14 C
Karabük
29 Nisan Pazartesi 2024

Her Telden (8.Aralık.2016)

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ESKİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL’IN 70 BİN ÖĞRENCİ HEDEFİ BİTTİ Mİ..? (BU YAZI 4 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAYINLANMIŞTIR)
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ eski Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN ortaya koyduğu bir vizyon vardı, bir hedef vardı, bir düşünce vardı.
BUNUN TEMELİNDE “İLKLERİ BAŞLATAN BİR ÜNİVERSİTE..” noktası önemli yer tutuyordu anladığımız kadarı ile, ilkleri başlatan ve bu doğrultuda yürüyerek 70 BİN ÖĞRENCİSİ olan bir KARABÜK ÜNİVERSİTESİ hedefi vardı.
ŞU AN ÖĞRENCİ 43 BİNLERİ BULMUŞTU..
Sayın BURHANETTİN UYSAL Rektörlük görevinden ayrıldı, Siyasete soyunda ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ hedefleri de, anladığımız kadarı ile REVİZE EDİLMEYE BAŞLANDI.
Şimdi Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL döneminde KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN yaptığı atılım, kaydettiği büyüme, yakaladığı çizgi, ne yazık ki “HORMONLU GÖRÜLÜYOR..” bunun ORGANİK HALE GETİRİLECEĞİ..” yolunda görüşler var.
43 BİN ÖĞRENCİ, BİR SÜRE SONRA DAHA AŞAĞILARA İNER Mİ/İNDİRİLİR Mİ sorusu Karabüklünün kafasında kıvrılmaya başladı , Karabük insanının yüreğinde ki telaşa, sıkıntıya döndü..
TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KAPATILDI ÖRNEĞİN..
Şimdi soru ; BAŞKA HANGİ BÖLÜMLER KAPATILACAK..?
TIP MÜHENDİSLİĞİ Bölümünün kapatılması, İKİ YILDIR bu bölümde okuyan,  245-250 öğrenciyi ilgilendirdiği kadar BU BÖLÜME gelip yepyeni bir tercihle geleceğe hazırlanmak isteyecek YÜZLERCE öğrencinin de önünü kesmiş oldu..
Şimdi sırada hangi bölümler var..?

PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL DÖNEMİNDE, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “HORMONLU MU BÜYÜMÜŞ..” KÜÇÜLME. (BU YAZI 4 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAYINLANMIŞTIR)
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN Rektörlüğü döneminde, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HORMONLU MU BÜYÜMÜŞ, şimdi bu büyüme terk edilerek ORGANİK KÜÇÜLMEYE Mİ geçilecek..?
“KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HORMONLU BÜYÜDÜ..”
43 BİN ÖĞRENCİ DÜZEYİNE ÇIKTI, özellikle geceleri, PIRIL/PIRIL PARLAYAN BİR ÜNİVERSİTE ve bunlar olayın görsel tarafı, ancak kimi çevreler “BU HORMONLU BİR BÜYÜMEYDİ..” diyebilirler, galiba diyorlar da..!!
İLKLERİN ÜNİVERSİTESİ, böyle olduğu için, Ülke genelinde ki 180 ÜNİVERSİTE içinde TERCİH EDİLME noktasında, işte o yüzden üst basamaklarda yer alıyordu..
Şimdi ORGANİK KÜÇÜLME DÖNEMİNE girilir mi..?
Örneğin TIP MÜHENDİSLİĞİ Bölümü gibi bir İLK, YÖK Genel Kurul kararı ile kapatıldı, şimdi sırada hangi İLKLER VAR acaba ve bunlar kapatıla/kapatıla HORMONLU BÜYÜDÜĞÜ iddia edilen KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, organik küçülme sürecine girecek mi..?
Örneğin RAYLI SİSTEMLER Mühendisliği kapatılır mı, eğer kapatılırsa, İSMETPAŞA METAL/RAYLI SİSTEM İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi düşüncesi ne olur..?
BAKIN SİSTEM NEREDEN NERELERE SAVRULACAK..!!
Tek bir söz ; BURHANETTİN HOCA HAKKINI HELAL ET..
Bu YÖREYE ÇOK HAKKIN GEÇTİ HELAL ET..

4 MAYIS 2015 VE DAHA SONRA Kİ GÜNLERDE YAYINLANAN BİRKAÇ YAZIMIZ VE BUGÜNLERDE TARTIŞILAN KONU..
Bakın 4 MAYIS 2015 günü yayınlanan İKİ YAZIMIZI aynen ve önemine binaen yayınlıyoruz, gerçi o tarihten sonra da aynı mealde birkaç yazımız daha olmuştu.
O yazılardan sonra “YÖK TARAFINDAN KAPATILDIĞI veya KAPATILMAK ÜZERE OLDUĞU SÖYLENEN TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ..kurtulmuş, devam etmesi kararı alınmıştı.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KONTENJAN AZALTIMINA GİDİYOR..!!
Yani daha az öğrenci alacak..!!
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN ayrılması ile belirli bir zihniyet değişiminin başladığı veya başlayacağına işaret ediliyordu.
Burada ki zihniyet değişiminin temel esası olarak “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HORMONLU BÜYÜDÜ, ŞİMDİ ORGANİK OLARAK KÜÇÜLTÜLMESİ..” gösteriliyordu.
Şimdi KONTENJANLAR AZALTILACAKMIŞ..!
Yani DAHA AZ ÖĞRENCİ ALINACAKMIŞ..
Yani HORMONLU BÜYÜME, ORGANİK KÜÇÜLMEYE döndürülüyor..
KARABÜK bu konularda ne düşünür acaba..?
Böyle bir gelişme üç/beş yıl sonra Karabük’ü nasıl etkiler..?
SİZ NE DERSİNİZ BU KONU İÇİN..?

KARABÜK GENELİNDE KAÇ ARAÇ SAHİBİNE KARAYOLLARINDAN “HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİNİ KULLANDINIZ..”BORCU..?
Ülkemiz kadar gırgırı, hayret edilecek olayı bol bir Ülke daha var mıdır Dünya üzerinde, vallahi/billahi merak ediyoruz iyi mi, merak etmemek zaten mümkün değil.
KARAYOLLARI HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ PARALARINI İSTİYOR..
ARAÇ SAHİPLERİ KAÇAK GEÇİŞLET YAPMIŞLAR..
Gerçi kaçak geçiş yapan birçok aracın TRAKTÖR OLDUĞU, hayatının hiçbir zamanında ANKARA-İSTANBUL istikametine özel aracı ile gitmemiş araç sahipleri olduğu iddia ediliyor, öne sürülüyor.
TAM BİR KARMAŞA ANLAYACAĞINIZ.
Çok sevdiğimiz bir kardeşimiz anlattı OVACIK’IN bir Köyünde oturan yaşlı çift, o kardeşimizin işyerine gelerek, kendilerine 100 lirayı aşkın bir HGS ödemesi geldiğini anlatmışlar.
O Kardeşimiz “İTİRAZ EDİN..” demiş, yaşlı teyze “İTİRAZ ETMEYELİM, PARA NASIL OLSA DEVLETİMİZE GİDİYOR, EN İYİSİ ÖDEYELİM..” anlamında sözler etmiş.
Bunu Anadolu insanının yüce gönüllülüğü, Devletine karşı olan bağlılığı olarak görmek gerek, ancak, ödeme gücünün çok üstünde HGS borcu çıkan insanlarda var ve itiraz ediyorlar.
Bu Ülke gerçekten çok ilginç, neler yaşanıyor değil mi..?

ULAŞTIRMA BAKANI SAYIN BİNALİ YILDIRIM VE “HUKUKİ SÜRECİ BİTTİ FİLYOS LİMANI’NA BU YIL BAŞLADIZ..” SÖZÜ
ULAŞTIRMA-DENİZCİLİK ve HABERLEŞME Bakanı Sayın BİNALİ YILDIRIM geçtiğimiz gün Basın Mensupları ile kahvaltı etmiş ve bu arada bazı bilgiler vermiş.
KARABÜK’Ü İLGİLENDİREN FİLYOS LİMANI..
Bakan Sayın BİNALİ YILDIRIM, Alt Yapı İhalesi biten, ancak, şikayetler nedeni ile Kamu İhale Kuru’na giden FİLYOS LİMANI için, çok önemli bir açıklama yaparak “HUKUKİ SÜREÇ BİTTİ, ALT YAPI ÇALIŞMALARINA BU YIL BAŞLARIZ..” demiş.
BU KARABÜK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ ELBET..
Karabük EKONOMİK GELECEĞİNİ büyük ölçü de FİLYOS LİMANI ile paralel düşünüyor ve bunun en büyük örneği de İSMETPAŞA’DA yapımı düşünülen METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi elbet.
Bunun yanı sıra KARDEMİR’İN yıllık üretimini 3 milyon tona çıkartması da büyük ölçü de, FİLYOS LİMANI ile bağlantılı ve hatta KARDEMİR Alt Yapısı tamamlandığında, FİLYOS LİMANI’NI yap/işlet/devret modeli ile yapmaya da talip.
Sayın BİNALİ YILDIRIM bu açıklamayı yaptı.
Ancak, FİLYOS LİMANI ile ilgili, O KADAR ÇOK AÇIKLAMA YAPILDI ve sonucu ne yazık ki hiç çıkmadığı için, Yöre halkı bu açıklamaya da bir parça mesafeli duruyor.
Bir parça mesafeli duruyor ve kafalarda ACABA sorusu var.
Acaba, önce ki açıklamalar gibi mi olur, kuşkusu var..

CHP İL BAŞKANI “UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU..” VE ÇOK AĞIR ELEŞTİRİLERLE GÜNDEMİ SARSTI
CHP İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL uzun süre devam eden sessizliğini bozdu, hem öylesine bozdu ki ZEHİR/ZEMBEREK eleştiriler ile gündemi sarstı.
CHP İL BAŞKANI, Karabük Belediyesi’ne yönelik eleştirilerle “DÜNYA ÜZERİNDE HANGİ ÜLKENİN KENT MEYDANI DENİLEN MEYDANINDA LUNAPARK VAR..?” diye sordu.
KENT MEYDANI İÇİN UCUBE sözlerini kullandı..
CHP Karabük İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL, Karabük Belediyesi’nin Battı/Çıktı gibi, Minibüs Durağı gibi yatırımlarının da yanlış ve eksik olduğuna dikkat çekti..
VALİLİĞİN, Yeşil Mahallede ki binaya taşınması noktasını da ele alan CHP İl Başkanı “MADEM BU BİNA KULLANILACAKTI BELEDİYE NEDEN KULLANMADI.VALİLİK İLE İŞİ OLANLARA YAZIK DEĞİL Mİ, ORAYA NASIL GİDECEKLER..” eleştirilerini dile getirdi.
“BU BİNAYA NE KADAR MASRAF EDİLECEK..?” diye sordu..
CHP İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL, Emekliler için düşünülen UCUZ KONUT noktasının bir KANDIRMACA ve SEÇİM taktiği olduğuna vurgu yaparak, bu konuya ilişkin de düşüncelerini anlattı.
İL ÖZEL İDARESİ ihalelerine değinen CHP İl Başkanı Sayın DİNÇEL, Karabük’te yaşananları adım/adım izlediklerini söyleyerek, bundan sonra Karabük’te gelişen her şeyi en ince detayına kadar izleyip vatandaşla paylaşacaklarına işaret etti.
CHP İl Lokalinde ki BASIN TOPLANTISI sırasında CHP İl Yöneticileri’nin “İL KONGRESİ’NDE VERDİĞİMİZ CANLI/DİNAMİK BİR SİYASET İZLEYECEĞİZ SÖZLERİNİ TUTACAĞIZ..” gibi yaklaşımları dikkat çekerken, her İl Müdürlüğü’nü izliyoruz sözleri enteresandı..
Hatta KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ve burada ki bazı dini yapılanmalarda ilgi alanımızda sözleri edilerek, aktif/dinamik bir anlayışla Karabük sorunlarını milim/mili izleyeceğiz gibi ifadeler dikkati çekti.
CHP KARABÜK’TE SİLKELENİYOR, darısı MHP’YE..!!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ MEVLÜT DUDU ; “DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜ ÇİN VE RUSYA’NIN DAMPİNGLİ SATIŞI İLE..”
CHP Hatay Milletvekili Sayın MEVLÜT DUDU, TBMM’NE bir ARAŞTIRMA KOMİSYONU kurulması yönünde önerge vererek “ÜLKE DEMİR/ÇELİK SANAYİSİ ZOR DURUMDA..” dedi.
CHP Milletvekili Sayın MEVLÜT DUDU, Çin Halk Cumhuriyeti ile Rusya’nın, Ülke genelinde dampingli demir satışı yapmaları ile Sektörün çok ciddi sıkıntıya girdiğini ileri sürerek .UNUN ARAŞTIRILMASI gerekir, dedi.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN ucuz demir satışları nedeni ile, Ülke Demir/Çelik sanayi’nin gerilediğini işaret eden CHP Milletvekili DUDU, Hükümetin mutlaka önlem alması gerektiğini vurguladı.
KARDEMİR’İN ZARARLARINA DEĞİNDİ..
CHP Karabük İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL’İN, Yerel anlamda çok ağır eleştiriler dile getirerek gündemi sarstığı bir günde, HATAY Milletvekili’nin de KARDEMİR başta olmak üzere DEMİR/ÇELİK Sektörüne sahip çıkması Yöre sakinleri tarafından dikkatle izleniyor.
Birçok kişi “CHP YÖRELDE ve GENELDE SES GETİRECEK İŞLER YAPMAYA BAŞLADI..” gibi değerlendirmeler yapıyorlar ve CHP Hatay Milletvekili Sayın MEVLÜT DURDU’NUN çıkışının KARDEMİR’İN gerek işçileri, gerekse işvereni tarafından yakından takip edildiği belirtiliyor..
Bilindiği gibi, özellikle ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN getirtilen UCUZ KÜTÜK demirin iç piyasalarda ki satış fiyatı hakkında “ÖYLE UCUZ FİYATLAR Kİ, KARDEMİR O FİYATLARIN HAYLİ ÜZERİNDE KÜTÜK DEMİR MALEDEBİLİR..” görüşleri dile getiriliyor.
CHP hem YERELDE, hem GENELDE SES VERMEYE BAŞLADI..

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK ESKİ BAKANI SAYIN İDRİS GÜLLÜCE’NİN KARARI “GEÇERSİZ Mİ SAYILACAK..” VE KALİTE..!
Bir önce ki Hükümette ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı olarak görev yapan Sayın İDRİS GÜLLÜCE birkaç kez Karabük’e gelmişti ve bu Yöreyi bilin Siyasetçiler arasındadır.
Sayın İDRİS GÜLLÜCE 2014 yılının Kasım ayında “PİYASALARDA KALİTESİZ DEMİR ÜRÜNLERİ VAR.BUNLARIN TEHLİKE YARATACAĞI MEYDANDA.İL MÜDÜRLÜKLERİNE GEREKLİ TALİMATLAR VERİLİYOR…yolunda açıklamalar yapmıştı.
“KALİTESİZ DEMİRLER TOPLATILACAK..” demişti..
Aradan uzun süre geçti..
Acaba Ülke genelinde ki, buna KARABÜK DAHİL, hiçbir Çevre/Şehircilik İl Müdürlüğü DEMİR KALİTESİ NOKTASINDA DENETİM YAPTIMI veya kalitesiz bularak demirleri toplattı mı..?
Şimdi ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın FATMA GÜLDEMET SARI ve işin en ilginç yanı da BAKAN YARDIMCISI Karabük’ün önde gelen ve sevilen Siyasetçilerinden Sayın MEHMET CEYLAN..
Merak ediyoruz..
Sayın İDRİS GÜLLÜCE döneminde alınan O BAKANLIK kararı iptal mi edilecek, yoksa, aynen yürürlükte tutularak DENETİMLER Mİ yapılacak mı..?
Yakında bunu göreceğiz demektir..

KARABÜK’TE HAVA KALİTESİ ALARM DÜZEYİNE GELDİ NOKTASINDA İDDİALAR VAR VE ÇEVRE DERNEKLERİ..
Karabük’te HAVA KİRLİLİĞİ’NİN alarm verilecek düzeye geldiği noktasında, tehlikeli sınır olarak bilinen “MOR DÜZEYE..” geldiği gibi iddialar var..
KARABÜK HAVASININ KİRLİLİĞİNE İNANILIYOR..
Ancak, son günlerde RÜZGARLARIN olmayışı bunu doğuruyor olabilir mi, yoksa, İLGİLİ BİRİMLER Karabük’ün havasını YAŞANABİLİR DÜZEYDE görüp/gösteriyorlar..
Dün ANONİM rumuzu ile yorum gönderen bir Okurumuz çok önemli iddialar dile getiriyor ve belli ki o okurumuz ciddi araştırmalar yapmış HAVA KİRLİLİĞİ olayını ciddiye almış bir insan.
KEŞKE HERKES BU KADAR DUYARLI OLSA.
Örneğin KARABÜK’TE İKİ ÇEVRE DERNEĞİ var ve son zamanlarda bunlardan pek ses/seda çıkmıyor, oysa ki KARABÜK’ÜN HAVASI KİRLİ ve bunun KAYNAKLARI ŞUNLARDIR diyebilirler..
Veya “KİRLİLİK FALAN YOK..” diyebilirler..
Vatandaş araştırıyor, bize yorum yolluyor, Dernekler sessiz..
Bunu anlamakta zorlanmamak elde değil doğrusu.

615

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler