21.2 C
Karabük
30 Nisan Salı 2024

Rafet Vergili: "Marzinc kandırıyor"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bugün düzenlediği basın toplantısında; "Marzinc Bakanlıkları kandırıyor" dedi.

Rafet Vergili basın toplantısında şu açıklamayı yaptı;

"Görev yaptığımız 8 yıllık süre içinde özellikle çevreye yönelik önemli çalışmalar yaptık. 90 adet park ve yüzlerce ağaç diktik. Bundan sonra kalan 1,5 yıllık görev süremiz içinde de çalışmalarımız tamamen çevre ve hava kirliliğinin önlenmesi yönünde olacak. Şu anda başlattığımız mahalle gezilerimizde öyle fazla bir sorun olmadığını gözlemliyoruz. Yani keyfe keder hizmet istekleri var.
Şimdi benim asıl derdim Karabük’te ki iki kurumun çevreyi ve havayı kirletmesi ile ilgili. Bunlardan birinci Kardemir’in mevcut filtrelerini çalıştırmayarak havayı ve dolayısıyla çevreyi kirletmesi. İkincisi ise Marzinc şirketinin atıklarının çevreye zarar vermesi. Kardemir A.Ş mevcut bulunan filtrelerini çalıştırmıyor. Çevre bakanlığı nezdinde bunun takipçisi olacağım. Bilindiği gibi 4 ay önce Asit köyünde ki çöplükte bir yangın olmuştu. Bu yangın sonucunda köyün üzerinde bulunan duman hem yangın hem de Demir-Çelik dumanıydı. Bu duman çöplük ile birlikte 100. Yıl mahallesinin üzerini de kapladı. Mevcut filtrelerini çalıştırmıyorlar. Çevre müdürlüğü ve bakanlık nezdinde şikâyetlerimi yapacağım. Kardemir kendine çeki düzen verecek" dedi.

Marzinc ile ilgili açıklama yapan başkan Vergili,"Marzinc buraya yapılırken Karabük Belediyesinin hiç bir yaptırımı yoktu. Bu tesis ekonomiye katkı sağlar. Ancak kriterlere uygun olması lazım dedik. Bilindiği üzere Marzinc Türkiye genelinde ki 5 büyük firmanın ortak kurduğu bir tesis. Dolayısıyla bu 5 büyük şirketin pisliklerinden, çöplerinden kurtulması lazım. Bunların başka birşey umurlarında değil. Bakanlıkları kandırıyorlar. Atık malzemeyi çimento fabrikalarına, karayollarına dolgu malzemesi olarak verebileceklerini söylüyorlar. Ancak bu atıkların kullanılması mümkün değil. Ben bunlara Karabük’ü çöplük yaptırmamaya kararlıyım. Bundan sonra ki 1,5 yıllık görev süremde bunlarla uğraşacağım" dedi.

Marzinc konusuyla özel olarak ilgileneceğini ve elinden Karabük’ten çekip gitmeleri için mücadelesini sürdüreceğini ifade ederek, "Kendi fabrikalarındaki pisliği hiçbir yönetmelik ve yasalara uymadan prosese dikkat etmeden Marzinc’e gönderip kurtulduk hesabı yapıyorlar sürekli olarak Çevre Bakanlığını raporlarla yanıltarak işlerine devam ediyorlar. Bakanlıkta ne oluyor kardeşim demiyor. Bakanlık yabancı lisanslı firmaların kriterlerini baz alarak işlem yapmalı. Fabrikayı kendi bölgelerine alsınlar, gitsinler…" dedi.

Başkan Vergili son olarak ise, her iki şirketin gerekli sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda tesislerini buradan söküp gitmeleri gerektiğini söyleyerek,bu konuda mücadele etmeye kararlı olduğunu bildirdi.

Diğer yandan Bartın çimento hakkında da önemli açıklamada bulunan Vergili,”Bartın çimentonun bu atıkları kullanacağını belirterek Bakanlığı yanılttılar. Bartın çimento bu atıkları almıyor da kullanmıyor da. Bu konuda Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Bende bu malzemeyi alıp Bartın Çimentonun önüne yığacağım” dedi 

9001

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler