7.6 C
Karabük
17 Mayıs Cuma 2024

Her Telden (20.Kasım.2015)

25.DÖNEM MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN DURMUŞ YALÇIN “RAFET BEY ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPIYOR..”
Geçtiğimiz gün, uzunca bir süre sohbet ettiğimiz, 25.Dönem MHP Karabük Milletvekili Sayın DURMUŞ YALÇIN, 1 Kasım Genel Seçiminde yeniden milletvekili Adayı gösterilmesi halinde “KESİNLİKLE SEÇİLİRDİM..” iddiasında bulunuyor.
“BENİ ADAY GÖSTERMEYEREK, MHP’YE BİR MİLLETVEKİLİ KAYBETTİRDİLER..” görüşünü dile getiriyor ve yeniden Aday gösterilmeyişini Sayın RAFET VERGİLİ’YE bağlıyor.
Ancak, Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN konuşmalarına dikkat ettik, ciddi bir sitem var, Sayın VERGİLİ’YE karşı bir kırgınlık var, fakat en küçük bir eleştiri, en küçük bir hırpalayıcı ifade yok.
“ÇOK DÜZGÜN BİR AİLE YAPISINDAN GELİYOR, BU YAPIYI SÜRDÜRÜYOR..” diyor,  “KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI OLARAK,  ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTI/YAPIYOR..” diyor “KARABÜK BELEDİYESİ, RAFET BEYİN DÖNEMİNDE KİMSENİN EN KÜÇÜK BİR TOZ KONDURAMAYACAĞI, ŞAİBESİZ, PARTİZANLIK YAPILMAYAN BİR BELEDİYE OLDU..” diyor
Ne kadar olumlu söz varsa kullanıyor.
Hatta “SEÇİLMEM DE BÜYÜK KATKISI OLDU, MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA İÇİNDE OLDU..” görüşlerini de samimi olarak dile getiriyor ve hakkını teslim ediyor.
“ANCAK, BENİ YENİDEN ADAY YAPTIRMAYARAK, HEM KENDİSİNE ZARAR VERDİ, HEM MHP’YE ZARAR VERDİ.BUNUN İÇİN KENDİSİNE BİR KIRGINLIĞIM VAR…” ifadelerini kullanmaktan da geri durmuyor.
Sayın DURMUŞ YALÇIN ile uzun/uzun sohbet ettik.
Samimi, içi/dışı bir, bir insan, hani derler ya “CİN GİBİ DE ZEKİ..”

MHP ESKİ MİLLETVEKİLİ SAYIN DURMUŞ YALÇIN “KARABÜK AK PARTİ DÖNEMİNDE YETERLİ HİZMET ALAMAMIŞ..”
25.Dönem MHP Karabük Milletvekili Sayın DURMUŞ YALÇIN, çok önemli görüşler dile getiriyor, örneğin “KARABÜK AK PARTİ DÖNEMİNDE YETERLİ HİZMETLERİ ALAMAMIŞ..” diyor.
Yapılan, getirilen hizmetleri RUTİN işler olarak görüyor, YAPILMASI ŞART OLAN hizmetler olarak görüyor ve diğer İL ve İLÇELERİN bu anlamda KARABÜK’E ORANLA çok daha büyük hizmetler aldığını öne sürüyor.
Sayın YALÇIN’IN BİR TESPİTİ DİKKATİMİZİ ÇEKTİ..
Hatta TESPİTİ yaparken, İÇİNDE SİYASETE YÖNELİK çarpıcı tespitleri de vardı, total olarak bu tespitleri gerçekten dikkatimizi çekti ve tüm SİYASET KADROLARINA ders niteliğinde bir tespitti.
Sayın DURMUŞ YALÇIN diyor ki “AK PARTİ 100 KİLOMETRE KÖY YOLU ASFALTLADIĞI İÇİN ÖVÜNÜYOR.BİR HİZMETTİR TEŞEKKÜR ETMEK GEREK, ANCAK, ÇOK YETERSİZ BİR HİZMETTİR..”
“KARABÜK’ÜN TOPLAM KÖY YOLU 2500-2600 KİLOMETRE, BUNUN 100 KİLOMETRESİ ASFALT YAPILMIŞ.DEMEK TAMAMININ ASFALTLANMASI İÇİN 20-25 SENE BEKLEMEK GEREKECEK..” diyor
BU TESPİTLERİ YAPIYOR..
Sonra da “SİYASETİN EN ÖNEMLİ KADEMELERİNDE BULUNAN İL BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ, İLÇE BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, KENDİ MİLLETVEKİLLERİNİ, KENDİ MENSUPLARINI, KENDİ GÖNÜLDAŞLARINI KAMUOYU ÖNÜNDE ELEŞTİRECEK YERDE, YAPILMAYAN BU HİZMETLERİ ELEŞTİRSELER, PARTİLERİNE DAHA YARARLI OLMAZ MI..” şeklinde özetlenecek tespitler yapıyor.
Anlayacağınız ince/ince göndermelerde bulunuyor..!!

SAYIN MUTULLAH YOLBULAN ÇOK DUYARLI, HEM SİYASİ, HEM EKONOMİK GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR..
Ülkenin ve Karabük’ün önde gelen SANAYİCİ ve İŞADAMLARINDAN Sayın MUTULLAH YOLBULAN aradı dün bizi, Sayın İSMAİL KAHRAMAN’IN, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı’na Aday gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti anlattı.
“GÖNLÜMÜZ Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN BEYİN YENİDEN O MAKAMA SEÇİLMESİNİ İSTERDİ, ANCAK, Sayın ŞAHİN PARTİ İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVİ NEDENİ İLE ADAY GÖSTERİLMEDİ DEMEK Kİ..” gibi bir yaklaşım gösterdi.
Sonra da “TBMM BAŞKANLIĞI İÇİN AK PARTİ’NİN, Sayın İSMAİL KAHRAMAN’I ADAY GÖSTERMESİ DE, KARABÜK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ, ÇOK SEVİNDİRİCİ..” dedi.
Bize de “SENDE BİLİRSİN GERÇİ, Sayın İSMAİL KAHRAMAN KARABÜK’TE ÇOK KALDI.BAYIR MAHALLE DE, SİZİN EVİN ÜST KISMINDA OTURURLARDI.BABASI BAKKALDI VE İSMAİL BEY KARABÜK’TE YETİŞTİ SAYILIR..” şeklinde bilgiler verdi.
Sayın MUTULLAH YOLBULAN Siyasi gelişmeleri, Ekonomik gelişmeleri çok yakından izleyen bir insan ve AK Parti’nin Sayın İSMAİL KAHRAMAN’I TBMM BAŞKAN Adayı göstermesine BİR KARABÜKLÜ olarak sevinmiş, bu sevincini bizimle paylaştı.
ÖYLESİNE MUTLU OLMUŞ Kİ ANLATMAK ZOR.
“TBMM BAŞKANLIĞI KARABÜKLÜLERİN OLDU ADETA..”
Sayın MUTULLAH YOLBULAN böyle de espriler yaptı sevincinden.

GEÇTİĞİMİZ GÜN, BİR OKURUMUZ YORUM YOLLAMIŞ VE “SAYIN AHMET GÖLBEK KARABÜKSPOR’U YAZSIN..” DİYOR
Geçtiğimiz gün bir Okurumuz Sayın FUAT YAVUZ’UN yazısına yorum yollamış ve Sayın SEMİH GÜLEN, Sayın FUAT YAVUZ YAZIYOR Sayın AHMET GÖLBEK’TE YAZSIN..” şeklinde bir öneri getirmiş.
Sevgili Kardeşim SEMİH GÜLEN yazıyor, içerikli yazılar yazıyor, ,
Gazetemiz Spor Müdürü Sayın FUAT YAVUZ yazıyor, Sayın YAVUZ’DA içerikli yazılar yazıyor ve bu iki kardeşimiz KARABÜKSPOR sevgisi içinde değerlendirmeler yapıyorlar.
BİZ SPOR NOKTASINA PEK GİRMİYORUZ ARTIK.
EMİN OLUN TELEVİZYONDA DAHİ MAÇ İZLEMİYORUZ.
Ancak, elbet KARDEMİR KARABÜKSPOR her Karabüklü gibi bizimde sevdamız, en iyi yerlerde olmasını isteriz, biz KONGRE SÜRECİNDE düşündüklerimizi, olabilecekleri yazdık ve yeni/yeni kurulan SOSYAL DENGELERİ bozmak gereksiz görüşümüzü dile getirdik.
ŞU AN İÇİN NE YAZALIM Kİ..?
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN şu an itibarı ile PUAN CETVELİNDE Kİ yer alkışlanacak bir pozisyonda, bu Başkan ve Yönetim için büyük bir başarıdır, başarı sayılmalıdır.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN Kurumsal yapısı hangi pozisyondadır..?
Bir iki olgu arasında bir eşitlik var mıdır..?
KAMUOYU’NUN ŞAŞMAZ TERAZİSİ BUNU TARTIYOR ELBET..!!
KARABÜKSPOR elbet sevdamız, ancak, spor şu an gündemimizde yok..!!

PEKİ/PEKİ, ARTIK YILLARDIR YAPILAMAYAN “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ OLAYINI..” YAZMAYALIM, YAZMAYALIM..
Peki/ Peki artık YILLARDIR YAPILAMAYAN, yıllardır ÜSTESİNDEN GELİNEMEYEN, Karabük ve Safranbolu insanını İlçelerde yaşayan insanları rahatsız eden ÇÖPLERİ artık yazmayalım.
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ NE OLDU diye sormayalım.
AYIPTIR/GÜNAHTIR/BECERİKSİZLİKTİR demeyelim.
Örneğin SAFRANBOLU ÇÖPLÜĞÜ YANMAYA devam etsin..
İnsanlar O PİSLİĞİ, O KOKUYU çekmeye devam etsin..
ASİT KÖYÜ sakinleri ÇÖP DAĞLARI ile yaşamaya devam etsin..
Bilindiği gibi 2006 Yılında kurulan KARÇEV Başkanı O DÖNEMİN KARABÜK VALİSİ, Yönetiminde ise BELEDİYE BAŞKANLARI var ve KATI ATIK BERTARAF TESİSİ o tarihten bu yana yapılamadı..
“SUÇ SAMUR KÜRK OLMUŞ, KİMSE ALMAMIŞ..”
Neden yapılamadı diye sorun isterseniz, bakın sizlere NE MAZERETLER SÖYLERLER, ne mazeretler uydururlar, ancak GERÇEKLER NE YAZIK MAZERETLERLE ÖRTÜLMÜYOR..
SAFRANBOLU ÇÖPLÜĞÜ YANIYOR..
KARABÜK’ÜN ÇÖPÜ ASİT KÖYÜ’NÜN TEPESİNE DÖKÜLÜYOR..
Olsun bu olsun..
Yeter ki RAHATLAR BOZULMASIN..!!
Biz artık yazmayıverir, hatırlatmayıveririz, GÖNÜLLER HOŞ OLSUN..!!

KARABÜK HAVAALANI YAPILDIĞINDA, KATI ATIK BERTARAF TESİSİNİN YAPILMAYIŞI VE ÇÖPLÜKLER İYİ GÖRÜNÜR..
Karabük’e HAVAALANI YAPILACAK ve buna ilişkin sözler verildi, AK Partinin 1 Kasım Erken Genel Seçim vaadleri arasında bu yatırım var ve bu konuda alınan mesafe artık sonuç verecek demektir.
HAVAALANININ YAPILMASI ÇOK İYİ OLUR.
Hiç değilse KARABÜK’ÜN EKSİĞİ/GEDİĞİ/ÇARPIK YÖNLERİ varsa, bunlar biraz daha net görünür ve Karabük’te buna göre vaziyet alır kendisini buna göre düzenler.
ÖRNEĞİN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’NİN OLMAYIŞI OLAYI.
Düşünün ki Karabük’e gelen UÇAK İNİŞE GEÇMİŞ, alttan bir duman, bir koku yükseliyor, TÜM UÇAK YOLCULARI ayaklanır ve “ULAN BURADA NE OLUYOR, SAFRANBOLU’YU TERÖRİSTLER Mİ BOMBALADI, BU DUMAN NEYİN NESİ..” diyerek telaşa kapılırlar..
ÖYLE OLMAZ MI..?
UÇAK TAM KIVRILIR, ASİT KÖYÜNÜN üzerinden HAVAALANI PİSTİNE yaklaşırken, birde aşağıda ki ÇÖP DAĞINI görür yolcular ve bu dağı KAYAK YAPMAYA ELVİRİŞLİ falan sananlar bile çıkabilir..
ŞİMDİ HAVAALANI YAPILACAK KARABÜK’E..
Bunu herkes bütün yüreği ile istiyor/bekliyor..
Ama KATI ATIK BERTARAF Tesisi kimsenin pek umurunda değil..!!
BU KENTİ YÖNETENLERİN BİLE DEĞİL..!!

29 KASIM GÜNÜ YAPILACAK OLAN CHP İL KONGRESİ’NİN POZİSYONU BUGÜN BELLİ OLUR, ÖRGÜT TOPLANTISI VAR..
29 Kasım Pazar günü yapılacak olan CHP İL KONGRESİ’NİN geleceği bugün belli olacak ve yapılacak İLÇE BAŞKANLARI Toplantısında İL BAŞKAN ADAYI BELİRLENECEK.
BÜYÜK BİR OLASILIK, Sayın ERDOĞAN DİNÇEL’E İlçe Teşkilatlarından İL BAŞKAN ADAYI OL şeklinde bir baskı yapılacak ve İL KONGRESİ tek adaylı olarak gerçekleştirilecek.
CHP GENEL MERKEZ BOYUTUNDA DALGALI..
KURULTAY ÇAĞRILARI YAPILIYOR..
Ortaya birçok GENEL BAŞKAN ADAYI çıkıyor ve çıkan Genel Başkan Adaylarına SİZİN Sayın KILIÇDAROĞLU’NDAN fazla olan yanınız nedir diye sorsanız alacağınız cevap nedir..?
CHP BU YAPI İLE NEREYE VARACAK, MERAK ETMEMEK mümkün değil ve düşünün ki, BİR TARAFTAN KONGRELER devam ediyor öte yandan KURULTAY İMZALARI toplanıyor..
Neyse artık.
KARABÜK İL KONGRESİ BUGÜN BELLİ OLUR..
İLÇE BAŞKANLARI BUGÜN TOPLANIYORLAR..
Büyük olasılık Sayın ERDOĞAN DİNÇEL Aday gösterilecek..

2010 YILINDA YAŞANAN “SENDİKAL MÜCADELE VE BİR ANDA ÇELİK-İŞ SENDİKASINI TERK EDEN 2600 İŞÇİ..”
Karabük 2010 yılında öylesine sert bir SENDİKAL MÜCADELE yaşadı, öylesine bir eylemsellik sürecinden geçti ki, ÜNİVERSİTELERE KONU olacak, üzerinde TEZ ÇALIŞMASI yapılacak günlerden geçti bu Kent.
BİR ANDA 3300 İŞÇİDEN, 2600 İŞÇİ BİR ANDA SENDİKA DEĞİŞTİRDİ ve ne zaman ki İŞVEREN DEVREYE girdi, işçiler usul/usul ÇELİK-İŞ Sendikası’na geri dönmeye başladılar..
O SÜREÇTE İŞÇİLER NEDEN SENDİKA DEĞİŞTİRDİLER..?
İŞÇİLER NEDEN SENDİKALARINDAN AYRILDILAR..?
Bu soruların cevabı çok önemli elbet..
O süreçte BİZİM SAFAMIZ BELLİYDİ ve çok ciddi baskılara maruz kaldık, baskınlar yapıldı, çok ciddi bir dizi gelişimden O ZAMANIN İL EMNİYET Müdürü Sayın ARİF AKKALE sayesinde kurtulduk sayılır.
İŞÇİ NASIL BİR RAHATSIZLIK İÇİNDEYDİ..?
ÇELİK-İŞ Sendikası’nı neden TERK ETTİ İŞÇİ..?
Bu sorunun cevabını KARABÜK NASIL VERİR ACABA..?
BU SORUNUN CEVABI BUGÜN İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ..
Var mı cevabı olan..?

2010 YILINDA “İŞVERENE KARŞI TAVIR GELİŞTİRİLMEMİŞ OLSAYDI, İŞVEREN TARAF TUTMAZDI, SONUÇ NE OLURDU..”
2010 Yılında yaşanan SENDİKAL MÜCADELE sırasında TÜRK METAL Sendikası adına bu mücadeleyi yürüten kadrolar, bir anda, tutum değiştirip İŞVERENE KARŞI CEPHE AÇMASALARDI, sonuç ne olurdu..?
DÜŞÜNÜN SONUÇ NE OLURDU..?
KARDEMİR İŞÇİSİ böyle bir SENDİKAL MÜCADELEYE NEDEN GİRDİ, SIKINTILARI NEYDİ diye sormuyoruz, zira, ortaya FİİLİ BİR DURUM çıkmıştı ve İŞÇİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU Sendikasını değiştirmişti.
İŞVEREN DEVREYE GİRDİ, İŞÇİ ÇELİK-İŞ’E GERİ DÖNDÜ..!!
Karabük bayın tarihte bunları yaşadı ve o bağlamda Karabük’ün SOSYAL DENGELERİ anormal biçimde değişti, sarsıldı, Karabük yeni/yeni kendisine gelmeye başlamıştı..!!
Şu an itibarı ile ÇELİK-İŞ Sendikası, işçisi ile Genel Merkezi ile HUZURLU BİR ORTAM yaşıyor, özellikle O SÜREÇTE İŞE ALINAN genç işçiler verilen sözlerin tutulmasından çok memnunlar.
KARABÜK ÖYLE SÜREÇLER YAŞADI, UNUTTUNUZ MU..?

608

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler