15.2 C
Karabük
28 Nisan Pazar 2024

Her Telden (30.Ekim.2015)

PAZARTESİ SABAHI “İKİNCİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ KİM OLACAK ACABA..?” SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN GARANTİ..
Pazartesi sabahı İKİNCİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ KİM OLACAK ACABA, dikkat edin, KARABÜK’ÜN İKİ MİLLETVEKİLİ KİM OLACAK diye sormuyoruz.
Zira, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN SEÇİLMESİ GARANTİ.
Diğer MİLLETVEKİLİ KİM OLUR, bunu soruyoruz..?
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR, Partisinin bu seçimi 2-0 kazanacağına kesin gözü ile bakıyor ve “BİRİNCİ PARTİ BİZİZ İKİNCİ PARTİ CHP, ÜÇÜNCÜ PARTİ MHP OLARAK SIRALANACAK..” görüşünde.
“İKİNCİ PARTİ,ANCAK, MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMA İHTİMALİ YOK..” DİYOR Sayın TİMURÇİN SAYLAR kendi görüşü böyle ve sonucun 2-0 olacağına kesin gözü ile bakıyor.
MHP’LİLER ise Sayın TİMURÇİN SAYLAR’A şiddetle karşı çıkıyorlar, kendisini algı yaratmaya çalışmakla suçluyorlar ve “KARABÜK BU SEÇİMDE BİZE YİNE MİLLETVEKİLİ VERECEKTİR..” görüşündeler.
“HATTA KARABÜK’TE BİRİNCİ PARTİ MHP..” diyenler var.
CHP’LİLER ise daha gerçekçi veya daha mütevazi davranıyorlar “BU KEZ KARABÜK’TEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAĞIMIZ ÇOK NET. KARABÜK’TE ŞUAN AKP İLE BAŞBAŞ GİDİYORUZ.EN AZINDAN İKİNCİ PARTİ CHP..” diyorlar.
CHP’LİLER,MHP’DEN,CHP’YE OY KAYDIĞI GÖRÜŞÜNDE.
Özellikle Sayın ERDOĞAN DİNÇEL bunu özenle belirtiyor..
KARABÜK’ÜN İKİNCİ MİLLETVEKİLİ SİZCE KİM OLUR..?

EMEKLİLERE “UCUZ KONUT YAPILMASI OLAYI..”  VE DERNEK YÖNETİMİNE KARŞI ACIMASIZ ELEŞTİRİLER, OYSA Kİ..!!
EMEKLİLERE UCUZ KONUT YAPILMASI yolunda başlayan gelişme ve bu gelişmenin yarattığı SİYASAL TARTIŞMA Karabük’te çok önemli SİYASAL SAVRULMALARA DA yol açtı galiba..!!
Örneğin AK Partililerin çok büyük bir bölümü “EMEKLİLER DERNEĞİ YÖNETİMİ AK PARTİYE KARŞI..” gibi bir anlayışın içindelerdi ve belki hatırlayanlar vardır 7 HAZİRAN Genel Seçimi öncesinde Dernek Başkanı Sayın CELAL BULUT’UN MHP Milletvekili Adaylığı noktasında ismi geçiyordu..
HEMDE ÇOK CİDDİ BİÇİMDE İSMİ GEÇİYORDU..
Kaldı ki, Sayın CELAL BULUT bu konulara ilişkin Basına yaptığı açıklama da “VEFA İSTANBUL’DA BİR SEMT ADIYMIŞ..” gibi sözler kullanırken “VEFASIZ OLARAK KİMİ NİTELENDİRİYORDU..” sizce..
Bir insanın, bir başka insana vefasız diyebilmesi için “O İNSANA KATKI VERMİŞ ANCAK UFAK BİR RÜZGARDA, KATKI VERDİĞİ İNSANDAN BEKLEDİĞİ İLGİYİ, DESTEĞİ, KATKIYI BULAMAMIŞ OLMANIN RUH HALİ İLE VEFASIZ NİTELEMESİ YAPILIR HERHALDE.!!”
Sayın CELAL BULUT vefa beklemek için, kime ne katkılar verdi acaba..?
KARABÜK AK EMEKLİLER Derneği gibi tanımlamalar yapılıyor..
TÜED Karabük Şubesi için bu tür nitelemeler yapılıyor..
Demek daha önceleri hayli içli/dışlı münasebetler olmuş ara yerde..!!

ÖRNEĞİN, HERHANGİ BİR DEDİKODU OLMAYACAKSA, ÖDEMİŞ’TE 126 ADA, 54/55 PARSELDE İKİ BÜYÜK ARAZİ VARDIR.
EMEKLİLERE UCUZ KONUT yapımı gündem de ya, bunun için HAZİNE ÜZERİNE KAYITLI taşınmazların arayışı var, KARABÜKSPOR için hemen/hemen aynı amaçlı olarak çalışma yaparken dikkatimizi çekmişti.
ÖDEMİŞ KÖYÜMÜZÜ BİLİYORSUNUZDUR.
ÖDEMİŞ Köyü sınırları içinde 126 Ada,54/55 parsel olarak görünen İKİ PARÇA ARAZİ VAR ve bunlardan biri 72.846 metrekare, diğer ise 57 414 metrekare..
Yani; TOPLAM 130 DÖNÜMLÜK BİR ALAN.
EMEKLİLERE UCUZ KONUT yapımı noktasında böyle yerlerin gündeme gelmesi yararlı olur düşüncesi ile burayı yazıyoruz, elimizde çok geniş bir HAZİNE ARAZİSİ listesi var.
Taaa, KARDEMİR KARABÜKSPOR Yönetiminden kalma..!!
Yine YEŞİL MELİSE Köyü karşısına denk düşün yerlerde, BİR ARA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ yapımı için düşünülen, sonra Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN karşı koyması ile geri kalan alanlar vardır.
HAYLİ BÜYÜK YERLERDİR..
Haaa..! gelelim zurnanın zırt dediği yere..
Eğer BU PROJE, VERİLEN BU SÖZLER, TOKİ tarafından 2 kasım sonrası PAS GEÇİLİRSE, kızılca kıyamet asıl o zaman kopar, böyle bir ihtimal noktasında Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Emeklilerin GARANTİSİ gibi duruyor..
Sayın ŞAHİN varsa, O İŞ AKSAMAZ garantisi gibi duruyor kendisi.
KARDEMİR KARABÜKSPOR, BUGÜN KULLANDIĞI İDMAN SAHASINI SOSYAL TESİSİNİ GELECEKTE KAYBEDEBİLİR..
KARDEMİR KARABÜKSPOR Futbol takımı bugün idmanlarını YAŞAR KAPTAN ÇEBİ sahasında yapıyor, Bütün İdari Birimleri ise HİKMET FERİDUN TANKUT Tesislerinde.
KULÜBÜN kullandığı biraz üst tarafta ki TESİS ise YEMEKHANE, SPORCULARIN YATTIĞI yerler, MALZEME ODALARI, JİMNASTİK Odası falan gibi yerler.
Önce ki gün Yönetim Kurulu’ndan bir kardeşimiz “ABİ BURASI SANKİ ASKERİ TESİS GİBİ, SOĞUK HAVA DEPOSU FALAN BİLE YAPILMIŞ. İÇİNDEN BİRÇOK BOZUK MALZEMEYİ ATTIK..” dedi.
ÜS TARAF Kİ TESİSLER KALICIDIR,O TAMAM.
Ancak ALT KISIMDA kalan idman sahası, İdari Birimlerin olduğu TESİSLERİN geleceği pek parlak görünmüyor, zira, ŞİRİNEVLER Hastanesi o tarafa doğru BÜYÜTÜLECEK.
KARABÜKSPOR İDMAN SAHASINI KAYBEDEBİLİR.
Buna karşılık SAFRANBOLU /YAZIKÖY formülü üzerinde duruluyor ve o zaman KARABÜK YAŞAYANLARI bu gelişmeye tepki göstererek KARABÜKSPOR’U KARABÜK’TEN KOPARMAYIN diyebilirler.
O nedenle 103 dönüm alanı elden kaçırmamak gerek.
2 Yıllık TAHSİS SÜRESİ dolmak üzere bu alanın..

PEKİ PAZARTESİ GÜNÜ, SANDIKTAN NE ÇIKACAK ACABA BİR KOALİSYON MU, YOKSA TEK BAŞINA HÜKÜMET Mİ..?
Okurlarımıza 2 KASIM GÜNÜ Karabük’ün İKİNCİ MİLLETVEKİLİ KİM ÇIKABİLİR diye sorduk, isterseniz olayı biraz daha genişletip PAZARTESİ GÜNÜ SANDIKTAN NE ÇIKAR ACABA diye soralım..
BİR KOALİSYON MU ÇIKAR..?
YOKSA TEK BAŞINA HÜKÜMET Mİ ÇIKAR..
Eğer TEK BAŞINA HÜKÜMET ÇIKARSA, bu kesinlikle AK Parti Hükümeti olur, CHP’NİN küçükte olsa bir İKTİDAR şansı var, MHP ile HDP’NİN, en azından şu gün itibarı ile İKTİDAR ŞANSI sıfır düzeyinde.
TEK BAŞINA İKTİDARA AK PARTİ GELEBİLİR..!!
KOALİSYON HÜKÜMETİNE GİDİLİRSE NASIL OLUR ACABA..?
Dış Ülke kaynakları AB çevreleri, içeride ki İŞ ÇEVRELERİ velhasıl çok ama çok geniş bir çevre AK Parti-CHP Koalisyonu istedikleri yolunda, hemen her kanalı kullanarak mesajlar veriyorlar.
NASIL BİR KOALİSYON HÜKÜMETİ OLUR ACABA..?

“ HİÇ KAYGILANMA, EROL BOZBEYOĞLU VE O GİBİLER KARDEMİR’İN YANINA YAKLAŞAMAZLAR, GELEMEZLER..”
Birkaç gündür, 1999-2002 yılları arasında BATMA NOKTASINA GELEN KARDEMİR’E Devlet Bankalarının teminatı ile DIŞ KREDİ alınması yoluna gidilecekti.
Bir Devlet Bankası ile bu finansman temin edilecekti.
20 MİLYON DOLAR CİVARINDA BİR KREDİ TEMİNATI VARDI.
O zaman ki KARDEMİR Yönetimi Türk ve ABD Vatandaşı olan EROL BOZBEYOĞLU tarafından ABD’DE bulunan krediyi kullanmak istedi ve bu kararı aldı.
EROL BOZBEYOĞLU kullanılan kredinin tamamını KARDEMİR’E göndermedi ve bunun 1 milyon dolarlık kısmını kendisinde tuttu, bunu hiçbir zamanda ödemedi..
ABD’YE PARAYI ALMAYA İNSANLAR YOLLANDI.
EROL BOZBEYOĞLU BU PARAYI ÖDEMEDİ..
Şimdi KARDEMİR’İN 750 MİLYON DOLAR civarında BORCU VAR, burada ince bir hususa değinelim, KARDEMİR’İN 750 MİLYON DOLAR CİVARINDA BORCU VAR..
Atıyoruz, 1 milyar 200 milyon dolar civarında yatırım yapılmış, bunun bir bölümü ödenmiş, henüz vadesi gelmemiş olan ve kısa süre içinde vadesi gelecek olan 750 milyon dolar borç duruyor..
BU ZARAR DEMEK DEĞİLDİR, ZARAR ETTİ DEMEK DEĞİLDİR.
YATIRIM YAPTI BORÇLANDI, ayrı bir kavram, 750 milyon dolar zarar etti ayrı bir kavram, buna dikkat etmek gerekir,iki kavramın karışması/karıştıran açısından güven erozyonu yaratır.
Her ne ise.
İlerleyen süreçte KARDEMİR eğer BORCUNU, YENİ BORÇ BULARAK KAPATMA yoluna giderse, aman EROL BOZBEYOĞLU gibilere dikkat edilsin anlamında, EROL BOZBEYOĞLU ismini gündeme getirdik.
KARDEMİR içinden etkili/yetkili bir isim “KİMSE MERAK ETMESİN,EROL BOZBEYOĞLU VE GİBİLER KARDEMİR’İN ÖNÜNDEN GEÇEMEZLER,BIRAKIN BİZE KREDİ BULMAYI TESİSLERİN ÖNÜNDEN BİLE GEÇEMEZLER..” dedi.
Vallahi bizim için hayli güzel, sevindirici bir açıklama oldu..
Sonra o etkili/yetkili kişiye “O ZAMAN KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI, BAŞKAN YARDIMCISI KİMLERDİ. NEDEN BÖYLE BİR OLAYA MÜDAHALE EDİP, PARAYI TAHSİL ETMEDİLER..” diye sorduk.
“OLAYI FAZLA KURCALAMAYA GEREK YOK..”
“HERKES VİCDANI İLE BAŞBAŞADIR. ONLARDA ÖYLEDİR..” dedi.

SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN, SEÇİM KAMPANYASI SÜRECİNE, “İNCİNSENDE/İNCİTME..” SÖZLERİ İLE BAŞLADI VE İSABET
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN 1 Kasım Erken Genel Seçim çalışmalarına, çok özlü bir söz ile başladı.
“DÜSTURUMUZ İNCİNSENDE/İNCİTME OLACAKTIR..” dedi.
Seçim kampanyası sürecinde de, bu sözünden, bu anlayışından bir mili sapmadı inhiraf etmedi yapılan en ağır eleştirileri “KARDEŞİM..” diye geçiştirdi, eleştirenin ismini kullanırken hep “BEY..” dedi..
Eğer aynı ağırlıkta, dozu aynı ağırlıkta cevaplar verseydi, Karabük çok uzun yıllar unutamayacağı olaylar yaşardı ve kaybeden kesinlikle Karabük olurdu..
“İNCİNSENDE/İNCİTME..” sözüne hep sadık kaldı..
Örneğin Gazetecilik yaşamımızda bize de eleştiriler getirenler oldu, hakaret edenler oldu, bunların içinde ders çıkartmamız gereken eleştiriler varsa bunları aldık, gönül haznemize koyduk.
Diğerleri için “İNCİNSENDE/İNCİTME..” sözünün sahibi Hazreti Mevlana’nın “BİZİ BİLEN BİLİR/BİLMEYENDE KENDİSİ GİBİ BİLİR..” sözünden hareket ederek ses sile çıkartmadık, cevap bile vermedik.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN tutumu bize iyi bir örnek oldu.
Kendimizi bu örnekten konumlandırarak değerlendirdik..
“DEMEK ÇOK İYİ YAPMIŞIZ..” noktasına geldik.
Bizim içinde önemli bir ders oldu o sözler..

MAHKEME DAVAYI REDDETTİ, ÖYLE OLUNCA GAZETE İLANLARINA KONU OLAN “ARA KARAR..” FALAN KALKTI ŞİMDİ
Karabük 2.Asliye Hukuk Mahkemesi (Ticaret Mahkemesi Sıfatı ile baktığı..) KARDEMİR Genel Kurulu’na itiraz davasını tümünden reddetti ve böyle olunca da, anılan,mahkemesinin 18.08.2015 tarihli ARA KARARI DA gündemden kalktı.
EEE..! ŞİMDİ NE OLACAK..?
Bu ARA KARARDAN yola çıkılarak ULUSAL GENİŞLİKTE yayın yapan GAZETELERE SECCADE BÜYÜKLÜĞÜNDE ilanlar verilerek, durum KAMUOYU’NA duyuruluyordu..
MAHKEME DAVAYI REDDETTİ, ŞİMDİ NE OLACAK..?
GAZETELERE VERİLEN İLANLAR bir algı yarattı mutlaka, KARDEMİR’İN Ülke içinden ortakları var, Ülke dışından ortakları, hissedarları var, yaratılan algı nasıl izale edilecek..?
Neyse, herhalde muhatapları bir şeyler düşünürler..!!
Daha önceden de, buna benzer reddedilen davalar olmuştu galiba..
Sahi..!! olmuş muydu..?

726

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler