12.7 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Uluyayla yolunda çalışma var

Yaklaşık 1100 metre rakımlı Uluyayla’ya dikkat çekmek için konulan ve halk arasında Vosvos olarak bilinen eski model Volkswagen otomobili tabela üstünde gören insanlar hatıra fotoğrafı bile çektirmek için duruyorlardı.

Uluyayla’ya dikkat çekmek amacıyla Karabük’ün Safranbolu ilçesi Ovacuma Belediyesi tarafından tabelanın üstüne yerleştirildiğini belirten Bartınlı esnaf Kamil Korkut, bu ilginç tabela sayesinde yoldan geçen insanların Uluyayla’yı kolaylıkla bulabildiğini ifade etmişti.
İŞTE VOSVOS’UN SON HALİ

Ovacuma Belediye Başkanı Recep Coşkun ise Uluyayla’ya dikkat çekmek ve araçla gidilebildiğini göstermek amacıyla eski model Volkswagen otomobili tabela üstüne kendisinden önceki belediye başkanı tarafından konulduğunu söyledi.

Uluyayla, Bartın’ın Ulus ilçesine 27 kilometre, Karabük’ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesine 50 kilometre mesafede olmasından dolayı ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Bartın’ın Ulus ilçesindeki Uluyayla ormanı, yeşili, rengarenk çiçekleri, pınarları, mağaraları ve yaban hayvanlarıyla bir doğa harikası. Her yıl Ağustos ayında tanıtım amacıyla yayla şenlikleri düzenleniyor.

 

4242

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler