardan gelen AĞAÇ PARÇALARI ile tıkandı, YOL O NEDENLE GÖÇTÜ gibi bir rapor verirlerse, O YOLUN YAPIMINI PLANLAYANLAR sıkıntı yaşayabilirler.
Yağan yağmurun yarattığı SU DEBİSİ NE OLABİLİR Kİ..?
Şimdi KARAYOLLARINI İYİ İZLEYİN, KESİNLİKLE İYİ İZLEYİN..!!
Bakın bakalım O GÖÇEN BÖLÜM KAÇ AYDA BİTİRİLECEK..?
Bize göre aylar sürer o çalışma, belki yıl bile gerekebilir bitmesi için..
Zira, DAHA ÖNCELERİ HEP BÖYLE OLUYORDU..
En küçük bir çalışma aylar sürüyordu..

SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN SAYGISI, SEVGİSİ AK PARTİ İÇİNDE ÇOK CİDDİ GELİŞMELERE, SÜRTÜŞMELERE ENGEL..
AK Parti içinde, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ağırlığı, saygısı, sevgisi birçok olumsuz gelişmeye engel oluyor, bunu samimiyetle herkesin kabul etmesi gerek.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bir yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak, bir yandan Siyaset Bilgesi olarak, bir yandan eşit sevecen tutumlar sergilemeyerek, çok ciddi ve olumsuzluklarla dolu gelişmeleri engelliyor.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN 1 Kasım Erken Genel Seçimi sırasında bize göre çok önemli bir tespitte bulunarak “CUMHURBAŞKANI ADINA, BAŞBAKAN ADINA İMZALAR ATTIM. BAKANLIKLARDA BULUNDUM. SİYASETEN HİÇBİR YERE GELMEK GİBİ BİR HESABIN İÇİNDE DEĞİLİM. BUNDAN SONRA BÜTÜN MESAİMİ KARABÜK İÇİN SARF EDECEĞİM..” anlamında sözler etmişti.
GÖRÜYORUZ Kİ, BU SÖZLERİNİN GEREĞİNİ YAPIYOR..
Bir yandan İsmetpaşa METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayını adım/adım izlerken, öte yandan KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ noktasında fikirler üretiyor, görüşmeler yapıyor.
Düşüncesini ete/kemiğe büründürecek Bürokratlarla görüşüyor.
Bütün bunları neden yazıyoruz.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bir yanda Karabük’ün huzuru noktasında kendi Partisi içinde önemli bir MİHENK TAŞI görevini icra ederken, öte yandan ise Karabük’ün ekonomik gelişimi için ciddi girişimlerin içinde.
Kıymetinin bilinmesi gerek.
Kesinlikle kıymetinin bilinmesi gerek.
Karabük böyle bir Siyasetçinin kıymetini bilmek zorunda.

KARDEMİR’İN BÜYÜK UMUT BAĞLADIĞI FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ İÇİN SONA GELİNİYOR VE UMUTLAR BÜYÜK
KARDEMİR Yatırımları içinde özel bir yer tutan FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ için sona yaklaşılıyor, KARDEMİR bu yatırıma çok ama çok büyük önem veriyor.
KARDEMİR HİSSE SENETLERİ ÇOK DÜŞTÜ.
Yıllardır ilk kez, örneğin D HİSSELERİ, 1 LİRANIN ALTINA indi ve HİSSEDARLAR bu anlamda büyük zarar ediyorlar, HİSSEDARLAR BU NOKTA DA kaygılı bir bekleyiş içindeler.
KAYIPLARI YÜZDE 45-50 CİVARINDA..
FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİNİN devreye girmesi, KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE yönelmek hisse senedi fiyatlarını biraz yükseltir mi, neler yaşanır acaba..?
BU HADDANE DEVREYE GİRDİĞİNDE BİRLİKTE GÖRECEĞİZ..
Kardemir Filmaşin/Kangal Haddanesi verimli bir biçimde üretim yapabilirse, KARABÜK’ÜN SANAYİ ÇEHRESİ DE değişecektir mutlaka ve Karabük’te CNC TEZGAHLARININ sayısı artacaktır.
ÖNEMLİ YAN SANAYİ OLAYI GELİŞECEKTİR..
Neyse çoğu gitti azı kaldı sayılır..
FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ yakında devreye alınacak gibi.

BU YÖRE HAYVANCILIK AÇISINDAN ÇOK ELVERİŞLİ BİR COĞRAFYAYA SAHİP VE BU YÖNLÜ YATIRIMLARIN TEŞVİKİ..
İlgili Bakanlık KIRMIZI ET FİYATLARINA Tavan fiyat uygulamasına gidiyor, nasıl uygulanacak, nasıl baş edilecek bir durum, birlikte göreceğiz demektir.
TAVAN FİYAT UYGULAMASI yerine, piyasalara KIRMIZI ET ARZINI ARTTIRMAK daha gerçekçi, daha rasyonel bir tutum olmaz mı ve bunun için örneğin YÖREMİZ ÇOK ELVERİŞLİ BİR COĞRAFYAYA sahip değil mi..
BİRKAÇ KEZ DAHA YAZDIĞIMIZI HATIRLIYORUZ..
Yıllar önce ET/BALIK KURUMU Eflani İlçemize ET KOMBİNASI kurmak için BÜYÜKBAŞ HAYVAN sayısının tespitini istemişti ve bu yönde yapılan bir çalışma ile İlçe de 83 BİN BÜYÜK BAŞ HAYVAN olduğu ortaya çıkmıştı.
YALNIZCA EFLANİ İLÇEMİZDE 83 BİN BÜYÜKBAŞ hayvan varlığı vardı ve şimdi KARABÜK’ÜN TÜM İLÇELERİNDE 43-45 bin Büyükbaş hayvan ancak var.
Yıllardır Eflani İlçemize HAYVANCILIK/BESİCİLİK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ fikrini gündeme getiririz, ancak, iş yapmaktan çok MAZERET ÜRETMEYE odaklı bir yapı buna karşı çıkar, bunu göz ardı eder.
Sonra KIRMIZI ET FİYATLARINA TAVAN GETİRİLİR..
Dikkat edin EFLANİ Meslek Yüksekokulu HAYVANSAL ÜRETİM ve YÖNETİM üzerine eğitim vermek üzere açıldı, ancak, İş Güvenliği eğitimi veriliyor..
Sonra ET FİYATLARI TUTULAMIYOR, İYİ Mİ..?
Nasıl tutulsun ki..!!

450

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler