15.6 C
Karabük
19 Mayıs Pazar 2024

Her Telden (22.Ekim.2015)

110 YILDIR KONUŞULAN ANCAK, BİR TÜRLÜ HAYATA GEÇİRİLEMEYEN FİLYOS LİMANI YERİNE, KARDEMİR İSKELESİ..
Sultan 2.Abdülhamit döneminde gündeme geldiği bilinen FİLYOS LİMANI ne yazık ki,110 yıldır bir türlü yapılarak hayata geçirilemedi ve en son olarak,yapılan,ALT YAPI İHALESİ DE iptal edildi.
SÜREKLİ MAHKEMELER NEDENİ İLE İPTAL EDİLDİ.
FİLYOS LİMANI,Karabük açısından çok önemli ve bu anlamda da Zonguldak ve İlçelerinden çok KARABÜK BU İŞİN ÜZERİNDE çok duruyor,yapımı için çırpınıyor.
En fazla da KARDEMİR İÇİN ÖNEMLİ FİLYOS LİMANI.
ALT YAPI İHALESİ iptal edilince,KARDEMİR kendince bir önlem almak üzere,Mülkiyeti kendisinin olan İSKELEYİ rehabilite ederek kullanmayı düşünüyor.
Bu açıdan,konu ile çok yakından ilgilenen,Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİ ERDOĞAN ile bir randevu talep edildi ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN gerekli randevuyu almıştı,ancak,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUTULLAH YOLBULAN rahatsızlandı.
RANDEVU İLERİ TARİHE ERTELENDİ.
Bizim bildiğimiz KARDEMİR Mülkiyeti kendisinin olan ve İSKELENİN hemen arkasında geniş bir arazisi de olan yerleri 40-50 bin tonluk gemilerin indirme/boşaltma/yükleme yapacağı bir hale getirecek.
Ancak,bu durum en azından bize göre geçici bir çözüm..
FİLYOS LİMANI çok geniş bir coğrafya açısından mutlak yapılmalı.

TÜRKİYE ÇELİK ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ VERİLERİNE GÖRE ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN YAPILAN ÇELİK İTHALATI..!!
Türkiye ÇELİK ÜRETİCİLERİ Derneği verilerine göre 2015 Yılı İçinde ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN yapılan ÇELİK İTHALATI yüzde 220 ile,çeşitlerine göre,yüzde 300 civarında artış göstermiş.
Şu ana kadar 1 milyon 600 bin ton civarında ve çeşitli kalem ürün ithal edilmiş ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN,böyle olunca da,zaten daralan sektör tamamen sıkıntılı bir sürece girmiş.
Bunun yıl sonuna kadar artarak devam edeceği biliniyor.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN gelen ve Yurt içine göre fiyatları çok düşün olan ürünler,KARDEMİR dahil,Ülke çelik piyasalarını ciddi biçimde zorluyor elbet.
DÜN YİNE YAZDIK..
KARDEMİR üzerinde etkili bir kardeşimiz “ŞU AN İTİBARI İLE SIKINTILARIMIZ OLABİLİR.ANCAK KARDEMİR GÜÇLÜ BİR ŞİRKETTİR.BU SIKINTILARI KESİNLİKLE KOLAYCA AŞAR..” gibi bilgiler verdi.
Karabük’te çok geniş bir çevrenin korkusu,tedirginliği,KARDEMİR’İN sıkıntıya girdiğinde “ÇALIŞANLARIN MAAŞLARININ AKSAMASI..” ve bunun geçmiş yıllardan gelen çok acı bir tecrübesi var..
Dileriz böyle bir gelişme kesinlikle olmaz,olmaması gerek..
O zaman KARABÜK ÇOK SIKINTILI SÜREÇ yaşıyor..
GEÇMİŞ YILLARDA KARABÜK BUNU YAŞADI..

KARABÜK-BARTIN ARASINDA 76 KİLOMETRELİK KARAYOLU VE “TÜNELLİ GEÇİŞLER..” İLE YÜKSELECEK STANDART..
KARABÜK-BARTIN arasında 76 kilometrelik Karayolu “TÜNELLİ GEÇİŞLER..” ile hem kısaltılacak,hem standardı çok yüksek hale getirilecek,Karabük gerçekten DENİZE KAVUŞACAK..
AK Parti,Karabük İl Başkanı bunu söyleyince,bazı çevreler yadırgamıştı,oysa gerçekten KARABÜK DENİZE kavuşacak,Karayolunun böyle düzenlenmesi ile.
BUNU BİR TURİZM OLAYI OLARAK DÜŞÜNMEYİN.
Karayolu TÜNELLER ile kısaldığında,rampalar kırıldığında KARABÜK-BARTIN arası 30-35 dakikaya iner ve düşünün ki İstanbul KARTAL İlçesinden,HAYDARPAŞA Limanına gitseniz ne kadar sürer..?
SEVİNDİĞİMİZ BİR OLAY VAR..!!
BÖLGENİN SESİ Gazetesi olarak “KARABÜK-BARTIN KARAYOLU İÇİN BÖYLE BİR UYGULAMA YAPILACAK/YAPILMALI..” diye yazdığımızda çok geniş bir kesim,en hafif tabiri ile,dudak büküyordu.
ARADAN KAÇ YIL GEÇTİ,BAKIN,İŞ GERÇEKLEŞİYOR..
KARABÜK-BARTIN Karayolu kısalır,düzgün hale getirilir,rampalardan kurtarılırsa,BARTIN YAŞAYANLARI için Karabük kesinlikle bir ALIŞVERİŞ Merkezi olur.
HER İKİ İL,BUNDAN ÇOK YARARLANIR..

YİNE VE ISRARLA SORUYORUZ ; KARABÜK’ÜN İKİNCİ MİLLETVEKİLİ,ÜÇ İSİMDEN HANGİSİ OLACAK DERSİNİZ..?
1 Kasım Erken Genel Seçimi için ÇOK KISA BİR SÜRE kaldı ve Karabük’ün bir Milletvekili kesinlikle belli ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN seçilmesi garanti.
PEKİ İKİNCİ İSİM KİM OLACAK SİZE GÖRE..
AK Parti kanadı,2011 Genel Seçiminde aldığımız OYLARIN FAZLASINI ALACAĞIZ görüşündeler,bu anlamda Sayın TİMURÇİN SAYLAR “HEDEFİMİZ 2-0 KAZANMAK..” hedefini haftalar önce açıklamıştı.
Bu anlamda Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ikinci Milletvekili.
MHP kanadında “KARABÜK’TE BİRİNCİ PARTİ BİZ OLACAĞIZ.ANCAK,BU,2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMAYA YETMEYEBİLİR ,ANCAK,BİR MİLLETVEKİLİ KESİN..” görüşü hakim.
Öyle olunca Dr.ADEM KAR ikinci Milletvekili olacak.
CHP’LİLER ise çok enteresan görüşler dile getiriyorlar ve “BU SEÇİM KARABÜK SEÇMENİ CHP’YE OY VERECEK.SEÇMEN BUNA KESİN KARARLI GÖRÜNÜYOR.EMEKLİLER,TAŞERON İŞÇİLERİ,ASGARİ ÜCRETLİLER CHP’YE OY VERECEKLER..” diyorlar.
Olaya bu pencereden bakınca CHP Milletvekili Adayı Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL’İN Milletvekili seçilmesi gerekiyor ve Siyasi Partiler böyle bir görüş içinde 2 KASIM GÜNÜNÜ bekliyorlar..
KARABÜK’ÜN İKİNCİ MİLLETVEKİLİ KİM OLUR ACABA..?
Bir tek Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN seçilmesi garanti..

SAHİ..!! TÜM SİYASİ PARTİLER “7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNDE Kİ ADAYLARINI DEĞİŞTİRDİLER..” SORDUNUZ MU..?
KARABÜK SEÇMENİNE bir soru.
TÜM SİYASİ PARTİLER,7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNE GİRDİKLERİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI DEĞİŞTİRİP YENİ İSİMLERLE YOLA ÇIKTILAR..?
Bunu hiç düşündünüz mü..?
AK Parti-CHP-MHP-HDP-SP-BBP ve Tüm Partiler ADAYLARINI DEĞİŞTİRDİLER,pardon bir tek BAĞIMSIZ TÜRKİYE Partisi aynı Adaylar ile yola devam ediyor..
HATTA BÜROMUZUN KARŞISINDA Kİ Parti Lokallerine astıkları SEÇİM PANKARTI bile aynı ASGARİ ÜCRET 5000,EV HANIMI 1500 LİRA MAAŞ,SINAVSIZ ÜNİVERSİTE vaatleri bile aynı..
MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ..
Bunu hiç düşündünüz mü..?
Veya PARTİLER BU KONUDA HİÇBİR AÇIKLAMA YAPTILAR MI..?
Ne dersiniz..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENİM GÖREN KIZ ÖĞRENCİLERİN “TACİZCİ SAPIK İDDİALARI..” VE ÖNLEMLER..
Dün YEREL GAZETELERİMİZDEN birisinde vardı, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE öğrenim gören, özellikle İKİNCİ ÖĞRETİMDE okuyan kız öğrencilerin yakınmasından söz ediliyordu.
KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ EDEN SAPIK/SAPIKLAR VARMIŞ..
Dün Ulusal genişlikte yayın yapan Gazetelerimizde birisinde de,buna benzer bir haber vardı ve İTÜ Öğrencisi kızlar PANKART ASARAK böyle bir TACİZ olayından yakınıyorlardı..
ORASI İSTANBUL,BU GİBİ OLAYLAR ETKİLEMEYEBİLİR..
Ancak,ALLAH KORUSUN Karabük böyle bir olay ile Ülke gündemine düşürse KARABÜK ÜNİVERSİTESİ başta olmak üzere,kaldırmakta zorlanacağı bir darbe yiyebilir.
KARABÜK EMNİYETİ ÇOK BAŞARILI.
İL EMNİYET Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER başta olmak üzere EMNİYETİMİZİN TÜM BİRİMLERİ çok başarılı ve bu olayı mutlak çözeceklerdir,olay büyümeden çözeceklerdir.
YILLAR ÖNCE,BUNA BENZER GELİŞMELER YAŞANMIŞTI.
Biz bunu haber yapmıştık ve özellikle SAFRANBOLU’DA yaşamını sürdüren birçok dostumuz bize tepki göstermişti,şimdi tam tersine İYİ Kİ O HABERİ YAPMIŞSINIZ YOKSA İŞ ÇOK KÖTÜ YERLERE GİDECEKMİŞ falan diyorlar..
BU İŞ GERÇEKTEN ÇOK CİDDİ..
Bu tip insanlara göz açtırmamak gerekir..
KARABÜK EMNİYETİ BU İŞİ HALLEDER/ÇÖZER..
Sonsuz bir güven içindeyiz biz.

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “1 KASIM GÜNÜ, 2011 OY ORANINI VE OY SAYISINI AŞACAĞIZ..”
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Karabük Milletvekili Aday Listesi belli olduğunda “ÇOK YÜKSEK BİR OY İLE BEÇİMİ 2-0 KAZANIRIZ..” demişti.
Sayın SAYLAR ile geçtiğimiz gün sohbet ettik.
Bize “MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ GERÇEKTEN MÜTHİŞ ÇALIŞIYORLAR..” dedikten sonra “Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E AYAK UYDURMAK ÇOK ZOR.BU KADAR DİSİPLİNLİ,BU KADAR SİYASİ ÇALIŞMADAN YILMAYAN BİR SİYASETÇİ GÖRMEDİM..” dedi.
Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN kısa süre içinde Siyasete uyum sağladığına işaret eden Sayın TİMURÇİN SAYLAR “ADAYLARIMIZ MÜTHİŞ ÇALIŞIYORLAR.TEŞKİLATLARIMIZ ÇOK İYİ ÇALIŞIYORLAR..” bilgilerini verdi.
AK Parti dönemlerinde yaptıkları hizmetlerin BUNDAN SONRA YAPACAKLARI için TEMİNAT gibi görüldüğünü söyleyerek “SEÇMEN BİZE GÜVENİYOR.AK PARTİMİZE GÜVENİYOR.GELECEK PROJELERİMİZE GÜVENİYOR..” iddialarını yineledi.
“SEÇİM SONUCU KESİN 2-0 OLACAK..” DEDİ.
Bizde kendisine “İYİ DE BAŞKAN,SİZ 7 HAZİRAN SEÇİMİ ÖNCESİNDE DE 2-0 DEMİŞTİNİZ..” diye sorduk ve “TAMAM İŞTE BEN İKİ SEÇİMİ DE YAŞADIM.İKİ SEÇİM ARASINDA Kİ FARKI GÖRÜYORUM.7 HAZİRAN YOL KAZASI BU SEÇİMİNDE YAŞANMAYACAK BUNU SAHADA,SEÇMEN NEZDİNDE GÖRÜYORUM.ONUN İÇİN 2-0 OLACAK DİYORUM..” şeklinde cevap verdi.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR çok inanmış 2-0 kazanacaklarına.
Bunu her aşamada söylüyor.

MHP İÇİNDE SİYASET YAPAN ÇOK SEVDİĞİMİZ,ÖNEM VERDİĞİMİZ TÜCCAR BİR KARDEŞİMİZ “BİR OY EKSİLMEZ..”
MHP İçinde Siyaset yapan,daha önce ki yıllarda,ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞ bir kardeşimizle sohbet etti,çok önemsediğimiz,çok sevdiğimiz bir kardeşimizdir kendisi.
“SEÇİM SONUCU NE OLUR..” diye sorduk.
“NE AK PARTİ,NE DE BİZ BU SEÇİMİ 2-0 ALIRIZ DERSEK GERÇEYİ SÖYLEMEMİŞ OLURUZ.SEÇİMİN SONUCU 1-1 BİTER..” dedi,kesinlikle 1-1 biter diye de ilave etti.
“SANKİ MHP OYLARINDA GERİYE GİDİŞ VAR GİBİ..” diye nasırına bastık “KESİNLİKLE ÖYLE BİRŞEY YOK.MHP OYLARINDA BİR TEK OY EKSİLMESİ OLMAZ..” dedi.
“KARDEŞ İYİ SÖYLERSİN,HOŞ SÖYLERSİN,AMA SAHAYA BAKTIĞINIZDA AK PARTİ ESKİSİ/YENİSİ FUL KADRO ÇALIŞIP SEÇMENE ULAŞIYOR.SİZDE İSE Sayın RAFET VERGİLİ ve İL BAŞKANI İLE ADAYLAR SAHADA.BU PARTİNİN ESKİ YÖNETİCİLERİ,HALEN MİLLETVEKİLİ OLAN SAYIN DURMUŞ YALÇIN FALAN NEREDE..” diye sorduk.
“BENİ KONUŞTURMAYA ÇALIŞMA.MHP 1 KASIM SEÇİMİNDEN 1 KARABÜK MİLLETVEKİLİ İLE ÇIKACAK O KADAR..” dedi baktık o noktada biraz hassas “SENİN ALTINLAR NEREDE KARDEŞ..” dedik işi gırgıra vurduk.
“ALTINLARI BANKALARA PAY ETTİM.BİRAZINI DA DÖVİZE ÇEVİRDİM..” falan diyerek gırgıra iştirak etti,ama,baktık 1-1 işine yürekten inanmış.
BAKALIM İNANDIĞI GERÇEK LEŞECEK Mİ..?

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI SAYIN OSMAN ÇELİK’İ GÖRDÜK “ABİ BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ,BAŞARACAĞIZ..”
Geçtiğimiz gün CHP’NİN önünde Merkez İlçe Başkanı Sayın OSMAN ÇELİK’İ gördük,yanında birkaç arkadaşı daha vardı,tokalaştık ,selamlaştık “BAŞKAN NASIL GİDİYOR SİYASET..” diye sorduk.
“ABİ BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ..” dedi.
Sonra da “CHP BU SEÇİMDEN BAŞARILI ÇIKACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.EN AZINDAN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAĞIMIZA BÜTÜN YÜREĞİMİZLE İNANIYORUZ..” dedi.
Seçmenden büyük ilgi görüyorlarmış.
Özellikle EMEKLİLERİN, ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARIN, TAŞERON İŞÇİLERİNİN kendilerine büyük ilgi gösterdiğine işaret etti Sayın OSMAN ÇELİK ve “ABİ ÖZELLİKLE VE ÖZELLİKLE GENÇLER ARASINDA BİZE BÜYÜK İLGİ VAR..” dedi.
CHP Son yıllarda görmediği bir ilgiyi görüyor,bu besbelli.
Bu arada CHP çevrelerinde Karabük eski Belediye Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK adını çok sık duymaya başladık ve öyle bir sezinlememiz var ki,2019 YEREL SEÇİMİNDE CHP KARABÜK Belediye Başkan Adayı Sayın ALTIPARMAK olabilir.
Sayın ALTIPARMAK ismi CHP içinde çok sık konuşuluyor..
Ve önemli bir gerçekte şu nokta da..
Sayın DURSUN ALTIPARMAK CHP’LİLER arasında büyük kabul görmüş
Bunu hissetmemek mümkün değil sanki

533

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler