8.7 C
Karabük
8 Mayıs Çarşamba 2024

Her Telden (10.Aralık.2015)

BAYIR MAHALLE SAKİNLERİ DERTLİ “HASTANE BOŞALDI, HER TÜRLÜ UYGUNSUZ İŞ BURADA ÇEVRİLİYOR..” SÖZLERİ
Birkaç gündür BAYIR MAHALLE sakinlerinden yoğun bir yakınma geliyor ve “HASTANE BOŞALTILDI, HENÜZ YIKIM BAŞLAMADI VE HER TÜRLÜ UYGUNSUZ İŞ BURADA ÇEVRİLİYOR..” sözleri ediliyor..
HASTANE İÇİNDE ATEŞ BİLE YAKILIYORMUŞ..
Bayır Mahalle sakinleri müthiş dertliler “TİNERCİLER, BALİCİLER, KADIN PAZARLAYANLAR BURALARI MESKEN TUTTULAR. ŞU YIKIM İŞİ ARTIK BAŞLASA İYİ OLUR..” diyorlar.
Peki KİK bu nokta da kararını ne zaman açıklayacak..?
Bilindiği gibi BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ’NİN YIKIMI, AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ olarak YAPIM ihalesi geçtiğimiz süreçte gerçekleştirildi, ancak, BU İHALEYE İTİRAZ EDİLDİ.
Yapılan itiraz KAMU İHALİ KURUMU tarafından görüşülüp, karara bağlanacak, buna göre YA YIKIM işlemleri, daha sonra BİNANIN YAPIM işlemleri başlayacak veya YENİDEN İHALESİ için çalışma yapılacak.
Ancak ;O SÜRE İÇİNDE, anılan Hastane UYGUNSUZ İŞLER MEKANI gibi mi kullanılacak, BAYIR MAHALLE sakinleri buna dikkat çekiyorlar ve böyle bir gelişmeden müthiş rahatsızlık duyuyorlar..
HASTANE BOŞALTILDI, YENİ SORUNLAR ÇIKIYORMUŞ..
BALİCİ/TİNERCİ/KADIN/KIZ DÜMENLERİ DÖNÜYORMUŞ.
Herhalde MAHALLE SAKİNLERİ ile sorunlar çıkacak..!!

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ, DOÇ.DR.SAYIN ALAADDİN POLAT İLE CİDDİ BİR İVME KAZANDI..
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi Başhekimliği görevine Doç.Dr.Sayın ALAADDİN POLAT’IN atanması ile Hastane çok önemli atılımların içine girdi, çok ciddi bir ivme yakaladı.
HASTANE BİNASININ YAPIMINDAN KAYNAKLANAN SORUNLAR VAR ve bu şekli ile yapının teslim alınması ne derece doğru olmuş, o ayrı bir konu..!!
Örneğin TIBBİ ATIK DEPOLANMASI şu an itibarı ile nasıl yapılıyor..?
Galiba bu atıklar çöp konteynırlarında toplanıyor, iki günde bir Zonguldak’tan gelen akredite bir Firma bunları alıp gidiyor, böylesine hayati bir TESİSİN HASTANE PROJELERİ içinde gösterilmemiş olması mümkün mü..?
GÖSTERİLDİ İSE, NEDEN YAPTIRILMAMIŞ OLABİLİR..?
JENERATÖR/HAVALANDIRMA GÜRÜLTÜLERİ noktasında çok önemli eksiklikler var, bunlar çalıştığında, adeta, Şirinevler Mahallesi savaş alanı gürültüsüne giriyor.
Başhekim Doç.Dr.Sayın ALAADDİN POLAT ve Hastane Müdürü, birlikte çalıştıkları mesai arkadaşları bir yandan bu eksik/gedikleri gidermek için çaba gösterirken, öte yandan TIBBI ANLAMDA çok önemli işlere imza atıyorlar.
Örneğin ANJİYO yapılmaya başlanması bunların başında geliyor..
KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ ÇOK OLUMLU BİR YOLA GİRDİ..
EK BİNA YAPIMI ile bu Hastane BÖLGENİN TIP MERKEZİ olmaya aday.

ÜLKENİN “PARLAYAN YILDIZI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, KEŞKE ÜLKE GÜNDEMİNE BÖYLE GELMESE..” ÜZÜLÜYORUZ..
Ülkemizin PARLAYAN YILDIZI olarak tanımlanan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ keşke gündeme böyle abuk/subuk olaylarla gelmesi, keşke bu tür söylentiler, olaylar BÜNYEDE ÇÖZÜMLENEREK Kamuoyu’na yansıtılmasa.
DOĞRUSU BİR KARABÜKLÜ OLARAK ÜZÜLÜYOR İNSAN.
Siz YEREL ÖLÇEKTE istediğiniz kadar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ göklere çıkartın, ULUSAL GENİŞLİKTE BASINA yansıyan bir pis, çirkin, adi gelişme hepsini siler/süpürür götürür.
Şimdi, atıyoruz, MALATYA Kentinde, URFA Kentinde veya EDİRNE Kentinde yaşamını sürdüren ve gelecek yıl ÜNİVERSİTE TERCİHİ yapacak bir genç BU HABERLERİ okuyunca ne düşünür Allahaşkına..?
Efendim, şimdi de, galiba korumacılık refleksi ile “İFTİRADIR, DEĞİLDİR..” gibi bir tartışmanın altına ateş konularak olayın büyütülmesi gibi bir yola girilecek sanıyoruz.
OLAYIN BÜNYE DE ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN DEĞİL MİYDİ..?
Ortaya böyle bir irade konulması, bünye de çözümü mümkün olmadı mı..?
Bir yanda CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN başarılı çalışmalarını bildiği, hep takdir ettiği KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE bir yarışma nedeni ile övgüler düzerken, öte yandan BÖYLESİNE ADİ, PİS, AŞAĞILIK bir haber ile gündeme gelmek..!!
İnanın, bu tür haberler içimizi acıtıyor, gerçekten üzülüyoruz.

“YOK ABİ NE TATLI SUYU, BU KANALİZASYON SU, CADDEYE ÇIKARKEN SÜZÜLÜYOR, TEMİZ GÖRÜNÜYOR..” SÖZÜLERİ
FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde, günlerdir BİR SU AKIYOR, epeyce süredir akıyor bu su ve orada İŞYERİ OLAN esnaflara sorduk “ BU TEMİZ SU GÜNLERDİR CADDEYE AKIP DURUYOR, BİR YERLERE SÖYLEMEDİNİZ Mİ..” diye.
Bir kardeşimiz “BEN 4 SENEDİR BURADAYIM.BU SU HEP AKAR.ŞİMDİ ETRAFINI DA AÇTILAR İŞTE GÖRÜYORSUNUZ, AKIP DURUYOR..” dedi.
Bir başka esnaf kardeşimiz “ABİ BU TEMİZ SU DEĞİL.ASLINDA KANALİZASYON SUYU.TOPRAĞIN ÜZERİNE ÇIKARKEN SU TOPRAKTA SÜZÜLÜYOR ONDAN TEMİZ GİBİ GÖRÜNÜYOR..” bilgisini verdi.
Eğer öyleyse durum daha ciddi..!!
Bu su nerede diye merak eden var ise, FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde ve Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN beyaz rengi ile dikkat çeken İŞYERİ önüne hayli yakın, hatta önünde sayılır..
ASLINDA FEVZİ FIRAT CADDESİ dipten/doruğa sorun..
YAYA KALDIRIMLARI TAM BİR SORUN..
ASFALTI AYNI ŞEKİLDE SORUN..
Nedense bu Cadde üvey evlat muamelesi görüyor ve İŞYERİ Sahipleri adeta burunlarından soluyorlar, ne var ki soludukları, sinir yaptıkları ile kalıyorlar, çözüm noktasında fazla bir etkileri olmuyor..
Dertlerini içlerine atmak zorunda kalıyorlar..

AK PARTİ, KARABÜK ÖZELİNDE, YENİCE SEÇMENİNDEN YÜZDE 57.5, SAFRANBOLU SEÇMENİNDEN YÜZ 55.7 OY ALDI..
1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİNDE, AK Parti KARABÜK ÖZELİNDE (YANİ KARABÜK’ÜN TAMAMINDAN) Yüzde 60.5 oranında oy aldı.
Ancak SAFRANBOLU ve YENİCE İlçeleri AK Parti’nin Karabük’te aldığı oy oranından hayli geride kaldılar, AK Parti içinde bu gelişmenin araştırması yapılıyordur sanırız.
Örneğin AK PARTİ SAFRANBOLU’DA yüzde 55.7 OY ALDI..
YENİCE İLÇESİNDE yüzde 57.5 oy aldı..
Bu oy oranları DİĞER İLÇELERE baktığınızda hayli düşük..
AK Parti içinde bunun araştırması mutlaka yapılır/yapılıyordur.
Oysa gerek SAFRANBOLU’YA, gerekse YENİCE’YE çok önemli hizmetler aktarıldı AK Parti döneminde, örneğin EFLANİ’YE gelen hizmet ile O iki İlçe kıyaslandığında Eflani mutlaka daha mağdur çıkar.
Ama OY ORANI açısından iki İlçe geride, EFLANİ ise birinci..
AK Parti içinde bunların araştırması yapılıyordur mutlaka.

RAHMETLİ LEYLA DİZDAR’IN CENAZE TÖRENİ ÇOK KALABALIKTI VE KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ SAYIN YILMAZ İLE..
Safranbolu’nun önde gelen bir ailesinin kızı olarak Dünyaya gelen, Ziraat Mühendisi ve Karabük’ün İlçe olduğu dönemler Karabük İlçe Ziraat Müdürü olarak uzun süre görev yapmış Sayın LEYLA DİZDAR hanımefendi vefat etti.
Rahmetli LEYLA DİZDAR, bu Yörenin yetiştirdiği önemli Sanayici ve İşadamlarından Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN eşiydi ve cenaze merasimine Ülkenin birçok yerinden büyük bir kalabalık iştirak etti.
Cenaze namazını beklerken, KARDEMİR Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ ile bir süre sohbet ettik, daha sonra sohbetimize KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Sayın AHMET YOLBULAN’DA iştirak etti.
KARDEMİR’İ konuştuk, ÇELİK SEKTÖRÜ hakkında bilgiler aldık.
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ Çelik sektörünün sorunu olarak “TÜM DÜNYA DA OLDUĞU GİBİ ÜLKEMİZDE DE ÇİN HALK CUMHURİYETİ’Nİ GÖSTERİYOR..”
“ÇİN UCUZ ÜRÜN SATARAK DÜNYA PİYASALARINI BATIRIYOR..” diyor Sayın UĞUR YILMAZ ve “ÖRNEĞİN BREZİLYA’DA 24 ÇELİK ÜRETİCİSİ FİRMA KAPATTI, ÜRETİMİ DURDURDU..” diyor.
Sayın UĞUR YILMAZ sektörde yaşanan bu krize rağmen KARDEMİR’İN GELECEĞİNDEN ÇOK UMUTLU olduğu mesajlarını veriyor ve “BU KRİZLİ ORTAMA KARŞI KARDEMİR AYAKTA KALACAKTIR..” görüşlerini dile getiriyor.
“ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE KARŞI TÜM DÜNYA ORTAK HAREKET ETMEK ZORUNDA..” gibi görüşler dile getiren KARDEMİR Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ “KENDİLERİ DE ZARAR EDİYORLAR..” gibi çok çarpıcı bilgiler veriyor.
“ZARAR EDEREK DÜNYA PİYASALARINA MAL VERİYORLAR..” diyor.
KARDEMİR’İN 2 milyon ton üretimi yakaladığına işaret ediyor..
“BU KRİZLİ DÖNEMİ MUTLAKA AŞACAĞIZ..” diyor..

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN “SÖZÜNÜ TUTUYOR..”
1 Kasım Erken Genel Seçim sürecinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bir açıklama yapmıştı.
Bu açıklamasında bir cümlesi hep aklımızda oldu.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Siyasi geçmişinde “CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VEKİLİ OLARAK İMZA ATTIĞINA..” dikkat çekmişti “ÇEŞİTLİ BAKANLIKLARDA BULUNDUĞUNA..” işaret ederek, bir olayın altını çizmişti.
Sayın ŞAHİN “SİYASETEN GELMEK İÇİN MÜCADELE VERECEĞİM HİÇBİR MEVKİ/MAKAM YOK.BUNDAN SONRA BÜTÜN MESAİMİ KARABÜK İÇİN HARCAYACAĞIM..” anlamında ifadeler kullanmıştı..
AYNEN DEDİĞİNİ YAPIYOR Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN..
Karabük’e geliyor, KÖYLERİ GEZİYOR, sorunları tespit ederek, anından İLGİLİ MÜDÜR/GENEL MÜDÜR o surunun çözüm merci neresi ise orayı arayarak talimat veriyor..
AK Parti içinden Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN programlarını, öncelikle TÜM KÖYLERİ GEZMEK ÜZERİNE kurduğu belirtiliyor ve bu anlamda Köy gezilerini sürdürdüğüne de işaret ediliyor.
Sayın ŞAHİN gerçekten çok nitelikli bir Siyasetçi..
Aylar önce yaptığı açıklamaların GEREĞİNİ YERİNE getiriyor ve bu anlamda “BUNDAN SONRA, MESAİSİNİ KARABÜK İÇİN HARCAYACAĞININ İŞARETLERİNİ VERMEYE BAŞLADI BİLE..”
Zamanı elverdiğince Köy Gezileri yapıyor Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN..

KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ SAYIN UĞUR YILMAZ “YENİ MÜDÜRLÜKLER, KAPASİTEYE GÖRE DÜZENLENİYOR..” DEDİ..
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ’A yeni açılan Müdürlükler ile ilgili çok sayıda eleştiri geliyor “KARDEMİR ZARAR EDERKEN YENİ MÜDÜRLÜKLER NEYİN/NESİ OLUYOR ŞEKLİNDE YORUMLAR GELİYOR, NEDİR İŞİN ASLI..” diye sorduk.
“DOĞRUDUR, YENİ MÜDÜRLÜKLER AÇIYORUZ. AÇMAK ZORUNDAYIZ..” dedi ve bunların eleştiri konusu yapılmasını doğru bulmadığına işaret ederek “20-30 MÜDÜR AÇILMAZSA ZARAR OLMAYACAK MI..?” diye sordu.
KARDEMİR’İN sürekli kapasite yükselttiğini işaret eden Sayın UĞUR YILMAZ “KARDEMİR’İ KÜÇÜK TONAJLI ÜRETİM YAPTIĞI DÖNEMİN KADNOLARI İLE YÖNETMEK MÜMKÜN OLMAZ..” dedi.
Sonra da Kurumsal bir yapının kurulması için çaba harcandığına dikkat çekerek “KARDEMİR, DAR BİR KADRO İLE YÖNETİLEMEZ, BU YANLIŞ OLUR. O NEDENLE GELECEĞİN KURUMSAL YAPISINI KURMAYA ÇALIŞIYORUZ..” şeklinde görüşler verdi.
Yıllık 600-800 bin ton üretim yapılan dönemlerin kadroları ile KARDEMİR’İ Yönetmenin imkansızlığına vurgu yapan Genel Müdür Sayın UĞUR YILMAZ “ARTIK 2 MİLYON TON ÜRETİMİ YAKALADIK. 3 MİLYON HEDEFİNE YÖNELDİK. KADROLARDA BUNA GÖRE DÜZENLENECEK…” bilgilerini verdi.
Yeni açılan Müdürlüklerin, belirli bir sistem çerçevesinde hareket edilerek ve “ÜRETİM ARTIŞI, KURUMSAL YAPI GİBİ BİRÇOK DETAY ÜZERİNDE ÇALIŞILARAK, BU MÜDÜRLÜKLERİN AÇILDIĞINA..” dikkat çekti.
ELEŞTİRİLERİ DOĞRU VE GERÇEKÇİ BULMADIĞINA İŞARET ETTİ.

SAFRANBOLU/YAZIKÖY SINIRLARINDA YAPIMI SÜREN “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ..” VE SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN..
1 Kasım Erken Genel Seçimleri sırasında Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çok önem verdiği bir konuyu gündeme getirerek “YAZIKÖY’DA YAPILAN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİ..” anlatmıştı.
Buraya çok önem verdiğini söylemişti, doğrusunu isterseniz ilk dinlediğimizde pek bir mana verememiştik, böylesine önem ve anlam verdiğine.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN detaylarını anlatınca, gerçekten ne kadar önemli bir yatırım olduğunu anlamıştık ve dileriz kısa süre içinde biter ve hizmete alınır bu Merkez.
İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN ve İl Genel Meclis Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM inşaat çalışmalarına çok büyük ilgi gösteriyorlar.
Bir an önce bitirilmesi için yoğun bir gayretin içindeler.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu yatırımı anlatırken, bir ara sesi titredi ve “BENİMDE ENGELLİ BİR OĞLUM VAR..” şeklinde bilgi verdi , çocuğunun şu an itibarı ile böyle bir rehabilitasyon merkezinde olduğunu anlattı.
En hayırlı, en can alıcı bir Merkez burası..
Dileriz kısa süre içinde hizmete alınır.

406

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler